Nemas se sta izvinjavati, nisi ni prije kada si me vrijedjao. Clanovi svake stranke koja dodje na vlast imaju mogucnost da kradu (bez posljedica) i vjerujem da ce clanovi svake stranke koja dodje na vlast krasti jer sistem to dozvoljava. Tema se tice rejtinga BiH, a kljucni razlog za nizak rejting jeste politicka nestabilnost. Za politicku nestabilnost je odgovorna secesionsticka politika velikosrpskog faktora i nema nam naprijed dok se to ne rijesi. Mozda ce se manje krasti ako SDP dobije izbore, ali cemo zbog velikosrpskih teznji i tada biti politicki blokirano drustvo.jefferson wrote:Izvini ali cini mi se kao da imas 12 god.1gorstak wrote:SDA, SDP, SBiH, nebitno. U odsustvu jake drzave, kadrovi odgovaraju samo strankama (jer su im kolege iz stranke imenovani i u sistem pravosudja). A da bi dosli do jake drzave, potrebno je razmontirati velikosrpstvo, do tada, protiv korupcije i privrednog kriminala ce se boriti povrsno i simptomatski.jefferson wrote:Ti ama bas ne kontas neke stvari! Ko je govorio o smjeni??? Ja govorim o cinjenici da su ljudi opet birali SDA
Prvo pocistis svoju avliju pa onda gledas sta se desava kod komsije!
Ali, vjeruj mi, imam dovoljno godina da znam vrlo dobro taj nas mentalitet gdje je potrebno imati dezurnog krivca za sve. Nije tosamo politika nego kada su pojedinci i njihov zivot u pitanju, vazno je da se svi drugi okrive valjda da bi se oni unutra bolje osjecali.
Po meni glavni krivci za ovo su oni koji su glasali za ovu vlast (svi odreda) i oni koji su ostali sjediti u kaficima i pametovati sta treba raditi.
"Kao glavni razlog sniženja rejtinga, ističe se opšta nesigurnost i politička nestabilnost koja nema svijetlu perspektivu za budućnost, navodi analitičar D&B-a Darren Middleditch"