PRAVO LICE BOSANSKOG ISLAMA I NJEGOVA MASKA

Rasprave o vjerskim temama.
manijak1

Post by manijak1 »

pa :D ne morate se sekirati i pri tom biti vidljivo nepristojni da ljepite etikete kako kome stignete a da ne vidite sebe u tom paklu.
Da skratim sve je tačno što ste rekli da neuništivi su dečki kao i što je vaša :D :D mržnja neizlječiva. :D
No :D :D kad upoznate ljubav :D shvatite da je mržnja loša. :D
Lisac

Post by Lisac »

kada bi svi ovdje prisutni pro-, kontra-, pan- i ini islamisti voljeli sebe makar onoliko koliko mrze druge svima bi nam bilo lakshe.
livadic

Post by livadic »

pa ne morate se sekirati i pri tom biti vidljivo nepristojni da ljepite etikete kako kome stignete a da ne vidite sebe u tom paklu.
Da skratim sve je tačno što ste rekli da neuništivi su dečki kao i što je vaša mržnja neizlječiva.
No kad upoznate ljubav shvatite da je mržnja loša.

-------------------------

gdje moj dobri kolega opet vidi mrznju ... :oops: ... ???

:D

samo preuzimam odbacenu ulogu rezigniranog cafira ... ;)

... i konstatujem stanje na terenu ... :oops:

zar je i to za zamjeriti ... :shock: ... ???

;)
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

blenta,

nemoj da te sekira hendikepiranost pojedinih forumaša, jer priznati ćeš da je nemoguće očekivati od njih neku veliku pamet i mudrost s obzirom na njihovo stanje. Šta ćeš, priroda zna biti okrutna, pođahkad. :D

Nego, udri brigu na veselje i ignoriši "pripametnu gospodu sa Zapada". 8-)
H2SO4

Post by H2SO4 »

vodolija_33 wrote:blenta,

nemoj da te sekira hendikepiranost pojedinih forumaša, jer priznati ćeš da je nemoguće očekivati od njih neku veliku pamet i mudrost s obzirom na njihovo stanje. Šta ćeš, priroda zna biti okrutna, pođahkad. :D

DRUGOVI su to kakva gospoda!Gospoda je pobijena 1945.godine
manijak1

Post by manijak1 »

Gospoda je pobijena 1945.godine
Greška :D Gospoda je ušla u drugove :D i opet izašla :D iz drugova da vidi još jednom u čemu je razlika :D ako je ima.
H2SO4

Post by H2SO4 »

manijak1 wrote:
Gospoda je pobijena 1945.godine
Greška :D Gospoda je ušla u drugove :D i opet izašla :D iz drugova da vidi još jednom u čemu je razlika :D ako je ima.

Greška :D Drugovi su postali gospoda :D a sad bi opet da glume drugove :D jer znaju u čemu je razlika :D jer je ima.

Jer kad si drug,onda si dozivotni,drug predsjednik 8-)
blenta

Post by blenta »

vodolija, nema sikiracije, nix sikirli. mada, ko se ne bi, ako ima imalo krschanske samilosti ili islamskog merhameta, zabrinuo i nasekirao, barem malo, kad prochita neke postove. zabrinuo za autore ;) ili barem za obespravljene cuke-chafire.:D
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

blenta wrote:

vodolija, nema sikiracije, nix sikirli. mada, ko se ne bi, ako ima imalo krschanske samilosti ili islamskog merhameta, zabrinuo i nasekirao, barem malo, kad prochita neke postove. zabrinuo za autore ;) ili barem za obespravljene cuke-chafire.:D
U pravu si, ali ima ono nešto što se zove "beznadežan slučaj". Od takvih bi i rođena majka do sada digla ruke a kamo li ti i ja... Ostaje nam samo da se molimo Allahu dž.š. i da se nadamo čudu ili da ih ignorišemo. Ja predlažem ovo drugo :D
hananah

Post by hananah »

Samo nemojte za mene moliti molim vas, kad ga ja ne molim sto bi vi :roll: Ako me se sam sjeti dobro je ako ne sta mu ja mogu :P
nebi

Post by nebi »

vodolija,nije "pripametna",vec "prepametna".Tu si vjerovatno mislio/la
na blentu,ona je na najcafirskijem od svih zapada :D :D
Engram::X

Post by Engram::X »

blenta wrote:...ili barem za obespravljene cuke-chafire.:D
izvrn`o se Pujdo... :sad:

Image

:lol: :lol: :lol:
vodolija_33

Post by vodolija_33 »

nebi wrote:vodolija,nije "pripametna",vec "prepametna".Tu si vjerovatno mislio/la
Vidim sve si skont'o i odmah mi je lakše :D :D :D Sad mogu mirno k'o čo'jek prionut' na pos'o :D :D :D

btw, hvala što si mi oči otvorio :P :D
black

Post by black »

Svaka cast blenta :) jedan od najboljih postova sto procitah u zadnje vrijeme :) i naravno ko ce drugi se naci da komentarishe sa svojim nebulozama vech " krpa i zakrpa " 8)
blenta

Post by blenta »

chlanak je super, BigusDickus

posebno me ovaj dio podsjetio na mog brata u tudjini nebija:

Porazno je po ovog kolumnistu (a nezvanično se saznaje da ga u dotičnom islamskom časopisu drže za vodećeg bošnjačkog intelektualca), da ovakvo promišljanje nije neka originalna zabluda koju je kreirao naš intelektualac, nego je svako od nas mogao ćuti neuke nane i dede, kojima se ne klanja, kako mudruju po istom šablonu. „Mi smo vjernici u duši, ne znaš ti sinko koga će Allah u džennet i čije je vrijednije“, pa ergo - džaba trud, nizašto Allahovi propisi i objesi namaz kad je sve to tako relativno, kad se ne zna ko će uspjeti. Način na koji ovakvo relativiziranje nipodaštava trud, uvreda je za inteligenciju prosječnog insana. Ne zna se ko će uspjeti, ali se zna kako do uspjeha! To su dvije stvari koje Alispahić, nane i dede numušto miješaju. Ako se ne zna krajnji ishod trke, ne znači da se ne zna trasa i da se ne znaju pravila. Zna se tačno kako treba trčati do cilja, koje prepreke preskakati i legitimno je pravo osposbljenih osoba (u ovom slučaju IZ-a) da na ta pravila upozoravaju. Makar Alispahić ne imao o čemu pisati.

nash brat nebi isto tako, kad god mu neko kazhe da to shto on radi nije ispravan put, s dostojanstvene i optuzhujuche visine odgovori kako samo Bog zna ko je koliki vjernik i da niko drugi nema prichati o tome. jeste istina da samo Bog zna shta je u chijem srcu, ali svi znamo da nije pravi put kad brat u tudjini nebi:

1. optuzhuje sve one shto idu u dzamiju da to chine da bi napredovali u vlasti, a ne zna da po jednom hadisu izlazi iz vjere onaj ko tri puta ne ode na dzumu, a bio je u prilici
2. kad kazhe da se nije htio prihvatiti duhovnog zhivota zato shto mu je bilo teshko odrechi se p.... (tim rijechima)
3. kad prizna da je part-time musliman, a gnusha se onih koji su postali muslimani od 92 i kasnije. ima li, druzhe nebi, u nekoj svetoj knjizi ajet koji dopushta ulazak u islam do 1992, a zabranjuje ga nakon tog datuma? mislim, ako sam dobro shvatila neke zapise, da je Bogu drazha zhena koja i chitav zhivot, recimo do 50-e godine svog zhivota bude kurva, pa se 1992-e godine ili neke druge godine pokaje i iskreno prigrli vjeru, nego ona koja je part-time poshtena. to znachi da je posthena 12 sati dnevno, a 12 sati je kurva.
3. kad se "u duhu" trase koja je jasna svima hvali kako je neozhenjen i u snazi, i htio bi da prije braka "proba", kako kazhe, sestru muslimanku, jer on "uzima samo ono shto prije toga proba". e, rekla mu je sestra muslimanka, da su veche shanse da "proba" svoju bioloshku sestru, nego tu muslimanku kojoj se obratio. i josh se hvali, opet sa visina dostojanstvene prezrivosti, kako zna arapski. valjda mu arapski sluzhi ne da uchi kur'an, nego da sestrama arapkinjama mozhe ponuditi da ih "proba" prije braka
4. kad muslimanka za neprikladnost stavljanja Bozhijeg imena u ruzhan kontekst kazhe "stavljati hurme u kacu za kupus", a on to prevede kao govor o polnim organima i svoj organ uporedi sa hurmom, a polni organ te muslimanke sa kacom za kupus
5. kad se hvali kako je musliman, klanja pet vakat namaza i ne pije vishe, pa na forumu kazhe kako je otishao masturbirati (tim rijechima) i spermu poredi sa medom, koju, valjda, ta muslimanka, treba da proba, jer je med, znaju to i djeca, ukusan
6. opet se sa dostojanstvene visine hvali kako je pio i znao da je grijeh shto to chini, ali je ipak to chinio, svjestan kazne koja ga cheka. valjda time propagira prkos Bogu. zna li on da samo sebi time prkosi? i slomi se da dokazhe da je bilo islamskih vojskovodja koji su pili alkohol? nijedan musliman nije bezgreshan, a Bog zna, ima i vechih grijeha od alkohola. a jazid, ako je prichao o muavijinom sinu, je medju muslimanima poznat i po vechem zlu od tog shto je pijan doshao u dzamiju.
7. brat u tudjini nebi, upravo kao u tekstu za koji je BigusDickus dao link, kad ga neko upozori koja je prava trasa, jer, valjda je ona jasna, podrugljivo kazhe kako je muslimanki koja citira ono shto pishe u kur'anu neko isprao mozak, da uopche ona ne koristi mozak, nego uchi napamet, da stoji kitab pored nje iz kojeg to chita (a wAllahi ne stoji nikad kad postiram niti ga koristim da bi pogledala u kitab kad neshto hochu da postiram). bratu nebiju je uvijek opravdanje da samo Bog zna shta je u chijem srcu. istina. ali svi vidimo shta ti je na jeziku, a to nije ono shto je Bog propisao.
8. brat nebi vrijedja sve na ovom formu koji kazhu da su muslimani. svakom od njih nadje neku mahanu.
9. nebijeve neistine i pogreshni zakljuchci su pricha za nijansu izvan ovog konteksta, pa ih nechu spominjati, svako ih mozhe prochitati na ovom forumu

svaka chast, brate u tudjini
blenta

Post by blenta »

nebi wrote:vodolija,nije "pripametna",vec "prepametna".Tu si vjerovatno mislio/la
brate moj mudzahidichu :P

vjerovatno mislish na SAD :-D

umjesto da mislish na KASNIJE :x :x

i na to kako spremiti dushu za kasnije :sad:

ili ne mislish na SAD, nego na SOGS :? :? ???

sjedinjene...opchine grada sarajeva ;)

ko che znati shta ti razmisljash i da li uopche... :-?

...razmisljas :D

brat ti livadich zna da sad ima... :?

povishica :D, a ima i...

istochno sarajevo :shock: :shock:

pa ja valjda onda jesam u... :roll:

ovom anamoonom drugom :shock: :shock:

zapadnom, bilesi ;)

ipak, vjerovao ti li ne... 8)

nije to najzapadniji zapad :-)

a-a, jok, jok :x :x

chak je i kiseljak :?

mada ga zovu sarajevski :razz:

...na karti zapadnije od.... :zzzz:

zapadnog :D sarajeva

znash? :lol: :lol:

dragi moj brate mudzahidichu :P

kao i obichno si u... :?

pravu, rodi majka :lol: :lol:

;)
nebi

Post by nebi »

Cini li mi se,je li opticka varka,
ili tvoji tekstovi postaju sve duzi
kako tvoji argumenti postaju kraci?
Nista lakse nego postati musliman
izgovoris sehadet i okupas se.
Nista teze nego ostati musliman
pricacemo o tome kad te zasvrbi.
Ako vec nije.

Sorry,pjesmica nije duga kao tvoja
ali ja znam da kazem ono sto mislim
u dva-tri reda
bez silne secerne vodice okolo.
Za temu "ko ne zasluzuje nick" moram predloziti tebe.
Nisi ti blenta (tj. jesi,ali se odnosi na IQ),vec AGDA.
reaktor

Post by reaktor »

nebi wrote:Cini li mi se,je li opticka varka,
Ako vec nije.

u dva-tri reda
nebi, ako nemas nesto pametno, bolje ti je da sutis, ja koliko vidim, blenta tebe rastura i uzduz i poprijeko
e sad, ako mislis da je blenta blentava u smislu IQ, ja onda zaista imam problem okarakterisati tebe u odnosu na njenu "blentavost", u najmanju ruku bi bio na razini amebe, ili nekog paramecijusa (papucice) :D
nebi

Post by nebi »

reaktor wrote:
nebi wrote:Cini li mi se,je li opticka varka,
Ako vec nije.

u dva-tri reda
nebi, ako nemas nesto pametno, bolje ti je da sutis, ja koliko vidim, blenta tebe rastura i uzduz i poprijeko
e sad, ako mislis da je blenta blentava u smislu IQ, ja onda zaista imam problem okarakterisati tebe u odnosu na njenu "blentavost", u najmanju ruku bi bio na razini amebe, ili nekog paramecijusa (papucice) :D
Reaktor,ulaz za uhljupe je tamo iza begove hale.To sto si ti na istom intelektualnom nivou i sto ste zajedno zavrsili cetvorogodisnju skolu
te ne kvalificira da ocjenjujes moje postove.Idi na posao,ljudi vec cekaju u tramvajima za kafu i farmerke.
Post Reply