I imamo krupne kosti.JThomas wrote:mi nismo debeli, mi smo ugodno popunjeni.
BiH među 10 najdebljih zemalja
Moderator: anex
-
somethings
#26 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
-
EUROBIH
#27 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
ispravka
BiH među 10 najdebilnijih zemalja

BiH među 10 najdebilnijih zemalja
-
Orbini
#28 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
Pa ako cemo iskreno,.. na jadranskim plazama gdje se sunca i izlezava dobar dio Evrope,... - Bosanci u srednjem dobu najlosije izgledaju.
Nije samo u pitanju stomak, vec i neproporcionalne naslage sala, lose drzanje tijela, opsta neurednost i losi zubi.
Steta, buduci da imamo najbolju vodu u svijetu i najukusnije voce i povrce,..
Mislim da nije samo do kulture hrane gdje se redovno konzumira masna hrana, junk, sokovi puni secera,.. to je problem svigdje u svijetu i mnoge nacije su i ispred nas u konzumiranju junka. Debljina Bosanaca nije prvenstveno zbog cevapa, pita, somuna,.... najvise zbog gaziranih sokova koji se piju umjesto vode. Problem je i odredjena filozofija gdje se ljudi u tridesetoj u prosjeku,.. zapuste i prestanu njegovati tijelo, paziti na zdravlje i ishranu, izgled,... Po fitnes centrima mozes vidjeti najvise omladinu a rjedje starije,.. dok je to drugacije drugdje. Kultura auta gdje se apsolutno mora imati auto i voziti ga i do kioska,.. a bicikl se tumaci kao prevozno sredstvo fukare.
Uzmi Slovence napr. dok su mladji ne paze posebno na ishranu, tijelo, ne bave se sportom, prekomjerno piju jer je to vrhunac zabave. A od tridesete, ili od formiranja porodice pocinju paziti, baviti se sportom, brojati kalorije,.. Bosanska omladina bolje izgleda, ljepsa je i ima vise energije, zdraviji duh,... ali od tridesete se ljudi opuste i zapuste.
Nije samo u pitanju stomak, vec i neproporcionalne naslage sala, lose drzanje tijela, opsta neurednost i losi zubi.
Steta, buduci da imamo najbolju vodu u svijetu i najukusnije voce i povrce,..
Mislim da nije samo do kulture hrane gdje se redovno konzumira masna hrana, junk, sokovi puni secera,.. to je problem svigdje u svijetu i mnoge nacije su i ispred nas u konzumiranju junka. Debljina Bosanaca nije prvenstveno zbog cevapa, pita, somuna,.... najvise zbog gaziranih sokova koji se piju umjesto vode. Problem je i odredjena filozofija gdje se ljudi u tridesetoj u prosjeku,.. zapuste i prestanu njegovati tijelo, paziti na zdravlje i ishranu, izgled,... Po fitnes centrima mozes vidjeti najvise omladinu a rjedje starije,.. dok je to drugacije drugdje. Kultura auta gdje se apsolutno mora imati auto i voziti ga i do kioska,.. a bicikl se tumaci kao prevozno sredstvo fukare.
Uzmi Slovence napr. dok su mladji ne paze posebno na ishranu, tijelo, ne bave se sportom, prekomjerno piju jer je to vrhunac zabave. A od tridesete, ili od formiranja porodice pocinju paziti, baviti se sportom, brojati kalorije,.. Bosanska omladina bolje izgleda, ljepsa je i ima vise energije, zdraviji duh,... ali od tridesete se ljudi opuste i zapuste.
- Globus
#29 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
Jesmo mozda najdeblji sto je 4 % stanovnistva debelo a u Americi mozda 2 % a hajd pretvorite te postotke u cifre kolko mi imamo stanovnika koliko Amerika ?
I sta uopste znaci debela osoba ... Za mene je zena debela ako je okrugla 
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
- Murat Sabanovic
#31 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
jest vala ,cim se sklopi brak , muskarac i zene pocnu ici u sirinu...
-
Andaluzijski pas
#32 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
Mora se ipak dodati da je šezdeset šest posto statistika netačno.
-
alanford78
#33 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
Slažem se wrote:Među prvih 10 se nalaze 4 zemlje iz Europe: Bosna i Hercegovina, susjedna Hrvatska, Njemačka i Velika Britanija: link
A bajram je samo 2 puta godišnje
plus jos katolicki i pravoslavni Bozic
Uf fakat se stvarno kod nas puno jede
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
mislim da se nezdravo jede
kruh tjestenina sendvič pa se loše ruča da se uštedi na poslu...
kruh tjestenina sendvič pa se loše ruča da se uštedi na poslu...
- zeleno volim te
#35 Re: BiH među 10 najdebljih zemalja
bogoljub wrote:Na ovo se samo moze dodati:
NIDJE VEZE!
cuj mi debeli!
Čača vam je debeo statističari, ni ne znate gdje je bosna!