KURSEVI - RAZNI

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
ENI

#26 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by ENI »

Ljudi treba mi help....zna li ko da li ima sada u sarajevu kakvih kurseva, besplatnih ili ne iz jezika njemacki, francuski, talijanski....

hvalaaaaaaa
Shirin

#27 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Shirin »

Vidim ima francuski na vise mjesta, jel' neko bio? koju biste skolu preporucili?
old_drummer

#28 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by old_drummer »

Imal gdje kakav kurs talijanskog sad? Ikakvih informacija?
zemo_online

#29 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by zemo_online »

zasto ste navalili samo na kurseve iz jezika?

mene zanima koji kurs zavrsiti pa da imas velike sanse za nac poso tj .radi se o prekvalifikaciji?
vesna555

#30 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by vesna555 »

Zna li iko koji je kurs informatike međunarodno priznat i koji kurs informatike priznaju pri konkurisanju na radno mjesto u banci/centralnoj banci/državnoj firmi i gdje se može polagati taj kurs?
Ako iko ima bilo kakve informacije, stvarno bih bila zahvalna :)
vesna555

#31 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by vesna555 »

Lud i ponosan wrote:
vesna555 wrote:Zna li iko koji je kurs informatike međunarodno priznat i koji kurs informatike priznaju pri konkurisanju na radno mjesto u banci/centralnoj banci/državnoj firmi i gdje se može polagati taj kurs?
ECDL
Gdje, kako, koliko traje, koliko para?
Trazila sam na netu i nasla sam Centar za poslovnu edukaciju, ali šture su informacije. Nigdje ne piše kada slijedeći kurs počinje itd.
Hvala na odgovoru :)
vesna555

#32 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by vesna555 »

Ekstra! Znači ne mora se ići na kurs, može se odmah izaći polagati test? Kad ima slijedeci rok za polaganje?
Hvala puno na informacijama!
vesna555

#33 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by vesna555 »

A znas li ima li kakvih popusta za one koji su na birou?
Neko plaćanje na rate i slično?
Evo i ja trazim po netu sad, pa ako šta korisno saznam, javim! A i zvat cu ih sutra vjerovatno pa cu ti javiti sta su mi rekli.
vesna555

#34 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by vesna555 »

Vazi, hajd onda cut cemo se preko foruma, pa ako neko bude imao nekih novih informacija nek javi ovdje o terminu polaganja i slično.
Sretno :)
walk_M-A-N

#35 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by walk_M-A-N »

Lud i ponosan wrote:
vesna555 wrote:Zna li iko koji je kurs informatike međunarodno priznat i koji kurs informatike priznaju pri konkurisanju na radno mjesto u banci/centralnoj banci/državnoj firmi i gdje se može polagati taj kurs?
ECDL
Iskustvo kaže: bilo koji papir, nebitno šta piše i ko ga je izdao. Slično je za strane jezike, niko to ne provejrava. Vidim da su neki uveli testiranje na računaru, pa ako se snađeš, prošao si. Pa nađi negdje iza ćoška.

A za ECDL: to je brend, isto kao Eurokrem, i to strani brend, koji smo mi preuzeli. Lično nisam zadovoljan s njim jer se ne dobije velika slika rada na račuanru, posebno u Office-u, posebno u firmi (korporativno okruženje) već se pažnja usmjerava na neke sličice i kako to klikati.
Ako neko pita, pa koji je bolji, ne znam..mislim da bi mi u BiH mogli nešto napraviti, zašto ne.
Keksich

#36 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Keksich »

Zna li neko kakvo je stanje sa ovim ambasadama što su nudile besplatne kurseve jezika (nebitno kojeg :D)? Gledala sam po netu ali slabo :skoljka:

EDIT: Evo i temu sam našla: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 37&t=79171
DeepPurple

#37 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by DeepPurple »

Imate veoma kvalitetan kurs spanskog jezika u CEH-u. Predavaci su profesori iz Spanije i Latinske Amerike, a odnedavno postoji i kurs portugalskog. Idem vec 4 godine i prezadovoljna sam svime. Atmosfera na nastavi je odlicna. Prije sam isla na casove sa grupom, a u posljednje vrijeme uzimam 1 na 1 casove zbog obaveza na fakultetu.
U svakom slucaju o CEH-u imam samo rijeci hvale. Ako imate nekih pitanja, slobodno pitajte :)
Keksich

#38 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Keksich »

Gdje je taj CEH, kada se može prijaviti, koliko časova, itd?
DeepPurple

#39 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by DeepPurple »

Nalazi se u Vrazovoj. Mislim da je najbolje da odes i raspitas se licno. Ako imas neko predznanje, testirat ce te na pocetku da odrede nivo. Ovi stadnardni grupni casovi su 2 puta sedmicno po 2 casa (1,5h). Evo ti i link, pa pogledaj:
http://www.ceh-sarajevo.com ;)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#40 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Entropio »

Kol'ko para je taj CDH (španski jezik)?

Ima li negdje njemački... da neko može preporučiti da je dobar?
Irm@

#41 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Irm@ »

Lud i ponosan wrote:Ima li kakvih noviteta na birou, hoce li se organizovati kakvi seminari/kursevi? Vidim i otvorena kancelarija CISO u sklopu zavoda za zaposljavanje, zna li neko nesto vise o tome?

I interesuje me da li negdje (gdje i koliko para) postoji edukacijski centar gdje bih mogao da testiram svoje znanje engleskog jezika i da na osnovu rezultata dobijem papir?

HVALA!
za CISO ce biti u narednom periodu ali mislim nista prije septembra..
za engleski su ti najbolji Cambridge..ja sam nedavno polagala pa sad cekam rezultate..evo i link
http://www.britishcouncil.org/bih-exams-esol-.htm
zatim..neko je pitao za francuski i italijanski..najbolji kursevi su u Centru Andre Malreaux http://www.malraux.ba/bosanski/site_cours_bos.html
za spanski po mom misljenju je cijena preskupa s obzirom da to nije jedan od trazenih jezika (kad se zaposljavate ili sl) osim u Spaniji :D
za njem vec je receno definitivno Goethe Institut

inace..ja vam idem po tim kursevima i ispitima pa sta god vas interesujete pitajte :-D ;-)
Entropio

#42 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Entropio »

Zna li neko koje su cijene u Goethe Institutu? Vidim na njihovoj web stranici neke interne i eksterne cijene... pa mi nije jasno.
Irm@

#43 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Irm@ »

Entropio wrote:Zna li neko koje su cijene u Goethe Institutu? Vidim na njihovoj web stranici neke interne i eksterne cijene... pa mi nije jasno.
eksterno je ako npr firma zeli organizovati u svojim prostorijama za zaposlenike.. interno je u Goethe institutu..a dalje su ti onda jasne ove cijene http://www.goethe.de/ins/ba/sar/lrn/ein/prs/bsindex.htm :)
Entropio

#44 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Entropio »

Irm@ wrote:
Entropio wrote:Zna li neko koje su cijene u Goethe Institutu? Vidim na njihovoj web stranici neke interne i eksterne cijene... pa mi nije jasno.
eksterno je ako npr firma zeli organizovati u svojim prostorijama za zaposlenike.. interno je u Goethe institutu..a dalje su ti onda jasne ove cijene http://www.goethe.de/ins/ba/sar/lrn/ein/prs/bsindex.htm :)
Znači ide ova manja cijena. Čudo. :D
DeepPurple

#45 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by DeepPurple »

Entropio wrote:Kol'ko para je taj CDH (španski jezik)?

Nisam sigurna kolike su sad cijene posto odavno idem na 1 na 1 casove. Uglavnom kad sam isla bilo je 250KM za 3 mjeseca nastave... Ne kazem da je jeftino ni najmanje, ali barem se isplati... nije fus u svakom slucaju...
firstsparkle

#46 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by firstsparkle »

DeepPurple wrote:

Nisam sigurna kolike su sad cijene posto odavno idem na 1 na 1 casove. Uglavnom kad sam isla bilo je 250KM za 3 mjeseca nastave... Ne kazem da je jeftino ni najmanje, ali barem se isplati... nije fus u svakom slucaju...
Kakva su ti iskustva sto se tice tog kursa u CEH-u? Kakvo ti je bilo predzanje i koliko si napredovala do zavrsetka kursa? Mislim da je sada 4.7. poceo kurs, pa se nadam da ce uskoro biti ponovo, da se prijavim. :)
lerdi

#47 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by lerdi »

Hajde neko iskusniji. Gdje su najkvalitetniji kursevi engleskog u gradu?
DeepPurple

#48 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by DeepPurple »

firstsparkle wrote:
DeepPurple wrote:

Kakva su ti iskustva sto se tice tog kursa u CEH-u? Kakvo ti je bilo predzanje i koliko si napredovala do zavrsetka kursa? Mislim da je sada 4.7. poceo kurs, pa se nadam da ce uskoro biti ponovo, da se prijavim. :)
Iskustva odlicna. Predznanje - bila sam tabula raza kad sam krenula. Upravo zavrsavam svoju cetvrtu godinu ucenja. Predavaci su kvalitetni (vecina), ja sam imala i srece da me potrefe oni najbolji. Uglavnom nakon 2 godine kursa, bez problema sam primljena na fakultet u Madridu. Mislim da to dovoljno govori o kvalitetu nastave. Ipak moj je savjet da se raspitas licno, veoma su ljubazni, mozes ih peglat koliko god hoces :mrgreen:
Sunrise00

#49 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by Sunrise00 »

lerdi wrote:Hajde neko iskusniji. Gdje su najkvalitetniji kursevi engleskog u gradu?
meni je soros suuuuuuuper! :thumbup:
terra_incognita

#50 Re: KURSEVI - RAZNI

Post by terra_incognita »

treba mi brz odgovor: kakav je kurs engelskog u babylonu, ponuda na ekuponu ističe za tri sata :-D
Post Reply