SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

BSn

#26 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by BSn »

Admir_1984 wrote:
Static-X wrote:
stochar wrote:bice zanimljivo, ali najzanimljivije u Grupi G:

Image
Gledajuci vako sto se tice grupne faze nista posebno, ocigledni su favoriti a osibi Brazil vs Portugal nema vise zvucni utakmica ( ipak sto neznaci da nece biti zanimljive). Tek nakon grupne faze pocinje biti ostro.
Nema djavola

Obala/Brazil/Portugal

Njemacka/Srbija/Ghana

Francuska-Urugvaj

Holandija-Kamerun (kamerun je uvijek bio nezgodan na pocetku turnira)

Nekako sam zelio da Italji dodje ona Koreja Juzna pa da im se debelo osvete za onu nepravdu stoljeca iz 2002 :x :x :x

A Engleska - USA?
Valjda je proslo vrijeme potcjenjivanja USA-a. Pogotovo, rijec je o prvom kolu, tako da ce i jedni i drugi krenuti na sve, ili nista iz te tekme.
burek_in_space

#27 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by burek_in_space »

elSaik wrote:A: JAR i Meksiko.
B: Nigerija i Argentina.
C: SAD i Engleska.
D: Srbija i Australija.
E: Holandija i Kamerun.
F: Italija i Slovačka.
G: Obala Slonovače i Brazil.
H: Španija i Honduras.

:oops:
Jedna od ove dvije nece sigurno dalje. :oops:
jeza u ledja

#28 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by jeza u ledja »

Opet Obali Lozovace smjestise. :(
Static-X

#29 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by Static-X »

Ne previse zvucno.
Otprilike evo vako predvidjam ko prolazi iz grupa:
a: Francuska , Urugvaj/(eventualno JAR zbog domacinstva)
b: Argentina, Nigerija
c: Engleska, Alzir/Slvenija
d: Njemacka, Srbija
e: Holandija, Danska/Kamerun
f: Italija, Paragvaj
g: Brazil, Slonovaca/Portugal
h: Spanija, Cile
elSaik

#30 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by elSaik »

Sad čuh na Eurosportu, a nisam znao za to - nikada europska reprezentacija nije osvojila SP ako se takmičenje igralo van Europe. Dakle - Obala Slonovače novi prvak! :mrgreen:
seen

#31 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by seen »

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Static-X

#32 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by Static-X »

BSn wrote: Gledajuci vako sto se tice grupne faze nista posebno, ocigledni su favoriti a osibi Brazil vs Portugal nema vise zvucni utakmica ( ipak sto neznaci da nece biti zanimljive). Tek nakon grupne faze pocinje biti ostro.
Nema djavola

Obala/Brazil/Portugal

Njemacka/Srbija/Ghana

Francuska-Urugvaj

Holandija-Kamerun (kamerun je uvijek bio nezgodan na pocetku turnira)

Nekako sam zelio da Italji dodje ona Koreja Juzna pa da im se debelo osvete za onu nepravdu stoljeca iz 2002 :x :x :x[/quote]

A Engleska - USA?
Valjda je proslo vrijeme potcjenjivanja USA-a. Pogotovo, rijec je o prvom kolu, tako da ce i jedni i drugi krenuti na sve, ili nista iz te tekme.[/quote]
USA moze biti zadovoljna ako predzadnje mjesto osvoji za vise i ne vrijedi
scheph

#33 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by scheph »

Image :thumbup:
pOZz

#34 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by pOZz »

Maradona, Domenech i Queiroz, dogovorite se ko će ranije kući, ali mogli bi vala i sva trojica pod ruku. 8-)

USA će proći dalje.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#35 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by Admir_1984 »

burek_in_space wrote:
Admir_1984 wrote:

Nekako sam zelio da Italji dodje ona Koreja Juzna pa da im se debelo osvete za onu nepravdu stoljeca iz 2002 :x :x :x
Ta "nepravda" im je debelo nadoknadjena 4 godine kasnije, u utakmici protiv Australije. :wink:
Jest al malo morgen. Italija sa igracem manje suvereno dominirala utakmicom, a treba reci da je crveni materazzija itekako diskutabilan
elSaik

#36 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by elSaik »

Static-X wrote: USA moze biti zadovoljna ako predzadnje mjesto osvoji za vise i ne vrijedi
A podatak da je jedina koja je u posljednjih par godina dobila Španiju govori kako su samo slabi. :lol:
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#37 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by karabaja-x »

elSaik wrote:Sad čuh na Eurosportu, a nisam znao za to - nikada europska reprezentacija nije osvojila SP ako se takmičenje igralo van Europe. Dakle - Obala Slonovače novi prvak! :mrgreen:
aaa nisi znao za to...inace ovo prvenstvo ce bit sranje....bezveze...portugal ima da se obruka...predvidjam da ce spanci nijemci obala i mozda englezi ili holandjani ili talijani dogurat daleko (a mozda i srbi naprave nako iznenadjenje)

ps inace to pravilo ce da promijeni BIH na sljedecem prvenstvu u brasilu
Last edited by karabaja-x on 04/12/2009 20:33, edited 1 time in total.
burek_in_space

#38 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote:[

Jest al malo morgen. Italija sa igracem manje suvereno dominirala utakmicom, a treba reci da je crveni materazzija itekako diskutabilan
Suverena dominacija krunisana ne diskutabilnim, nego ofirnim penalom u kojoj ono minuti?! :roll:

U svakom sluchaju, Italijani ne brane titulu, jer je neko nepisano pravilo da postaju prvaci svake 24 godine.
cyprus

#39 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by cyprus »

Ovo prvenstvo mogu osvojit samo dvije reprezentacije, oko kojih se još dvoumim: Engleska ili Holandija.
Last edited by cyprus on 04/12/2009 20:34, edited 1 time in total.
pOZz

#40 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by pOZz »

Admir_1984 wrote:Jest al malo morgen. Italija sa igracem manje suvereno dominirala utakmicom, a treba reci da je crveni materazzija itekako diskutabilan
Grosso lasta --> penal --> Totti 93'. ;-)
Last edited by pOZz on 04/12/2009 20:34, edited 1 time in total.
Static-X

#41 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by Static-X »

elSaik wrote:
Static-X wrote: USA moze biti zadovoljna ako predzadnje mjesto osvoji za vise i ne vrijedi
A podatak da je jedina koja je u posljednjih par godina dobila Španiju govori kako su samo slabi. :lol:
Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
pOZz

#42 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by pOZz »

Static-X wrote:Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
Iskreno, koliko puta si gledao SAD? Znaš li gdje igraju njihovi reprezentativci?
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

#43 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by karabaja-x »

Static-X wrote:
elSaik wrote:
Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
vala jest oni i da zasluzeno osvoje to prvenstvno ne bi bilo zasluzeno, mislim ta ce njima to kad to nikog tamo ne interesuje, bolje da mi osovjimo umjesto njih
Static-X

#44 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by Static-X »

pOZz wrote:
Static-X wrote:Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
Iskreno, koliko puta si gledao SAD? Znaš li gdje igraju njihovi reprezentativci?
Vise nego dovoljno, sta imaju Donavana koji po meni ipak pojma nema i onog golmana sto je cinimi se u Evertonu.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#45 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by Admir_1984 »

burek_in_space wrote:
Admir_1984 wrote:[

Suverena dominacija krunisana ne diskutabilnim, nego ofirnim penalom u kojoj ono minuti?! :roll:

U svakom sluchaju, Italijani ne brane titulu, jer je neko nepisano pravilo da postaju prvaci svake 24 godine.
Ali to ja ne gledam kao kradju, nego sudijski previd koji je sasvim normalna stvar na velikim takmicenjima. Kradja u bukvalnom smislu je bila 2002 kada se ofirno sudilo u korist Koreje protiv Italije i Spanije
pOZz

#46 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by pOZz »

Static-X wrote:Vise nego dovoljno, sta imaju Donavana koji po meni ipak pojma nema i onog golmana sto je cinimi se u Evertonu.
Hajde super, uživaj onda u čini mi se SP 2010. ;-)
Static-X

#47 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by Static-X »

karabaja-x wrote:
Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.[/quote]
vala jest oni i da zasluzeno osvoje to prvenstvno ne bi bilo zasluzeno, mislim ta ce njima to kad to nikog tamo ne interesuje, bolje da mi osovjimo umjesto njih[/quote]
Imas point, bilo bi sramotno za cio svijet da neko ko nema nikakav interes dodje i osvoji to prvenstvo pored toliko drzava kojima bi znacilo sve samo da to osvoje!
burek_in_space

#48 Re: Grupa smrti: Brazil-Obala Slonovace-Portugal!

Post by burek_in_space »

Admir_1984 wrote: Ali to ja ne gledam kao kradju, nego sudijski previd koji je sasvim normalna stvar na velikim takmicenjima. Kradja u bukvalnom smislu je bila 2002 kada se ofirno sudilo u korist Koreje protiv Italije i Spanije
Ali ja na to gledam kao na kradju, jer je jedna kradja ( ona iz 2002. ) kompenzovana drugom.
palermo

#49 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by palermo »

A jel neko zna kako ide dalje ukrštanje (ono dalje, znam u šesnaestini :D ) ako prva pola daje jednog finalistu, eto bogami Nijemaca opet tamo, a drugoj poli će da bude klanje, Holandija, italija, Brazil, Španjolska
rota_laz

#50 Re: SP Juzna Afrika - favoriti po grupama

Post by rota_laz »

Čekao sam žrijeb da odlučim za koga ću navijati.

Navijam za Obala bjelokosti Ne zbog Vahe, nešto me čo'ek iritira (kažu da se u ratu sam upuco u guz) nego jer su beton, dovoljan im je Drogba. A, uz to pobijedit će one dvije ciganske ekipe.

Navijam protiv: Srbija (nema potrebe da objašnjavam zašto)
Post Reply