Kad je sve to tako što onda SDA nije glasao za Selmu Jakupovic? Nemoj biti dijete. Lakše se SDA dogovara i sa HDZ-om i sa SNSD-om jer je to ista fela. Sve sami TORAŠI !!!latentnicinik wrote:ne obraćaj mi se sa "vi", ja u svom uvodnom postu rekoh da SDA uopće ne gotivim. Da budem jasniji, gadi mi se.
SDA i HDZ su u koaliciji jer drugačije nije moguće uspostaviti vlast u Federaciji, kao što ni na državnom nivou nije moguće uspostaviti vlast bez najjačih stranaka iz sva tri naroda, i obadva entiteta. I to je jedna od vaših medijsko-propagandnih floskula koje pokšavate ubaciti u mozgove ljudi, a i sami vrlo dobro znate da je to tako i da drugačije ne može biti ( i sami ste sklepali koaliciju od 148 stranaka, mešu kojima su i one po kojima danas pljujete, da bi se onomad dočepali vlasti i odradili zadatke koje ste dobili). Ko je vama kriv što ne možete osvojiti više od 10-ak posto glasova pa da otmete npr. HDZ-u mjesto u koaliciji. Koliko god mrzim SDP iz dna duše, uvijek bi radije vidio SDP i bilo koju od bošnjačkih političkih stranaka u koaliciji ( jer sam do danas mislio da su i jedni, i drugi, državotvorne, probosanske stranke) nego onu bošnjačke stranke-HDz + neka srpska na državnoj razini.
Dakle, tu šuplju o nekoj dobrovoljnoj koaliciji, a ne onoj nužnoj bez koje je funkcioniranje države na svim razinama nemoguće, ne puši više niko osim najvjernijih štovatelja lika i djela Bakira i sixty minutes redakcije.
SDP i mostarski gradonačelnik
- lerdi
#26 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
-
mostarac
#27 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
SDP nije bosnjacka stranka, ali tebi je to tesko dokuciti. Al ne brini razumijem te. Nije ti lako.latentnicinik wrote:ne obraćaj mi se sa "vi", ja u svom uvodnom postu rekoh da SDA uopće ne gotivim. Da budem jasniji, gadi mi se.
SDA i HDZ su u koaliciji jer drugačije nije moguće uspostaviti vlast u Federaciji, kao što ni na državnom nivou nije moguće uspostaviti vlast bez najjačih stranaka iz sva tri naroda, i obadva entiteta. I to je jedna od vaših medijsko-propagandnih floskula koje pokšavate ubaciti u mozgove ljudi, a i sami vrlo dobro znate da je to tako i da drugačije ne može biti ( i sami ste sklepali koaliciju od 148 stranaka, mešu kojima su i one po kojima danas pljujete, da bi se onomad dočepali vlasti i odradili zadatke koje ste dobili). Ko je vama kriv što ne možete osvojiti više od 10-ak posto glasova pa da otmete npr. HDZ-u mjesto u koaliciji. Koliko god mrzim SDP iz dna duše, uvijek bi radije vidio SDP i bilo koju od bošnjačkih političkih stranaka u koaliciji ( jer sam do danas mislio da su i jedni, i drugi, državotvorne, probosanske stranke) nego onu bošnjačke stranke-HDz + neka srpska na državnoj razini.
Dakle, tu šuplju o nekoj dobrovoljnoj koaliciji, a ne onoj nužnoj bez koje je funkcioniranje države na svim razinama nemoguće, ne puši više niko osim najvjernijih štovatelja lika i djela Bakira i sixty minutes redakcije.
Ne odgovori ti sto SDA nije glasala za Selmu Jakupovic?
@baileys: Stipe Suvar je ustao protiv Milosevica, al nikad nije stao uz Tudjmana.
I Durakovic i tadasnji SDP su rekli da se miris tamjana siri Jugoslavijom.
Dajte ljudi argumenata, kad se neceg vec hvatate.
P.S. Alija je vratio oruzje TO
Last edited by mostarac on 19/12/2009 03:10, edited 1 time in total.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#28 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
A Bogic Bogicevic nije bio tada u SDP-u kada se trebala braniti Bosna u Beogradu
Pusti mi se tih kvazi prica i paravana da se samo nacionalizmom moze braniti Bosna i Hercegovina.
Ima i drugih opcija sem te desne,a tamo su i SDA i HDZ a Bogami i SNSD
Pusti mi se tih kvazi prica i paravana da se samo nacionalizmom moze braniti Bosna i Hercegovina.
-
mostarac
#29 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Dvije najvece stvari u politickom smislu za ovu zemlju i jesu napravili SDP-ovci. Bogic Bogicevic u Beogradu pod 1 i pod 2 odluka o konstitutivnosti naroda na cijelom teritoriju BiH, na koju se SDA danas zdusno poziva, a svim silama bila je protiv nje. Trebam li reci da je i Sud BiH osnovan za vrijeme 16 mjeseci vladavine SDP-a-LIBERO- wrote:A Bogic Bogicevic nije bio tada u SDP-u kada se trebala braniti Bosna u Beogradu
Al neki nikako nece da shvate da SDP nikad nece podrzati viziju Bosnjakistana i da SDP sebe ne vodi sintagmom Bosna = Bosnjaci.
- latentnicinik
#30 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Znam ja predobro da SDP nije bošnjačka stranka, dapače. Ali isto tako znam da bez bošnjačkih glasova ni predsjednik iste ne bi dobio mandat u parlamentu.
Ja inače ne pratim nešto previše politiku, osim onih najbitnijih stvari ( jebi ga, ja ne živim od nje kao većina vas koji pljujete po vladajućim političarima), pa mi nije poznat slučaj te Selme.
Ali, iako ne pratim baš sva ta stranačka sranja, ipak neki klinac pročitam ili čujem na TV-u, pa mogu misliti koliko je to bila važna situacija i koliko je adekvatno uspoređivati sa nečim tako značajnim kaoo što je vlast i mjesto gradonačelnika u Mostaru, čim nisam čuo za nju.
Ova situacija u Mostaru, i izbor gradnonačelnika, je daleko najvažniji politički događaj u Federaciji nakon zadnjih izbora jer je pobjeda onih snaga koje ne vole Bosnu i Hercegovinu, i koji bi sutra otkinuli 80 % iste i pripojili je susjedno-komšijskim državama još jedan šamar onima koji su ZA Bosnu i Hercegovinu, i još jedan vjetar u leđa onima koji su PROTIV uspješne i preosperitetne države.
Znate vi to vrlo dobro, samo pokušavate relativizirati i opravdati svoje besčašće spominjanjem te Selme, koja je iako postoji neka manja šansa da je bilo nešto značajno pa meni promaklo, ipak najvjerovatnije neka periferna, lokalna političko-stranačka zavrzlama.
A samo to pravdanje pokazuje kako ste ne ist kao oni koji pljujete, već i gori od njih. Jer da ste vi stranka na koju bi svi mi trebali oduševljeno klicati da nas spasite iz ovog belaja, vi biste se borili za one prave ciljeve, za bolje od dvije ponuđene opcije ili za manje od dva ponuđena zla.
A danas ste u Mostaru pokazali ko ste, i šta ste. Veliki poraz za ljude koji vole Bosnu, ali kako rekoh, još je veći dobitak spoznaja da ste danas ponovo uradili nešto poput "alžirske grupe", nešto zbog čega ćete godinama i dalje biti luzeri. Čak i ovakve nikakve i jadne bošnjačke stranke su alternativa i po za vaš jad i bijedu.
Ja inače ne pratim nešto previše politiku, osim onih najbitnijih stvari ( jebi ga, ja ne živim od nje kao većina vas koji pljujete po vladajućim političarima), pa mi nije poznat slučaj te Selme.
Ali, iako ne pratim baš sva ta stranačka sranja, ipak neki klinac pročitam ili čujem na TV-u, pa mogu misliti koliko je to bila važna situacija i koliko je adekvatno uspoređivati sa nečim tako značajnim kaoo što je vlast i mjesto gradonačelnika u Mostaru, čim nisam čuo za nju.
Ova situacija u Mostaru, i izbor gradnonačelnika, je daleko najvažniji politički događaj u Federaciji nakon zadnjih izbora jer je pobjeda onih snaga koje ne vole Bosnu i Hercegovinu, i koji bi sutra otkinuli 80 % iste i pripojili je susjedno-komšijskim državama još jedan šamar onima koji su ZA Bosnu i Hercegovinu, i još jedan vjetar u leđa onima koji su PROTIV uspješne i preosperitetne države.
Znate vi to vrlo dobro, samo pokušavate relativizirati i opravdati svoje besčašće spominjanjem te Selme, koja je iako postoji neka manja šansa da je bilo nešto značajno pa meni promaklo, ipak najvjerovatnije neka periferna, lokalna političko-stranačka zavrzlama.
A samo to pravdanje pokazuje kako ste ne ist kao oni koji pljujete, već i gori od njih. Jer da ste vi stranka na koju bi svi mi trebali oduševljeno klicati da nas spasite iz ovog belaja, vi biste se borili za one prave ciljeve, za bolje od dvije ponuđene opcije ili za manje od dva ponuđena zla.
A danas ste u Mostaru pokazali ko ste, i šta ste. Veliki poraz za ljude koji vole Bosnu, ali kako rekoh, još je veći dobitak spoznaja da ste danas ponovo uradili nešto poput "alžirske grupe", nešto zbog čega ćete godinama i dalje biti luzeri. Čak i ovakve nikakve i jadne bošnjačke stranke su alternativa i po za vaš jad i bijedu.
-
BaileyS
#31 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
SDP nije bosnjacka stranka ali dobija glasove iskljucivo tamo gdje su Bosnjaci u vecini. Mislim realno mostarac, mislis da ce SDP ikad predstavljati nesto bitno mimo tih vecinskih bosnjackih podrucja?
Ne znam, mozda im pragmaticnost jednostavno nije jaca strana, mozda zele da budu vjecna alternativa bez sanse da ikad dodju na vlast. Da nije tako vodili bi racuna o jedinim glasovima koje mogu dobiti, onim bosnjackim, uz glasove nebosnjaka koji zive u Sarajevu, Tuzli, Zenici, istocnom Mostaru. To je njihova baza i nikad nece biti drugacije, taman da se na glavu nasade. Mislim da su toga svjesni ali jednostavno furaju taj neki film mada znaju da je osudjen na propast.
I jos da dodam, uvijek se uhvate Bogica Bogicevica kad se prica o odbrani BiH. Koliko je Bogicevic uvezao pusaka za odbranu BiH?
Prezivio sam taj period i znam koliko je tadasnja bh ljevica bila paralizovana time sto se nije smjela svrstati na neku stranu. Ostaje cinjenica da je samo u BiH oruzje TO-a predato na cuvanje JNA jer se niko od tadasnjih komunista nije usudjivao reci da ne vjeruje toj JNA da ga ne bi proglasili nacionalistom.
To su neke stvari koje ce uvijek kociti ljevicu u BiH, izuzev one u manjem entitetu kojoj nije problem reci da je ona srpska ljevicarska stranka. Evolirat ce ta srpska ljevica do tog stadija da ce se svojski boriti za prava gradjanina Bosnjaka i gradjanina Hrvata u manjem entitetu ali tek kad osiguraju svoje nacionalne ciljeve.
Ne znam, mozda im pragmaticnost jednostavno nije jaca strana, mozda zele da budu vjecna alternativa bez sanse da ikad dodju na vlast. Da nije tako vodili bi racuna o jedinim glasovima koje mogu dobiti, onim bosnjackim, uz glasove nebosnjaka koji zive u Sarajevu, Tuzli, Zenici, istocnom Mostaru. To je njihova baza i nikad nece biti drugacije, taman da se na glavu nasade. Mislim da su toga svjesni ali jednostavno furaju taj neki film mada znaju da je osudjen na propast.
I jos da dodam, uvijek se uhvate Bogica Bogicevica kad se prica o odbrani BiH. Koliko je Bogicevic uvezao pusaka za odbranu BiH?
Prezivio sam taj period i znam koliko je tadasnja bh ljevica bila paralizovana time sto se nije smjela svrstati na neku stranu. Ostaje cinjenica da je samo u BiH oruzje TO-a predato na cuvanje JNA jer se niko od tadasnjih komunista nije usudjivao reci da ne vjeruje toj JNA da ga ne bi proglasili nacionalistom.
To su neke stvari koje ce uvijek kociti ljevicu u BiH, izuzev one u manjem entitetu kojoj nije problem reci da je ona srpska ljevicarska stranka. Evolirat ce ta srpska ljevica do tog stadija da ce se svojski boriti za prava gradjanina Bosnjaka i gradjanina Hrvata u manjem entitetu ali tek kad osiguraju svoje nacionalne ciljeve.
- lerdi
#32 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
To se da primjetiti svakoga dana na svakom koraku lijepe naše.latentnicinik wrote:Znam ja predobro da SDP nije bošnjačka stranka, dapače. Ali isto tako znam da bez bošnjačkih glasova ni predsjednik iste ne bi dobio mandat u parlamentu.
- latentnicinik
#33 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Danas se pogotovo primjetilo 
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#34 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
latentnicinik wrote:Danas se pogotovo primjetilo
A sta bi sa SDA prosli mndat kad su svojevoljno prepustili mjesto gradonacelnika HDZ-u
Jel' i to bilo u interesu bosnjackog naroda?
- lerdi
#35 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Baš danas se vidjelo kakvi "političari" se nalaze u SDA. Od dobijenog su napravili veresiju. Politika se samo kod nas vodi na mahalski način i odluke se dogovaraju u kafani. Upravo takav pristup je i koštao SDA mjesta gradonačelnika. Koštalo ih je i to isto što tebi nije jasno. Niko nije bio dužan da glasa za SDA, a pošto su u SDA navikli da se ponašaju kabadahijski i da misle da se njima uvijek mora podilaziti popušili su mijesto gradonačelinka Mostara.latentnicinik wrote:Danas se pogotovo primjetilo
-
mostarac
#36 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ne znam al znam da ih nije prodavao ko neki vrli patrioteBaileyS wrote:SDP nije bosnjacka stranka ali dobija glasove iskljucivo tamo gdje su Bosnjaci u vecini. Mislim realno mostarac, mislis da ce SDP ikad predstavljati nesto bitno mimo tih vecinskih bosnjackih podrucja?
Neko je na forumu nedavno odlicno napisao:
"Ovu zemlju su na koljena bacile ujedinjene patriote, a iz blata ce da je izvuku ujedinjeni izdajnici"
plus sta ti svasta u ovom zadnjem pasusu udrobi. Oruzje TO je predao neko drugi, zatim srpska ljevicarska stranka hm... tukne mi to nesto na nacional-socijalizam. Ti bi sad bosnjacku ljevicarsku i tako to da se ujedinjeno lijevicarimo podjeljeni po nacionalnoj liniji. O majko draga. Ne mozes biti lijevo orjentisan i nacionalno iskljuciv. To dvoje je u kontradikciji ili se naziva jednim nepopularnim imenom kojim se sasvim opravdano moze nazvat Laktasenka.
na kraju krajeva osnuj bosnjacku socijalisticku partiju.
Last edited by mostarac on 19/12/2009 03:49, edited 2 times in total.
-
mostarac
#37 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Al bi da raspravljas o politicilatentnicinik wrote:Znam ja predobro da SDP nije bošnjačka stranka, dapače. Ali isto tako znam da bez bošnjačkih glasova ni predsjednik iste ne bi dobio mandat u parlamentu.
Dalje nisam citao jer nema smisla. Ni ja se ne guram na podforum zdravlje, jer tamo nemam sta da kazem. Mogu samo pitat ponesto one koji se o tome bolje razumiju nego ja i koji to prate.
haj ti nadji sebi zanimaciju na nekom drugom podforumu.
- latentnicinik
#38 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
samo politički slijepac i bezobrazan insan može porediti situaciju prije 4 godine i danas kada je hrvatska politika u pitanju. Prije 4 godine hrvatski političari ( čitaj Čović) nisu smjeli progovoriti ništa što nije bilo u totalnom skladu sa Daytonom, a koju godinu prije toga su završavali na sudovima i bajbucima jer su pokušali nešto slično.-LIBERO- wrote:latentnicinik wrote:Danas se pogotovo primjetilo
A sta bi sa SDA prosli mndat kad su svojevoljno prepustili mjesto gradonacelnika HDZ-u
Danas, svi hrvatski političari potpuno otovoreno prizivaju ponovnu uspostavu HRHB-e, one paratvorevine koja se, kao i RS, gradila i širila na zločinima na, prije svega, Bošnjacima.
Samo politički slijepac i ideološko-stranački zadojen insan ne vidi simboliku koju Mostar predstavlja današnjoj hrvatskoj politici, njegovo svakodnevno spominjanje kao stolnog grada Hrvata i glavnog grada te zamišljene HRHB-e koja bi najbrojniji BH narod ostavila na 10-ak posto teritorija i pretovrila ga u indijance u rezervatu.
I umjesto da se u takvoj situaciji, kada se otvoreno ( za razliku od prije 5 godina) vodi politika daljnjeg komadanja države, napravi nešto što bi, makar za dodatne 3 godine, srušilo moral i snove onih koji sasvim otvoreno surađuju sa Dodikom u rušenju države, SDP im poklanja vjetar u leđa jači od 15 poena razlike u zadnjih 30 sekundi utakmice. Da se još malo osokole, morališu i homogeniziraju za svoje ciljeve.
Aferim veliki čuvari Bosne
da, da. sda je kriv što lafo probosanska stranka "podari" mandat gradonačelnika štovateljima HRHB-e. Kad sebe uvjeriš u tako nešto, more bit da i mene zeznešBaš danas se vidjelo kakvi "političari" se nalaze u SDA. Od dobijenog su napravili veresiju. Politika se samo kod nas vodi na mahalski način i odluke se dogovaraju u kafani. Upravo takav pristup je i koštao SDA mjesta gradonačelnika. Koštalo ih je i to isto što tebi nije jasno. Niko nije bio dužan da glasa za SDA, a pošto su u SDA navikli da se ponašaju kabadahijski i da misle da se njima uvijek mora podilaziti popušili su mijesto gradonačelinka Mostara.
pa de lutko mostarska koja forumaša osu ( koji na forumu priča ono što HDZ kojem dadoste gradonačelnika provodi politički) proglasi jedno 500 puta fašistom, ustašom i sl. objasni koja to bi situacija s tom djevojčicom, pa da usporedimo važnost situacije. Ne bježi ba ko žena, znam ja vrlo dobro da si grlat kad imaš zehru argumenata na svojoj strani, a večeras si mi nešto pravo pomirljiv. Tek me tu i tamo pokušaš malo diskreditovati nekim jeftinim čaršijanerskim forama, ali nikakvog poentiranja još ne primjetih.Al bi da raspravljas o politici
Dalje nisam citao jer nema smisla. Ni ja se ne guram na podforum zdravlje, jer tamo nemam sta da kazem. Mogu samo pitat ponesto one koji se o tome bolje razumiju nego ja i koji to prate.
Jel to osa fašist kad priča o trećem entitetu, a nije kretenluk dati mjesto gradonačelnika onima koji to osino razmišljanje provode u politici na terenu ? De, moralna antifašistička gromado, objasni nam deder to. Ako se dobro sjećam, preko nekoliko puta si se nahebao majke svim štovateljima HRHB ideja, a danas je sasvim normalno što im tvoja ljigava stranka omogući da nastave sa svojom HRHB polikitom. Danas je za tebe isto bio SDA ili HDZ iako su za SDA glasali oni koji su 3 godine, skupa s tobom bili u paklu kojeg su im priredili oni koji glasaju za stranku kojoj omogućiste da dobiju svog gradonačelnika danas. Jel te bar malo stid sebe i onog vremena provedenog u trpljenju agresije na Mostar, ako te bar nije stid svih onih koji poginuše u istoj. Je li, ako SDA ima u Mostaru ili bilo gdje drugo korumpirane nikogoviće se osjećaš ponosan što si danas i službeno postao nikogović kao i oni ?
I ja, politički licemjeru sa dna kace, uopće ne pričam o politici. Politika je vaše kupovanje gradskih televizija, reketarenje poduzetnika i sl. ja pričam o opstanku države i njenoj budućnosti. Ako je tebi to politika, onda si manje vrijedan nego što sam i mislio.
Last edited by latentnicinik on 19/12/2009 03:56, edited 1 time in total.
-
mostarac
#39 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ne mogu citat ove gluposti fakat. prije pet godina je nastao HDZ 1990 i usao u sve organe vlasti na osnovu price o trecem entitetu. i prije nego podjem spavat da ti kazem i ovo cisto da se informises: Jedini koji su efikasno tom entitetu stali u kraju su bili ljudi iz SDP-a. Sjeti se samouprave i kako je to Alija Behmen lijepo rjesio. Hocete samoupravu? Nema nikakvih problema. Evo samouprava, samo to sto ta samouprava uveze u Bosnu i Hercegovinu moci cete prodati al gdje samouprava ima vlast i nigdje drugo. Pragmaticni i mudri ljudi iz zapadne hercegovine ukinuse samoupravu i odsamoupravise selatentnicinik wrote:samo politički slijepac i bezobrazan insan može porediti situaciju prije 4 godine i danas kada je hrvatska politika u pitanju. Prije 4 godine hrvatski političari ( čitaj Čović) nisu smjeli progovoriti ništa što nije bilo u totalnom skladu sa Daytonom, a koju godinu prije toga su završavali na sudovima i bajbucima jer su pokušali nešto slično.-LIBERO- wrote:latentnicinik wrote:Danas se pogotovo primjetilo
Danas, svi hrvatski političari potpuno otovoreno prizivaju ponovnu uspostavu HRHB-e, one paratvorevine koja se, kao i RS, gradila i širila na zločinima na, prije svega, Bošnjacima.
Samo politički slijepac i ideološko-stranački zadojen insan ne vidi simboliku koju Mostar predstavlja današnjoj hrvatskoj politici, njegovo svakodnevno spominjanje kao stolnog grada Hrvata i glavnog grada te zamišljene HRHB-e koja bi najbrojniji BH narod ostavila na 10-ak posto teritorija i pretovrila ga u indijance u rezervatu.
I umjesto da se u takvoj situaciji, kada se otvoreno ( za razliku od prije 5 godina) vodi politika daljnjeg komadanja države, napravi nešto što bi, makar za dodatne 3 godine, srušilo moral i snove onih koji sasvim otvoreno surađuju sa Dodikom u rušenju države, SDP im poklanja vjetar u leđa jači od 15 poena razlike u zadnjih 30 sekundi utakmice. Da se još malo osokole, morališu i homogeniziraju za svoje ciljeve.
Aferim veliki čuvari Bosne
da, da. sda je kriv što lafo probosanska stranka "podari" mandat gradonačelnika štovateljima HRHB-e. Kad sebe uvjeriš u tako nešto, more bit da i mene zeznešBaš danas se vidjelo kakvi "političari" se nalaze u SDA. Od dobijenog su napravili veresiju. Politika se samo kod nas vodi na mahalski način i odluke se dogovaraju u kafani. Upravo takav pristup je i koštao SDA mjesta gradonačelnika. Koštalo ih je i to isto što tebi nije jasno. Niko nije bio dužan da glasa za SDA, a pošto su u SDA navikli da se ponašaju kabadahijski i da misle da se njima uvijek mora podilaziti popušili su mijesto gradonačelinka Mostara.
pa de lutko mostarska koja forumaša osu ( koji na forumu priča ono što HDZ kojem dadoste gradonačelnika provodi politički) proglasi jedno 500 puta fašistom, ustašom i sl. objasni koja to bi situacija s tom djevojčicom, pa da usporedimo važnost situacije. Ne bježi ba ko žena, znam ja vrlo dobro da si grlat kad imaš zehru argumenata na svojoj strani, a večeras si mi nešto pravo pomirljiv. Tek me tu i tamo pokušaš malo diskreditovati nekim jeftinim čaršijanerskim forama, ali nikakvog poentiranja još ne primjetih.Al bi da raspravljas o politici
Jel to osa fašist kad priča o trećem entitetu, a nije kretenluk dati mjesto gradonačelnika onima koji to osino razmišljanje provode u politici na terenu ? De, moralna antifašistička gromado, objasni nam deder to.
I ja, politički licemjeru sa dna kace, uopće ne pričam o politici. Politika je vaše kupovanje gradskih televizija, reketarenje poduzetnika i sl. ja pričam o opstanku države i njenoj budućnosti. Ako je tebi to politika, onda si manje vrijedan nego što sam i mislio.
edit: Ovo upuceno meni ugledah kasnije
Ja sam ti ovdje iznio sasvim dovoljno argumenata da ti odes sa ove teme i vise se nikad na nju ne vratis. To je broj jedan. Broj dva ti do sad nisi iznio ni jedan jedini argument kojim bi mogao da udjes u raspravu osim pamfleta SDP je izabrao gradonacelnika iz HDZ-a jer nije glasao za onog iz SDA ili u prevodu SDP je kriv sto je odlucio da ne prlja ruke kako i treba da uradi i da se odmakne od dva smrada koja su samo drugacije upakovana.
I pod broj 3. To sto ti pricas je meni potpuno isto onome sto prica ekstrem na drugoj strani. Ja vas gledam isto i meni ste vas dvojica potpuno isti - ekstremi, nacionalisti i fasisti. Kratko, jasno. Ne vidim nikakav razlog zasto bi tebi i tvojim stavovima bio manje nesklon nego osinim. Ista pamet ste vas dvojica, samo dvije strane medalje. Nit bi zelio zivjeti u drzavi kreiranoj tvojom (ne)politickom vizijom nit bi zelio zivjeti u drzavi kreiranoj osinom. U skladu s tim necu podrzati nijednog jer ste mi jednako odbojni sa vasim stavovima. To upravo je SDP uradio danas i na tome mu svaka cast. Sad zaista idem spavati.
Last edited by mostarac on 19/12/2009 04:01, edited 1 time in total.
- latentnicinik
#40 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
ma iskreno, nisam ni očekivao da imaš grama obraza, pa se ne čudim što nekakvim smješkima pokušavaš zataškati činjenicu da ste danas pojeli još jedno govno. Po treći put, govna ne volim, ali ako vama mirišu, uživajte u njima do izbora.
- lerdi
#41 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Pa nego šta nego je SDA kriv. Oni nisu smijeli sebi dopustiti da prije samog glasanja nemaju sigurno podršku SDP-a što bi ukupno bilo 17 glasova (12 SDA, 2 SzBiH. 3 SDP). To što su oni mislili da neko, zbog nekog razloga, mora da glasa za njih je njihov problem. Ono što hoću reči je da je SDA podario mjesto gradonačelnika HDZ-u, a ne SDP. To je upravo uradio zahvaljujući načinu vođenja politike koje se danas još možda primjenjuje kada se bira predsjednik lovačkog društva.latentnicinik wrote:da, da. sda je kriv što lafo probosanska stranka "podari" mandat gradonačelnika štovateljima HRHB-e. Kad sebe uvjeriš u tako nešto, more bit da i mene zeznešBaš danas se vidjelo kakvi "političari" se nalaze u SDA. Od dobijenog su napravili veresiju. Politika se samo kod nas vodi na mahalski način i odluke se dogovaraju u kafani. Upravo takav pristup je i koštao SDA mjesta gradonačelnika. Koštalo ih je i to isto što tebi nije jasno. Niko nije bio dužan da glasa za SDA, a pošto su u SDA navikli da se ponašaju kabadahijski i da misle da se njima uvijek mora podilaziti popušili su mijesto gradonačelinka Mostara.
- latentnicinik
#42 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
dupli
Last edited by latentnicinik on 19/12/2009 04:16, edited 1 time in total.
- latentnicinik
#43 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Pa očito da SDP nije uspio ušićariti ništa dobro u kakvoj političkoj trgovini. Hebo državu i činjenicu da na jednoj strani imaš kakvu-god, ali ipak državotovornu i probosansku stranku, a na drugoj dojučerašnjeg agresora na grad za čijeg se gradonačelnika glasa i vrlo aktivnu stranku na polju daljnjeg urušavanja države. Samo naprijed vrli Bosanci i Hercegovci, nemoj slučajno da bošnjačka stranka dobije gradonačelnika. Gori su Bošnjaci i SDA od stranke Dodikovog malog Čovića i njegove nadasvelerdi wrote:Pa nego šta nego je SDA kriv. Oni nisu smijeli sebi dopustiti da prije samog glasanja nemaju sigurno podršku SDP-a što bi ukupno bilo 17 glasova (12 SDA, 2 SzBiH. 3 SDP). To što su oni mislili da neko, zbog nekog razloga, mora da glasa za njih je njihov problem. Ono što hoću reči je da je SDA podario mjesto gradonačelnika HDZ-u, a ne SDP. To je upravo uradio zahvaljujući načinu vođenja politike koje se danas još možda primjenjuje kada se bira predsjednik lovačkog društva.latentnicinik wrote:da, da. sda je kriv što lafo probosanska stranka "podari" mandat gradonačelnika štovateljima HRHB-e. Kad sebe uvjeriš u tako nešto, more bit da i mene zeznešBaš danas se vidjelo kakvi "političari" se nalaze u SDA. Od dobijenog su napravili veresiju. Politika se samo kod nas vodi na mahalski način i odluke se dogovaraju u kafani. Upravo takav pristup je i koštao SDA mjesta gradonačelnika. Koštalo ih je i to isto što tebi nije jasno. Niko nije bio dužan da glasa za SDA, a pošto su u SDA navikli da se ponašaju kabadahijski i da misle da se njima uvijek mora podilaziti popušili su mijesto gradonačelinka Mostara.
da nije žalosno, odvalio bih se od smijeha. Nemoj Tita ti i partije više, i tvoji će se početi ljutiti na tebe u koja vnago ih uvaljuješ.
- latentnicinik
#44 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Tipično boljševičko razmišljanje. Čim nisi boljševik ko i on, odmah si fašist (argumenti naravno nisu potrebni, ko bi se usudio tražiti argument od predstavnika partije). Mane zeve što boljševike upravo ta činjenica čini jednakim fašistima od onih izvornih protiv kojih se lafo bore.To sto ti pricas je meni potpuno isto onome sto prica ekstrem na drugoj strani. Ja vas gledam isto i meni ste vas dvojica potpuno isti - ekstremi, nacionalisti i fasisti. Kratko, jasno. Ne vidim nikakav razlog zasto bi tebi i tvojim stavovima bio manje nesklon nego osinim. Ista pamet ste vas dvojica, samo dvije strane medalje. Nit bi zelio zivjeti u drzavi kreiranoj tvojom (ne)politickom vizijom nit bi zelio zivjeti u drzavi kreiranoj osinom. U skladu s tim necu podrzati nijednog jer ste mi jednako odbojni sa vasim stavovima. To upravo je SDP uradio danas i na tome mu svaka cast. Sad zaista idem spavati.
Proglasi te fašistom i sad si lafo isključen iz bilo kakve daljnje rasprave. Ne pika se šta ti pričaš jer si fašist. A on je lafo antifašist pa ne može biti fašist samim tim što podržava fašiste.
Komolikovano znam, ali ne bi bilo na smeću historije da nije
Last edited by latentnicinik on 19/12/2009 04:27, edited 1 time in total.
- lerdi
#45 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Izvini, ali ti se definitivno ne razumiješ u politiku. SDA je morala osigurati ta tri glasa, ali znači moralam, kako bi se domogli mjesta gradonačelnika. To bi značilo da moraju podilaziti SDP-u, a oni bi se rađe kolektivno pobili nego podilazili SDP-u.latentnicinik wrote:da nije žalosno, odvalio bih se od smijeha. Nemoj Tita ti i partije više, i tvoji će ti se potajno početi smijati.lerdi wrote:Pa nego šta nego je SDA kriv. Oni nisu smijeli sebi dopustiti da prije samog glasanja nemaju sigurno podršku SDP-a što bi ukupno bilo 17 glasova (12 SDA, 2 SzBiH. 3 SDP). To što su oni mislili da neko, zbog nekog razloga, mora da glasa za njih je njihov problem. Ono što hoću reči je da je SDA podario mjesto gradonačelnika HDZ-u, a ne SDP. To je upravo uradio zahvaljujući načinu vođenja politike koje se danas još možda primjenjuje kada se bira predsjednik lovačkog društva.latentnicinik wrote: da, da. sda je kriv što lafo probosanska stranka "podari" mandat gradonačelnika štovateljima HRHB-e. Kad sebe uvjeriš u tako nešto, more bit da i mene zezneš
S druge strane sama situacija koja se danas desila je na neki način dobro osmišljena varka od strane SDA. Zašto? Zato što prema svim analitičarima gradonačelnika Mostara u narednom periodu čeka katastrofalna situacija. Počevši od buđeta, pa preko svega ostalog. Mislim da je SDA dobro sve odvagala i svjesno se odrekla ove fotelje, a usput sada mogu za sve loše optuživati SDP jer oni su dali vlast HDZ-u. Ovim počinju predizbornu kampanju koja će se upravo zasnivati na ovoj paroli "SDP = izdajice". Stranka za BiH im nije više nikakva konkurencija, to je valjda jasno, i usljed nezadovoljstva naroda politikom SDA i SzBiH sve se više ljudi počelo okretati SDP-u. Ovo je sada prilika za SDA Mostar da pokažu kako su oni jedini ispravni i ne bi me čudilo da narod popuši ovo.
- lerdi
#46 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
A moji su?latentnicinik wrote:Pa očito da SDP nije uspio ušićariti ništa dobro u kakvoj političkoj trgovini. Hebo državu i činjenicu da na jednoj strani imaš kakvu-god, ali ipak državotovornu i probosansku stranku, a na drugoj dojučerašnjeg agresora na grad za čijeg se gradonačelnika glasa i vrlo aktivnu stranku na polju daljnjeg urušavanja države. Samo naprijed vrli Bosanci i Hercegovci, nemoj slučajno da bošnjačka stranka dobije gradonačelnika. Gori su Bošnjaci i SDA od stranke Dodikovog malog Čovića i njegove nadasvelerdi wrote:
Pa nego šta nego je SDA kriv. Oni nisu smijeli sebi dopustiti da prije samog glasanja nemaju sigurno podršku SDP-a što bi ukupno bilo 17 glasova (12 SDA, 2 SzBiH. 3 SDP). To što su oni mislili da neko, zbog nekog razloga, mora da glasa za njih je njihov problem. Ono što hoću reči je da je SDA podario mjesto gradonačelnika HDZ-u, a ne SDP. To je upravo uradio zahvaljujući načinu vođenja politike koje se danas još možda primjenjuje kada se bira predsjednik lovačkog društva.partije.
da nije žalosno, odvalio bih se od smijeha. Nemoj Tita ti i partije više, i tvoji će se početi ljutiti na tebe u koja vnago ih uvaljuješ.
- latentnicinik
#47 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
SDA ništa nije morala. Pitanje gradonačelnika Mostara nije pitanje fotelje niti pitanje načelnika Kalesije pa da se trguje za par hiljada mjesečne plaće i pokoji tender (iako ne sumnjam da su i ti motivi prisutni kod SDA političara u Mostaru, naravno..
Pitanje gradonačelnika Mostara je pitanje od državne važnosti, posebno u ovom trenutku. SDA tu ništa nije trebala uraditi osim ovoga što je uradila. A svi su pokazali svojim glasanjem gdje i kako stoje.
Ako ti drugačije vidiš pitanje izbora gradonačelnika Mostara, onda se bojim da si ti, a ne ja, apsolutni politički amater ( iako ja nemam opet apsolutno nikakvih pretenzija da budem profesionalac na tom polju. Politika je lopovluk, guzovača, licemjerje. Važna državna pitanja nisu politika, ona su ponos, čojstvo ili nečojstvo. Vidjeli smo danas ko je pokazao nečojstvo.
Pitanje gradonačelnika Mostara je pitanje od državne važnosti, posebno u ovom trenutku. SDA tu ništa nije trebala uraditi osim ovoga što je uradila. A svi su pokazali svojim glasanjem gdje i kako stoje.
Ako ti drugačije vidiš pitanje izbora gradonačelnika Mostara, onda se bojim da si ti, a ne ja, apsolutni politički amater ( iako ja nemam opet apsolutno nikakvih pretenzija da budem profesionalac na tom polju. Politika je lopovluk, guzovača, licemjerje. Važna državna pitanja nisu politika, ona su ponos, čojstvo ili nečojstvo. Vidjeli smo danas ko je pokazao nečojstvo.
marsovci.A moji su?
- lerdi
#48 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
latentnicinik wrote:SDA ništa nije morala. Pitanje gradonačelnika Mostara nije pitanje fotelje niti pitanje načelnika Kalesije pa da se trguje za par hiljada mjesečne plaće i pokoji tender.
Za ovo boldirano moram te pitati: "Gdje ti živiš? Stvarno. U kojoj državi? U BiH sigurno ne, jer ovdje političari majku svoju za pare prodaju."
Ja kompletan izbor gradonačelnika Mostara gledam sa strane. Kada čovjek gleda srcem onda izbor gradonačelnika Mostara predstavlja sve ono što si napisao, ali srcem se ne vodi politika tako da od toga nema ništa. Opet ti kažem da je SDA zaista željela tu poziciju mogli su i morali obezbjediti glasove SDP-a. Možda tebi to nije jasno, ali je to tako.
Samo da znaš da važna državna pitanja upravo kroji politika. Odprilike mogu da skontam kako na sve ovo gledaš, ali vjeruj da taj način gledanja u politici ne prolazi. Politika=Interes, tako da ponos, čojstvo ili nečojstvo su otrcane fraze koje se korise samo na predizbornim mitinzima.
Ako misliš da sam neki pobornik SDP-a dobro si se zeznuo. Nekad su mi bili dragi, ali odavno već nisu.latentnicinik wrote:marsovci.A moji su?
-
HarnagaHarnaga
#49 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
Znaci morali su ili platiti ili podilaziti da bi SDP promjenila svoja moralna nacela i ipak glasala za nacionaliste? Cudni moralni kriterijumi.Izvini, ali ti se definitivno ne razumiješ u politiku. SDA je morala osigurati ta tri glasa, ali znači moralam, kako bi se domogli mjesta gradonačelnika. To bi značilo da moraju podilaziti SDP-u, a oni bi se rađe kolektivno pobili nego podilazili SDP-u.
Ovo je vec sa dobrog reziseraS druge strane sama situacija koja se danas desila je na neki način dobro osmišljena varka od strane SDA. Zašto? Zato što prema svim analitičarima gradonačelnika Mostara u narednom periodu čeka katastrofalna situacija. Počevši od buđeta, pa preko svega ostalog. Mislim da je SDA dobro sve odvagala i svjesno se odrekla ove fotelje, a usput sada mogu za sve loše optuživati SDP jer oni su dali vlast HDZ-u. Ovim počinju predizbornu kampanju koja će se upravo zasnivati na ovoj paroli "SDP = izdajice". Stranka za BiH im nije više nikakva konkurencija, to je valjda jasno, i usljed nezadovoljstva naroda politikom SDA i SzBiH sve se više ljudi počelo okretati SDP-u. Ovo je sada prilika za SDA Mostar da pokažu kako su oni jedini ispravni i ne bi me čudilo da narod popuši ovo.
Cudi me samo da SDP nije prozreo igru i vratio vruc krompir glasavsi za SDA-gradonacelnika koji bi imao katastrofalan rezultat, pa bi onda svi Bosnjaci glasali za SDP
SDP - nije Bosnajcka stranka? U redu - koliko glasova ima u rs? Koliko procenata u Banja Luci, Posusju, Derventi, Ljubuskom, Trebinju?
Nego evo dogovorise se SNSD i HDZ oko treceg entiteta, hoce li u eventualnom glasanju SDP ostati neutralna jer Boze moj, kako ce biti na strani SDA?
- latentnicinik
#50 Re: SDP i mostarski gradonačelnik
znam, prodali bi se i sdp-ovci da su dobili dobru ponudu. Nadam se ipak da im SDA nije ništa ponudila, a ne da se nisu našli oko cijene. Tako bi bili još veće fukare nego što jesu ( na SDP mislim bezbeli )Za ovo boldirano moram te pitati: "Gdje ti živiš? Stvarno. U kojoj državi? U BiH sigurno ne, jer ovdje političari majku svoju za pare prodaju."
pa trebali bi, golema je to stranka, dosljedna svojim principimaNego evo dogovorise se SNSD i HDZ oko treceg entiteta, hoce li u eventualnom glasanju SDP ostati neutralna jer Boze moj, kako ce biti na strani SDA?
pa ako nisi, a braniš ovaj njihov potez u Mostaru, onda te ne bi ni Azira kašikara definisala, a ne jaAko misliš da sam neki pobornik SDP-a dobro si se zeznuo. Nekad su mi bili dragi, ali odavno već nisu.