ni prije se nije pričalo o pedofiliji, jaranekakavdanakneiskustvu wrote:
ne mislim,nego mi je šuplja da sad odjednom ima meteoropata a prije ih nije bilo,hvala bogu da znam za slučajeve da ljudima smeta promjena vremena ali mi je smiješno kako je to sad postalo moderno pričati kao da toga nije bilo i prije
Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
Moderator: anex
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26 Re: Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
- chuchumbamayumbe
#27 Re: Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
kakavdanakneiskustvu wrote:quote="kakavdanakneiskustvu"]quote="potres_mozga"]quote="kakavdanakneiskustvu"]
ja samo kažem da je to po meni šuplja na kvadrat,meni nije smetala drastična promjena temperature u dva dana i nije mi to smetalo na poslu
Moze li jedan dobronamjeran savjet, nemoj se praviti pametan o necemo o cemu kako vidim pojma nemas...
Sad smo svi mi budale, a samo si ti kao pametan
ne tvrdim to,samo kažem da je to po meni šuplja priča.
Znaci "po tebi" je suplja ono sto medicina kaze, a nije ti suplja ono sto ti mislis...
Ako tebi ne pravi probleme, to APSOLUTNO ne znaci da je to suplja...
šuplja priča je da to sad ljudima pravi probleme a nije pravilo prije 20 godina,šuplja priča je da smo sad svi pod stresom a prije 10 godina nismo bili nego smo bili u brigama i problemima.[/quote]
Jel to promjena vremena, pa smo malo na rubu...?!
-
Ripicipi
#28 Re: Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
Drug, sam sebe pobijaskakavdanakneiskustvu wrote:potres_mozga wrote:Ili te neko slagao, ili si dobro neupucen...kakavdanakneiskustvu wrote:/
šuplja priča je da to sad ljudima pravi probleme a nije pravilo prije 20 godina,šuplja priča je da smo sad svi pod stresom a prije 10 godina nismo bili nego smo bili u brigama i problemima.
Ja sam imao operaciju prije 24 godine, a vidis, i nakon toliko godina mene ziga rez na nagle promjene vremena, isto tako sam prije 20 godina "razbio" glavu, i nakon toliko godina mene na drasticne promjene zigne to mjesto gdje sam razbio glavu. Jesi li ikad cuo da ljude isto tako na nagle promjene vremena zna zaboliti/zigati mjesto gdje je imao neki lom, operaciju itd??
Ako nisi, to je do tvoje neupucenosti, a ne do toga da je to laz, jer nije, govorim ti iz iskustva...
Na prvoj stranici sam postavio link iz Avaza, tacnije izvjestaj iz Hitne, gdje je zbog tih naglih temperaturnih razlika u 2 dana umrlo 11 ljudi.
Ti stvarno mislis da ovdje neko pokusava tebe slagati ili sta??????
ne mislim,nego mi je šuplja da sad odjednom ima meteoropata a prije ih nije bilo,hvala bogu da znam za slučajeve da ljudima smeta promjena vremena ali mi je smiješno kako je to sad postalo moderno pričati kao da toga nije bilo i prije
Ovdje nije prica kako se to zvalo prije, kako se zove sada ili kako ce se zvati za 100 godina, bitno je da nagle promjene temperatura UTICU na zdravlje covjeka...
Last edited by Ripicipi on 26/12/2009 19:01, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#29 Re: Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
ovako nije. elem, idemo ovako off topic.kakavdanakneiskustvu wrote:to ti mislišChmoljo wrote:ni prije se nije pričalo o pedofiliji, jaranekakavdanakneiskustvu wrote:
samo zato što ljudi nauče novi izraz ne mora značiti da se "furaju" na nešto drugo, pobogu. ko je lomio kosti vrlo je dobro znao da se sprema promjena vremena. zašto? valjda zbog, kako reče cyprus, promjene atmosferskog pritiska.
moj stari, inače čiraš, i dan danas najavi promjenu bolje od Kirlića: "Šteli me stomak..."
-
Shoshana
#30 Re: Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
Ma, nije @kakavdanak.... bas potpuno u krivu (bar koliko ja shvatam), samo sto to nekako nakaradno objasnjava, pa ispade da je jedini cilj biti antiprotivan
Cinjenica je da medju ljekarima, bas kao i medju ostalim strukama ima malo 'biti u modi'.... Pa se tako procita clanak o Alzhajmeru, pa sutra vise niko nije senilan, malo ko je dementan, a haman svi imaju Alzhajmer. Ja se sjecam kada je drzavni neprijatelj broj jedan bio holesterol, onda je jedno vrijeme uslo u modu dijagnosticirati fibromijalgiju. Bilo je vrijeme kada su migrene bile popularne (nikog ne boli glava - svi imaju migrene), pa je bilo vrijeme kada su svakoga boljela ledja, pa je i stres bio na vrhu, pa vjerovatno i meteopate (ja se izvinjavam, vidim da svi pisu meteoropate, kod nas se to - kada se rijec pojavila prije kojih 20-ak godina zvalo meteopate, pa ja drukcije ne mogu - para mi usi)...
Samo sto to nikako ne znaci da to ne postoji, niti je pogresno jednom (odavno poznatom) fenomenu dati neko 'naucno' ime. Pa zar nije jednostavnije upotrijebiti jednu jedinu imenicu nego ispisati citavu recenicu da bi rekao da svaki put kada ojuzi mene boli glava
Cinjenica je da medju ljekarima, bas kao i medju ostalim strukama ima malo 'biti u modi'.... Pa se tako procita clanak o Alzhajmeru, pa sutra vise niko nije senilan, malo ko je dementan, a haman svi imaju Alzhajmer. Ja se sjecam kada je drzavni neprijatelj broj jedan bio holesterol, onda je jedno vrijeme uslo u modu dijagnosticirati fibromijalgiju. Bilo je vrijeme kada su migrene bile popularne (nikog ne boli glava - svi imaju migrene), pa je bilo vrijeme kada su svakoga boljela ledja, pa je i stres bio na vrhu, pa vjerovatno i meteopate (ja se izvinjavam, vidim da svi pisu meteoropate, kod nas se to - kada se rijec pojavila prije kojih 20-ak godina zvalo meteopate, pa ja drukcije ne mogu - para mi usi)...
Samo sto to nikako ne znaci da to ne postoji, niti je pogresno jednom (odavno poznatom) fenomenu dati neko 'naucno' ime. Pa zar nije jednostavnije upotrijebiti jednu jedinu imenicu nego ispisati citavu recenicu da bi rekao da svaki put kada ojuzi mene boli glava
- chuchumbamayumbe
#31 Re: Meteoropatija ili " joj jest naak'o teško vrijeme"
[quote="kakavdanakneiskustvu"malo mi kolega ubijen,ništa više[/quote]
Vidio sam da je momak ubijen, zao mi je, izrazio sam svoje saucesce.
Ne znam da li si iz Zenice ili vec odakle, da li ste se licno poznavali, ali mogu pretpostaviti sta osjecas.
Sta da ti kazem, cuvaj se, nedaj se...
A tema promjena vremena, nema nikakve veze sa ubistvom policajca u Zenici, tako da nemoj da te uvrijedi moja upadica.
Vidim iskre frcaju, nervoza, prepucavanja, bas ko naslov teme.
Vidio sam da je momak ubijen, zao mi je, izrazio sam svoje saucesce.
Ne znam da li si iz Zenice ili vec odakle, da li ste se licno poznavali, ali mogu pretpostaviti sta osjecas.
Sta da ti kazem, cuvaj se, nedaj se...
A tema promjena vremena, nema nikakve veze sa ubistvom policajca u Zenici, tako da nemoj da te uvrijedi moja upadica.
Vidim iskre frcaju, nervoza, prepucavanja, bas ko naslov teme.
- Aurora Borealis