Ulica generala M. H. Talijana
-
taxidriver
#26 Re: Ulica generala M. H. Talijana
Naravno da rah. Talijan zasluzuje da jedna od ulica Sarajeva nosi njegovo ime.
-
kijameta
#27 Re: Ulica generala M. H. Talijana
Potpisujem od prve do zadnje rijeci,jos bih mogao puno toga dodati ali nije vrijedan rijeci.Mozda samo par rijeci o 'Talijanu'; Svercer,alkos,kriminalac,halkas,propalica koji je kriv za smrt vise bosanskih vojnika od cjeloga Sarajevsko-romanijskoga korpusa vrs.Brisbane wrote:cinikinjo wrote:92. cetnici oru granatama i tenkovima stup i aziće, ono baš oru, naši gubici katastrofalni
general sjedi sa 1 jaranom i 3 friško punoljetne ratne sponzoruše u bašti čini mi se da se zvalo verdi, picerija na breci
pun sto kutija malbora a cuga se viski iz flaša, motorole na stolu, a a sa stola hi hi pi hi
otkud ja tu, dovezo jarana na samrti u bolnicu i otišo do njegovih da im kažem šta ih čeka
to mi je bila prva scena u ratu kad sam doživio da postoje veliki i mali...
general je čitav rat guzio djevojčice umjesto da je svojim sposobnostima obučio 10 000 klinaca za vrhunsku borbu, umjesto toga on je izabro da ih nakon 7 dana vojne obuke u vidu postrojavanja šalje u borbene i manevarske jedninice, gdje se vidi čuda ginulo zvjerski
od svih tih generala i generala, jedino su divjak i šiber redovno, ali baš redovno špartali po svim linijama grada
ostali su gonjali partiju
Upravo tako.
Mislim da se tema moze zatvoriti.
- ja.neron
#28 Re: Ulica generala M. H. Talijana
rahmetli umro od side u njemačkoj prema zasada ne potvrđenim informacijama jer se ne želi ukaljati ime tzv.ratnog herojataxidriver wrote:Naravno da rah. Talijan zasluzuje da jedna od ulica Sarajeva nosi njegovo ime.
-
taxidriver
#29 Re: Ulica generala M. H. Talijana
Posto si mene "prozvao" da ti i odgovorim.ja.neron wrote:rahmetli umro od side u njemačkoj prema zasada ne potvrđenim informacijama jer se ne želi ukaljati ime tzv.ratnog herojataxidriver wrote:Naravno da rah. Talijan zasluzuje da jedna od ulica Sarajeva nosi njegovo ime.
Prije svega ti vrlo dobro znas kao i ja da to nije tacno.Bez obzira na to ko si i sta si,znas istinu.
Znas li da je cetnicka propagadna masina lansirala informaciju da je rah. Talijan poginuo na strani OVK na Kosovu i da su njegovo tijelo drzali u Nisu te da su ga poslije toga prebacili u Njemacku kao smilovali se ... kako ti ovo izgleda. Izgleda slicno ovome sto si ti napisao.
- stochar
#30 Re: Ulica generala M. H. Talijana
cijenim rahmetli Talijana i znam koliko je bio bitam za odbranu ovog grada, kao i desetine i stotine hrabrih i nazalost zaboravljenih boraca. ipak, nisam za to da se ulice imenuju po njima. borcima treba napraviti spomenik, urediti mezarja, napraviti spomen-sobe, postovati ih i pomoci njihovim porodicama, ali kad su ulice u pitanju tu bih bio najsretniji da se zovu k'o u New Yorku: Prva ulica, Peta avenija... jer, mi moramo misliti na to da ne gledaju svi isto na licnost Talijana, da bi neki htjeli imati i ulicu MT Cace dok se drugima na pomen njegovog imena ledi krv u zilama (npr. porodicama ubijenih policajaca)...
bio sam u jednom svedskom gradicu, gdje se po kvartovima ulice daju po cvijecu, instrumentima... tako imate kvart instrumenata u kojem su ulice Gitarrgranad (ulica gitare), Violingrrand... meni je to buducnost, jer, dok god budemo ulice nazivali po istorijskim licnostima, imacemo samo suprotno od onoga zbog cega smo ih tako nazvali - ljudi koji su zasluzili svako postovanje sluzice za politicka potkusurivanja, table s njihovim imenom djeca ce gadjati prackama...
bio sam u jednom svedskom gradicu, gdje se po kvartovima ulice daju po cvijecu, instrumentima... tako imate kvart instrumenata u kojem su ulice Gitarrgranad (ulica gitare), Violingrrand... meni je to buducnost, jer, dok god budemo ulice nazivali po istorijskim licnostima, imacemo samo suprotno od onoga zbog cega smo ih tako nazvali - ljudi koji su zasluzili svako postovanje sluzice za politicka potkusurivanja, table s njihovim imenom djeca ce gadjati prackama...
- Brisbane
#31 Re: Ulica generala M. H. Talijana
Puno je sto su on i Kenan Slinic zakopani u harem Alpasine dzamije.
Tada mi se prvi put i za sva vremena ogadio Z. Lagumdzija, kada rece na dzenazi:" nije covjek ko ne zaplace danas za Talijanom"
cugalo se u Fisu skupa dok su djeca od 18-25 godina ginula na Stupu i Azicima 
Tada mi se prvi put i za sva vremena ogadio Z. Lagumdzija, kada rece na dzenazi:" nije covjek ko ne zaplace danas za Talijanom"
-
KENJAC
#32 Re: Ulica generala M. H. Talijana
O ovome bi trebali raspravljati samo oni sto su od 92 bili u odbrani Sarajeva a ne neki sto su culi rekla-kazala! Siguran sam da svaki Sarajlija (ej ali kazem Sarajlija) sto je sa puskom (pazi ovo "sa puskom") pregrmijo od 92 pa na dalje, ima svoje misljenje o Talijanu ! Neki kazu da je oslobodio ulicu Danijela Ozme a ja kazem da nije ni to! Moje licno misljenje je da je covjek ubacen od UDBE i ako treba da dobije svoju ulicu dobit ce je u Sarajevu! Ali Istocnom!
-
Bistra_boza
#33 Re: Ulica generala M. H. Talijana
Da se ne bi svadjali, treba ulica svakako i to najprometnija i najvaznija da se nazove: KRIMINALCI-PATRIOTE...........
bez konkretnih imena, da se ko ne uvredi.
I jos jedna ulica da se nazove: OSLOBODIOCI-SKLADISTA.
Sve su to heroji SARAJEVA.
bez konkretnih imena, da se ko ne uvredi.
I jos jedna ulica da se nazove: OSLOBODIOCI-SKLADISTA.
Sve su to heroji SARAJEVA.
- Nekako s proljeća
#34 Re: Ulica generala M. H. Talijana
Ništa se ti nama kralju nemoj brinuti, nije Miljacka uvijek mutna...
P.S.
Nikada on za života ne stignu do rodne Banja Luke i Vrbasa...malo se zanimaj imenima ulica tog grada, valjda će ti biti jasno...nikada nije kasno, javi se...