Budući hrvatski predsjednik

Post Reply
kosir

#26 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

Ovdje ima onih koji bi Hrvatima iz BiH zabranili glasovati u Hrvatskoj a sami su veoma zainteresirani tko će u Hrvatskoj pobijediti.
Primjećujem da svi navijate za onog za koga Hrvati u BiH sigurno ne će.
Navijate za one koji su skloni Hrvate ostaviti na milost i nemilost Baš-čaršiji.
Zato Glas Tuđmanu :!:
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#27 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

kosir wrote:Ovdje ima onih koji bi Hrvatima iz BiH zabranili glasovati u Hrvatskoj a sami su veoma zainteresirani tko će u Hrvatskoj pobijediti.
Navijate za one koji su skloni Hrvate ostaviti na milost i nemilost Baš-čaršiji.
Kod Tuđmana je valjalo znati hrvatski jezik, a tu si mi nešto tanak :roll:
amrica

#28 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

Joj, Tudjmana sam zaboravila :cry: , vidjela ga neko vece na tv, isto kao da je onaj stari ustao iz groba. Sreca, nema on sansi. Najbolji pokazatelj je sinoc nova tv, tek su kao "68." vijest po redu objavili da je deseta obljetnica smrti prvog predsjednika.
Cuj, meni je i Kajin drag, i to pravo.
Znam jako dobro kako idu politicke igre i trgovine i koja je logika, bar sam 1000 puta na ovom forumu pisala da je bolje glasati i za hamu sto je stavio glavu na tarabu nego ne glasati, sa genijalnim obrazlozenjem; nemam za koga :|
Ali HDZ gubi garant, a iako je Josipovic dvije milijarde puta bolji kandidat od dvije hdz spodobe, nekako mi nije legao. A I hrvatski sdp ima oraha u dzepovima, i sliku i priliku zlaje l olicenu u liku zorana m, sve isto, ne volim ga. Dok je Racan bio prva liga, ovaj je sitna dusa, teroristicko-tiranska.
Jos nisam skontala koja je procedura da se prijavim za glasanje u inostranstvu, ako je komplikovano, necu ni pokusavati. Trazim po netu uslove, sta moram uraditi, ne mogu naci :cry:
Ako ipak izadjem na izbore, Istra je najbolji dio Hrvatske :)
felipe kajetano

#29 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by felipe kajetano »

I ja glasam Njofru dzej-ara-ramadanovskog :dance:
kosir

#30 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

zagazaga wrote:
kosir wrote:Ovdje ima onih koji bi Hrvatima iz BiH zabranili glasovati u Hrvatskoj a sami su veoma zainteresirani tko će u Hrvatskoj pobijediti.
pa imaš pravo da glasaš i navijaš za koga hoćeš........to ti je demokratija.......a Baš-čaršija ne drži nikog ni u milosti ni u nemilosti........jedino ako nisi malo bRezobrazan....haa?
Ništa zlonamjerno nije bilo kod Baščaršija.
Kad se veli za neku državu onda se uzme glavni grad kao metafora. Mislim da je Baščršija najmarkantniji dio Sarajeva.
Izpričavam se ako je ispalo nespretno.
and

#31 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by and »

više je onih u hrvatskoj koji bi im zabranili glasanje.
ne navijam ni za koga ,nego je malo licemjerno glasati u drugoj državi i ljudima birati predsjednika,a buniti se da ti u zemlji u kojoj živiš neko drugi bira predsjednika. :run:
KatarinaKosaca

#32 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

and wrote:
ne navijam ni za koga ,nego je malo licemjerno glasati u drugoj državi i ljudima birati predsjednika,a buniti se da ti u zemlji u kojoj živiš neko drugi bira predsjednika. :run:
Ja se sa tobom slažem. I kad taj isti princip napišem za BIH dijasporu dobijem ne znam koliko uvreda da nastojim da podijelim jedan nacionalni korpus. Nisam bitna ja, nego taj dvojini aršin koji bi se rado zabranio Hrvatima u BIH, a dao Bosancima u Arizoni. U oba slučaja nekom drugom biraju vlast sa svojom guzom negdje drugdje.
kosir

#33 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

and wrote:
Brale čini ti se.
U Hrvatskoj vlada medijski teror, koji sve čini da narod ne sazna istinu.
Nema nikakvog licemjerja. To je normalno da svi državljani imaju pravo glasa, ma gdje živjeli.
amrica

#34 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

KatarinaKosaca wrote:
and wrote: više je onih u hrvatskoj koji bi im zabranili glasanje.
Ja se sa tobom slažem. I kad taj isti princip napišem za BIH dijasporu dobijem ne znam koliko uvreda da nastojim da podijelim jedan nacionalni korpus. Nisam bitna ja, nego taj dvojini aršin koji bi se rado zabranio Hrvatima u BIH, a dao Bosancima u Arizoni. U oba slučaja nekom drugom biraju vlast sa svojom guzom negdje drugdje.

Ima tu vise aspekata, prvi da su Hrvati u BiH autohtoni konstitutivni narod, koji moze glasati i u BiH I U cRO, a Bosanac u Arizoni je samo Bosanac.
Drugi aspekt je da je Hercegovina leglo HDZ-ovih glasaca, jos od 92., a i dobro se zna zasto. I dobrim dijelom utice na rezultate izbora, za razliku od b-h dijaspore, koja uglavnom ne glasa. I dokle god HDZ ima ikakve vlasti u Cro Hercegovina ce glasati, a ovi ostali vlasnici putovnica su u velikoj manjini u odnosu na adze tako da nismo neka velika steta po adzeovce.
KatarinaKosaca

#35 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

amrica wrote:Ima tu vise aspekata, prvi da su Hrvati u BiH autohtoni konstitutivni narod, koji moze glasati i u BiH I U cRO, a Bosanac u Arizoni je samo Bosanac.
Drugi aspekt je da je Hercegovina leglo HDZ-ovih glasaca, jos od 92., a i dobro se zna zasto. I dobrim dijelom utice na rezultate izbora, za razliku od b-h dijaspore, koja uglavnom ne glasa. I dokle god HDZ ima ikakve vlasti u Cro Hercegovina ce glasati, a ovi ostali vlasnici putovnica su u velikoj manjini u odnosu na adze tako da nismo neka velika steta po adzeovce.
Aspakata ima, ali je princip jedan. Porezi na jednoj strani, glas na drugoj. I Bosanac u Arizoni je najčešće Amerikanac, samo što nelagalno ima dva pasoša, A koga glasa i Hercegovac i Bosanac iz Arizone, njegovo je pravo. Dakle, riječ je o principu, ne o aspektima ili političkim simpatijama.
Last edited by KatarinaKosaca on 11/12/2009 17:08, edited 1 time in total.
and

#36 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by and »

kosir wrote:
and wrote:
Brale čini ti se.
U Hrvatskoj vlada medijski teror, koji sve čini da narod ne sazna istinu.
Nema nikakvog licemjerja. To je normalno da svi državljani imaju pravo glasa, ma gdje živjeli.
kakav medijski teror?
hdz-u se otela kontrola medija pa se svašta sazna.
naravno da je normalno da svi građani imaju pravo glasa,ali neki građani nemaju veze sa hrvatskom i državljanstvo su dobili na osnovu amandmana na zakon o državljanstvu.u protivnom 99%hrvata u bih ne bi imali pravo na hrvatsko državljanstvo.
to je isti način protiv kojeg je hdz tužio vijeću evrope italiju,zbog davanja državljanstva talijanima u hrvatskoj.kakvo licemjerstvo.
jesu li oni vaša dijaspora ili konstitutivan narod u bih?
kosir

#37 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

KatarinaKosaca wrote:
Kod Tuđmana je valjalo znati hrvatski jezik, a tu si mi nešto tanak :roll:
Kate hvala na poučavanju. U Hrvatskoj ima 2 ili tri pravopisa pa i ja upotrebljavam svoj vlastiti pravopis. NE ĆU pišem odvojeno.
Za Baščaršiju ne znam jer tamo misam često hodo.
Mislim da ti ni si prava koja bi nekog trebala učiti hrvatskom jeziku. U dosadašnjim upisima primjetio sam da pišeš srpskohrvatskobošnjački.
To je tvoj izbor nemam ništa proti.
Šaner

#38 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Šaner »

mene ne interesuje ko ce pobjediti u hrvatskoj jer to nece ni malo uticati na bih.imaju oni vecih problema od bh. hrvata. sta je to "bascarsija" uradila hrvatima? tudjman junoir samo moze unazadit hrvatsku,mada mislim da nece dobiti ni 5% glasova.hrvatskoj treba jedno novo lice i mislim da ce bandic pobjedit.
i ti mislis da ce krivousti junior donijeti zlatne kasike hrvatima u bih? boli njega briga za narodom zato momak lopatu i knjigu u ruke :wink:
KatarinaKosaca

#39 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

kosir wrote:Kate hvala na poučavanju. U Hrvatskoj ima 2 ili tri pravopisa pa i ja upotrebljavam svoj vlastiti pravopis. NE ĆU pišem odvojeno.
Mislim da ti ni si prava koja bi nekog trebala učiti hrvatskom jeziku. U dosadašnjim upisima primjetio sam da pišeš srpskohrvatskobošnjački.
Što nisi hodo po Čaršiji, to je propust. :)
Nisam ja niti rekla da ću te podučavati hrvatskom jeziku (iako ga znam) nego da je to valjalo znati kod Tuđmana. Pri tom sam pravila asocijaciju na starijeg. Ništa osobno niti zlonamjerno ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#40 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Chmoljo »

mislim da je u stvari vrlo pozitivna stvar za SDP kandidovanje Bandića i njegovo konačno opredjeljenje. ovaj dosadašnji imidž "crvenog desničara" je bio samo za naivne. nek' sad SDP gura sam bez ovog hohštaplera i "sposobnog" političara koji pravi hale po uzoru na kupovinu pepeljara u zgradi vlade RS-a... očekujem glasove iz Hercegovine za njega i Hebranga... dakle, ako je Bandić podijelio SDP-ove glasače (a u to BAŠ i ne vjerujem) podijelio je i Hercegovce.

na kraju, pitanje je koliko je uistinu SDP-ova centrala imala uticaja na Bandića. neki kažu da čak ni Račan nije bio u stanju se kvalitetno razračunati s njim. a ovaj, dečkić... :mrgreen: nebino... a Bandić, čovjek je jednostavno bio stranka u stranci i pošto je držao Zagreb nije ga se bilo jednostavno riješiti i ovom kandidaturom riješen je taj status quo.

istini za volju, Josipović zaista djeluje mlako, ali mislim da ako bi se cijenila sposobnost, znanje, tu je najbolji... . ali, lik jednostavno nema harizmu koju Mesić ima na bacanje. ali, bukvalno. ne ide mu u prilog što je funkcija predsjednika takva da u velikoj mjeri upravo to zahtijeva. ako imaš sposobnog čovjeka, bez harizme u tom slučaju ga tutneš da bude premijer vlade ili ministar. predsjednička funkcija zahtijeva dosta javnog obraćanja, djelovanja kroz javne istupe, susreti sa stranim državnicima, diplomatska predstavljanja...

ne znam zaista koliko će to Josipoviću odmoći u očima glasača.

Hebrang je matora mrcina koja se muči sa osnovnim geografskim pojmovima Evrope. tata bio u KP, a ovaj ultradesničar... one glasove koje dobije, to su glasovi za HDZ, ne za Hebranga. iskrene želje susjedima da ova mrcina ne bude izabrana...

onaj žgoljo, ex ministar Primorac... ne znam, previše samohvale i u istupima i u kampanji... hebo te više tvoj laboratorij za forenzičku analizu :roll:

Vesna ima moje najveće simpatije. odmjerena žena, dugo u politici, ali, nažalost nikakve šanse...

ali, totalna enigma mi je Vidošević... za njega imam mišljenje da bi mogao postati predsjednik, ali i da bi mogao totalno izgubiti i dobiti glasova u promilima... ono što je pozitivno, ima ono što nema Josipović, a ima Bandić, harizmu...

živi bili pa vidjeli. :mrgreen: :sax:
kosir

#41 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

KatarinaKosaca wrote:
kosir wrote:Kate hvala na poučavanju. U Hrvatskoj ima 2 ili tri pravopisa pa i ja upotrebljavam svoj vlastiti pravopis. NE ĆU pišem odvojeno.
Što nisi hodo po Čaršiji, to je propust. :)
Nisam ja niti rekla da ću te podučavati hrvatskom jeziku (iako ga znam) nego da je to valjalo znati kod Tuđmana. Pri tom sam pravila asocijaciju na starijeg. Ništa osobno niti zlonamjerno ;-)
Ponešto znam o Kosačama, kao i o Katarini.
Ti kao pravi licemjer uzela si nick koji bi trebao afirmirati Hercegovinu a za tebe, izgleda, postoji samo Bosna.
Aha! ono HODO. Tako ne govorim to sam onako napiso.
Chmoljo

#42 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Chmoljo »

kosir wrote:
Ti kao pravi licemjer uzela si nick koji bi trebao afirmirati Hercegovinu a za tebe, izgleda, postoji samo Bosna.
drži se teme. ona nije ni pravopis ni historija.

a Hercegovina nikad država nije bila...
smijesni_ste

#43 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by smijesni_ste »

Image

:lol: :-) :zjev:
kosir

#44 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

Chmoljo wrote:
kosir wrote:

A zašto ja s Katom ne smijem voditi ljubav :lol: :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#45 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

kosir wrote:A zašto ja s Katom ne smijem voditi ljubav :lol: :lol: :lol:
Zato što sam udata. A trebao bih znati da kod katolika nema niti razvoda niti preljube ;-)
amrica

#46 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by amrica »

Chmoljo wrote:mislim da je u stvari vrlo pozitivna stvar za SDP kandidovanje Bandića i njegovo konačno opredjeljenje. ovaj dosadašnji imidž "crvenog desničara" je bio samo za naivne. nek' sad SDP gura sam bez ovog hohštaplera i "sposobnog" političara koji pravi hale po uzoru na kupovinu pepeljara u zgradi vlade RS-a... očekujem glasove iz Hercegovine za njega i Hebranga... dakle, ako je Bandić podijelio SDP-ove glasače (a u to BAŠ i ne vjerujem) podijelio je i Hercegovce.

na kraju, pitanje je koliko je uistinu SDP-ova centrala imala uticaja na Bandića. neki kažu da čak ni Račan nije bio u stanju se kvalitetno razračunati s njim. a ovaj, dečkić... :mrgreen: nebino... a Bandić, čovjek je jednostavno bio stranka u stranci i pošto je držao Zagreb nije ga se bilo jednostavno riješiti i ovom kandidaturom riješen je taj status quo.

istini za volju, Josipović zaista djeluje mlako, ali mislim da ako bi se cijenila sposobnost, znanje, tu je najbolji... . ali, lik jednostavno nema harizmu koju Mesić ima na bacanje. ali, bukvalno. ne ide mu u prilog što je funkcija predsjednika takva da u velikoj mjeri upravo to zahtijeva. ako imaš sposobnog čovjeka, bez harizme u tom slučaju ga tutneš da bude premijer vlade ili ministar. predsjednička funkcija zahtijeva dosta javnog obraćanja, djelovanja kroz javne istupe, susreti sa stranim državnicima, diplomatska predstavljanja...

ne znam zaista koliko će to Josipoviću odmoći u očima glasača.

Hebrang je matora mrcina koja se muči sa osnovnim geografskim pojmovima Evrope. tata bio u KP, a ovaj ultradesničar... one glasove koje dobije, to su glasovi za HDZ, ne za Hebranga. iskrene želje susjedima da ova mrcina ne bude izabrana...

onaj žgoljo, ex ministar Primorac... ne znam, previše samohvale i u istupima i u kampanji... hebo te više tvoj laboratorij za forenzičku analizu :roll:

Vesna ima moje najveće simpatije. odmjerena žena, dugo u politici, ali, nažalost nikakve šanse...

ali, totalna enigma mi je Vidošević... za njega imam mišljenje da bi mogao postati predsjednik, ali i da bi mogao totalno izgubiti i dobiti glasova u promilima... ono što je pozitivno, ima ono što nema Josipović, a ima Bandić, harizmu...

živi bili pa vidjeli. :mrgreen: :sax:
@chmoljo :) :-)

Sto se tice Vidosevica, i on se dugoooo vrti oko vlasti, ne bas kao placeni politicar, ali tu je negdje, na polozaju koji se ne moze dobiti bez stranacke pozadine.
Mada i meni, od svih njih ima najvise necega osobnog specificnog.
Bandic je Bandic :D

Ja iskreno navijam da predsjednik bude NESTRANACKA osoba. Sta ce ti Ivo na vlasti kad zoran u stvari vlada. Stranacki covjek je stranacki, nije svoj, mora slusati, sve se vraca, sve se placa :D

PS ima negdje na netu, dio prljave kampanje: Kad Nadan muti jaja.... :lol: :lol: :lol:
Ima za svakoga ponesto, dosta ponovo pogledati sinocnju emisju sa nove, pa da se vidi koje su to nistice, uglavnom.
kosir

#47 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

KatarinaKosaca wrote:
kosir wrote:A zašto ja s Katom ne smijem voditi ljubav :lol: :lol: :lol:
Zato što sam udata. A trebao bih znati da kod katolika nema niti razvoda niti preljube ;-)
Ja nisam mislio voditi preljub nego ljubav.
Što ima ljepše od toga.
Chmoljo

#48 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by Chmoljo »

@amrica ma otprilike bi se složio s tobom, mada izostavih. ako nema harizme to znači da "nije svoj šef" :mrgreen: a koliko pozitivno mislim o Zokiju, napisah gore :mrgreen:

da ga je zdravlje poslužilo mislim da bi ovo pokojni Račan sve pomeo ko malu djecu :) jer oni to za njega i jesu :-D i to je velika šteta za Hrvatsku.
kosir

#49 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by kosir »

Chmoljo wrote:
kosir wrote:

Država nikada nije bila Slovenija, Makedonija, Kosovo i još preko stotinu država svijeta.
Hercegovina je pašaluk, istina jedno vrijeme kao samdžak u sastavu Bosne. U svakom slučaju, ako smo legalisti, treba poštivati službeni naziv države. Tko to ne čini ima sigurno primisli.
KatarinaKosaca

#50 Re: Budući hrvatski predsjednik

Post by KatarinaKosaca »

Ne kontam (hebi ga bosanka sam :D ). Ko je ovdje negirao Hercegovinu? Ko je ovdje pljuvao Hercegovinu?
Post Reply