Trostruko ubistvo na Ilidzi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zemomak

#26 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by zemomak »

ja se izvinjavam ako sam prejudicro neke stvari, evo najnovije vijesti...

Ilidža: Ubijeni Vidosav Diković, Slobodan Vitezović i Zorica Mandić

03.12.2009. 20:34

Vidosav Diković /51/, Slobodan Vitezović /59/ iz Užica i Zorica Mandić /47/ iz Sevojna iz Srbije ubijeni su danas iz vatrenog oružja u sarajevskom naselju Stup u opštini Ilidža, a za ubistvo je osumnjičen Mehdo Muhović /50/ iz Sarajeva, potvrđeno je Srni u MUP-u Kantona Sarajevo.

Muhović je odmah nakon ubistva uhapšen i nakon kriminalističke obrade, uz službeni izvještaj, biće predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu.

Prema nezvaničnim informacijama, ubijeni su tražili od Muhovića reket, a prema navodima komšija, sa njim su se poznavali od ranije i ubijeni su kada su došli u Muhovićevu kuću u ulici Dobrinjska broj 64.

Komšije tvrde da je Muhović s pištoljem u ruci izašao vani i rekao "ja sam ih sve ubio", nakon čega ga je policija uhapsila. Prilikom hapšenja nije se opirao, javili su federalni mediji.

Muhović, tvrde komšije, nikada ranije nije pravio probleme i dodaju da on i njegova supruga imaju firmu ili boks na pijaci Stup, gdje oboje rade.

"Počeli su ga tući, a kada je žena istrčala vrišteći na ulicu, ubice su ga pustile bojeći se da neko od komšija ne uđe u kuću, što je on, najvjerovatnije, iskoristio da uzme pištolj i ubije ih", ispričao je jedan od komšija.

Uviđaj su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

(--- NO LINKS ---/Srna)
Sandzaklija sta fali

#27 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by Sandzaklija sta fali »

bice da je droga u pitanju ... radili nesto zajedno i tako to bude ...
strong69

#28 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by strong69 »

Poceli su ljudi uzimati zakon u svoje ruke i provoditi pravdu... Ovo je vec drugi slucaj da je reketar platio glavom jer drzava ocito ne stiti nicija prava niti stiti pojedinca.
saabsa

#29 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by saabsa »

Sandzaklija sta fali wrote:bice da je droga u pitanju ... radili nesto zajedno i tako to bude ...
:thumbup: :thumbup:
babuka zgembo

#30 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by babuka zgembo »

Poznajem ubicu, i to ga poznajem pravo dobro.
nikad ne bih rekao da bi uradio takvo nesto. imao je jedno vrijeme magacin u kojem je prodavao voce i povrce naveliko, a uvozio je iz turske. odliucno poznaje turski jezikj jer je jedno vrijeme i zivio tamo. moja iskustva s anjim su vise nego dobra. pomogao mi je u nekoliko teskih situacija u mom zivotu. finansijski i nikad, ali nikad nije trazio nista zauzvrat. u zadnje vrijeme se nismo bas cesto vidjali. cuo sam da mu je posao lose krenuo, ali sta je razlog ovih ubistava to zaista ne znam. znam samo da ce mu supruga nakon ovoga totalno poluditi. nikada nisam vidio zenu koja je bila vise vezana za svog supruga od njegove senade. Da ne bude zabune, nisam sandzaklija, on jeste, ali je njegovo srce veliko kao dzamija. nadam se samo da ce policija i istrazitelji uzeti u obzir cinjenicu da sui oni njemu usli u kuci poceli da ga tuku. bez obzirsa sta je pozadina ove tragedija koja me je duboko pogodila i duboko potresla. Meša uz tebe sam...
2407

#31 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by 2407 »

Neka ih je rokno ako i samo ako su mu dosli iznudjivati novac. Mada, to je drzava trebala da uradi umjesto njega(ne na isti nacin naravno). Ovako je grad "laksi" za tri kriminalca ali je i unisten zivot Mehine supruge, djece(ako ih je imao) i samog Mehe. Eh sad kada bi drzava donijela neku mizernu ili osobadjajucu presudu Mehi pa da se kriminalcima malo tresu gace od gradjana koje drzava ne kaznjava, a ne da se gradjanjima tresu gace od kriminalaca zbog smjesnih presuda istim i pustanja istih iz zatvora zbog dolicnog ponasanja :? Eh, eh, eh...

p.s.
Iskreno se nadam da se nece pricati kako je "musliman ubio troje srba", mada u kakvim govnima zivimo vec vidim neke kako zadovoljno trljaju ruke da izadju u javnost s ovim i slicnim pricama
babuka zgembo

#32 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by babuka zgembo »

nema djece, odnosno ima sina iz prvog braka, ali taj zivi u sloveniji i nisu se culi zadnjih 20 godina (ali to nije ni vazno za ovu pricu). u jedno sam siguran, droga SIGURNO nije u pitanju. Radi se o covjeku koji je dok je dobro rasdio svaki mjesec u javnu kuhinju vozio pun kombi voca i povrca, a za kurban bajram je klao i po 10 ovaca i dijelio ustanovama koje se brinu o starima i siromasnima.
Sandzaklija sta fali

#33 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

ma ne ubija se troje ljudi bas tako lako, i to od covjeka u tim godinama, mora imati dobar razlog, jedno 20.000 maraka najmanje... mozda je bila i samoodbrana ...
addem

#34 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by addem »

meni nije jasno sta reketari iz srbije traze po sarajevu. i sta radi nasa policija.
Control panel

#35 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by Control panel »

sad ce ovi iz RS-a reci: ubijeni srbi od strane extremnih muslimana. eto vidite da nema zivota sa njima. a ljudi mu dosli na kafu a on njihA docekao pistoljem.

hebote jesmo mi zemlja. kada nam dolaze stranci i to srbi u sred sarajeva razvili biznis za reketiranje. ma neka i treba nam tako.
Sandzaklija sta fali

#36 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

ono Oslobodjenje je javilo da su oni njemu 30.000 bili duzni.

ima svasta na googlu.
Sandzaklija sta fali

#37 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Control panel wrote:sad ce ovi iz RS-a reci: ubijeni srbi od strane extremnih muslimana. eto vidite da nema zivota sa njima. a ljudi mu dosli na kafu a on njihA docekao pistoljem.

hebote jesmo mi zemlja. kada nam dolaze stranci i to srbi u sred sarajeva razvili biznis za reketiranje. ma neka i treba nam tako.
iams na googleu sta javljaju srbi. dosad nsiu nista drugo javili od ovih nasih novina ...
BHCluster

#38 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by BHCluster »

Control panel wrote:sad ce ovi iz RS-a reci: ubijeni srbi od strane extremnih muslimana. eto vidite da nema zivota sa njima. a ljudi mu dosli na kafu a on njihA docekao pistoljem.

Ma ne dosli Srbi da ucjenjivaju Muslimana a ovaj ih na Ahiret poslo.
rizo

#39 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by rizo »

Ja znam Mešu vrlo dobro, do sada mi je u zivotu pomogao puno puta. Covjek je bio nevjerovatno dobar i uvijek voljan da pomogne na bilo koji nacin. Pomagao je svima. Pogodjen sam ovim sto se desilo.
Control panel

#40 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by Control panel »

a mozda je i on pobjegao od tamo jer im je duzan lovu. pa oni dosli i nasli ga. a on ih ukoko. misli covjek mi cemo ga ovdje zastititi jer je ubio srbe, pa nece odgovarati. nesto kontam kakvi su to reketasi bez pistolja i jos koka sa njima. ne kontam. :-) :roll:
Krvotok

#41 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by Krvotok »

Na koncu, kad podvučeš crtu, ostaje crna statistika, njih više nema, a ni ovaj čovjek svoj život više nema, a ni porodica mu...tuga šta se dešava u jednom od nekada najsigurnijih gradova na svijetu.
rizo

#42 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by rizo »

Control panel wrote:a mozda je i on pobjegao od tamo jer im je duzan lovu. pa oni dosli i nasli ga. a on ih ukoko. misli covjek mi cemo ga ovdje zastititi jer je ubio srbe, pa nece odgovarati. nesto kontam kakvi su to reketasi bez pistolja i jos koka sa njima. ne kontam. :-) :roll:
Mehdo je doselio '98 u SA. I zivio je najnormalnije do prije par godina kada je upao u probleme. Ja mislim da je kamatarenje bilo u pitanju ali stvarno nisam siguran. Uglavnom jako dobar insan.
Control panel

#43 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by Control panel »

ko zna sta je bilo da ga natjera da tri osobe ubije.
motachjointa

#44 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by motachjointa »

cim on ima pistolj pri ruci nisu tu cista posla. mozda je i nastradalim pomogao pa sad trazio natrag a oni nisu imali i onda zviz. :-)
scheph

#45 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by scheph »

Konacno i jedna dobra vijest.
leo karan

#46 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by leo karan »

samo da kazem:
neka ih je ubio ko kerove.
jos bih volio da ga sud oslobodi ili minimalno kazni i da se tako da vjetar u ledja svim kojima se kamatari navale na kosti
don vito

#47 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by don vito »

"Kamatari" i "reketasi" iz Uzica ucjenjivali naturalizovanog Sarajliju u Sarajevu.
Mladji "reketas" ima 51 godinu, stariji 59 godina, a treci clan "zlocinacke grupe" zena od 47 godina,
u zlocinacki pohod krenuli goloruki,
opaku zlocinacku grupu ko zeceve pobila njihova "zrtva".
Ubjedljiva prica, nema sta.
TheMule

#48 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by TheMule »

don vito wrote:"Kamatari" i "reketasi" iz Uzica ucjenjivali naturalizovanog Sarajliju u Sarajevu.
Mladji "reketas" ima 51 godinu, stariji 59 godina, a treci clan "zlocinacke grupe" zena od 47 godina,
u zlocinacki pohod krenuli goloruki,
opaku zlocinacku grupu ko zeceve pobila njihova "zrtva".
Ubjedljiva prica, nema sta.
Odkud to znas? Prestanite lupetati dok se vise ne sazna
smijesni_ste

#49 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by smijesni_ste »

Pa vidis da je ironican....
don vito

#50 Re: Trostruko ubistvo na Ilidzi

Post by don vito »

2407 wrote:Iskreno se nadam da se nece pricati kako je "musliman ubio troje srba", mada u kakvim govnima zivimo vec vidim neke kako zadovoljno trljaju ruke da izadju u javnost s ovim i slicnim pricama
I ja se nadam,
jer sumnjam da bi bilo ko ovdje rekao "srbin ubio troje muslimana" da je, recimo, na Palama,
Stojan, radnik na tamosnjoj pijaci, u svojoj kuci ubio Mehmeda (51), Osmana (59) i Suadu (47) iz Olova koji su ga pokusali reketariti.
Sumnjam da bi iko na tolerantnom sa-x forumu otvorio temu "srbin ubio troje muslimana" nego bi vecina forumasa bila principijelna i pruzila podrsku Stojanu sto je dohakao kamatarima.
Locked