Sarajevo TAXI br. 425 : "JEDITE G..."

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Zox

#26 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Zox »

Kraljica_Suza wrote:Hvala vam na informacijama.
Jos samo da se neko javi za kofere da stvarno znam kako me ne bi zavalili.
Ponavljam, NE naplacuje se kofer :wink:
Loulou

#27 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Loulou »

Zox wrote:
Kraljica_Suza wrote:Koje onda taxije treba zvati, a da nisu ovakve gulikoze i bezobraznici?

Koliko se regularno placa od autobusne stanice do aerodroma?

Koliko se naplacuje kofer od 20tak kg?
Zuti taxi. 033 663 555. Ne znam za tu relaciju, ali kofer se NE naplacuje.
Nedavno mi je zuti taxista objasnio da ih njihova uprava prati nekom vrstom GPS-a, da uvijek zna gdje su te da stoga, niti teoretski, ne mogu zavrnuti na naplacivanju. Racun izdaju bez problema, i to ne nekakav nota racun bez pecata vec odstampan iz nekakvog miniprintera. Takodjer, ukoliko se pozalis na nekog od njih, vrlo lako mogu dobiti otkaz.

Jedino sto zbog glupog monopola ne smiju stati blizu sarajevo taxi standa kad ih pozoves, nego se moras malo udaljiti.
Ni meni u Žutom nisu naplaćivali kofer.
Uvijek se trudim uzimati Žuti i s njima imam pozitivna iskustva.
Zadnji put, kad sam na put išla u ranim jutarnjim satima, taksist koji je čekao nije izažao iz auta da unese kofer u gepek. Sama sam to uradila, ostavivši (itekako težak) kofer na stražnje sjedište :D . Da se razumijemo, ne mora to uraditi, ne očekujem ni od koga da nosi ili podiže moje kofere, samo mi je bilo neobično iskustvo s obzirom na prethodna.
Kraljica_Suza

#28 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Kraljica_Suza »

Zox wrote:
Kraljica_Suza wrote:Hvala vam na informacijama.
Jos samo da se neko javi za kofere da stvarno znam kako me ne bi zavalili.
Ponavljam, NE naplacuje se kofer :wink:
:D Ti rece da ne znas za ovu moju relaciju pa sam zato ponovo pitala :D

@Loulou, ovo kad si ti isla na put, jel te taxi vozio na aerodrom pa ti nije naplaceno za kofere?
Eborg

#29 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Eborg »

Žuti taxi i Crveni taxi - apsolutno uvijek! :thumbup: Nikad ni najmanjeg problema.

Sarajevo taxi - nikad! :x Od 10 vožnji u 7 bude neki "problem".
blue033

#30 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by blue033 »

Loulou wrote:Uuuu... Sarajevo Taxi... tačnije - oni na autobusnoj stanici... :-) koji je to skup sirovina (ne znam je l' lokacija stajališta u određenom trenutku utječe na stanje uma)... tu pozitivno iskustvo još nisam imala...
Kad je pao prvi snijeg (negdje u oktobru) šta su tad radili... Pitaju ljude koji im prilaze ko ide gdje, pa onda oni, po vlastitom nahođenju, raspoređuju u grupe...
"Strpaju" troje ljudi u auto, onom koji prvi izlazi naplate punu svotu od autobusne stanice do odredista, a kako onima koji kasnije izlaze naplate...ko zna...
I uvijek naplate ako imate kofer ili torbu koju stave u gepek. Ne znam, piše li to negdje, da se naplaćuje?

Uglavnom, Sarajevo Taxi se uzima u slučaju teške muke.
Kako naplacuju?
Pa svi plate svoju voznju kao da su sami. Zena mi je jednom htjela voznju od stanice do Kovača, medjutim taksista nije htio, jer mu je to kratka relacija. Pristao je tek kad se pojavio neki gospodin do sarajevske pivare. Znači vozio je njih dvoje od stanice do pivare, tu je gospodin izašao i platio svoj dio vožnje (od stanice do pivare), nakon toga je taxi nastavio do Kovača, tu je moja žena opet platila onaj dio od stanice do pivare plus dio od pivare do Kovača. Ne žalim je, ima 6-7 godina da nisam ušao u Sarajevo taxi jer sam imao nevjerovatnih iskustava s njima. Ne treba se nikome žaliti, već jednostavno ih ignorisati pa nek se onda oni žale
jedna tamo

#31 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by jedna tamo »

patriota.sila wrote:
jedna tamo wrote:jesi se to ti nasekiro?
S obzirom da ste najvise aktivni na topicu "Kaladont", nemam potrebe da komentarisem Vas neozbiljni post.

što mi ga šuknu :shock:
imaš i pravo raja sa kaladonta se netrebaju javljati na ovako ozbiljne teme :lol:
karanana

#32 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by karanana »

meni i dalje nije jasna relativno niska cijena voznje od 4,80 za tako relativno dugu voznju (ako je dalja od ture stanica-vogosca). jer znam da oni nece da voze ispod 10 kilometara, osim ako se ne skupi vise musterija. doduse nebitno, vjerovatno mu je plan bio da nepaljenjem taximetra naplati barem 15 maraka.
a vidili ste da je u pitanju golf trojka, sto niste otisli do iduceg na standu sa boljim autom? a i crveni bi ti dosao na prosirenje za skretanje na stanicu, prekoputa zmaja.
ali nepobitno je da su oni sa aerodroma i stanice veliki lopovi, to smo vec prezvakali na mnogim temama.
ARmAn1i

#33 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by ARmAn1i »

cinjenica je da su Zuti i Crveni taxi registrovane firme, dok je Sa-taxi uduzenenje ako se ne varam.

ovi koji rade za firme imaju fixnu platu bez obzira na broj voznji, dok ovi ovamo sto cvaknu to im je..uglavnom izbjegavam sa-taxi
Loulou

#34 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Loulou »

Kraljica_Suza wrote:@Loulou, ovo kad si ti isla na put, jel te taxi vozio na aerodrom pa ti nije naplaceno za kofere?
Nisam taj put išla na aerodrom.
Stvarno se ne mogu sjetit da sam ikad u Žutom Taxiju platila kofer.
Control panel wrote:ja ti u telefonu imam crveni taxi i zuti . i nikada nisma imao problema nazovem i tu su za dva tri minuta nekad i prije.
:thumbup:
KadSeMrtviProbudimo

#35 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by KadSeMrtviProbudimo »

patriota.sila
Tebe @patriot.sila svakih nekoliko mjeseci kradu sarajevski taksisti :D

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=63823
respo

#36 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by respo »

dobro armani rece ovi su firme ovi su udruzenje
ovaj zuti sto zaradi daje gazdi pa onda placa
dok ovi cini mi se kako im se cefne hocu raditi necu raditi i u koliko sati njihova auta itd
Gray

#37 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Gray »

Upravo sam gledao na web stranici Sarajevo Taxija i ne piše u cjenovniku ništa o tome da se koferi naplaćuju.
Neelix

#38 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Neelix »

Ja sam nebrojeno puta na stanici, stojeci ispred Zmaja zvao Crveni taksi i svaki put je dosao tu, na 5 metara od shonja iz Sa-taxija kojima vrlo rado gledam kisele face dok ulazim u konkurentsko auto :D kofer mi nikad nije naplacen.
krusty

#39 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by krusty »

sto se cudite sto su takvi, pa danas svako gleda kako ce nekog drugog zajebati... svako ima svoje metode

konobari vas zavrcu na pivama i alkoholu, taxisti vas zavrcu na prevozu, murija vas zavrce za prekrsaje koje niste napravili, "prosjaci" vas zavrcu na fol sirotinje ... ?

kad malo razmislis to je sasvim normalno... ko je levat platice vise ko je upucen nece se dat izlevatit i gotovo

to je tako jbg, rijetko ko nije nikad probao nesto nabrzaka zaradit koristeci neznanje druge strane ?
neno1974

#40 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by neno1974 »

Gray wrote:Upravo sam gledao na web stranici Sarajevo Taxija i ne piše u cjenovniku ništa o tome da se koferi naplaćuju.
S obzirom da si vec gledao web stranicu da li si, ili neko drugi, pronasao neki propis po kojem taksisti ne bi smjeli odbijati voznje. Ukoliko je neko pronasao bilo gdje neki osnov po kojem bi se mogli zaliti zbog odbijanja voznje neka to ovdje objavi da znamo sutra na sta se pozvati kada se zalimo. Mozda zakon o zastiti potrosaca ili nesto slicno? Znam da treba dosta vremena da se pregledaju svi relevantni propisi koji se odnose na ovu temu, a neki pravilnici mozda nisu ni objavljeni u sluzbenim glasilima. Zato molim sve one koji eventualno znaju da je to negdje propisano da nas informisu. Treba se boriti protiv primitivizma svim sredstvima!!! Najgori je stav koji je ovdje vec iznesen: "Jesi se to nasekiro?". Da li treba pustiti primitivce da nas i dalje levate?! Ja bih se nasekir'o!!! I ne bih dozvolio da primitivac ostane nekaznjen! Hajde ljudi da pokrenemo nesto sa mrtve tacke konacno! Bar malo. Samo zato nam treba uporiste u propisima i zato pitam da li je neko nesto pronasao do sada. HVALA!
Zox

#41 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Zox »

neno1974 wrote:
Gray wrote:Upravo sam gledao na web stranici Sarajevo Taxija i ne piše u cjenovniku ništa o tome da se koferi naplaćuju.
S obzirom da si vec gledao web stranicu da li si, ili neko drugi, pronasao neki propis po kojem taksisti ne bi smjeli odbijati voznje. Ukoliko je neko pronasao bilo gdje neki osnov po kojem bi se mogli zaliti zbog odbijanja voznje neka to ovdje objavi da znamo sutra na sta se pozvati kada se zalimo. Mozda zakon o zastiti potrosaca ili nesto slicno? Znam da treba dosta vremena da se pregledaju svi relevantni propisi koji se odnose na ovu temu, a neki pravilnici mozda nisu ni objavljeni u sluzbenim glasilima. Zato molim sve one koji eventualno znaju da je to negdje propisano da nas informisu. Treba se boriti protiv primitivizma svim sredstvima!!! Najgori je stav koji je ovdje vec iznesen: "Jesi se to nasekiro?". Da li treba pustiti primitivce da nas i dalje levate?! Ja bih se nasekir'o!!! I ne bih dozvolio da primitivac ostane nekaznjen! Hajde ljudi da pokrenemo nesto sa mrtve tacke konacno! Bar malo. Samo zato nam treba uporiste u propisima i zato pitam da li je neko nesto pronasao do sada. HVALA!
Upravo tako, najgori je stav "Jesi se to nasekiro?". To je, u stvari, stav koji najvise mrzim kod naseg naroda, zbog njega i propadamo.
samo malo

#42 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by samo malo »

Ja u zadnje vrijeme stvarno nemam neke neugodnosti sa Sa taxijem, cesto sam koristio njihove usluge u zadnje vrijeme.

Zuti mi se neda cekati, puno im treba da dodju na adresu, pa zovem Sa taxi.

Ne znam sto su ljubazni, valjda oni vide koga mogu a koga ne mogu izlevatiti. Desilo mi se prije par mjeseci, dodjem sa torbom iz busa na autobuskoj, ubacim torbu na zadnje sjediste, on bi ko krenuo da je ubaci u gepek (pa da naplati valjda) ali je odustao jer sam ja rekao neka hvala, ovdje ce ona. Nije naplatio, samo je onako drsko izasao kad sam izvadio torbu, da kao malo ocisti zadnje sjediste. Ko da sam tu stavio gomilu govana. Ali ne smije nista reci, jer sam za glavu veci od njega :D

Jebiga, jedite spinata da porastete i nece vas dirati :D
JThomas

#43 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by JThomas »

ja generalno nemam neprijatnosti, možda i zato što sam velik. osim što se vazda naslušam šupljih, lovačkih i jebačkih priča, te rješenja za sve bjelosvjetske probleme, ali meni je to i zanimljivo, ja ih pustim :D
succa

#44 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by succa »

karanana wrote:od autobuske stanice pa do lokacije koja je dalja od vogosce 4,80 KM?
pa to i nije lose.
Ne da nije loše nego je niđe veze.
orange

#45 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by orange »

Uzas.. ova prica za ST br 425 je stvarno za ne povjerovati, cuj reci nekome tako nesto... uzas uzas... to da su taxisti sa aerodroma i stanice nevidjeni medjedi, to je opstepoznata cinjenica a ja sam pogotovo svjesna toga jer mi je komsija upravo jedan od tih taxista sa stanice tako da.... ne bih dalje...

Ipak, koliko god da su ti medjedi sa stanice i aerodroma bruka i sramota i za Sarajevo taxi a vala i za cijeli grad, moram pohvaliti stand na Kosevskom brdu... posto gore zivim i vrlo cesto sam u situaciji da ne mogu cekati crveni ili zuti i da moram izabrati ST. Stvarno ih moram pohvaliti, totalno su ok i korektni, auta su im svima jako cista i uredna, nijedan ne pusi tokom voznje, ako je ljeti klima upaljena redovno pitaju smeta li, hoce li iskljuciti... nisu brbljivci mada procaskaju o nekim nebitnim stvarcicama tipa kakvo je vrijeme danas i slicno...
Nekidan kad je onaj snijeg napadao, ja sam morala u Vrazovu da vadim nalaze, rano ujutro, snijeg pada li pada, ceste kriticne... ja dosla na stand, fino rekla ciki dobro jutro ja bi trebala do Vrazove, mozete li sici? I ja sam vozac pa imam razumijevanja, da je rekao da ne moze stvarno ne bih zamjerila covjeku jer se ni ja nisam smjela usuditi sa svojim auticem spustiti s brda, medjutim ciko je bio stvarno maximalno ljubazan, kaze naravno samo ti sjedi i za 3 km sam dosla do Vrazove bez problema po onom kijametu... u povratku sam zaustavila taxi, opet ST, ne znam sa kojeg je standa al je i ovaj bio vrlo fin...

Uglavnom eto, htjela sam barem malo da ublazim ovu stvarno losu sliku ST koja je znam vrlo realna al eto... ima ih i normalnih o sebi pri sebi ljudi koji taj svoj posao stvarno shvataju ozbiljno... naalost premalo ih je u odnosu na ove gore navedene medjede...
VenomSa

#46 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by VenomSa »

Pravo lice Sarajevo Taxija su ova bagra na aerodromu, zeljeznickoj, austobuskoj i jos nekim stajalistima. Dzaba njima 1000 normalnih vozaca (i da ih ima 100 000 isto bi mislio) jer oni TOLERISU ponasanje svojih kolega i nista ne poduzimaju.
aze

#47 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by aze »

VenomSa wrote:Pravo lice Sarajevo Taxija su ova bagra na aerodromu, zeljeznickoj, austobuskoj i jos nekim stajalistima. Dzaba njima 1000 normalnih vozaca (i da ih ima 100 000 isto bi mislio) jer oni TOLERISU ponasanje svojih kolega i nista ne poduzimaju.
Ma jarane imas ti svugdje finih ljudi ali oni su u drugom planu.Covjek se bori za svoju porodicu i radi kako on najbolje zna i moze,zasto da on "gura nos" u tudji rad i sebi stvara probleme kojih ionako ima dovoljno.
libertyBiH

#48 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by libertyBiH »

Uzas je ovo sta se desava.Nisam obracao paznju koji uzimam do sada jer nije mi bilo do par maraka kad sletim u SA.Od sada znaci da zaobilazim SA-taxi.....primio,uzeo ka znanju i obavijestim rodbinu i prijatelje koji putuju preko SA.....
sarajvo

#49 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by sarajvo »

Nije da ih branim, Bože sačuvaj, al ja sam prošle godine na želj. stanici imao problem sa autom - prazna baterija, i prvi taxista SA taxija kojeg sam pitao za pomoć mi je i pomogao, tačnije, pošto nije imao kleme da preklemam auto, izvadio je sajlu, dva kruga oko fontane i upalio, nakon čega nije htjeo uzeti 20KM koje sam mu davao. A oni koji su na štandu postanicama i aerodromima su isti u svakom gradu, valjda kontaju neznaš grad pa će te trznuti 2-3 kruga istim ulicama i naplatiti troduplu vožnju.
Mesud11

#50 Re: Sarajevo TAXI br. 425 - JEDITE GOVNA ...

Post by Mesud11 »

libertyBiH wrote:Uzas je ovo sta se desava.Nisam obracao paznju koji uzimam do sada jer nije mi bilo do par maraka kad sletim u SA.Od sada znaci da zaobilazim SA-taxi.....primio,uzeo ka znanju i obavijestim rodbinu i prijatelje koji putuju preko SA.....

dobra je ideja da se javno, barem na ovom forumu, objavi broj taksija i sa cinjenicama, samo javno!!!! Valjda ce nekom i nekad doci iz guzice u :-) da nesko konkretno preduzme!
Post Reply