Jeep Grand Cherokee iskustva

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mišmaš

#26 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by mišmaš »

Pa ako se ne varam to bi trebala biti antena od daljinskog otvaranja vrata :-D
korozija

#27 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by korozija »

^ ma sta ja znam, kod lagune toga nije bilo :D
mišmaš

#28 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by mišmaš »

:D ni tu ja mislim ne bi trebala bit vidljiva. vjerovatno je ispala ispod obloge krova :-D
gremlin71

#29 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by gremlin71 »

hitno mi treba pomoc u vezi jeppa cherokee 4,0 kocka imam ugradjen brc plin od juce mi ne radi plin a benzin takodje vise vremena ne radi sve je pocelo naglim pogorsanjem vremenskih uvjeta plina ima rasaprsivac izgleda uredu pusta plin svjecice nove za benzin sumljam da je oisla pumpa kolko treba da bude pritiask benzin pumpe trebaju mi neka uputsva sta da pogledam na plinu i benzinu da upalim jepa i gori mi ona lampica chek einge crvene boje unaprijed zahvalan na svima savjetima hvala :thumbup: i interesuju me likovi forumi na nasem jeziku i vezi svih problema i odrzavanju jeppa :idea:
Kiberluskoni

#30 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by Kiberluskoni »

Haj otvori novu temu, da ne zagadjujemo ovu, pa cu ti pojasniti malo (imam isto auto)
iceman ze

#31 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by iceman ze »

ja imam jednu ponudu, da mi se doveze iz USA, Grand Cherokee, ali s obzirom, da nisam imao nikad vecu klasu od Golfa, dvoumim se oko kupovine. :D

Nadam se, da ce biti vise komentara, cisto da dobijem sliku o ovom autu. Negdje sam pronasao na netu, da je covjeku stradala cesto pumpa goriva i starter.......da li ima jos nekih kvarova, da su cesti kod ovog auta....pozz... :-D
korozija

#32 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by korozija »

^ ne vjerujem jarane, ja se nisam pokajo nimalo, ma to je neunistivo :D
iceman ze

#33 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by iceman ze »

Ok, vjerujem....nadam se da cemo makar na forumu razmjeniti iskustva oko Grand Cherokee, skoro da je odluka 100 % pala, pogotovu poslije slika i savjeta na stranim forumima. Odavno imam zelju za ovim vozilom.Ja i drug bi trebali uzeti zajedno 2 GC...... :D
whow

#34 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by whow »

iceman ze wrote:ja imam jednu ponudu, da mi se doveze iz USA, Grand Cherokee, ali s obzirom, da nisam imao nikad vecu klasu od Golfa, dvoumim se oko kupovine. :D

Nadam se, da ce biti vise komentara, cisto da dobijem sliku o ovom autu. Negdje sam pronasao na netu, da je covjeku stradala cesto pumpa goriva i starter.......da li ima jos nekih kvarova, da su cesti kod ovog auta....pozz... :-D
Ma nista se ne boj to je vozilo pravljeno da podnosi sve vrste opterecenja i napora . Ukoliko ga pravilno odrzavas ne bih trebao imati nekih problema. Kao sto je neko rekao ako ga odrzavaz vjerovatno da ce ostati u nasljede i tvojoj djeci da ga voze. Potrosnja je malo veca , kada se radi o benzincima . Ovaj 3.0 CRD se prestao proizvoditi 2008 zbog tih novih "Emtion standards" koji su uvedeni a tu cleandiesel ili blutac tehnologiju kako god je sad zovu Mercedes jos nije prosljedio Chrysleru a ne vjerujem da ce to uopce i uciniti i dogledno vrijeme jer se radi o tehnologiji koja trenutno garantira potpuni monopol na sjevernoamerickom trzistu jer su Merceses , BMW i AUDI trenutno jedini diesel tereneci koji zadovoljavaju nove standarde kada su pitanju ispusni gasovi tako da neme puno smisla ocekivati da se ta tehnologija prepusti Chryseru . Mozda U Novijim cherokijim mozemo ocekivati neki od Talijanskih diesel agregata . U svakom slucaju ukoliko ti treba pouzdan auto koji svuda idei ne zna za prepreke a potrosnja nije prvi prioritet onda je Jeep odlican izbor.
Tuzlachina

#35 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by Tuzlachina »

vozim Grand Cherokee.... kao i vecina ostalih americkih kanti ni ovaj nije nista bolje ..
citroen

#36 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by citroen »

Tuzlachina wrote:vozim Grand Cherokee.... kao i vecina ostalih americkih kanti ni ovaj nije nista bolje ..

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
zambaklija

#37 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by zambaklija »

dobro auto al brete troši ko rus,ali jednom amer uvjek amer,prešo na voyagera :D

p.s.u njemu se čojek osjeća ko u primaćoj sobi,daje sigurnost,zahvalan u dugoj vožnji nikada se neumoriš,kvarovi rijetki ali ako koji bude skupo,moćan :thumbup:
Last edited by zambaklija on 08/01/2010 21:07, edited 1 time in total.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#38 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by corolla02 »

ako ovaj nadolazeci nesto ne promjeni za Chrysler, nece ni jedan

Image

Image

Image
citroen

#39 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by citroen »

corolla02 wrote:ako ovaj nadolazeci nesto ne promjeni za Chrysler, nece ni jedan

Image

Image

Image

Ma corolla i ovaj ce imati sudbinu kao i prethodni,pa kad vidis evropske i japanske terence on djeluje nekako staromodan,a lafo novi model u potpunosti....pa mogli su nesto atraktivnije napraviti.
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!

#40 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by corolla02 »

onaj predzadnji je lijep ali nepouzdan, ovaj momentalni je sranje malo vece (nepregledan, pun plastike iznutra, o potrosnji... vec je neko rekao ko da je u Russiji nastao), a ovaj nadolazedci mi je ono bas lijep sto oci vide, samo ga treba dozivjeti

http://www.youtube.com/watch?v=v1YGvIXY ... re=related
korozija

#41 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by korozija »

ovaj novi, sto tek treba da dodje mi je sranje onako gledajuci dizajn, sve vise poprima izgled evropskih audija, bmw-ova i sl. sranja.
prethodne dvije generacije puno ljepse.

al opet kad skontam bolje, nije tema o buducnosti i proslosti, nego o iskustvima :D
Bordolini

#42 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by Bordolini »

korozija wrote:ovaj novi, sto tek treba da dodje mi je sranje onako gledajuci dizajn, sve vise poprima izgled evropskih audija, bmw-ova i sl. sranja.
A ja bas mislio da je to plus?!
korozija

#43 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by korozija »

Bordolini wrote:
korozija wrote:ovaj novi, sto tek treba da dodje mi je sranje onako gledajuci dizajn, sve vise poprima izgled evropskih audija, bmw-ova i sl. sranja.
A ja bas mislio da je to plus?!
ma sta ja znam, valjda stvar ukusa. Ja volim onako americki sirovi dizajn, meni je npr. pontiac iz 1968. dizajnom ljepsi od audija iz 2008 :D, tako isto i jeep od ovih evropskih SUV modela. Amerikanci su poznati po zvijerima pod haubom, a i vanjski izgled je jednostavan i ima ono americko u sebi, kockasti, glomazni i sl., a uopste nisu ruzni, ko npr. lada i sl. ako kontas o cemu pricam :D
mišmaš

#44 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by mišmaš »

jebo ih ovakva svjetla nazad, definitivno su bolja bila vertikalna, ovo fkt ode nesto na q7 sto neko rece :-? wtf, jel jeep il je tamo neki audi :-?
corolla02

#45 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by corolla02 »

mišmaš wrote:jebo ih ovakva svjetla nazad, definitivno su bolja bila vertikalna, ovo fkt ode nesto na q7 sto neko rece :-? wtf, jel jeep il je tamo neki audi :-?
ovaj momentalni im je previse coskast bio, a ovaj mislim da je apsolutno korak naprijed! Ovi vazdusni amortizeri su mu prava stvar, pa mu mozes podesiti visinu zavisno od potrebe. Treba reci i to da vozi na adaptiranoj ML benz platformi.

i nema veze sa Audi ili Bmw, svi novi primjeri bjeze od robusnog tipicnog SUV (koji bukvalno vise ne postoji) i sve vise lice kao i to da su sami crossoveri, ali i pored opet je zadrzo neke off-road karakteristike.
LeKo

#46 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by LeKo »

Meni su sve generacije GC-a fantastične izgeldom i kada bih imao novca bio bi prvi izbor od svih SUV modela.
zemo_online

#47 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by zemo_online »

cherokee ili bmw x5??????
LeKo

#48 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by LeKo »

Ja bi prije Jeep nekako mi je više u fazonu terenaca, X5 je fakat prelijep ali mi je on više šminka.
whow

#49 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by whow »

LeKo wrote:Ja bi prije Jeep nekako mi je više u fazonu terenaca, X5 je fakat prelijep ali mi je on više šminka.
X5 je takoder i duplo skuplji . Ruku na srce X5 u svakom pogledu dere GC osim mozda u nekom zescem off road duelu ali ni GC ovako usminkan vise nije za kamenjara , sume i mocvare . Uglavnom obzirom da je X5 zestoko precjenjen i nudi karakteristike i performance koje 99.9 % vozaca nikada nece trebati moj bi izbor svakako bio GC a za love koji ustedis mozes otici na safari ili neku drugu turneju.
ado-šampion

#50 Re: Jeep Grand Cherokee iskustva

Post by ado-šampion »

whow wrote:
LeKo wrote:Ja bi prije Jeep nekako mi je više u fazonu terenaca, X5 je fakat prelijep ali mi je on više šminka.
X5 je takoder i duplo skuplji . Ruku na srce X5 u svakom pogledu dere GC osim mozda u nekom zescem off road duelu ali ni GC ovako usminkan vise nije za kamenjara , sume i mocvare . Uglavnom obzirom da je X5 zestoko precjenjen i nudi karakteristike i performance koje 99.9 % vozaca nikada nece trebati moj bi izbor svakako bio GC a za love koji ustedis mozes otici na safari ili neku drugu turneju.
Eih?! Mislim da pričaš napamet. Nisam se mislio hvatati u besmislene prepirke, tako da nisam htio komentarisati besmislicu tipa "Subaru je prosjek, samo mu je AWD dobar", al posle ovoga, mislim da pričaš napamet. Kad dođeš malo u BiH, zapravo u Sa, obrati malo pažnju koliko čak i ovdje ima X5ica, posebno ovih starijih, puuuno više nego bilo kojeg predstavnika te klase. Stari X5 je prvi SUV te klase, koji je na asvaltu imao vozne osobine usporedive s "običnim" automobilima. A onda, daj mi reci koje to performanse X5 nudi a da ih 99% vozača nikad neće trebati? Živo me zanima, jer se u zadnjih godinu-dvije prilično često vozam u jednom X5 i ne vidim ništa što on ima što bilo kojem prosječnom vozaču ne treba, izuzevši opremu.

Il misliš da ovaj nudi performanse koje će 99% vozača trebati?! On sigurno ima poštenu cijenu. :roll:

Post Reply