Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Baltazar_khan

#26 Re: Avatar

Post by Baltazar_khan »

ljubav_aha wrote:
Baltazar_khan wrote:Odgledah ga.

Zaključak: FILMČINA!

zasto je film FILMICINA :?:
Ako ga pogledaš, dobit ćeš odgovor na to pitanje :wink:
Brisbane

#27 Re: Avatar

Post by Brisbane »

Film je dobar, ali nista posebno. Definitivno ni u kome segmentu nije donio nista revolucionarno.
Uvijek bih prije ponovo pogledao Odiseju 2001 ili Alien nego ovu trakavicu....
ljubav_aha

#28 Re: Avatar

Post by ljubav_aha »

svima dobar,a niko da objasni razlog
Zox

#29 Re: Avatar

Post by Zox »

ljubav_aha wrote:svima dobar,a niko da objasni razlog
Pa valjda sam ja obrazlozio, sat i po sam pisao prvi post :D

@komi: ja nisam uopste fan Camerona. Mislim, nisam bio. Njegov Alijen mi je najlosiji, Titatic mi nije nista posebno, Terminatora volim jer sam ga gledao kao dijete, jedino mi je True Lies bio OK film.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#30 Re: Avatar

Post by Truba »

ma mislio sam za ocjene na IMDBu

meni je alien 3 najbolji :mrgreen:
chengaba

#31 Re: Avatar

Post by chengaba »

Meni je pored toga sto izgleda boli glava, a od pocetka ima stvarno fenomenalnih kadrova zbog kojih se vrijedi pokupiti u kino, strasan je volim onakve price.

Ja recimo volim da sanjam onakve stvari, da sam neko drugi i sl. Jos je interesantnije *SPOILER* sto je lik invalid, pa mijenja "avatar" svijet za svoj pravi.
U sustini, gledao sam na platnu ono sto cesto vidim kada spavam, i to me strasno uvuklo u pricu...

A i ako zanemarimo svo ono pucanje i eksplozije, dobijemo klasican Disneyev crtic ;-)
DZONPI

#32 Re: Avatar

Post by DZONPI »

Halo evo odgledo u 3D sa calama.Bardo film.Capri ima smisla,ono jesi jaci tehnicki ali sam te uzeo ko levata,likovi malo gase al da se.Efekti cisti cener,dakle ocjena filma 8 zesca.3D je u sve vecoj modi tako da se sve vise filmova radi u toj tehnici.
Static-X

#33 Re: Avatar

Post by Static-X »

Totimoshi wrote:Odgledah ga i ja. Samo jedan komentar imam. Bolji film u zadnjih 10 godina (mozda i duze) nisam pogledao...

:thumbup:
Nisam ni ja sigurno jedan od najbolji filmova decenije
samo malo

#34 Re: Avatar

Post by samo malo »

Ne bih o filmu jer nisam gledao, ali moram napisati da mi se sve vise dize zeldac kad vidim u sta srlja filmska industrija... ebali ih efekti i animacije.

Jos kad vidim da se klinci na to loze :-)
alen_zenica

#35 Re: Avatar

Post by alen_zenica »

film je obicno sra*e...slabi ste vi filmski kriticari, slabi
Globus

#36 Re: Avatar

Post by Globus »

alen_zenica wrote:film je obicno sra*e...slabi ste vi filmski kriticari, slabi
Gledo u kinu u Zenici ? Ako jesi jel se prikazuje u 3D ili 2D ?
Iga123

#37 Re: Avatar

Post by Iga123 »

samo malo wrote:Ne bih o filmu jer nisam gledao, ali moram napisati da mi se sve vise dize zeldac kad vidim u sta srlja filmska industrija... ebali ih efekti i animacije.

Uskoro slijede i drame u toj 3D tehnologiji, a onda vjerovatno i komedije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šalu na stranu, mislim da u tom srljanju prednjači uglavnom Holivud. Producenti su fino skontali da se klinci lože na vizuelne efekte, skupe mašinice, digitalnost, glumce poput The Rocka :lol: , a ti isti klinci su najveći konzumenti holivudskih sranja.Zašto onda i ne bi proizvodili ta ista sranja. Jbg, sve je to biznis. Dobrih filmova će i dalje biti, a vidjet ćemo u kojoj mjeri.
Truba

#38 Re: Avatar

Post by Truba »

ako film pređe u 3d prestat ću gledati filmove...

a ovi što vele da je najbolji film u posljednjih 10 godina... zanima me koliko filmova odgledate godišnje... moj movie collectors program veli 190 u ovoj godini i to samo novih naslova koje nisam prije vidio dakle ne broji reprize

Ma.Le.Na

#39 Re: Avatar

Post by Ma.Le.Na »

[quote="komi"]ako film pređe u 3d prestat ću gledati filmove...

a ovi što vele da je najbolji film u posljednjih 10 godina... zanima me koliko filmova odgledate godišnje... moj movie collectors program veli 190 u ovoj godini i to samo novih naslova koje nisam prije vidio dakle ne broji reprize

avatara gledam u srijedu[/quote]

i ja :D
Truba

#40 Re: Avatar

Post by Truba »

u ono u 8 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ja ću biti s 3 mladića... 4 mladića idu s trebevića :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jes ti s 2 prijateljice
da širimo vidike :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ljubav_aha

#41 Re: Avatar

Post by ljubav_aha »

Zox wrote:
ljubav_aha wrote:svima dobar,a niko da objasni razlog
Pa valjda sam ja obrazlozio, sat i po sam pisao prvi post :D

@komi: ja nisam uopste fan Camerona. Mislim, nisam bio. Njegov Alijen mi je najlosiji, Titatic mi nije nista posebno, Terminatora volim jer sam ga gledao kao dijete, jedino mi je True Lies bio OK film.
sat i pol,jao,sad me je prosto strah reci da i dalje ne razumijem toliku impresioniranost sa 3D stilom filmovanja
Static-X

#42 Re: Avatar

Post by Static-X »

Ja ga nisam ni gledo u 3D, nije mi to uopste bitno bilo, jednostavno mislim da je film sam po sebi odlican, prica je prava a takodje nacin na koji je uradjen jer ovdje se ipak radi o drugoj planeti tako da oni koji planiraju da ga vide onda pogledajete u 3D jer mislim da je to samo dodatna stvar koja ce samo jos vise poboljsati gledanje filma.
samo malo

#43 Re: Avatar

Post by samo malo »

Iga123 wrote:
samo malo wrote:Ne bih o filmu jer nisam gledao, ali moram napisati da mi se sve vise dize zeldac kad vidim u sta srlja filmska industrija... ebali ih efekti i animacije.

Uskoro slijede i drame u toj 3D tehnologiji, a onda vjerovatno i komedije :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Šalu na stranu, mislim da u tom srljanju prednjači uglavnom Holivud. Producenti su fino skontali da se klinci lože na vizuelne efekte, skupe mašinice, digitalnost, glumce poput The Rocka :lol: , a ti isti klinci su najveći konzumenti holivudskih sranja.Zašto onda i ne bi proizvodili ta ista sranja. Jbg, sve je to biznis. Dobrih filmova će i dalje biti, a vidjet ćemo u kojoj mjeri.
Holivud naravno, tvornica zabave.

Ne fakat, gledam sinoc na tv reklamiraju ovaj film, isto crtani film sa povremenim pojavljivanjima ljudi u real formi, s tim da je meni "Ko je smjestio zecu Rodjeru" vizualno deset puta bolji od ovog danasnjeg preseravanja sa vizualnim efektima.

Nekad mi se cini da je filmska umjetnost potrosila sve dobre ideje i da su preostali jedino ti specijalni efekti, ali onda vidis neki evropski ili bilo koji neholivudski film, i vidis da to nije istina. Ali jebiga, nova vremena dosla, nekad su se klinci lozili na rock, pa na punk, metal, dance kulturu, danas je glavna loziona Seka Aleksic. Bar ovdje kod nas, a meni ni oni americki hip hoperi na sta se lozi vecina mladezi na planeti ne izgledaju civiliziranije od Seke i Dare, sve je to ista fela.
Iga123

#44 Re: Avatar

Post by Iga123 »

[quote="samo malo
Holivud naravno, tvornica zabave.

Ali jebiga, nova vremena dosla, nekad su se klinci lozili na rock, pa na punk, metal, dance kulturu, danas je glavna loziona Seka Aleksic. Bar ovdje kod nas, a meni ni oni americki hip hoperi na sta se lozi vecina mladezi na planeti ne izgledaju civiliziranije od Seke i Dare, sve je to ista fela.[/quote]

Potpisujem!
Zox

#45 Re: Avatar

Post by Zox »

Ne, fakat, pogledajte film pa cete vidjeti da nisam fasciniran ni 3d tehnikom snimanja, ni estetikom crtanog filma, vec samim FILMOM. Ovako uprazno pisati da ne razumijete fasciniranost necim sto niste vidjeli je, izvinte sto vam to tako moram saopstiti, glupo :wink:
darius_maximus

#46 Re: Avatar

Post by darius_maximus »

Jah eto, ako je film pun efekata to onda znaci da film ne vrijedi gledati jer to nije film, nego samo vizuelni uzitak, tj. kako neko rece proizvod iz tvornice zabave... :roll:

Kao prvo, jasno je da sa novom tehnologijom dolaze i nove vrste filmova.
To bi sad bilo kao da kaze covjek da filmovi koji su dosli nakon nijemih filmova ne valjaju jer je u njima koristena "nova tehnologija". Ta nova tehnologija se moze koristiti za puko napucavanje ili da se filmu pruzi nesto posebno.
Hajd' da uzmem primjer obicne drame u kojoj se ne bi nikada ocekivala primjena CGI animacije i slicnog. Forrest Gump je prepun tehnoloskih caka, bas kao i vecina Zemeckisovih filmova, inace. Koristio bi i on u "Who framed Roger Rabbit" napredniju tehnologiju da je mogao, posto je taj film neko spomenuo, bas kao i u Povratku u buducnost, Contactu, itd.

Avatar je film na koji je Cameron potrosio dosta vremena i planiranja, vidi se na samom filmu. I on je, bas kao i Zemeckis, sklon tehnoloskim novotarijama, s tim da je ovaj put iskoristio sve sto je mogao da docara svijet koji je on ocito imao izradjen u glavi do najsitnijih detalja. Ja ne vidim nista lose u tome da film, koji je vizuelni medij, tezi tome da bude sto savrseniji u svakom pogledu. Zasto bi se zadrzao na nijemom filmu, na crno-bijelom filmu, itd?

Cameron je za ovaj film razradio sve. Osmislio je planetu, floru i faunu, narod, njihov jezik, ponasanje, uzeo je neke od najvecih problema danasnjeg svijeta, kapitalizam, imperijalizam, diskriminaciju, rasizam, itd. i sve to uklopio u nevjerovatan prikaz planete i ljudi koje ti problemi ugrozavaju. Ja u tome ne vidim nista lose... Sad hoce li se nekome svidjeti film je druga prica, ali za mene je on odlicno odradio svoj posao.

Meni je iskreno zalosno kada tzv. ljubitelji filmova nece da gledaju film jer je koristena 3D kamera umjesto "obicne" kamere, jer je neko iskoristio CGI umjesto da koristi pozadine od kartona; to je ona vrsta diskriminacije koju ljudi isto imaju prema ne-holivudskim fimovima, koji si to obicno ne mogu priustiti. Svaki se filmadzija prilagodjava svom budzetu; i evropski bi reziser iskoristio CGI da prikaze nesto sto do tada nije mogao, samo mu niko ne da pare... Stoga, film je film, ako vrijedi pogledati, vrijedi, bez obzira koliko je na njega potroseno; nemojte samo dijeliti filmove jos i po kamerama...
ljubav_aha

#47 Re: Avatar

Post by ljubav_aha »

Zox wrote:Ne, fakat, pogledajte film pa cete vidjeti da nisam fasciniran ni 3d tehnikom snimanja, ni estetikom crtanog filma, vec samim FILMOM. Ovako uprazno pisati da ne razumijete fasciniranost necim sto niste vidjeli je, izvinte sto vam to tako moram saopstiti, glupo :wink:

tacno,ali meni je 15 minuta bilo dovoljno

niko nije tacno napsisao:s to je PORUKA FILMA :?:
elSaik

#48 Re: Avatar

Post by elSaik »

'Ajde još koji put napiši "šta je poruka filma"? Možda neko onda osjeti potrebu da ti objasni zašto bi trebala gledati film, jer je to očito veoma bitno. :roll: Poruka filma je "pogledaj me pa ćeš saznati". :roll:
ljubav_aha

#49 Re: Avatar

Post by ljubav_aha »

elSaik wrote:'Ajde još koji put napiši "šta je poruka filma"? Možda neko onda osjeti potrebu da ti objasni zašto bi trebala gledati film, jer je to očito veoma bitno. :roll: Poruka filma je "pogledaj me pa ćeš saznati". :roll:
a ti ocevidno nisi shvatio moju poruku :mrgreen: na svakoj temi o filmovima postoji razmjena misljenja o poruci ili porukama filma,osim na ovoj temi :-D

i sto je tvoje milsljenje o filmu i njegovoj poruci :?:
Vragolan

#50 Re: Avatar

Post by Vragolan »

jah nasli se nekakvi kritcari na sa-x formu da kritikuju cika kameruna i njegovo remek djelo
enoga nasikiro se nece moc godinama snimati filmove, a koliko ga je tek mala zarada nasekirala pihhhh

o ukusima se ne treba rasparavljati hiljadu ljudi hiljadu cudi
naravno da je holivud jedna veeeeelika propagandna masinerija ( i da se tumaciti kako ko hoce) i sada ako se spustimo na nivo jednog amerikanca film je super/mega/ekstra dobar jer taj amerikanac nece skontati pricu filma koja se svodi na to kako amerikanci hoce da "demokratizuju" jednu planetu, on to vidi povrsno, on ovdje vidi borbu dobra portiv zla i naravno efekte, itd itd necu dalje
prica je super, o efektima ne bi da trosim rijeci
Post Reply