cevapi- platis 10 dobijes 9

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Gospoda Ministarka

#26 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:42, edited 1 time in total.
Skyfox

#27 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Skyfox »

meni se sad jedu chevapi
interface

#28 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by interface »

kod zmaja cesto dobijem viska koji cevap. nikad manjka.
ako se pika, kod harija u travniku su najbolji cevapi. posebno mi se dopada onaj somun. pitica ga zovu, cini mi se.

jeo sam i banjalucke cevape i sis, kod onog muje ili mehe, zaboravih mu ime, u banjaluci, extra su.
iceman ze

#29 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by iceman ze »

Kao sto neko rece, u Travnik sam maksuz isao na cevape. I to kod Harija u starom dijelu grada i kod Bajre na ulazu u TR :-)

U Sarajevu, uopste nejedem cevape :-D
kijameta

#30 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by kijameta »

Toto wrote:vavik je travnicki cevap bio bolji nego sarajevski
iako je- na oci- jedan travnicki cevap manji od sarajevskog
ali to ej zato sto travnicani ne podvaljuju soda bikarbone u cevape pa je uvijek u travnickoj porciji cevapa vise mesa iako nisu "napuhani" ko sarajevski

ja nikad nisam u sarajevo maksuzile zapuco radi cevapa
a u Travnik jesam :D
Travnicki cevapi.U Sarajevu zvani i balavi ili slinavi cevapi,ukus im kao i ime. Slinavo :D :D
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#31 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by UltrasNaBaterije »

Gospoda Ministarka wrote:Probala u Plavoj Vodi, probala kod Harija i probala tamo kod one male kafane kod pijace ja mislim da se "Bosna" zove ta cevapdzinica :-? bezveze su. Lepina im je svagdje prevlazna, a nije ko ova nasa sarajevska , cevapi mali bez ukusa...

ti onda očito imaš gastritis :)

Uz travnički ćevap i treba da ide vlažna pitica, natopljena kojekakvim masnoćama :D, druga stvar je što ti je želudac tanak. Meni su u Sarajevu ćevapi karina totalna, ali zato burek najbolji na svijetu.
Gospoda Ministarka

#32 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 18/01/2012 08:42, edited 1 time in total.
lolo_lolo

#33 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by lolo_lolo »

starii wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Ja vala Travnicke ne bih da mi gladnoj daba daju... Banjalucki su mi odlicni ali se sa Sarajevskim nis nemoze porediti, u Travniku sam probala na tri mjesta i svi su mi bez veze.

probaj cevape kod harija u travniku u staroj carsiji,po meni najbolji cevapi.. :)
a za one kojim su sad primirisali evo jedna slika pa nek umoće :D
Image
hodzic :thumbup: :thumbup: :thumbup:

u travniku hari :bih:
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#34 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Admir_1984 »

starii wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Ja vala Travnicke ne bih da mi gladnoj daba daju... Banjalucki su mi odlicni ali se sa Sarajevskim nis nemoze porediti, u Travniku sam probala na tri mjesta i svi su mi bez veze.

probaj cevape kod harija u travniku u staroj carsiji,po meni najbolji cevapi.. :)
a za one kojim su sad primirisali evo jedna slika pa nek umoće :D
Image
Kako ba mozete jesti desetku u pola somuna :-) :-) Ili cijeli somun ili gladovat :D
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#35 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Toto »

Aura Perez wrote:
ali to ej zato sto travnicani ne podvaljuju soda bikarbone u cevape pa je uvijek u travnickoj porciji cevapa vise mesa iako nisu "napuhani" ko sarajevski

sta ce sve covjek za guzicu uraditi :lol: :lol:
volim vise svom prknu nego sarajevskom cevapu

ja kad sam iso u Sarajevo paso sam samo pite -jer su im bez premca-, sarajevsku pacu i begovicinu corbu .....
doduse, u sarajevskom bureku ima mesne podvale u obliku skembe ali ja volim skembaru (kulen_ pitu) pa mi to dodje ko prava delikatesa .....
volim leso meso pojest sa 200 grama obarenih krompira nego da mi daju pola zeljine cevabdzinice....
to je vise iz principijelnih razloga nego iz gastronomije
ja ne volim da me neko u gurmanluku pravi budalom...... a vala i ne moze
sarajevski cevap je najobicnija podvala jer u njega toliko nademete sode bikarbone -da bi ga uduplali- da se covjeku vise podrigiva i prdi od onih cevapa nego sto mu zeludac uziva
to je stvar ukusa i ja se u to ne petljam.......samo nemam kompleksa da priznam svoje ukuse i ne ulizujem se sarajlijama jer su ko fol iz sehera
meni je bilo sega kad odem sa rajom u Zelje i izvadim kilo bureka i krompirace i pocnema mezit a oni svi gledaju u mene i ibrete se sto im "poganim" soda ceif ....jednom sam usput kupio soda bikarbone i nudio ih svima da umacu cevape u njih....ona hanuma sto donosi cevapa kriomice crkavala od smijeha
ja sam u Zelje narucivo samo kiselu vareniku jer im je stvarno dobra

sarajevska lepina je bolja od Travnicke - sto jes jes
ali sam ja naviko na moču u jednog starog pekara Dzampe i u Vatrogasnom domu u Turbetu pa mi ona meckava lepina nimalo ne smeta ........naprotiv i ona je bila jedan od razloga sto bi zapuco drito iz vinograda na cevape u Travnik

jos sam znao maksuzile zapucat na Ostrozac po lepine i kajmak i to sabahile i jos se stic vratiti kuci i na posao
oliver kahn

#36 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by oliver kahn »

pa da stavis temu MRVA ljudi bi imali sta pisati...
od cega li je ona.kakvog li je ona boze oblika,.......i jos vrlo inspirativnih komentara
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#37 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Toto »

oliver kahn wrote:pa da stavis temu MRVA ljudi bi imali sta pisati...
od cega li je ona.kakvog li je ona boze oblika,.......i jos vrlo inspirativnih komentara
moze se i namrvit mrvi za popare
da se insan moze dobro najest
andrija2007

#38 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by andrija2007 »

Aura Perez wrote:ja recimo sudjukice volim puno vise od cevapa, ali sam toliko alergicna na njih, cijelo mi tijelo plikovi pokriju :(
A sad je jasno otkud ono "bibavo" ! :wink:
Chisum

#39 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Chisum »

Ja cevape rokam samo na Carsiji... nikome i nigdje vise ne vjerujem, niti imam zelju da isprobavam nesto sto smo mi, Sarajlije, davno doveli do tancina savrsenstva... :D

Elem, posto jedem uvijek porcije od 20 komaTa, ne znam kako je to kad ti od cenera zafali onaj zadnji, ali znam da, kada bi mi od cvancike zafalio taj zadnji, taj najljepsi i najukusniji, i sve NAJ, neko bih sranje morao napraviti.

U Zmaju ponekad spotaknem oni pljesku, jer je stvarno znala leci k'o budali samar, ali cevape kod njih - nikada.
karanana

#40 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by karanana »

nikad_izvini wrote:Čuj jedu ćevape u Zmaju(Hrasno) :-) :roll: :skoljka: Vi ko da nikad ćevapa u životu niste pojeli :D Razumijem da karanana veze nema sa ćevapima, nije čovjek iz Sarajeva, doduše, možda niste ni vi :D
Ćevapi u Zmaju su bili dobri prije rata, isti vlasnik Dževad al drastično različiti ćevapi. Ono ćevapa očima nije vidjelo :D Besko, koji se nalazi odmah pored Zmaja, sa druge strane je izmislio ćevape za Zmaj. Poučak, kupite ćevape u Zmaju i ostavite ih da se ohlade. Dalje, ćevap je odron kad podriguješ pet sati nakon što ih pojedeš i kada ih variš dva dana :-) :roll: :skoljka:
PS sretno sa Zmajem :lol:
tek se sad vratih na temu.....jok eto iz zenice sam.
u zmaju jedem jer mi je najblizi a slazem se da je besko bolji ali su mu cevapi manji pa se ne mozes najesti od desetke.
a gdje ono bi mica? jeli ono na cengic vili u nizu onih niskih trgovki gdje sada ima dosta kafica, ispod vranica nebodera?
sjecam se da sam tamo jeo prije rata. beton su bili.
milenko

#41 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by milenko »

karanana wrote:
nikad_izvini wrote:Čuj jedu ćevape u Zmaju(Hrasno) :-) :roll: :skoljka: Vi ko da nikad ćevapa u životu niste pojeli :D Razumijem da karanana veze nema sa ćevapima, nije čovjek iz Sarajeva, doduše, možda niste ni vi :D
Ćevapi u Zmaju su bili dobri prije rata, isti vlasnik Dževad al drastično različiti ćevapi. Ono ćevapa očima nije vidjelo :D Besko, koji se nalazi odmah pored Zmaja, sa druge strane je izmislio ćevape za Zmaj. Poučak, kupite ćevape u Zmaju i ostavite ih da se ohlade. Dalje, ćevap je odron kad podriguješ pet sati nakon što ih pojedeš i kada ih variš dva dana :-) :roll: :skoljka:
PS sretno sa Zmajem :lol:
tek se sad vratih na temu.....jok eto iz zenice sam.
u zmaju jedem jer mi je najblizi a slazem se da je besko bolji ali su mu cevapi manji pa se ne mozes najesti od desetke.
a gdje ono bi mica? jeli ono na cengic vili u nizu onih niskih trgovki gdje sada ima dosta kafica, ispod vranica nebodera?
sjecam se da sam tamo jeo prije rata. beton su bili.
zmaj poslije rata definitivno najbolja cevabdzinica u gradu, nije sto mi je komsiluk, vec sto je cinjenica...jbg, ne mogu da ne valjaju kad je onoliki promet...pa nije tolika raja blentava da idu gdje ne valja...hodzic je jedno vrijeme dobar bio, al' se isprofaniso, haseta cu pamtiti dok sam ziv...
bajdvej, rijetko jedem cevape, prezasicenost dugogodisnja :D , omiljena kombinacija mi je brizla-sudzukice...
norah

#42 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by norah »

Vidim da vas ima jos koji su u posljednje vrijeme dobili 9 umjesto placenih 10 cevapa. Meni sve to smrdi na neku njihovu 'poslovnu politiku u doba recesije'. Ko ce ga znati. Ako je tako, onda su se bas srozali. A slazem se sa svima koji kazu da te poslije pojedenih cevapa u Zmaju muci zgaravica, podrigivanje i ostalo. I ne jede ti se nista slijedeca 24 sata.
Cinik

#43 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by Cinik »

Nije mi jasno, kako vi, "Sarajlije", ne znate razliku izmedju CEVAPA I CEVAPCICA. Daj ljudi, sramotite prave Sarajlije.
Pozdrav!
milenko

#44 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by milenko »

Cinik wrote:Nije mi jasno, kako vi, "Sarajlije", ne znate razliku izmedju CEVAPA I CEVAPCICA. Daj ljudi, sramotite prave Sarajlije.
Pozdrav!
ma ukorjenilo se, lakse za izgovorit :D , a u pravu si sto jest jest, razlika je draaasticna, dva razlicita pojma...al' to mu dodje ko burek...kad kazes burek mislis na ono "s mesom", a pita moze bit' sa sirom, sa zeljem, krompirom...zasto onda nisu pitarnice nego su buregdzinice...tesko da cu za zivota prihvatiti burek sa sirom, burek sa krompirom, iako je to vjerovatno "ispravniji" pojam
ultima_palabra

#45 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by ultima_palabra »

Mene ismijaše na prošloj temi kad to rekoh :-) Al vidim da ima raje koja se slaže.
Btw, Hari>Bajra
Besko>Zmaj (mada sam više mušterija pljeski)
@ministarka, ako ne voliš natopljenu piticu, tražiš suhu i mirna Bosna ;-) Ja tražim da je što više natope i zapeku :-D
bpsang

#46 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by bpsang »

Meni se desilo bezbroj puta da narucim deset u papir ( u cijeli somun ) i umjesto deset dobijem 12,
vjerovatno je to slucaj kod tebe, jer cesto jedem kod njih i uvijek ili sam da ponesem ili da jedem kod njih uvjek jedan viska.
Sto se tice kvaliteta, bolje pojesti kod ZMAJ-a 10 nego u Želji 15
nino90

#47 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by nino90 »

ma najbolji su cevapi u gorazdu kod Ferida XD
musac

#48 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by musac »

Meni stvarno nikako nije jasno zasto se raji svidjaju cevapi u Zmaju. Bez okusa cevapi totalno...
lolo_lolo

#49 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by lolo_lolo »

reni-90 wrote:ma najbolji su cevapi u gorazdu kod Ferida XD
veze ti nemas sine moj
musac wrote:Meni stvarno nikako nije jasno zasto se raji svidjaju cevapi u Zmaju. Bez okusa cevapi totalno...
ista situacija sa zeljom
cappy_tempo

#50 Re: cevapi- platis 10 dobijes 9

Post by cappy_tempo »

evo da ne otvaram temu a ima veze sa hranom i rositeljem.jutros otisao do melise i uzeo dvije pljeske za ponjet,dosao kuci i imam sta vidjet,ona teta sto radi plave kose je uzela jednu pljesku prepolovila je i stavila u dva somuna po pola pljeskavice i ja sam za to platio 6km :x

Image
Post Reply