karanana wrote:koja je procedura kod odjavljivanja telefona? koja je procedura kod ponovnog prijavljivanja ako se nekad opet odlucim na to?
koliko je para odjava a koliko nova prijava?
placa li se i na koliko dugo mogu zalediti liniju i broj?
samo masovni bojkot ce ih opametiti. ja dajem svoj doprinos tome. adsl sam poselamio, sad cu i fiksni i nemam vise nista.
Procedura privremene odjave telefona - mirovanje pretplatničkog broja (tako nekako valjda, pisem iz licnog iskustva prije dvije godine, ne znam da li se sta promijenilo):
- Predaš zahtjev za mirovanje tel. priključka do godinu dana. Ovo sam predao u pošti na D. Malti.
Usluga je besplatna, s tim sto moras prethodno izmiriti sve obaveze do tog momenta (na licu mjesta dobijes listing, vidis
ima li kakvih dugovanja i odmah uplatis).
- Isključenje se vrsi odmah, tako da cini mi se da nije bilo nekih naknadnih racuna.
Eh sad, ovu brzinu iskljucenja solidno ti naplate kod ponovnog ukljucenja:
- Prije isteka roka od godinu dana moras podnijeti zahtjev za ponovno ukljucenje
- Ja sam cekao 10-ak dana, pa kako se nista nije desavalo poceo sam zivkati da vidim sta je sa mojim zahtjevom. Tu su
me postenski navozali kako to samo oni (monopolisti) znaju. Vozali su me od nekakvih informacija, šefova, podšefova,
montera, i koga sve ne (tad valjda još nisu tamo radili Semiha i Sanela Sijerčić - možda bih se i sa njima čuo!!). To moje
zivkanje je trajalo jos nekih 10 dana.
- Na kraju su se smilovali i uključili mi ponovno telefon (navodno su morali nešto prespajati u mjesnoj centrali??)
- Uz slijedeći račun "prišili" su mi 10 KM za ponovno uključenje iako je pisalo da je mirovanje broja, odnosno privremeno
isključenje besplatno. Nigdje nije pisalo da se ovo plaća!?
Eto, to otprilike tako ide...
U pravu ste što se tiče odnosa, sve je "preko neke stvari" i jedva na granici pristojnosti.
Valjda će i oni nekad shvatiti šta je profesionalnost...akobogda!!