Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
stochar wrote:bice zanimljivo, ali najzanimljivije u Grupi G:
Gledajuci vako sto se tice grupne faze nista posebno, ocigledni su favoriti a osibi Brazil vs Portugal nema vise zvucni utakmica ( ipak sto neznaci da nece biti zanimljive). Tek nakon grupne faze pocinje biti ostro.
Nema djavola
Obala/Brazil/Portugal
Njemacka/Srbija/Ghana
Francuska-Urugvaj
Holandija-Kamerun (kamerun je uvijek bio nezgodan na pocetku turnira)
Nekako sam zelio da Italji dodje ona Koreja Juzna pa da im se debelo osvete za onu nepravdu stoljeca iz 2002
A Engleska - USA?
Valjda je proslo vrijeme potcjenjivanja USA-a. Pogotovo, rijec je o prvom kolu, tako da ce i jedni i drugi krenuti na sve, ili nista iz te tekme.
elSaik wrote:A: JAR i Meksiko.
B: Nigerija i Argentina.
C: SAD i Engleska.
D: Srbija i Australija.
E: Holandija i Kamerun.
F: Italija i Slovačka.
G: Obala Slonovače i Brazil.
H: Španija i Honduras.
Ne previse zvucno.
Otprilike evo vako predvidjam ko prolazi iz grupa:
a: Francuska , Urugvaj/(eventualno JAR zbog domacinstva)
b: Argentina, Nigerija
c: Engleska, Alzir/Slvenija
d: Njemacka, Srbija
e: Holandija, Danska/Kamerun
f: Italija, Paragvaj
g: Brazil, Slonovaca/Portugal
h: Spanija, Cile
Sad čuh na Eurosportu, a nisam znao za to - nikada europska reprezentacija nije osvojila SP ako se takmičenje igralo van Europe. Dakle - Obala Slonovače novi prvak!
BSn wrote:
Gledajuci vako sto se tice grupne faze nista posebno, ocigledni su favoriti a osibi Brazil vs Portugal nema vise zvucni utakmica ( ipak sto neznaci da nece biti zanimljive). Tek nakon grupne faze pocinje biti ostro.
Nema djavola
Obala/Brazil/Portugal
Njemacka/Srbija/Ghana
Francuska-Urugvaj
Holandija-Kamerun (kamerun je uvijek bio nezgodan na pocetku turnira)
Nekako sam zelio da Italji dodje ona Koreja Juzna pa da im se debelo osvete za onu nepravdu stoljeca iz 2002 [/quote]
A Engleska - USA?
Valjda je proslo vrijeme potcjenjivanja USA-a. Pogotovo, rijec je o prvom kolu, tako da ce i jedni i drugi krenuti na sve, ili nista iz te tekme.[/quote]
USA moze biti zadovoljna ako predzadnje mjesto osvoji za vise i ne vrijedi
elSaik wrote:Sad čuh na Eurosportu, a nisam znao za to - nikada europska reprezentacija nije osvojila SP ako se takmičenje igralo van Europe. Dakle - Obala Slonovače novi prvak!
aaa nisi znao za to...inace ovo prvenstvo ce bit sranje....bezveze...portugal ima da se obruka...predvidjam da ce spanci nijemci obala i mozda englezi ili holandjani ili talijani dogurat daleko (a mozda i srbi naprave nako iznenadjenje)
ps inace to pravilo ce da promijeni BIH na sljedecem prvenstvu u brasilu
Last edited by karabaja-x on 04/12/2009 20:33, edited 1 time in total.
Admir_1984 wrote:Jest al malo morgen. Italija sa igracem manje suvereno dominirala utakmicom, a treba reci da je crveni materazzija itekako diskutabilan
Grosso lasta --> penal --> Totti 93'.
Last edited by pOZz on 04/12/2009 20:34, edited 1 time in total.
Static-X wrote:
A podatak da je jedina koja je u posljednjih par godina dobila Španiju govori kako su samo slabi.
Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
Static-X wrote:Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
Iskreno, koliko puta si gledao SAD? Znaš li gdje igraju njihovi reprezentativci?
Static-X wrote:
A podatak da je jedina koja je u posljednjih par godina dobila Španiju govori kako su samo slabi.
Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
vala jest oni i da zasluzeno osvoje to prvenstvno ne bi bilo zasluzeno, mislim ta ce njima to kad to nikog tamo ne interesuje, bolje da mi osovjimo umjesto njih
Static-X wrote:Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.
Iskreno, koliko puta si gledao SAD? Znaš li gdje igraju njihovi reprezentativci?
Vise nego dovoljno, sta imaju Donavana koji po meni ipak pojma nema i onog golmana sto je cinimi se u Evertonu.
Jest al malo morgen. Italija sa igracem manje suvereno dominirala utakmicom, a treba reci da je crveni materazzija itekako diskutabilan
Suverena dominacija krunisana ne diskutabilnim, nego ofirnim penalom u kojoj ono minuti?!
U svakom sluchaju, Italijani ne brane titulu, jer je neko nepisano pravilo da postaju prvaci svake 24 godine.
Ali to ja ne gledam kao kradju, nego sudijski previd koji je sasvim normalna stvar na velikim takmicenjima. Kradja u bukvalnom smislu je bila 2002 kada se ofirno sudilo u korist Koreje protiv Italije i Spanije
Static-X wrote:
Joj nemoj majketi, prvo oni nemaju igraca da valja igraju nasilu na ragbi nacin jer samo to i znaju. I sto je najvaznije kad budu imali interes za fudbal u svojoj zemlji tek onda mogu cemu da se nadaju vako obicna talasika.[/quote]
vala jest oni i da zasluzeno osvoje to prvenstvno ne bi bilo zasluzeno, mislim ta ce njima to kad to nikog tamo ne interesuje, bolje da mi osovjimo umjesto njih[/quote]
Imas point, bilo bi sramotno za cio svijet da neko ko nema nikakav interes dodje i osvoji to prvenstvo pored toliko drzava kojima bi znacilo sve samo da to osvoje!
Admir_1984 wrote:
Ali to ja ne gledam kao kradju, nego sudijski previd koji je sasvim normalna stvar na velikim takmicenjima. Kradja u bukvalnom smislu je bila 2002 kada se ofirno sudilo u korist Koreje protiv Italije i Spanije
Ali ja na to gledam kao na kradju, jer je jedna kradja ( ona iz 2002. ) kompenzovana drugom.
A jel neko zna kako ide dalje ukrštanje (ono dalje, znam u šesnaestini ) ako prva pola daje jednog finalistu, eto bogami Nijemaca opet tamo, a drugoj poli će da bude klanje, Holandija, italija, Brazil, Španjolska
Navijam za Obala bjelokosti Ne zbog Vahe, nešto me čo'ek iritira (kažu da se u ratu sam upuco u guz) nego jer su beton, dovoljan im je Drogba. A, uz to pobijedit će one dvije ciganske ekipe.
Navijam protiv: Srbija (nema potrebe da objašnjavam zašto)