s druge strane u katoličkoj vjeri čovjek je aktivni sudionik svoje sadašnjosti i budućnosti... stoga priče o sudbini i predestinaciji nemaju mjesta
znam da ništa ne znam
Nisam ga citala, je li ga predlazes?Zlata M. wrote:dr. Joseph Murphy...?daleko wrote:Ja vjerujem da su oko nas znakovi, koji nam pokazuju put. Moze to biti u formi pogleda, pitanja od blizih ili drugih osoba oko nas, sitnica u supermarketu, reklame na zidu zgrade pored koje prolazimo svaki dan, recenice iz filma, stiha iz pjesme koju nam je neko preporucio…….itd….itd....
Sve to nas zna odvesti do sljedeceg desavanja u zivotu, do male ili velike odluke. Treba to sagledati, treba malo i treninga ali onaj ko se malo fokusira na te detalje otkrije cijelu mrezu stvari povezanih, ne bas tako slucajno.
Vjerujem da je svako od nas probao da pomisli na nekoga i za dvije minute covjek ispred tebe. Jedni kazu slucajnost, ja se ne slazem.
A tek kod velikih odluka u zivotu, hoces ili neces, stomak kaze jedno a glava drugo. Sta izabrati![]()
![]()
Ne vjerujem da se stvari oko nas desavaju slucajno.
ljubav_aha wrote:vjerujete li u citanje sudbine
Margita81 wrote:Ne vjerujem.
ljubav_aha wrote:ljubav_aha wrote:vjerujete li u citanje sudbineMargita81 wrote:Ne vjerujem.
aha,a sto je sa osobama koje su dobile odgovore o citanju buducnosti,i koje su se kasnije uvjerile,da je citanje sudbine bilo tacno,slucajnost
aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijehspreca wrote:citanje sudbine je grijeh a ja u sdbinu ne vjerujem jer svako je tvorac svoje sudbine.ljubav_aha wrote: aha,a sto je sa osobama koje su dobile odgovore o citanju buducnosti,i koje su se kasnije uvjerile,da je citanje sudbine bilo tacno,slucajnost
znas kako moj komsija kaze : "dala znaci sudbina nije dala znaci nije sdbina"zavisi koliko se je doticni trudio
Ne. Ne vjerujem u sudbinu, predodredjenje, veliki ili mali plan za svakoga. Nista nije planirano niti unaprijed odredjeno. Zivot je skup slucajnosti a nase je da te slucajnosti iskoristimo na najbolji moguci nacin. I malo prosirenje: zivot traje od rodjenja do smrti. Poslije nema nista. Zato zivite svoj zivot najbolje sto mozete, drugu priliku necete dobiti.Vjerujete li u sudbinu?
ljubav_aha wrote:aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijehspreca wrote:citanje sudbine je grijeh a ja u sdbinu ne vjerujem jer svako je tvorac svoje sudbine.ljubav_aha wrote: aha,a sto je sa osobama koje su dobile odgovore o citanju buducnosti,i koje su se kasnije uvjerile,da je citanje sudbine bilo tacno,slucajnost
znas kako moj komsija kaze : "dala znaci sudbina nije dala znaci nije sdbina"zavisi koliko se je doticni trudio
ok,sto je tvoja definicija slucajnostivox-populi wrote:Ne. Ne vjerujem u sudbinu, predodredjenje, veliki ili mali plan za svakoga. Nista nije planirano niti unaprijed odredjeno. Zivot je skup slucajnosti a nase je da te slucajnosti iskoristimo na najbolji moguci nacin. I malo prosirenje: zivot traje od rodjenja do smrti. Poslije nema nista. Zato zivite svoj zivot najbolje sto mozete, drugu priliku necete dobiti.Vjerujete li u sudbinu?
ok,znaci Bog zna sto ce se desiti nama,jucer,danas,sutra,,pa zar to upravo nije nasa sudbinaspreca wrote:ljubav_aha wrote: aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijeh
grijeh je po religioznom 'ustavu"jer samo alah /bog zna sta ce se desit i niko visea ono sto gataju itd.je samo prognoza kao loto ili sportska prognoza
![]()
![]()
a bez truda i sam znas nema ni uspjeha(sudbine
)
hmm, pa recimo, dvije osobe se susretnu u vozu na liniji Sarajevo-Budimpesta, zaljube se, vjencaju, dobiju djecu i zive sretno do kraja svojih zivota. Slucajno su se sreli, niko nije unaprijed odredio da ce bas ON i bas ONA biti u istom vozu, na istoj liniji, u istom kupeu. Jednostavno se desilo. Ko trazi dublji smisao u tome ima previse vremena u zivotu pa ga trosi na gluposti umjesto da bude sretan s onim sto dobije i slobodno vrijeme koristi u uzivanju u zivotu.ljubav_aha wrote:ok,sto je tvoja definicija slucajnostivox-populi wrote:Ne. Ne vjerujem u sudbinu, predodredjenje, veliki ili mali plan za svakoga. Nista nije planirano niti unaprijed odredjeno. Zivot je skup slucajnosti a nase je da te slucajnosti iskoristimo na najbolji moguci nacin. I malo prosirenje: zivot traje od rodjenja do smrti. Poslije nema nista. Zato zivite svoj zivot najbolje sto mozete, drugu priliku necete dobiti.Vjerujete li u sudbinu?![]()
da li je slucjanost slucajna
Znacio on upravlja svim sto postoji kako bi ostvario to sto zna da ce se desiti.ljubav_aha wrote:ok,znaci Bog zna sto ce se desiti nama,jucer,danas,sutra,,pa zar to upravo nije nasa sudbinaspreca wrote:ljubav_aha wrote: aha, znaci sudbina je trud doticnog/doticne,stoga ne razumiijem,ako je tako : kako citanje sudbine moze biti grijeh
grijeh je po religioznom 'ustavu"jer samo alah /bog zna sta ce se desit i niko visea ono sto gataju itd.je samo prognoza kao loto ili sportska prognoza
![]()
![]()
a bez truda i sam znas nema ni uspjeha(sudbine
)
ne govorim o pukom gatanju,vec o ljudima koji 6D-imenizonalno,svakako mogu dozivjeti proslost ili buducnost
kremansko prorocnstvo je slucjanost,OK
statix wrote:Znacio on upravlja svim sto postoji kako bi ostvario to sto zna da ce se desiti.ljubav_aha wrote: ok,znaci Bog zna sto ce se desiti nama,jucer,danas,sutra,,pa zar to upravo nije nasa sudbina
ne govorim o pukom gatanju,vec o ljudima koji 6D-imenizonalno,svakako mogu dozivjeti proslost ili buducnost
Drugim rjecima sluga je buducnosti, brine se da sve bude kako je zamislio ili ....
Ima li smisla ovo sto si napisala, ili je ovo tvoja sudbina.ljubav_aha wrote:statix wrote:Znacio on upravlja svim sto postoji kako bi ostvario to sto zna da ce se desiti.ljubav_aha wrote: ok,znaci Bog zna sto ce se desiti nama,jucer,danas,sutra,,pa zar to upravo nije nasa sudbina
Drugim rjecima sluga je buducnosti, brine se da sve bude kako je zamislio ili ....
prije svega mi ne znamo kako Bog upravlja ,ali sve zna ,znaci zna i nasu buducnost ,moze je primjeniti,on to zna unapred ,a mi svakako nemamo pojma ,ali meni je jasno da slucajnost ne postoji
Static-X wrote:Nekontam kakve ima veze dali ima i dali viejrujete u sudbinu?
Recimo vjerujes u sudbinu, to ti uopste nece pomoci rijesavanju problema jer iako ta sudbina postoji ti je neznas, neznas sta ce se dogoditi. neznas sta te ceka i nemozes sjesti i nista neraditi nadajuci se da je tvoja sudbina da dobijes na lutriji ili sta vec.
S druge strane ako nevjerujes u sudbinu isto ti se pise. Odgovoran si za svoje postupke.
sto tacno ne kuzisstatix wrote:[Ima li smisla ovo sto si napisala, ili je ovo tvoja sudbina.
Pa sta ako je ne primjeni, sta je onda nasa sudbina?ljubav_aha wrote:sto tacno ne kuzisstatix wrote:[Ima li smisla ovo sto si napisala, ili je ovo tvoja sudbina.
oh,sad sma procitala svoj post,s obzirom da si podvukao rijecstatix wrote:Pa sta ako je ne primjeni, sta je onda nasa sudbina?ljubav_aha wrote:
sto tacno ne kuzis