A tebi citanje i razumijevanje ne ide nikakomadner wrote:Osoba koja za sebe misli da je bolja od 90% drugih a nema radnog iskustva![]()
Objektivnost ti nije jaca strana.
posao.ba i boljiposao.com
Moderator: anex
- badalpur
#26 Re: posao.ba i boljiposao.com
- ChataDodajStaHoces
#27 Re: posao.ba i boljiposao.com
Realnost je da su veze i poznanstva glavna stvar u ovom gradu, ali na svu "srecu ili nesrecu" tako je u cijelom svijetu. Samo sto ja na te veze i poznanstva gledam kao pruzenu priliku da pokazem sta JA posjedujem od kvaliteta i da li zadovoljavam uslove koji se nude, a ne da sa neiskustvom radim posao koji zasluzuje profesionalca. Prvenstveno nikoga ne bih zelio dovesti u neugodnu situaciju da garantuje za mene, a ja ispadnem kreten kojeg boli neka stvar za posao. Ali vjerovatno su rijetki koji razmisljaju kao ja.
Zato sebi kazem, nikad nigdje nemoj "guzicom zatvoriti vrata". Nikad ne znas kome ti mozes biti od pomoci ili ko tebi moze pomoci.
Misljenje studenta zavrsne godine informatike koji je do sada radio volontiranja(internshipe) u nekim vecim kompanijama, dobio itekako zasluzene preporuke i ostavio dobar utisak (zakljuceno iz zavrsnog razgovora s poslodavcem) cime sam automatski pruzio SAM SEBI priliku da sutradan kucne na vrata i kaze "ima li posla za mene".
Zato sebi kazem, nikad nigdje nemoj "guzicom zatvoriti vrata". Nikad ne znas kome ti mozes biti od pomoci ili ko tebi moze pomoci.
Misljenje studenta zavrsne godine informatike koji je do sada radio volontiranja(internshipe) u nekim vecim kompanijama, dobio itekako zasluzene preporuke i ostavio dobar utisak (zakljuceno iz zavrsnog razgovora s poslodavcem) cime sam automatski pruzio SAM SEBI priliku da sutradan kucne na vrata i kaze "ima li posla za mene".
- badalpur
#28 Re: posao.ba i boljiposao.com
Da - na prvu, drugu, trecu i petu konstatacijumoderator wrote: Znaci, radili ste u nekoliko stampanih medija, aplicirali ste na mjesto u banci (Human Resources), UVJERENI ste da ste najbolji, ili medju najboljih 5 u cijelom gradu, ne znate cemu sluzi oglasnik (nebitno da li je stampani ili elektronski), "ZNATE zasigurno" da navedeni oglasnik objavljuje lazne oglase...trebam li jos da nabrajam?
Stavite svoj CV pa da vam objasnimo u cemu je problem (naravno da cete zamraciti licne podatke i imena firmi gdje ste radili, ali cisto formata radi!)
I jos jednom ponavljam, provjerite koga ste naveli kao preporuku u svojoj biografiji, ako ste bili tako drski, bezobrazni, sujetni i otresiti u firmi, mozda vasi moguci poslodavci zovu vase bivse poslodavce koji nemaju bas razloga da vas pohvale.
I ne, necu staviti svoj CV!! Ne zato sto se plasim vec zato sto je moj posljednji angazman bio poprilicno istaknut pa ne bi bilo tesko saznati ko sam
Preporuke bivsih poslodavaca: odgovorna, marljiva, inventivna, organizirana, posvecena poslu