Gašenje Radija 202! :(

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
jedna tamo

#26 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by jedna tamo »

uvijek dobar gost :arrow: i meni je Mostar najljepši grad u BiH i žao mi je što mu se sve ovo dešava....

joj baš mi nešto teško palo..ja sam fakat svaki dan slušala evo već godinama...u zadnje vrijeme i Mimu slušam al opet se vratim na 202...

VOLIMO TE 202 I AKO SE UGASIŠ SJEĆAĆEMO TE SE, BAR ĆU JA :(
chuchumbamayumbe

#27 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by chuchumbamayumbe »

Ja jos uvijek cuvam neke kasete sa programom ISV radija, cista egzotika.
Nadam se da za koju godinu snimci sa 202 nece biti raritet koji ce se moci kupovati na ebay-u.
Ne mogu da vjerujem da se to desavam i nadam se da ce razum prevladati.
A ako ne moze, dajte onda sponzore, reklame, otvorite privatno, sta ti ga ja znam kako to vec ide.
ALi mora biti stanica koja ce biti oslobodjena shunda i papanluka, narodnjaka i kicha, jedan urbani gradski radio.
Ustvari, trebalo bi da je tako, ali papci ocito prave kasabu...
suspect_zero

#28 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by suspect_zero »

dr.gog wrote:Ma nema brige..."direktor" se smjestio na edukaciju potrebnu za šefovanje novom igračkom, federalnim radijem, ostavljajući v.d. čimbenika...ko u toj betonskoj jazbini poslušnih klimača glavom pita raju sa Dvjestodvojke?? Niko, ..bem ti sunce kalajisano :twisted: ...

Zviznuli su nož u leđa baš onako hinjski..muka mi je kad se samo sjetim likova i igara oko 202, Fed.radija i bijednih uslova u kojima su tehničari, tonci i voditelji godinama radili za eksere praveći pravi underground radio program...

Ima jedna stvar koju ti hinje iz Sivog doma i njihovi patroni iz Parlamenta nikad neće skontati....onaj duh radija koji se njegovao na 202, raja će odnijeti sa sobom gdje god budu radili.
A šefićima i umišljenim veličinama sa radija Federacije ostaće samo možda ona šaka vrijednih i poštenih tonaca koji znaju razliku između Massive attacka i Selme Bajrami...

Draga raja s 202...ne ostavite ni pepeljare smradovima koji su vas izdali, nijedan snimak emisije ako možete.Iskulirajte onu atmosferu hinjaluka i crnjaka u onoj odvratnoj zgradurini gdje ste jedini radili nešto pažnje vrijedno, daleko vrijednije od mentalne onanije FTV star-ova i umišljenih "koji podižu jednu obrvu dok pričaju"...Nek u onom podrumu od studija otvore još neku prodavnicu za oblačenje radnika na kredit ili birtiju..

Uvijek će negdje biti mjesta za prave radijske ljude, tamo gdje se cijeni i prepoznaje kreativnost i pravi, istinski radijski duh...

I da , fakat, ne kukajte nikome, ne servirajte materijal za političke borbe Urednicima Emisija koji žive od tih klaonica a kojima se živo jebe i za vas i za 202.
Ono što je godinama bilo trulo unutar same kuće, puklo je po vama..

Nažalost sve si potrefio :(
JThomas

#29 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by JThomas »

sranje.
RIZVA

#30 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by RIZVA »

:(
jedna tamo

#31 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by jedna tamo »

sad je bilo na 60 minuta...
čini mi se da je Šaran prvi rekao da se gasi radio.... :(
Adi Sarajlić je izjavio da su u manjini, da se muzika koju oni puštaju necijeni...nesluša...
samo_ti

#32 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by samo_ti »

u ovoj zemlji sve sto je urbano ode u goli qurac......ovdje samo prolazi sund i papanluk ....
Mr.Lee

#33 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Mr.Lee »

Nisam slušao "Radio 202" tako da i nemam za što žaliti. Šaran i njegova ekipa, koji su vjerovatno samo sebi zanimljivi, odavno su "isfurali" među sarajevskom rajom tako da imaju od mene jedno "mahanje".

Mislim da je trenutno najbolji radio u državi "Radio Sarajevo" (90,2 FM).
Chisum

#34 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Chisum »

U vremenu Bakira Izetbegovica, Serifa Konjevica, te prateceg im benda - nepregledne kolone teladi, ciji se apetit za kulturu moze porediti sa istim - kod vjeverica, nije lako biti Radio 202.

To znaci da imas 202 problema, 202 idiota koji bi da te nema - a koji se pitaju (jer svoje dnevne potrebe za "kulturom" vrlo lako podmire listajuci Svet, te slusajuci poucne emisije na Hayatu, gdje Goca Bozinovska, Al Dino i Hanka Paldum doticu srz problema ljudske egzistencije... i rolaju ga u svjeze jufke)... i - sto je najgore - imas 202 slusaoca.

Naravno da si kao takav visak.... i samo te cudo moze spasiti. Cudo, ili neki vanserijski entuzijasta koji ima i mozga i damu, pa u ovom vremenu, kada se pare trose samo na Audije, vjerske objekte i Dinu Dervishalidovica, naguzi kakve nove Medicijeve i iskamci koji dinar za opstanak, a opet ostane koliko-toliko nezavisan i svoj... Izgleda da Radio 202, nazalost, nije imao takvih.

Jos jedan poraz Sarajeva... nadam se, ne i konacno stanje. Siguran sam da bi mi gradjani nekako mogli pomoci.

Da glupi SDP ima sluha kao sto nema, jer do sada su mogli skontati da od papanluka imaju malo koristi, davno bi pokusao gurati ovakve projekte, a ne ostavljati ih na milost i nemilost balinluku i lesinarima koji lagano, korak po korak, od Sarajeva prave vukojebine iz kojih su se dovukljacili, ne bi li sta klepili.
Last edited by Chisum on 07/12/2009 22:56, edited 1 time in total.
somethings

#35 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by somethings »

neču. :(
Rauber

#36 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Rauber »

jedna tamo wrote:sad je bilo na 60 minuta...
Adi Sarajlić je izjavio da su u manjini, da se muzika koju oni puštaju necijeni...nesluša...
Evo za one koji nisu gledali

Falit ce mi Zornjak :(
hasmeta

#37 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by hasmeta »

Rauber wrote:
jedna tamo wrote:sad je bilo na 60 minuta...
Evo za one koji nisu gledali

Falit ce mi Zornjak :(
Žao mi Radija 202! Šteta, baš šteta! Ipak, ni tamo nije sve bilo kako sad govore. Sjetite se samo Adija Sarajlića i pokušaja da za privatne potrebe, kako bi (konačno) završio fakultet, jami, koliko ono, 50-ak hiljada maraka.... E, to nisu radili prijašnji urednici..... Šteta, šteta, žao mi prave raje i 202!!!!
bpsang

#38 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by bpsang »

Ma samo radikalno ,pred parlament i istjerati stoku na pasnjake, tamo im je mjesto...
stochar

#39 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by stochar »

samo_ti wrote:u ovoj zemlji sve sto je urbano ode u goli qurac......ovdje samo prolazi sund i papanluk ....
to da mi imamo neku urbanu scenu je mit koji godinama gajimo ne zeleci sebi da priznamo kako zivimo u zemlji seljaka na brdovitom balkanu. i ovo sto k'o ima neke 'urbane raje' samo kenja po forumima i fejsbuku dok je mali dio njih (cca 50-100) spremno i na neku konkretnu akciju, sto u vecini slucajeva zbog nepodrske pasivaca i njihovog ismijavanja iz kaficha ispada smijesno i jadno.

sad svi nesto kenjaju, a kad bi sutra 202-ka odlucila preci u privatlook, propali bi jer bi slusanost bila mala i niko ne bi htio da se reklamira. na stranu sto na toj istoj 202-ci posljednjih godina egzistiraju ljudi od kojih je takodjer trebalo spasiti taj radio, a stara slava i 'tricetosam' godina egzistiranja ce im, bojim se, u ovoj situaciji slabo pomoci.
Last edited by stochar on 07/12/2009 23:38, edited 1 time in total.
pjegica

#40 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by pjegica »

100_KA wrote:Ma samo radikalno ,pred parlament i istjerati stoku na pasnjake, tamo im je mjesto...
Zagrebački Radio 101, koji je sličan našoj 202-jci, se prije desetak godina našao u sličnom problemu. Naime, taj je radio hrvatska agencija za komunikacije (nisam sigurna u naziv) pokušala ugasiti. Tad se na glavnom njihovom trgu okupilo više od 100 000 ljudi kako bi spriječilo gašenje. 101 je, zahvaljujući tome, još uvijek u eteru. Ja sam bila mala pa nisam toliko shvatala to sve, al znam da je prosvjed bio ogroman, čak ga smatraju najvećim prosvjedom u regionu. Nisam sigurna u detalje oko svega toga, al mislim da se na googlu može naći dosta o tome.

Možda može poslužiti kao primjer...
stochar

#41 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by stochar »

pjegica wrote:
100_KA wrote:Ma samo radikalno ,pred parlament i istjerati stoku na pasnjake, tamo im je mjesto...
Zagrebački Radio 101, koji je sličan našoj 202-jci, se prije desetak godina našao u sličnom problemu. Naime, taj je radio hrvatska agencija za komunikacije (nisam sigurna u naziv) pokušala ugasiti. Tad se na glavnom njihovom trgu okupilo više od 100 000 ljudi kako bi spriječilo gašenje. 101 je, zahvaljujući tome, još uvijek u eteru. Ja sam bila mala pa nisam toliko shvatala to sve, al znam da je prosvjed bio ogroman, čak ga smatraju najvećim prosvjedom u regionu. Nisam sigurna u detalje oko svega toga, al mislim da se na googlu može naći dosta o tome.

s tim sto je 'stojedinica' bila hiljadu puta ozbiljnija, i sto je bila mnogo angazovanija politicki i zamjerila se tadasnjem rezimu. pri tom, u hrvatskoj se i na sindikalnim protestima pojavi 80.000 ljudi, a ovdje se pojavi stotinjak njih a drugi im se smiju. uozbiljimo se.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#42 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by -LIBERO- »

Neznam,mozda nisam u pravu,ispravite me ako nisam.

"Studio 99" ima i svoju radio frekvenciju?

Gospodo iz gradske uprave pravi trenutak da vratite vjeru da duh grada i samo Sarajevo nije porazeno.

Skupite barem veci i kvalitetniji dio uposlenika 202-ke,neku tehniku imate,imate frekvenciju....IMATE I PRILIKU da napokon osvjetlate obraz (SDP),jer kada ste vec kupili "studio99" dajte ga makar usmjerite u pravom smijeru.

Uvjeran sam da ce ovakav eventualan potez biti itekako nagradjen od galasaca.
hasmeta

#43 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by hasmeta »

pjegica wrote:

U ovome gradu tako nešto ne možemo očekivati. Većina se pali na Stoju, Dinu i njima slične... Šteta, žao mi 202!
Cornholio

#44 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Cornholio »

Sramota!!! Jedini iole alternativniji radio koji postoji... Jedini radio kojeg sam slusao, ustvari, jos uvijek ga slusam... Najiskrenije se nadam da ovo nije kraj, a i nekako ne vjerujem da ce se ugasiti u pm... Mnogo dobre muzike sam preslusao preko tog radija i za mnoge dobre bendove sam saznao preko tog radija... :sad: :sad: :sad: Centralni zatvor, kroz cijelo moje studiranje, da ne spominjem... :sad:
shambho

#45 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by shambho »

.
Last edited by shambho on 18/04/2011 00:18, edited 1 time in total.
stochar

#46 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by stochar »

ja predlazem da se svi uclanimo u FB grupu "ZELIMO DA 202 NASTAVI SA EMITOVANJEM!!!!! VRATITE NAM 202 PARLAMENTARCIIIII" i ima da se sve rijesi samo od sebe!!! tamo vec vidim hrpu raje iz "Hocu bez vize u EU", "dajte nam hljeba, gladni smo" i "necu zvake, vrati kusur!", ima da rasturimo!
Baltazar_khan

#47 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Baltazar_khan »

stochar wrote:ja predlazem da se svi uclanimo u FB grupu "ZELIMO DA 202 NASTAVI SA EMITOVANJEM!!!!! VRATITE NAM 202 PARLAMENTARCIIIII" i ima da se sve rijesi samo od sebe!!! tamo vec vidim hrpu raje iz "Hocu bez vize u EU", "dajte nam hljeba, gladni smo" i "necu zvake, vrati kusur!", ima da rasturimo!

Link grupe?
statix

#48 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by statix »

Baltazar_khan wrote:
stochar wrote:ja predlazem da se svi uclanimo u FB grupu "ZELIMO DA 202 NASTAVI SA EMITOVANJEM!!!!! VRATITE NAM 202 PARLAMENTARCIIIII" i ima da se sve rijesi samo od sebe!!! tamo vec vidim hrpu raje iz "Hocu bez vize u EU", "dajte nam hljeba, gladni smo" i "necu zvake, vrati kusur!", ima da rasturimo!

Link grupe?
:-) zivi primjer
nikad_izvini

#49 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by nikad_izvini »

Baltazare, pročitaj malo bolje post i opet razmisli šta je čovjek htio da kaže ;-)

Što se tiče 202, jebiga, jebem im ja mater što ih ukidaju.

Edit: problem je što kod nas prolaze "mnogo bitnije stvari" i niko se ne počeše a kamoli nešto da uradi. 202 je samo koleteralna šteta kao i odraz seljačko-papanske logike da ono što ne možožeš da kontrolišeš treba da ukineš. Zemlja papaka al onih najgore vrste.
Baltazar_khan

#50 Re: Gašenje Radija 202! :(

Post by Baltazar_khan »

Kriv sam ja što ne pročitah kompletan post, nego idem "grlom u jagode" :oops:

Ljudski je griješiti...
Post Reply