Toyota Yaris vs Citroen C1

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

citroen

#26 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by citroen »

vnm wrote:slazem se da plastika u yarisu nije bas cemu. ne zbog izgleda nego jednostavno na prelazima sa jednog plasticnog dijela na drugi imas osjecaj da je neko rastavljao to sve pa kad je sastavljao nije dobro vratio.
druga stvar koja mi se ne svidja je kako auto vibrira kad stojis u mjestu. pretpostavljam da je zato jer motor ima tri cilindra, pa mislim da vec onaj 1.3 motor to nema.

mimo toga je auto odlicno.

ma klasicni trocilindras,sa puno vibracija...1.3 druga prica... :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
gurabija78

#27 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by gurabija78 »

jbg, koliko para toliko muzike, a s druge strane 1.3 sad ima 100 KS, pa ti skontaj je li ti se isplati auto od 100 ks voziti po gradu.... ne trosi ispod 9 l..... a 1.0 nece preci 6.5 l....
respo

#28 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by respo »

ne znam zasto raja pita na forumu koje auto da kupi posebno novo
ajd da je polovno p ono koje ima probleme itd
al novo valjda ti licno biras onda po ukus ili zena nevazno
zenu za ruku u toyotu probna voznja pa u citroen probna voznja i sa joj se dopadne a servis je ionako manje vise tu negdje a i kvalitet u danasnje vrijeme je u 5dega poebno kod malih auta
Macak U Cizmama

#29 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by Macak U Cizmama »

Toyota definitivno ! ..

Kad bi mogao nabaviti 1,4 disel, vidio bi sta je malo, brzo i istrajno auto. Vozim toyote u zadnjih 10g. i prezadovoljan sam.

Svi citroeni imaju losu elektroniku, kvarljiva je.
Broj 1

#30 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by Broj 1 »

Moj rodjak je vozo toyoticu i koja je sve ukupno presla 500.000 km i nikada nije imo problema a covjek kojem ju je prodo jos je voza., jest 2 puta promjenio auspuh ii jednom zadnje amortizere.
Kod toyote se moze sve raspasti ali motor ne, dihtung glave motora ode kod svih auta ali kod nej ne.
beco

#31 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by beco »

Dobro kad hocete samo kvalitet. Imam jedno pitanjce za vas? Ko ce opozvati najvise kola u historiji auto industriji, it o zbog sitnice tipa zaglavljene pedale gasa. Evo mala pomoc pocinje sa T..... :D
ranger

#32 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by ranger »

beco wrote:Dobro kad hocete samo kvalitet. Imam jedno pitanjce za vas? Ko ce opozvati najvise kola u historiji auto industriji, it o zbog sitnice tipa zaglavljene pedale gasa. Evo mala pomoc pocinje sa T..... :D
ja to napisah poodavno na jednoj temi, da ni toyota nije sto je nekad bila....
al ljudi me ispreskakase pa pa nisam htio da ulazim u dublje diskusije...

vezano za Yaris ipak mislim da je u ovom izboru on bolja opcija, jer je veci od C1, mozda ce taj trocilindras teze doci do izrazaja u njemu nego u C1 al u pitanju je zenski vozac i uglavnom gradska voznja pa neke performanse i nisu uslov.
sretno u svakom slucaju!
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#33 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by corolla02 »

beco wrote:Dobro kad hocete samo kvalitet. Imam jedno pitanjce za vas? Ko ce opozvati najvise kola u historiji auto industriji, it o zbog sitnice tipa zaglavljene pedale gasa. Evo mala pomoc pocinje sa T..... :D
evo cisto tvoje informacije radi

http://www.worldcarfans.com/10910142240 ... n-vehicles
beco

#34 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by beco »

Sve sto sam ja htio reci da je kvalitet relativna stvar u danasnje vrijeme. Toyota se proslavila sa kvalitetnim proizvodima u 90 i 80 kada su svi evropljani manje vise bili kvarljivi, ali danas generalno mislim da nema velikih razlika u kvaliteti.
citroen

#35 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by citroen »

U zadnjih 10 godina Toyota je imala najvise opoziva od svih proizvodjaca,sto zbog nekih sitnica a nesto malo ozbiljnijijh kvarova.
ado-šampion

#36 Re: Toyota Yaris vs Citroen C1

Post by ado-šampion »

Svi su im opozivi zbog tih sitnica, što ljudima koji znaju samo pokazuje koliko pažnje pokazuju prema svojim kupcima i ništa više! Probaj naći koliko proizvođača, i koji sve, nije napravilo opozive zbog ozbiljnih stvari...
Post Reply