joj baš mi nešto teško palo..ja sam fakat svaki dan slušala evo već godinama...u zadnje vrijeme i Mimu slušam al opet se vratim na 202...
VOLIMO TE 202 I AKO SE UGASIŠ SJEĆAĆEMO TE SE, BAR ĆU JA
Moderator: anex
dr.gog wrote:Ma nema brige..."direktor" se smjestio na edukaciju potrebnu za šefovanje novom igračkom, federalnim radijem, ostavljajući v.d. čimbenika...ko u toj betonskoj jazbini poslušnih klimača glavom pita raju sa Dvjestodvojke?? Niko, ..bem ti sunce kalajisano...
Zviznuli su nož u leđa baš onako hinjski..muka mi je kad se samo sjetim likova i igara oko 202, Fed.radija i bijednih uslova u kojima su tehničari, tonci i voditelji godinama radili za eksere praveći pravi underground radio program...
Ima jedna stvar koju ti hinje iz Sivog doma i njihovi patroni iz Parlamenta nikad neće skontati....onaj duh radija koji se njegovao na 202, raja će odnijeti sa sobom gdje god budu radili.
A šefićima i umišljenim veličinama sa radija Federacije ostaće samo možda ona šaka vrijednih i poštenih tonaca koji znaju razliku između Massive attacka i Selme Bajrami...
Draga raja s 202...ne ostavite ni pepeljare smradovima koji su vas izdali, nijedan snimak emisije ako možete.Iskulirajte onu atmosferu hinjaluka i crnjaka u onoj odvratnoj zgradurini gdje ste jedini radili nešto pažnje vrijedno, daleko vrijednije od mentalne onanije FTV star-ova i umišljenih "koji podižu jednu obrvu dok pričaju"...Nek u onom podrumu od studija otvore još neku prodavnicu za oblačenje radnika na kredit ili birtiju..
Uvijek će negdje biti mjesta za prave radijske ljude, tamo gdje se cijeni i prepoznaje kreativnost i pravi, istinski radijski duh...
I da , fakat, ne kukajte nikome, ne servirajte materijal za političke borbe Urednicima Emisija koji žive od tih klaonica a kojima se živo jebe i za vas i za 202.
Ono što je godinama bilo trulo unutar same kuće, puklo je po vama..
Evo za one koji nisu gledalijedna tamo wrote:sad je bilo na 60 minuta...
čini mi se da je Šaran prvi rekao da se gasi radio....![]()
Adi Sarajlić je izjavio da su u manjini, da se muzika koju oni puštaju necijeni...nesluša...
Žao mi Radija 202! Šteta, baš šteta! Ipak, ni tamo nije sve bilo kako sad govore. Sjetite se samo Adija Sarajlića i pokušaja da za privatne potrebe, kako bi (konačno) završio fakultet, jami, koliko ono, 50-ak hiljada maraka.... E, to nisu radili prijašnji urednici..... Šteta, šteta, žao mi prave raje i 202!!!!Rauber wrote:Evo za one koji nisu gledalijedna tamo wrote:sad je bilo na 60 minuta...
čini mi se da je Šaran prvi rekao da se gasi radio....![]()
Adi Sarajlić je izjavio da su u manjini, da se muzika koju oni puštaju necijeni...nesluša...
Falit ce mi Zornjak
to da mi imamo neku urbanu scenu je mit koji godinama gajimo ne zeleci sebi da priznamo kako zivimo u zemlji seljaka na brdovitom balkanu. i ovo sto k'o ima neke 'urbane raje' samo kenja po forumima i fejsbuku dok je mali dio njih (cca 50-100) spremno i na neku konkretnu akciju, sto u vecini slucajeva zbog nepodrske pasivaca i njihovog ismijavanja iz kaficha ispada smijesno i jadno.samo_ti wrote:u ovoj zemlji sve sto je urbano ode u goli qurac......ovdje samo prolazi sund i papanluk ....
Zagrebački Radio 101, koji je sličan našoj 202-jci, se prije desetak godina našao u sličnom problemu. Naime, taj je radio hrvatska agencija za komunikacije (nisam sigurna u naziv) pokušala ugasiti. Tad se na glavnom njihovom trgu okupilo više od 100 000 ljudi kako bi spriječilo gašenje. 101 je, zahvaljujući tome, još uvijek u eteru. Ja sam bila mala pa nisam toliko shvatala to sve, al znam da je prosvjed bio ogroman, čak ga smatraju najvećim prosvjedom u regionu. Nisam sigurna u detalje oko svega toga, al mislim da se na googlu može naći dosta o tome.100_KA wrote:Ma samo radikalno ,pred parlament i istjerati stoku na pasnjake, tamo im je mjesto...
s tim sto je 'stojedinica' bila hiljadu puta ozbiljnija, i sto je bila mnogo angazovanija politicki i zamjerila se tadasnjem rezimu. pri tom, u hrvatskoj se i na sindikalnim protestima pojavi 80.000 ljudi, a ovdje se pojavi stotinjak njih a drugi im se smiju. uozbiljimo se.pjegica wrote:Zagrebački Radio 101, koji je sličan našoj 202-jci, se prije desetak godina našao u sličnom problemu. Naime, taj je radio hrvatska agencija za komunikacije (nisam sigurna u naziv) pokušala ugasiti. Tad se na glavnom njihovom trgu okupilo više od 100 000 ljudi kako bi spriječilo gašenje. 101 je, zahvaljujući tome, još uvijek u eteru. Ja sam bila mala pa nisam toliko shvatala to sve, al znam da je prosvjed bio ogroman, čak ga smatraju najvećim prosvjedom u regionu. Nisam sigurna u detalje oko svega toga, al mislim da se na googlu može naći dosta o tome.100_KA wrote:Ma samo radikalno ,pred parlament i istjerati stoku na pasnjake, tamo im je mjesto...
Možda može poslužiti kao primjer...
U ovome gradu tako nešto ne možemo očekivati. Većina se pali na Stoju, Dinu i njima slične... Šteta, žao mi 202!pjegica wrote:Zagrebački Radio 101, koji je sličan našoj 202-jci, se prije desetak godina našao u sličnom problemu. Naime, taj je radio hrvatska agencija za komunikacije (nisam sigurna u naziv) pokušala ugasiti. Tad se na glavnom njihovom trgu okupilo više od 100 000 ljudi kako bi spriječilo gašenje. 101 je, zahvaljujući tome, još uvijek u eteru. Ja sam bila mala pa nisam toliko shvatala to sve, al znam da je prosvjed bio ogroman, čak ga smatraju najvećim prosvjedom u regionu. Nisam sigurna u detalje oko svega toga, al mislim da se na googlu može naći dosta o tome.100_KA wrote:Ma samo radikalno ,pred parlament i istjerati stoku na pasnjake, tamo im je mjesto...
Možda može poslužiti kao primjer...
stochar wrote:ja predlazem da se svi uclanimo u FB grupu "ZELIMO DA 202 NASTAVI SA EMITOVANJEM!!!!! VRATITE NAM 202 PARLAMENTARCIIIII" i ima da se sve rijesi samo od sebe!!! tamo vec vidim hrpu raje iz "Hocu bez vize u EU", "dajte nam hljeba, gladni smo" i "necu zvake, vrati kusur!", ima da rasturimo!
Baltazar_khan wrote:stochar wrote:ja predlazem da se svi uclanimo u FB grupu "ZELIMO DA 202 NASTAVI SA EMITOVANJEM!!!!! VRATITE NAM 202 PARLAMENTARCIIIII" i ima da se sve rijesi samo od sebe!!! tamo vec vidim hrpu raje iz "Hocu bez vize u EU", "dajte nam hljeba, gladni smo" i "necu zvake, vrati kusur!", ima da rasturimo!
Link grupe?