Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

CiroK

#26 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by CiroK »

3i20znakova wrote:
dallton wrote:
osa wrote:ja, oduvije 100% bih, sastavljena od tri federalne jedinice s diskontinuitetom teritorija( kao osiguračem protiv otcjepljenja)
mozda je bolje s diskontinuitetom hrvata generalno - neki u zagrebu, neki u becu, neki u minhenu - cisto kao osigurac protiv otcjepljenja...
Ma bolje je imati entitetsko glasovanje, ojacane zupanije i koaliciju Hrvata i Srba... Tako bi se oslabila muslimanska teznja hegemoniji ako ne i trajno unistila sto je preduvjet mirnoj Bosni.
Je li ti to pricas o SAO Krajini? Sto tamo ne uvedoste entitesko glasanje kada je tako dobro!
dallton

#27 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by dallton »

CiroK wrote:
3i20znakova wrote:
dallton wrote: mozda je bolje s diskontinuitetom hrvata generalno - neki u zagrebu, neki u becu, neki u minhenu - cisto kao osigurac protiv otcjepljenja...
Ma bolje je imati entitetsko glasovanje, ojacane zupanije i koaliciju Hrvata i Srba... Tako bi se oslabila muslimanska teznja hegemoniji ako ne i trajno unistila sto je preduvjet mirnoj Bosni.
Je li ti to pricas o SAO Krajini? Sto tamo ne uvedoste entitesko glasanje kada je tako dobro!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ta politicka koalicija postoji vec evo nekih 16 godina i sad je nikad jaca - ali jedini koji od toga profitiraju su gradjevinske industrije novog sada, beograda, zagreba, raste cijena kvadrata stambenog prostora, konkurencija je velika itd...to ce sigurno zeznuti ovu "muslimanku hegemoniju" pravo :mrgreen: ...
itakodalje

#28 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by itakodalje »

šta hoće ovi srbi i hrvati od muslimana u BiH?

nisu vam valjali dok su sa vama pili i jeli krmetinu, a sad vam nevaljaju što se pokrivaju i idu u džamiju
dallton

#29 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by dallton »

itakodalje wrote:šta hoće ovi srbi i hrvati od muslimana u BiH?

nisu vam valjali dok su sa vama pili i jeli krmetinu, a sad vam nevaljaju što se pokrivaju i idu u džamiju
sad vise nece nista jer ne mogu nista - samo brbljaju bezveze...
Kopenhagen

#30 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by Kopenhagen »

dallton wrote:

samo treba čekati dok izumru i onda smo rahat :lol:
dallton

#31 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by dallton »

Kopenhagen wrote:
dallton wrote:

samo treba čekati dok izumru i onda smo rahat :lol:
ne moras nista cekati, kakvo izumiranje ne zeli niko nikome zlo...dovoljno je da pozelis da se "demokratske i ljudskopravdjujuce" vlasti hrvatske i srbije potrude da se sto vise priblize eu, i posto eu njih zeli, samo se opusti i uzivaj, idu bolji dani...
CiroK

#32 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by CiroK »

Kakva nakaradna logika! Strane drzave mogu ili ne moraju podrzavati niti BH niti bilo koju drugu drzavu. To je emotivna, neobavezujuca kategorija.

Republika BIH je clanica UN-a, a njeni gradjani imaju pravo da zive i rade u njoj i obavezu da postuju njen Ustav i zakone. Drzavljanstvo jedne drzave je pravna veza gradjanina (drzavljanina) te drzave sa drzavom. Ukoliko pojedini gradjani zele da raskinu tu pravnu vezu, onda shodno njihvoj volji oni se sami odricu prava koja su imali sa statusom dzravljanina (pravo na rad, penziju, skolovanje, socijalno osiguranje i td). Ni u jednoj drugoj drzavi nije moguci imati prava drzavljanina i izbjegvati obaveze postivanja zakona te drzave. Prava i obaveze drzavljanina idu zajedno, nisu stvar VOLJE, ZELJE il biranja, ovo hocu a ovo necu, vec su jasno precizirana. Povrh toga, razvijene zemlje imaju posebne zakone koji se ticu statusa izbjeglica, emigranata, koji odredjuju njihov status, prava i obaveze dok zive u toj drzavi, ali to je posebna oblast i odnosi se na manji broj ljudi (izuzetke).
stari grad Visegrad

#33 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by stari grad Visegrad »

Ova tema se trebala zvati:

Ko ne podrzava "100% BiH" osim Srbije i Hrvatske?
Sve zemlje u Evropi podrzavaju 100%BiH.
holger

#34 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by holger »

U ratu je bila rijec samo o razgranicenju Srba i Hrvata te Bosnjaci nikome nista nisu duzni. I jos fukara ima obraza reci da se Bosnjaci ponasaju kao Srbi u Jugoslaviji. Zamisli samo ne mogu gospoda doci do izrazaja. E pa da bilo ratovati.

nikad necu zaboraviti forumasa iz Zvornika, gospodina koji ne moze doci do izrazaja u BiH. Iz mjesta gdje su pocinjeni strasni zlocini. Pita lola sto nam ne date da se odvojimo :-)

Pas mater.
osa

#35 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by osa »

kad ja na temi o trećem entitetu rekoh daltonu i ekipi da je sve više bošnjaka za treći entitet, oni se nasmijaše, a i iz ovog je vidljivo da ni svi bošnjaci nisu za 100% bih (pri tom mislim na bih bez entiteta).

NI BOŠNJACI NISU PROTIV Za treći entitet 34 posto čitatelja Avaza

Podržavate li sve češće izjave hrvatskih političara kako je u BiH neophodno uspostaviti treći entitet? Tako je glasilo anketno pitanje “Dnevnog avaza” na koje su pristigli zanimljivi odgovori.

Naime, 64 posto čitatelja izjasnilo se protiv, a neočekivano veliki postotak (34 posto) podržava treći entitet. Ovakvi su rezultati neočekivani iz više razloga.

Premda se “Dnevni avaz” titulira nezavisnom dnevnikom, sasvim je jasno da ga pišu, uređuju i čitaju uglavnom Bošnjaci iz Federacije, piše splitska Slobodna Dalmacija.

S druge, pak, strane ove su novine, za razliku od “Oslobođenja” i tjednika “Dani” i “Slobodna Bosna”, veome bliske bošnjačkom političkom vrhu koji radikalno odbija i pomisao o trećem entitetu.

Komentatori “Dnevnog avaza” također se otvoreno protive troentitetskoj BiH. Kako to da toliko veliki broj čitatelja ne slijedi politički koncept bošnjačkih lidera i njihova medijskoga glasnogovornika? Za razliku od bošnjačkih elita, koje su prvo “vizionarski” stvorile politički koncept i cilj, pa prema njemu nastoje podesiti stvarnost, obični narod, svjestan da se “ovako više ne-mere”, polazi od realnog stanja, navodi splitski dnevnik.

A realnost je, piše list, Republika Srpska i podijeljena Federacija u kojoj Bošnjaci čak i dugoročno mogu samo napraviti štetu Hrvatima, a da sebi ne pomognu. Bošnjaci su svjesni da je lakše uspostaviti treći entitet, nego ukinuti dva postojeća. Uostalom, i Federacija je podijeljena, samo što to nije ozakonjeno i kodificirano.

Kada bi se s tim pitanjem izašlo na referendum u čitavoj BiH, nema dvojbe da bi većina glasovala za treći entitet. I spomenuta anketa pokazuje da bi takav preustroj BiH podržala trećina Bošnjaka.I jamačno većina Hrvata i Srba. Nevolja je u tome što su bošnjački političari unisono protiv i što bi na protivljenju gradili svoju političku vjerodostojnost, zaključuje Slobodna Dalmacija.
jutarnji

#36 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by jutarnji »

osa wrote:NI BOŠNJACI NISU PROTIV Za treći entitet 34 posto čitatelja Avaza

Podržavate li sve češće izjave hrvatskih političara kako je u BiH neophodno uspostaviti treći entitet? Tako je glasilo anketno pitanje “Dnevnog avaza” na koje su pristigli zanimljivi odgovori.

Naime, 64 posto čitatelja izjasnilo se protiv, a neočekivano veliki postotak (34 posto) podržava treći entitet. Ovakvi su rezultati neočekivani iz više razloga.
Ma smijesno, al` haj`. Cek`, kako se odgovaralo na pitanje u toj anketi? Pretpostavljam da ovi iz Slobodne Dalmacije misle kako je potreban uslov za
odgovor u toj anketi bio da cunom kliknes po mouse-u, ili, mozda su urednici avazovog web portala dizajnirali specijalni java program za koji ti treba Jupa
na monitoru. Fino ga metnes u ekran i program automatski registruje jesil` Mujo :lol:
osa wrote:Kada bi se s tim pitanjem izašlo na referendum u čitavoj BiH, nema dvojbe da bi većina glasovala za treći entitet.
Ma znaju ljudi sve, bez sumnje. :D
1gorstak

#37 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by 1gorstak »

osa wrote:kad ja na temi o trećem entitetu rekoh daltonu i ekipi da je sve više bošnjaka za treći entitet, oni se nasmijaše, a i iz ovog je vidljivo da ni svi bošnjaci nisu za 100% bih (pri tom mislim na bih bez entiteta).
Ja ne sumnjam da medju Bosnjacima ima likova koji bi da se odvoje od "ćafira", tvoj problem je sto se takvi ne smiju izvuci ispod kamenja pod kojim se kriju. Radoncic bi rado izasao u javnost sa tim prijedlogom, ali ako ga se dan kasnije i ne bi naslo kako lezi potrbuske u Miljacki, politicki bi svakako bio mrtav. A ti u medjuvremenu cekaj, cekaj i ..... cekaj.
osa

#38 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by osa »

1gorstak wrote:
osa wrote:kad ja na temi o trećem entitetu rekoh daltonu i ekipi da je sve više bošnjaka za treći entitet, oni se nasmijaše, a i iz ovog je vidljivo da ni svi bošnjaci nisu za 100% bih (pri tom mislim na bih bez entiteta).
Ja ne sumnjam da medju Bosnjacima ima likova koji bi da se odvoje od "ćafira", tvoj problem je sto se takvi ne smiju izvuci ispod kamenja pod kojim se kriju. Radoncic bi rado izasao u javnost sa tim prijedlogom, ali ako ga se dan kasnije i ne bi naslo kako lezi potrbuske u Miljacki, politicki bi svakako bio mrtav. A ti u medjuvremenu cekaj, cekaj i ..... cekaj.

ma nemam ja problem gorštak, hajde razmisli malo, evo za najviše godinu dana broj će biti blizu 50%.
osa

#40 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by osa »

kad i kako si ti and stekao utisak da se ja brinem.
palermo

#41 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by palermo »

osa wrote:

ma nemam ja problem gorštak, hajde razmisli malo, evo za najviše godinu dana broj će biti blizu 50%.
Možda će biti i 80 % al nekako predosjećam da eventualno bošnjačko viđenje trećeg entiteta se znatno razlikuje od hrvatskog a bogami i srpskog viđenja
hercegovac_pravi

#42 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by hercegovac_pravi »

osa wrote:kad i kako si ti and stekao utisak da se ja brinem.
Paod od onda kada si počeo postavljati postove koji se brinu za "opsojnnot" Hrvata u mrskoj i nametnuoj tvorevini....od tada.. :D
jutarnji

#43 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by jutarnji »

hercegovac_pravi wrote:
Paod od onda kada si počeo postavljati postove koji se brinu za "opsojnnot" Hrvata u mrskoj i nametnuoj tvorevini....od tada.. :D
7279 and counting...
osa

#44 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by osa »

hercegovac_pravi wrote:

unosiš previše emocija ovo, ja samo dajem svoje mišljenje, i što smatram da bi bilo bolje i to pokušavam argumentirati, nema tu neke brige, a i čemu, bit će onako kako se ljudi dogovore, neće valjda više biti nametanja sa strane.
Nićifor

#45 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by Nićifor »

Srbi su ugroženi čim nisu dominantni. Zato su i uradili što su uradili. Hrvati su vidjeli svoju šansu, pa su probali. A Bošnjaci gledaju kako da se kome ne zamjere.
and

#46 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by and »

osa wrote:
hercegovac_pravi wrote:

unosiš previše emocija ovo, ja samo dajem svoje mišljenje, i što smatram da bi bilo bolje i to pokušavam argumentirati, nema tu neke brige, a i čemu, bit će onako kako se ljudi dogovore, neće valjda više biti nametanja sa strane.
pa čim se spomene 3 entitet tu si ti da nam kažeš da je to pitanje dana,da su svi za to.usput pišeš o nekakvim nebulozama i strahu od građanske države,unitarizacije.....
da li je taj strah opravdan,ne možemo reći,jer nismo probali.3 entitet smo nažalost isprobali i osjetili na svojoj koži.taj projekat se u hagu zvanično zove udruženi zločinački projekat.zašto misliš da mi nemamo razloga da imamo nešto protiv tog projekta,a ti imaš pravo da imaš protiv nekih projekata koji su u svijetu normalni,koje nismo probali i koje niko ne naziva zločinačkim,jer većina evropskih zemalja u takvim državama živi.
1gorstak

#47 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by 1gorstak »

osa wrote:
1gorstak wrote:
Koji ce od politicara izaci i predloziti to ?
osa

#48 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by osa »

and wrote:
osa wrote:
hercegovac_pravi wrote: Paod od onda kada si počeo postavljati postove koji se brinu za "opsojnnot" Hrvata u mrskoj i nametnuoj tvorevini....od tada.. :D

pa čim se spomene 3 entitet tu si ti da nam kažeš da je to pitanje dana,da su svi za to.usput pišeš o nekakvim nebulozama i strahu od građanske države,unitarizacije.....
da li je taj strah opravdan,ne možemo reći,jer nismo probali.3 entitet smo nažalost isprobali i osjetili na svojoj koži.taj projekat se u hagu zvanično zove udruženi zločinački projekat.zašto misliš da mi nemamo razloga da imamo nešto protiv tog projekta,a ti imaš pravo da imaš protiv nekih projekata koji su u svijetu normalni,koje nismo probali i koje niko ne naziva zločinačkim,jer većina evropskih zemalja u takvim državama živi.

zašto tebe i mnoge druge smeta tuđe mišljenje, tvoje je pravo da imaš nešto protiv nečega, kao i svakog drugog čovjeka, meni to ne smeta, ali to što ti imaš nešto protiv nečega, ne znači da oni koji su za to trebaju prestati prema tome stremiti.
praksa većine europskih zemalja koje su više nacionalne na koju se pozivaš i nije baš takva kakvu ti spominješ, dapače totalno je drukčija, čak su i neke zemlje koje su jednonacionalne federalne, uzmi primjer njemačke jedne uspješne zemlje. zar njemačka nije 100% njemačka zato što bavarska ima status "slobodne države", sumnjam, da li i ti.
hercegovac_pravi

#49 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by hercegovac_pravi »

and wrote:
osa wrote:
hercegovac_pravi wrote: Paod od onda kada si počeo postavljati postove koji se brinu za "opsojnnot" Hrvata u mrskoj i nametnuoj tvorevini....od tada.. :D

and@
Nemoj ĐŽaba pričati....kod ose @ preovladava mišljenje da ukoliko nisi za exZluZivni Hrvatski Entitet onda nisi Hrvat uopĆe.....nema ti tu nikakve veze kako se ovdije živjelo 100 godina u nazad niti kako i dan danas žive Hrvati i Bošnjaci u.. u Mostaru...Bugojnu...Travniku...itd... Bitno je "podijeliti" nešto...na Bošnjake i Hrvate...nema veze što je on totalno izgubljen u svim tim podijelama......makar bilo šta....samo nek bude Hrvatski i Bošnjački dio...a sad šta to znači....ko ga hebe..ko će o tome misliti...
and

#50 Re: Ko podrzava "100% BiH" osim Turske, Malezije, Kuvajta..?

Post by and »

ne smeta meni tuđe mišljenje,svako ima pravo na mišljenje i stavove koji ne ugrožavaju drugog.
smeta mi što vrijeme bez veze prolazi u nekim natezanjima,pa država ne može da krene naprijed.da se izgrađuje,radi.
smeta mi dvolično razmišljanje.stvari u hrvatskoj bi trebale ovako,a u bih ovako.ako ima nekakav princip treba ga se pridržavati.
imaš nekakav prijedlog kako bošnjaci da ostvare konstitutivnost u širokom?danas se tamo ne poštuju zakoni,a da imamo 3 entitet bilo bi bolje?
Post Reply