Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Irelevantan
#26 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Sve preporuke za Kramara..bio kod njih...rođak kupio auto..auta betonnnnn...jeste da su skuplji ali se isplati... sva vozila imaju servisnu i kilometraža tačna jer smo provjerili u ASI..stanje auta odgovara kilometrima..auto je bilo skoro pa novo a prešao je negdje oko 140 hiljada... poslovni su ljudi...KRAMAR čista 10...
-
mikrotalasni
#27 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jesu malo skuplji, ali svaka marka se isplati.
Kupio sam auto GOLF 5 plus TDI 77kw, haubu digao nisam. Kada sam se vraćao (iz Banjaluke sam), testirao ga - Uz Kupres u petoj klizi. Na tehničkom pregledu ( kada sam ga registrovao) mislili su da je star najviše godinu, a star je 5.
Nema potrebe da gatate oko auta i trežite sumnjva mjesta - ljudi ti pokažu i najmanju ogrbotinu. Sve sertifikate i tehničku dokumentaciju od auta dobiješ. Iako je malo skuplje - siguran si da nećeš dobiti mačka u vreći.
Pa ljudi u lošem poslovnom mjesecu prodaju čedrdesetak auta, a prosjek im je šezdeset.
MOJA PREPORUKA - AS KRAMAR

Kupio sam auto GOLF 5 plus TDI 77kw, haubu digao nisam. Kada sam se vraćao (iz Banjaluke sam), testirao ga - Uz Kupres u petoj klizi. Na tehničkom pregledu ( kada sam ga registrovao) mislili su da je star najviše godinu, a star je 5.
Nema potrebe da gatate oko auta i trežite sumnjva mjesta - ljudi ti pokažu i najmanju ogrbotinu. Sve sertifikate i tehničku dokumentaciju od auta dobiješ. Iako je malo skuplje - siguran si da nećeš dobiti mačka u vreći.
Pa ljudi u lošem poslovnom mjesecu prodaju čedrdesetak auta, a prosjek im je šezdeset.
MOJA PREPORUKA - AS KRAMAR
- dottore
#28 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
zato što ljudi dnevno prodaju 20-30 auta, nisu ko Auto kuce po sarajevu koje rade sa 10-tak autamikrotalasni wrote:Jesu malo skuplji, ali svaka marka se isplati.
MOJA PREPORUKA - AS KRAMAR![]()
![]()
drze do svog statusa, samo kvalitetno
- chelo
#29 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Interesantno, prodaju samo dizele.
http://www.askramar.com/index.php?optio ... &Itemid=41
-
vnm
#30 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
zato jer ih je kod nas lakse prodati, a cijene polovnih dizela po evropi nisu pretjerano visoke jer vlasnike deru porezom...
-
Cafe Camargue
#31 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I to ne najjače dizele, već one... optimalne.chelo wrote:Interesantno, prodaju samo dizele.
Međutim, ako imate neku posebnu želju, možete preko njih i poručit auto iz inostranstva. Kažete hoću to i to, ta i ta oprema, oni ti potraže, ostaviš kaparu i dobiješ auto.
- sheikh
#32 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Veoma dobre preporuke za njih 
Veoma poslovni,susretljivi,uz kupljeno auto dobio sam flasu vina

istina da su malkec skuplji
al skuplje je kasnije popravljati auto i ostalo,a sa njim je stvarno sve ok
veoma pouzdana i korektna firma (sto je cudo u BiH)

Veoma poslovni,susretljivi,uz kupljeno auto dobio sam flasu vina
istina da su malkec skuplji
veoma pouzdana i korektna firma (sto je cudo u BiH)
-
hare_mne
#33 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
poz...jeli neko skoro kupovao auto u "Auto salon Kramar"...kakava su iskustva??
- Qler
#34 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moj vjencani kum je nedavno, prije mozda mjesec, kupio Ford Mondeo karavan, 2006 2.0Tdci. Super zadovoljan, svime, i uslugom, i cijenom, i autom...
-
jole333
#35 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
dovuci meni auto ja cu vratit sat ako asa skonta kupujem ti nov pozzIrelevantan wrote:Sve preporuke za Kramara..bio kod njih...rođak kupio auto..auta betonnnnn...jeste da su skuplji ali se isplati... sva vozila imaju servisnu i kilometraža tačna jer smo provjerili u ASI..stanje auta odgovara kilometrima..auto je bilo skoro pa novo a prešao je negdje oko 140 hiljada... poslovni su ljudi...KRAMAR čista 10...
- donsedin
#36 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ovo sam citao na jednom hr forumu, prica se da ima u bih neki lik sto i edc prepakuje, ama bas sve nema para da iko skonta i da je iz hercegovie, al je to bilo davno prije godinu, dvije.jole333 wrote:dovuci meni auto ja cu vratit sat ako asa skonta kupujem ti nov pozzIrelevantan wrote:Sve preporuke za Kramara..bio kod njih...rođak kupio auto..auta betonnnnn...jeste da su skuplji ali se isplati... sva vozila imaju servisnu i kilometraža tačna jer smo provjerili u ASI..stanje auta odgovara kilometrima..auto je bilo skoro pa novo a prešao je negdje oko 140 hiljada... poslovni su ljudi...KRAMAR čista 10...
-
jole333
#37 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ma imam ja jarana tu je iz kiseljaka nema sta covjek nemoze napravit ima dijagnostiku od svakog vozila skoro covjek sve kodove rabija
-
hare_mne
#38 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
jel daje kramar probne tablice???? i na koliko dana??
- em11r
#39 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jole sad je najrelevatnije utvrditi kilometrazu putem servisnih intervala.jole333 wrote:dovuci meni auto ja cu vratit sat ako asa skonta kupujem ti nov pozzIrelevantan wrote:Sve preporuke za Kramara..bio kod njih...rođak kupio auto..auta betonnnnn...jeste da su skuplji ali se isplati... sva vozila imaju servisnu i kilometraža tačna jer smo provjerili u ASI..stanje auta odgovara kilometrima..auto je bilo skoro pa novo a prešao je negdje oko 140 hiljada... poslovni su ljudi...KRAMAR čista 10...
To vracanje kilometara je za auta iz 90ih. Danas ko kupi post 2000 auto a da ne ode kod ovlastenog zastupnika i provjeri servisnu istoriju u zemlji porijekla je BUDALA.
A da ima momaka mazdraka koji to rade ima. Ja sam ocima gledao lika u Tuzli (kod buvlje pijace garaze one neke) iz audija A4 je izvadio cijelu tablu ... skinuo sat i displej i razbio je (tacho tablu) pred ocima vlasnika kojeg je zamalo infarkt strefio. Izvuko iz sve te frke neki tranzistor procesor sta li i sa njega nekim softverom ocitao kilometrazu zapisanu u binarnom (ili hex) kodu ... onda je jedno pola sata racuno i pretvaro zeljenu kilometrazu (100.000 manje) u isti taj kod i opet tim softverom upiso taj kod na taj tranzistor. Onda sat vremena lemljenja da se ona taho sajba tabla vrati u normalno stanje i nazad u auto. Nijedan OBD nikad nemoze procitati da se uopste pristupalo kilometrazi.
Ali kao sto rekoh to je za sada vec stara auta. Ja kad sam kupovo svoje auto (2 ruka u bih) otisao sam kod zastupnika koji mi je potvrdio servise radjene u bosni i one u francuskoj koji su se poklapali sa stanjem auta i adio.
A sto se Kramara tice ... iako su auta koja nude relativno dobra ja mislim da su sluzbena auta iz nekih firmi. Nema auta nijednog a da nema onaj Parot handsfree
-
kornjas
#40 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Poznajem bar 20tak ljudi koji su kod njih kupili auto, a 10tak su mi ili prijatelji ili rodbina. Nitko nije s autom imao nekih većih problema osim jednog passata b6 kojem je riknula čini mi se turbina, al je trajala njihova garancija pa su mu priznali troškove popravka. Većinom su auti očuvani prilično, ja ipak mislim da je bar koji barem sitno prelakiran jer ne mogu baš biti skoro svi u top stanju, ali ima i nekih sa dosta parnica i sitnih oštećenja. Mislim da je uvoz većinom belgija i francuska. Cijene su im mislim najjače u BiH!
-
motorola01
#41 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moras poznavati kad radis kod njihkornjas wrote:Poznajem bar 20tak ljudi koji su kod njih kupili auto, a 10tak su mi ili prijatelji ili rodbina. Nitko nije s autom imao nekih većih problema osim jednog passata b6 kojem je riknula čini mi se turbina, al je trajala njihova garancija pa su mu priznali troškove popravka. Većinom su auti očuvani prilično, ja ipak mislim da je bar koji barem sitno prelakiran jer ne mogu baš biti skoro svi u top stanju, ali ima i nekih sa dosta parnica i sitnih oštećenja. Mislim da je uvoz većinom belgija i francuska. Cijene su im mislim najjače u BiH!
-
kornjas
#42 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ako te baš zanima gdje radim onda da ti kažem da sam nezaposlen trenutno! I napisao sam samo ono što sam ja zapazio, a nemam ja razloga hvaliti Kramara jer ja prvi sumnjam da bih uzeo auto kod njega zato jer mi je preskup!motorola01 wrote:Moras poznavati kad radis kod njihkornjas wrote:Poznajem bar 20tak ljudi koji su kod njih kupili auto, a 10tak su mi ili prijatelji ili rodbina. Nitko nije s autom imao nekih većih problema osim jednog passata b6 kojem je riknula čini mi se turbina, al je trajala njihova garancija pa su mu priznali troškove popravka. Većinom su auti očuvani prilično, ja ipak mislim da je bar koji barem sitno prelakiran jer ne mogu baš biti skoro svi u top stanju, ali ima i nekih sa dosta parnica i sitnih oštećenja. Mislim da je uvoz većinom belgija i francuska. Cijene su im mislim najjače u BiH!
-
goran16v
#43 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kod prijatelja na servisu P 407 SW HDI kupkjen kod Kramara, crkla turbina, na satu 129k km. Ili ne valja Peugeot ili ne valja kilometraza...
- taxi_driver
#44 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Jarane, turbina crkne i kod novih auta. Mom jaranu je na passatu godina starom riknula turbina. Srecom imao je garanciju pa su mu je zamijenili.
-
hostapler
#45 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Drug kupio Golf V 1.9 TDI 6 brz. kod Kramara,auto dosta skupo placen (skuplje od prosjeka u BIH),auto preslo 125 000 km,nakon godinu dana i pređenih 20 000 km riknula turbina. To je jedino iskustvo sa Kramarom.
- em11r
#46 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
+1taxi_driver wrote:Jarane, turbina crkne i kod novih auta. Mom jaranu je na passatu godina starom riknula turbina. Srecom imao je garanciju pa su mu je zamijenili.
Mom citrosu je na 100 hiljada turbina zamjenjena
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#47 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ne znam za Kramara , ali druze cuvaj se tog Renaulta
Ti to ne želiš !
Ti to ne želiš !
- Dupli_skalp
#48 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
a to dotični ne drže benzince?
- Qler
#49 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja koliko sam upratio, ako hoces benzinca, moras maksuz naruciti. Nisam pa skoro nigdje vidio da neko ima "na stanju" neki model sa benzinskim motorom... naravno tu ima ulogu i velicina auta, mala gradska ima benzinaca, golf klasa pokoji benzin, a sve vece rijetkost
-
kokolina
#50 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ima li još ko negativno iskustvo sa KRUŠIK-om ili je ovo bio neki ulet?pantelic wrote:Za Kramara sam cuo sve naj,ali i da je dosta skuplji od drugih u BiH, mada kod njega nisam bio. MOJ SAVJET TI JE DA NIKAKO NE KUPUJES AUTO U AUTO-KUCI >KRUSIK> JER SU ONI NAJVECA PREVARA. Auta su kod njega dobro zamazano smece. Sva ili skoro sva su havarisana i definitivno ne vrijede onoliko koliko ih on cijeni. Imaju pricu boli glava, ali samo za one koji su totalno neiskusni. Ko se imalo razumije u auta nece nasjesti na njihove jeftine zvake.
gledam na netu stranica im nije u funkciji a imam povoljnu ponudu za zamjenu jednog auta kupljenog lani kod njih za 18 000 KM, sad mu je cjena 14 000 KM
kaže da mu je poslje kupovine uradio sve servise
ko bi nama ugodio, ne valja kad je skupo a ne valja ni kad je jeftino
ako je auto redovno servisirano vraćanje kilometraže pada u vodudonsedin wrote:Ovo sam citao na jednom hr forumu, prica se da ima u bih neki lik sto i edc prepakuje, ama bas sve nema para da iko skonta i da je iz hercegovie, al je to bilo davno prije godinu, dvije.jole333 wrote:dovuci meni auto ja cu vratit sat ako asa skonta kupujem ti nov pozzIrelevantan wrote:Sve preporuke za Kramara..bio kod njih...rođak kupio auto..auta betonnnnn...jeste da su skuplji ali se isplati... sva vozila imaju servisnu i kilometraža tačna jer smo provjerili u ASI..stanje auta odgovara kilometrima..auto je bilo skoro pa novo a prešao je negdje oko 140 hiljada... poslovni su ljudi...KRAMAR čista 10...
ako auto nema servisnu svakako uzimaš mačka u vreći ma koja kilometraža da je u pitanju