SREBRENICA i Bh. politika ?

H2SO4

Post by H2SO4 »

mislim da bi to drugovi bolje rijesili? :roll:

a i drugarice :D
margareta

Post by margareta »

margareta wrote:
H2SO4 wrote:cinjenica je da svi ovi dusebriznici,kao partizanka mara,ko fol brinu se za tim nesretnim ljudima,a kada vide tu sirotinu na ulici najradije bi da ih pobiju-prljavi,zaostali,ruralni,metu dimijama ceste itd...

jel' tako partizanko maro? :D
BUDALO ! pokvarenjace ja sam nosila za te srebrenicke stradalnike
vise nego ces ti da zivis 1000..godina :x upravo za njih sada imam spremno nesto odnijeti :x BRUKO :x
Ja sam drugarica koja to bolje od tebe 'rjesava'. :x
H2SO4

Post by H2SO4 »

merhametli drugarica mara :-)
Nex

#29 Moze Kurva o postenju!!

Post by Nex »

Zaista se svako danas pravi posten, mozda je Meholjic posten covjek ali sigurno ne govori sve, jer njegova opcija mora uvijek nekoga da blati. Sigurno nisu ni u SDA cvijecke, bilo je tu i ima jos svega, politike, plitkih interesa i SAMO SEBI. Narod uvijek mora da trpi politicarske kurvestine koji samo zele da znate vec sta.

A sto se tice ovih postenjacina, Bezistancea i kompanije nisu ni malo objektivni, jer u svojim nastojanjima da samo blate ljude, narocito one iz SDA a nikada se nisu pozabavili kriminalom SDP-a i Zlaje, ama bas ni jednom. Sto nisu to nikada radili pa bi ih se moglo i respektovati a ovako sve je suplja, za Beograd. Gdje je Mejrin namjestaj postenjacine? Sta bi sa sudincama?

Sto se tice Srebrenice to je zaista tragedija koju niko ne moze ni zamisliti! Licni nisam Srebrenicanin ali razumijem te ljude jer su nadrapali a mnoge od njih znam i izuzetno su posteni, vrijedni i nicim optrereceni ljudi.
Lopova je uvijek bilo a sada nema ni zakona pa je dobro doslo i ovim domacim a i stranim da posluju. Lopovi su svih boja.

:D
The_Fluid

Post by The_Fluid »

margareta,
chini mi se da dolazi vrijeme kada se Srebrenica netje smjeti spomenuti, kada tje svi pokushati skrenuti tok razgovora u neke druge vode, jer za Srebrenicu trebaju odgovarati ne samo srpski politichari i vojnici nego i boshnjachki.
The_Fluid

Post by The_Fluid »

Da nisi nisi bas zdrava je jasno svima. A da mozes pisati takve gluposti je ipak previse? Znas li ti koliko je miljarda maraka? Znas li kakav trag to ostavlja kod prenosa? Znas koliko je GNP Bosne? Ili samo lupas?

Kad je to SA dala 200miljona (to je 5x manje od jedne miljarde) dala Bosni? Moze neki konkretan podatak? Ko je uzeo? Kad?
JBL i ti ga bash odvali
H2SO4

Post by H2SO4 »

:-)
margareta

Post by margareta »

Flu prije nego je pocelo fizicki se mogla osjetiti kobna tisina.Tabu tema.
Pandorina kutija u koju niko ne smije barnuti.
Srebrenica se morala i mogla izbjeci.Da li je to po religiji dopustivo ?
H2SO4

Post by H2SO4 »

da da i granata na Markale je djelo Bosnjaka :roll:
H2SO4

Post by H2SO4 »

tako sapucu i za Tuzlu :roll:
margareta

Post by margareta »

H2SO4 wrote:tako sapucu i za Tuzlu :roll:
Pedro je dao zeleno svjetlo nacionalnim strankama a samim tim potvrdio
*odgovornost* MZ i .....? :x u svim procesima u svijetu pa i na
Balkanu.

Sa balkanoidima nije tesko manipulirati.Dovoljno je da im strandjeri
nanjuse opojni miris religijskog fundamenta....i ne reci da sam protiv bilo cije religije JA nego su to upravo oni koji egzibionistickim istupima plijene 'paznju' hijena, veprova i inih zvjerina.... :oops:
Last edited by margareta on 09/11/2004 10:40, edited 1 time in total.
margareta

Post by margareta »

QPR wrote:P.S (Sa zakasnjenjem)
Daj boze da neko iz vlasti prati ovaj forum pa da vidi sta mislimo o njima
mozda se i javi u njima nesto ljudsko i dostojanstveno(mada cisto sumnjam)
Moze da se javi al' atakom po glavi.... :oops: :(
margareta

Post by margareta »

H2SO4 wrote::-)
Tuta mozak gdje se ispari h2s04 ? suuuumLJivooo :shock:

i akav je utisak ostavio na tebe ? da li je dovoljno odgovoran za svoju starosnu dob ? jeli h2so4?
Last edited by margareta on 09/11/2004 11:36, edited 1 time in total.
Altsa

Post by Altsa »

ne sekiraj te se margareta ce za koji dan biti protiv ovoga sto je sama napisala. samo malo sacekajte. :lol: :lol: :lol:
margareta

Post by margareta »

Altsa wrote:ne sekiraj te se margareta ce za koji dan biti protiv ovoga sto je sama napisala. samo malo sacekajte. :lol: :lol: :lol:
Sreca moja da imam tebe .......inace ne bih znala ni :lol: :lol: sebe 'procitati' :roll:
.....ne sekirajte se ! koja ljepota od zdushebriznosti ..... mora da sam
stvarno kontroverzna i zanimljiva takvima !? ja nicije postove tako "analiticki" sa toliko psiho.socio.- profesionalizma ne 'citam'.
samo jednostavno procitam bez naucno - studioznoga pristupa... :roll:
postu :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vodenjak

Post by Vodenjak »

QPR wrote:Poslije bitke svi generali !!!!!
Cinjenica da se u Srebrenici desio zlocin je nepobitna.
Cinjenica da se BiH politicari bogate na racun naroda je nepobitna.
Cinjenica da smo dobili donacije koje su ko zna gdje zavrsile je nepobitna.
Cinjenica je da MI ,opet , te opet biramo iste ljude u vlast je nepobitna.
Cinjenica je da preko FORUMA ispravljamo krive Drine.
Cinjenica je da je zalosno sto se za Srebrenicu nije uradilo vise.
I nakon svih ovih cinjenica opet bih postavio pitanje koje mi se uvijek mota po glavi kad vidim tu Srebrenicu : DA LI JE MORALO DOCI DO TOGA? DA LI JE ARMIJA ILI TADASNJA VLADA ILI BILO KO NA OVOM DUNJALUKU TO MOGAO SPRIJECITI ?
I opet poslije svega ostaje :
CINJENICA DA TIH LJUDI VISE NEMA a nasa vlada ima dobru "reklamu" koju ,samo oni, koriste za svoj racun.
A jadni su i oni kad kradu (ako kradu) pare od tragedije.
Dodju i ljudi s razumom medju nas ponekad...
Dobro dosao(la?) QPR!! :)
margareta

Post by margareta »

Hvala Vodenjace. Hvala. :oops:
margareta

Post by margareta »

"H2SO4"

tuta mozak gdje se ti ispari h2s04 ? suuuumLJivooo :shock:

i akav je utisak ostavio na tebe ? da li je dovoljno odgovoran za svoju starosnu dob ? jeli h2so4?
Altsa

#44 Re: SREBRENICA i Bh. politika ?

Post by Altsa »

JBL wrote:
margareta wrote:Prije desetak minuta na BHT u emisiji "60 minuta" gost Bakira Hadjiomerovica bio je prvi povratnik u Srebrenicu - gospodin Meholjic.Covjek kaze da je Srebrenica ubijen grad od strane
domacih Bh. politicara.
Optuzuje ovdasnje politicare da su silne milijarde maraka zavrsile svugdje samo ne u i za Srebrenicu .
Prvi povratnik jos uvijek zivi u Srebrenici ali kaze da nema zivota
vise u tome gradu i da radi djece mora napustiti grad u kome je rodjen i koji voli. Meholjic odgovorno tvrdi da se i posljednji novac prikupljen od 1 dnevnice svih uposlenika 60% nije zavrsio u namjenske svrhe.
Ko mi onda osim zivih svjedoka moze *kukati* o Srebrenici kada ja uvijek govorim da je SDA sebi prisvojila ogromna bogatstva, firme, vile,
ko zna sta i gdje jos ALI NE za srebrenicke povratnike !
Trebalo je u zivo cuti svjedoka istine iako ih ja znam mnogo.
Arapske zemlje su '95. god. donirale silne milijarde maraka ali covjek kaze da se osim Memorijalnog centra i pranja novca nista drugo nije uradilo. ZASTO *nam* se desavaju te stravicne stvari ? Bakir je svog gosta to pitao. Meholjic kaze da je Srebrenica potrebna vlastima Bh. kao
(citiram) POZORISTE !!!!!!!
Gledajte sutra reprizu. Tako je to. Eto ko su promotori patriotizma....................egzekutori - kako Meholjic na kraju rece.

PS.Gospodin Meholjic je potvrdio moje navode ponovljene previse puta
da se sredstvima koja su donirana ili prikupljana na razne nacine moglo
u potpunosti dooobro obezbjediti svakoga povratnika.

Da nisi nisi bas zdrava je jasno svima. A da mozes pisati takve gluposti je ipak previse? Znas li ti koliko je miljarda maraka? Znas li kakav trag to ostavlja kod prenosa? Znas koliko je GNP Bosne? Ili samo lupas?

Kad je to SA dala 200miljona (to je 5x manje od jedne miljarde) dala Bosni? Moze neki konkretan podatak? Ko je uzeo? Kad?

I dok prosipas gluposti o tome kako je vlast odgovorna za Srebrenicu razmisili sta drzava pokusava sa tuzbom protiv Srbije. :x

ti bi trebala 3x razmisliti prije nego sto nesto napises.... minimalno

JBL u tome i jeste fol sto ona konstantno uglavnom ispoljava glupost na forumu. lupa li lupa.
na istu temu jedan dan se prikloni nekome, a sutra je protiv njega negirajuci sve ono sto je sama napisla prethodni dan. danas tvrdi da si ti lazov a sutra kaze da ti nisi lazov i da je sve ono sto si napisao istina.itd.itd.
ma težak slucaj. sto bi reko hamus osoba koja nema svoje ja. ali staces ima nas svakakvih.
zeli da napise nesto kao misaono i "pametno" ali ode u drugu krajnost.
dovoljno je sto je napisla ovo o srebrenici. ko je lopov a ko nije ja neznam ali znam da je tamo ubijeno 10 000 ljudi i zbog toga bi trebala da pazi sta pise ako ima imalo mozga i postenja, a ocito da nema ni jedno ni drugo.
Prenj

Post by Prenj »

Preneseno iz "Dana"
COVJEK KOJI UBIJA ISTINU O SREBRENICI
Vikalo je pao, pali su i mnogi ministri, ali Izetbegovicev neimenovani povjerenik za Srebrenicu i dalje ostaje u sedlu. Najomrazeniji politicki funkcioner u Tuzlanskom kantonu, ministar koji nikada nije uspio demantirati navode o pljacki donacija namijenjenih podrinjskim izbjeglicama nije se nasao na listi "otpisanih". Kakva to sila omogucuje ovom, kako tvrde prognanici, beskrupuloznom covjeku da i dalje politicki zivi?

Pise: Hasan HADZIC

KADA SU U VRUCOJ POLITICKOJ ATMOSFERI,
uoci rekonstrukcije Vikalove vlade, pljustale prognoze koji ce ministri morati da odu u paketu s premijerom, oko jednog imena nije bilo nikakve dileme - kako u strukturama vladajuce Koalicije CD i opozicije, tako i u siroj javnosti: Adiba Djozica, kantonalnog ministra za izbjeglice i socijalnu politiku, svi su smatrali "bivsim". Medjutim, na odsudnoj sjednici Kantonalne skupstine, poznatoj po nezapamcenom kadrovskom zemljotresu za bh. politicke prilike, kompromitirani Adib Djozic se, ipak, nije nasao na listi "otpisanih".

Iznenadjenje neupucenih u razloge zbog kojih je Adib Djozic definitivno postao "najstamenitija" politicka persona u Tuzlanskom kantonu, nije dugo trajalo. Naime, samo nekoliko dana kasnije mediji su objavili vijest da je guverner Tarik Arapcic odrzao sastanak sa predstavnicima nekoliko srebrenickih organizacija i udruzenja, koja je predvodio Djozic, a povodom obiljezavanja predstojece godisnjice srebrenicke tragedije. Bilo je jasno da je vrhu SDA "provjereni" Djozic prijeko potreban kako se ne bi dogodilo da plahe i ozlojedjene Srebrenicane neko drugi ne stavi pod kontrolu u predvecerje najnovijeg suocavanja sa srebrenickom istinom, koja ni jednu stranu, pa ni bosnjacku, ne amnestira od dijela krivice i odgovornosti. Pritom, ni najmanja paznja nije posvecena cinjenici da ce Srebrenicani i ostali Podrinjci - ciji su najblizi stradali prilikom okupacije Srebrenice - sa zgrazanjem docekati informaciju da ce Adib Djozic ponovo dati pecat manifestacijama povodom cetvrtog pomena na planetarnu tragediju bosanske enklave.

Mrtva peticija Isfrustrirane podrinjske izbjeglicke mase - koje vise niko ne moze ubijediti da vladajuca bosnjacka elita iz svojih nacionalno-drzavnih vizija nije unaprijed iskljucila Podrinje, zarad svoje svekolike komocije u Sarajevu i drugim bosnjackim carsijama - Adiba Djozica dozivljavaju kao paradigmu manipulacija i prevara kojima su vec godinama izlozeni, kao najvecu porugu i uvredu njihovim ratnim tragedijama i poratnim traumama.

Nema Podrinjca koji ne zna da je Adib Djozic, kao uzoriti aktivist i odbornik Socijalistickog saveza, uoci samog rata, javno branio lik i djelo vojvode Gorana Zekica od napada "muslimanskih nacionalista", te da je pocetkom rata iz nesigurne Srebrenice, preko sigurne Srbije, dosao u Tuzlu. Oni, takodjer, znaju da se Djozic zadnjih ratnih godina strasno odazvao zadocnjelom zovu "dina", pa se angazirao u politicki prestiznim muslimanskim brigadama, i to iskljucivo na komesarskim poslovima. Najznacajniji domet dotadasnjeg okorjelog ljevicara u novoj fazi je bilo pokretanje lista Podrinjski mudzahid - biltena Prve podrinjske muslimanske brigade. Dakako, niposto se ne smiju zaboraviti ni uporedni Djozicevi jurisi na znacajne kote u medresama, te na Tuzlanskom univerzitetu, ciji su celnici, takodjer osvijesteni u duhu nove politicke zbilje, rado prigrlili ovog polaznika predratnih "vecernjih" fakulteta i magisterija za pregaoce iz "udruzenog rada".

Uporedo sa svim tim intelektualno-pedagoskim misijama, Adib Djozic ce biti pocastvovan i odgovornim drzavnim funkcijama kao sto je zamjenik ministra za boracka pitanja u jednom mandatu, te ministra za izbjeglice i socijalnu politiku u dva mandata zaredom. Na posljednjem Kongresu SDA, kao jedan od najperspektivnijih kadrova, uvrsten je u prestiznu radnu komisiju zajedno sa Alijom Izetbegovicem. Tada je postao clan Glavnog odbora Stranke, a zamalo mu je izmaklo vec rezervisano mjesto u Izvrsnom odboru SDA. Bila mu je to najbezazlenija moguca sankcija zbog afere izazvane novinskim napisima o milionskoj pljacki u reziji Djozica i njegovih jarana, a prigodom gradnje kuce za izbjeglice od donacije holandske vlade, te zbog drugih mahinacija.

Da Djozicevi mentori iz vrha Stranke nisu uvazavali informacije o njegovim grijesima, najbolje potvrdjuje sudbina peticije za njegovu smjenu, koju su devedeset sedme godine inicirali ljudi iz tadasnjeg rukovodstva opcine Srebrenica na celu sa nacelnikom Fahrudinom Salihovicem. U obrazlozenju je naveden bogat dosje Djozicevih kriminalnih radnji, te njegov monopol u srebrenickoj i podrinjskoj kadrovskoj politici, koji se narocito manifestirao kroz sikaniranje politickog i vojnog rukovodstva Srebrenice iz ratnog perioda.

Peticiju je potpisalo preko dvije hiljade ljudi, ali je ipak prosla bez ikakvih posljedica. Takav epilog je na najcinicniji nacin obrazlozio sam Djozic, koji je pred inicijatorima peticije, a prema navodu Hakije Meholjica, rekao da mu je Izetbegovic ostavio zadatak da "razvali Srebrenicu", odnosno tadasnju opcinsku vlast, a zauzvrat mu podario ministarsku funkciju i druge partijske blagodati. I doista ce ekipu Fahrudina Salihovica naslijediti Djozicu odana druzina na celu sa anonimnim Abdurahmanom Malkicem, zatim Hasanom Becirevicem (trenutno poslanik u Skustini RS) i drugim imenima kojima je zajednicka karakteristika da svojim ratnim biografijama nisu vezani za civilnu i vojnu oblast u Srebrenici. Intencija je jasna: izbrisati ratnu povijest Srebrenice i svjedoke jedne zastrasujuce improvizacije i neodgovornog odnosa bosnjackog vrha prema toj regiji.

Slabo kontrolirana kasa U takvom kontekstu Adib Djozic postaje dragocjena politicka figura za Izetbegovica i njegove saradnike. Naime, najkarizmaticnija licnost ratne Srebrenice Naser Oric je poslije pada Srebrenice "presutno" demobiliziran, uprkos cvrstim obecanjima sa samoga vrha da ce biti predvodnik specijalnih policijskih jedinica. Ramiz Becirovic, komandant proboja iz Srebrenice, dobit ce ponizavajucu vojnu funkciju i na kraju, na nedovoljno razjasnjen nacin, naprasno umrijeti za radnim stolom. I mnogi drugi srebrenicki oficiri bit ce marginalizirani i prisiljeni na demobilizaciju. Slicno ce se dogoditi i celnicima iz civilne vlasti: Fahrudinu Salihovicu, Osmanu Suljicu, Hajrudinu Avdicu i drugima.

Svi oni morali su biti sklonjeni, a zadaca Adiba Djozica je bila da to prodje bez neugodnih gibanja i nemira.

On je sa bogatom i slabo kontroliranom kasom Ministarstva za izbjeglice Vlade TK-a mogao uspjesno "otkupljivati" nezadovoljstvo kontroverznog politickog buntovnika Ibrana Mustafica, preventivno djelovati protiv prijetece intelektualno-statusne pobune uglednog ratnog doktora Ilijaza Pilava, koji bi mogao povuci mase, podupirati poslovnu karijeru Nasera Orica i njegovog kruga, ugasiti svaku iskru nezadovoljstva koja bi mogla buknuti u pozar opceg srebrenickog i podrinjskog nezadovoljstva.

Kada je guverner TK-a Arapcic, uoci rekonstrukcije Kantonalne vlade, pokazao Izetbegovicu svoj prijedlog liste ministara koje treba smijeniti, Predsjednik SDA je zastao kod Djozicevog imena i rekao (prema nasem slobodnijem citatu): "Neka ovo ostane!"

I zaista bi, nakon svih neugodnosti iz prethodnih obiljezavanja srebrenicke tragedije, riskantno bilo odreci se Djozica u ovom trenutku bez obzira sto je Izetbegovicev kabinet dobio cak i fotodokumentaciju o graditeljsko-stambenim poduhvatima brace Djozic, o gradjevinskom stovaristu Adibovog brata, preko kojeg se liferuje socijalno-gradjevinska pomoc miljenicima Kantonalnog ministarstva za izbjeglice, i drugim mahinacijama.

I dok su Vikalo i ostali kandidati za smjenu vodili skoro ocajnicku borbu za ostanak na svojim funkcijama, Djozic je mirno obavljao uzvisenu hadzijsku misiju. Po povratku je iz nove trojke (golfa) presao u novu cetvorku i ubrzano krenuo u nove partijske pobjede. U inat problematicnom istraznom dosjeu o njegovim "nestaslucima" na skoro pedeset gusto kucanih strana, te poslanicima SDP-a koji su na posljednjoj Kantonalnoj skupstini argumentirano ukazali na katastrofalan rad Ministarstva za izbjeglice i zatrazili od guvernera Djozicevu smjenu.

Robert Barry ovih dana, na obostrano nezadovoljstvo (i SDS-a i SDA), konacno pokusava uspostaviti kakvu-takvu vlast u Srebrenici, koju je bosnjacki vrh trampio jos '93. godine. Adib Djozic, koji se sve vrijeme svog vjecnog ministarskog mandata javno i tajno borio protiv povratka u srpski entitet, i dalje ostaje Izetbegovicev nezamjenljivi gubernator za Srebrenicu i Podrinje. Nema, dakle, razloga za paniku.

Objavljeno u broju 106 DANA, 11. juni / lipanj 1999.
Prenj

Post by Prenj »

Preneseno iz "Dana"
Svitu bosnjackih cinovnika i sluzbenika koji su ovih dana obigravali oko uglednog gosta iz Saudijske Arabije nimalo nije obradovala cinjenica da je princ Selman bin Abdul-Aziz bio tako transparentan u svom obracanju narodu BiH. Spominjuci cifru od 200 miliona maraka koje su u Saudijskoj Arabiji, nakon genocida u Srebrenici, prikupljene samo za jedan dan, ugledni gost je razotkrio i to da o utrosku pomenutih milioncica, oni kojima su bili namijenjeni - nista ne znaju! "Ove prilike zelimo se zahvaliti princu Selmanu i nasoj braci u Saudijskoj Arabiji na ovoj ogromnoj pomoci, koju nikad do sada nismo vidjeli svojim ocima. Zemlja i Mjesec su se Suncu zakleli da se nista na svijetu ne moze sakriti. Zar je ovome potreban bilo kakav komentar?", pise u saopcenju Udruzenja "Majke Srebrenice i Podrinja". I zaista, kako komentarisati vec i samu pomisao da je i jedna marka od pomenute pomoci Srebrenicanima mogla ostati skrivena od njihovih ociju, u necijoj sehari ili u bunaru u kome su tokom rata u Bosni nestajali milioni i milioni medjunarodne pomoci i donacija ovoj drzavi? Ozlojedjeni Srebrenicani, medjutim, smatraju da je "ovo ulaznica za Dzehennem Aliji i svim njegovim nevjernicima koji ga okruzuju". Vjernici bi rekli da samo Allah dz.s. odredjuje ko ce ici u Dzehennem, ali je definitivno jasno da nema bolje preporuke od preusmjeravanja pomoci za tugom ubijene ljude u bilo kom pravcu osim njihovih ruku. I pored opravdanog bijesa, pisci saopcenja ovog srebrenickog udruzenja nasli su mudrosti da izraze nadu kako ce "tuzilastvo, ako ga ima, dati svoj komentar". Jer Bozju kaznu niko nece moci izbjeci, ali nema nikakvog razloga da, ako se sumnja u kriminal ikada pokaze kao opravdana, izbjegne i ovozemaljsku.
margareta

Post by margareta »

Last edited by margareta on 09/11/2004 12:18, edited 2 times in total.
margareta

Post by margareta »

Morat cu i ja trknuti do h2so4.....po.....'savjet'....... :shock:
Last edited by margareta on 09/11/2004 12:29, edited 1 time in total.
Altsa

Post by Altsa »

Prenj wrote:Preneseno iz "Dana"
Svitu bosnjackih cinovnika i sluzbenika koji su ovih dana obigravali oko uglednog gosta iz Saudijske Arabije nimalo nije obradovala cinjenica da je princ Selman bin Abdul-Aziz bio tako transparentan u svom obracanju narodu BiH. Spominjuci cifru od 200 miliona maraka koje su u Saudijskoj Arabiji, nakon genocida u Srebrenici, prikupljene samo za jedan dan, ugledni gost je razotkrio i to da o utrosku pomenutih milioncica, oni kojima su bili namijenjeni - nista ne znaju! "Ove prilike zelimo se zahvaliti princu Selmanu i nasoj braci u Saudijskoj Arabiji na ovoj ogromnoj pomoci, koju nikad do sada nismo vidjeli svojim ocima. Zemlja i Mjesec su se Suncu zakleli da se nista na svijetu ne moze sakriti. Zar je ovome potreban bilo kakav komentar?", pise u saopcenju Udruzenja "Majke Srebrenice i Podrinja". I zaista, kako komentarisati vec i samu pomisao da je i jedna marka od pomenute pomoci Srebrenicanima mogla ostati skrivena od njihovih ociju, u necijoj sehari ili u bunaru u kome su tokom rata u Bosni nestajali milioni i milioni medjunarodne pomoci i donacija ovoj drzavi? Ozlojedjeni Srebrenicani, medjutim, smatraju da je "ovo ulaznica za Dzehennem Aliji i svim njegovim nevjernicima koji ga okruzuju". Vjernici bi rekli da samo Allah dz.s. odredjuje ko ce ici u Dzehennem, ali je definitivno jasno da nema bolje preporuke od preusmjeravanja pomoci za tugom ubijene ljude u bilo kom pravcu osim njihovih ruku. I pored opravdanog bijesa, pisci saopcenja ovog srebrenickog udruzenja nasli su mudrosti da izraze nadu kako ce "tuzilastvo, ako ga ima, dati svoj komentar". Jer Bozju kaznu niko nece moci izbjeci, ali nema nikakvog razloga da, ako se sumnja u kriminal ikada pokaze kao opravdana, izbjegne i ovozemaljsku.
koji je razlog ovog postiranja. da nam pokaze kako su ukradena sredstva za srebrenicu ili nesto drugo. pa to svako zna. zasto bi srebrenica bila izuzetak. oni sto kradu ne razmisljaju o jadnom narodu srebrenice. u cijeloj bih se krade i sakom i kapom.
druga je stvar sto se niko nehapsi. to je za drugu temu.
margareta

Post by margareta »

"Altsa" ne sekiraj te se margareta ce za koji dan biti protiv ovoga sto je sama napisala. samo malo sacekajte. :lol: :lol: :lol:[/quote]
samo jednostavno procitam bez naucno - studioznoga pristupa... :roll:
postu :roll:

Nesto mi se previse muvas oko nekoga toliko nepouzdanog kao sto sam ja ?
Prvo mi je bila upitna
poruka zatim sam shvatila da su moji postovi veoma *intrigrantni* ..........shvatila sam poentu opomene
ne...ne.....opomene nego poruke OK ?............tako......tiho....
milo..........blaaaaazeno...... upucene ...........diskretno.......i necujno...........tek da znam. OK ?

........ :roll: zasto li se ti altsa kacis .........za .......
... ovu temu.......... :oops:
Post Reply