Sta znaci "multietnicka" ?

Post Reply
and

#26 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by and »

gael wrote:
1gorstak wrote:"Nemam dilemu u vezi sa razlogom napada, jer sam nekoliko dana ranije imao telefonski poziv u kome mi je zaprećeno da neću više nositi srpski barjak u Federaciji. To se dogodilo nakon što sam nosio litiju za osveštanje crkve Uspenija Presvete Bogorodice u Tuzli, što su televizije prenosile ", rekao je Stojanović.

Zastava srpskog naroda, zastava hrvatskog naroda i grb bosnjackog naroda su obiljezja tri konstitutivna naroda. Mi se trebamo zalagati za to da ta obiljezja nemaju prednost kroz sluzbenu upotrebu za administrativne jedinice i organe javne uprave, ali pojedinci (sirom BiH) moraju biti u stanju isticati obiljezje naroda kojem pripadaju. To je multietnicka BiH i nema odbrane multietnicke BiH od srpske trobojnice jer srpska trobojnica ne ugrozava BiH.
u sarajevu kad je svadba moze se mahat zelenom zastavom. kad bi mahao srpskom zastavom lincovali bi te.

znaci nema ravnopravnosti.
a šta znači multietnička,pa možda bi trebali otići u široki ili b.luku,pa da naučimo,ili postoji neka stranka, kod ova 2 naroda što vole spomenuti sarajevo,da se učlanimo?
možda za početak ne bi bilo loše da se u cijeloj bih može mahati državnom zastavom.
dzungalunga

#27 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dzungalunga »

and wrote:možda za početak ne bi bilo loše da se u cijeloj bih može mahati državnom zastavom.
Neznam kako je bilo oklen si ti prije rata, ali oklen sam ja kada je kolona svatova prolazila vijorila se sluzbena zastava SRH, a ona SFRj ili SRBiH nigdje na vidiku.
Nismo tili u SFRJ ma´ati njenom zastavom, jer drzava koju je oznacivala bila je u odnosu prema nama za k.
and

#28 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by and »

dzungalunga wrote:
and wrote:možda za početak ne bi bilo loše da se u cijeloj bih može mahati državnom zastavom.
Neznam kako je bilo oklen si ti prije rata, ali oklen sam ja kada je kolona svatova prolazila vijorila se sluzbena zastava SRH, a ona SFRj ili SRBiH nigdje na vidiku.
Nismo tili u SFRJ ma´ati njenom zastavom, jer drzava koju je oznacivala bila je u odnosu prema nama za k.
zastava sfrj je stajala kada i gdje je trebala,a svadba je tvoja privatna stvar i maši čim hoćeš.
dzungalunga

#29 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dzungalunga »

and wrote:
dzungalunga wrote:
zastava sfrj je stajala kada i gdje je trebala,a svadba je tvoja privatna stvar i maši čim hoćeš.
"Nemam dilemu u vezi sa razlogom napada, jer sam nekoliko dana ranije imao telefonski poziv u kome mi je zaprećeno da neću više nositi srpski barjak u Federaciji. To se dogodilo nakon što sam nosio litiju za osveštanje crkve Uspenija Presvete Bogorodice u Tuzli, što su televizije prenosile ", rekao je Stojanović.
and

#30 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by and »

baš su pokvareni ovi u federaciji.ne daju ni zastavom mahati,a u rs-u daju crkve graditi i u tuđim avlijama.
p.s. kada su hapsili škorpione,da li su hapšeni i oni koji su ih blagosiljali i vodicom prskali?
čak su im i prijetili.pa postoje institucije države,pa nek ganjaju ove što prijete.
pod tuzla se sjetiti i ranjenog popa sa pala kojem je život spašen u tuzli.zahvalili su se iliji jurišiću direktno.
dzungalunga

#31 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dzungalunga »

and wrote:baš su pokvareni ovi u federaciji.ne daju ni zastavom mahati,a u rs-u daju crkve graditi i u tuđim avlijama.
p.s. kada su hapsili škorpione,da li su hapšeni i oni koji su ih blagosiljali i vodicom prskali?
čak su im i prijetili.pa postoje institucije države,pa nek ganjaju ove što prijete.
pod tuzla se sjetiti i ranjenog popa sa pala kojem je život spašen u tuzli.zahvalili su se iliji jurišiću direktno.
Gorshtak je na prvoj stranici napisao:
1gorstak wrote:
nineinchnails wrote:To po Karadzicu nije problem, nego rjesenje: Dajte mi da radim sta ja hocu na 49% Bosne, a za ostalo me ne interesuje.
Pa i ti funkcionises na istom principu, samo s obrnutim procentima. Oni koji se zalazu za multietnicku BiH ne mogu uslovljavati ravnopravnost srpskog naroda u vecem entitetu popustanjem velikosrpskog faktora. Prvo, zato sto je to kontradiktorno (ili si za multietnicko drustvo ili nisi nego to koristis kao floskulu) i drugo, zato sto to ugrozavanje srpstva odgovara velikosrbima kako bi pokazali od cega brane srpski narod insistiranjem na ekskluzivnom pravu nad 49 % teritorije.

Ti prihvatas da se bez problema istice srpsko obiljezje u vecem entitetu ako velikosrbi pristanu da se u manjem entitetu bez problema istice bosnjacko ? Smijesno. Jos ce ti orden dati zbog doprinosa njihovom projektu etnicke podjele.
And, ukojoj ti skupini pripadas? Ja cu ti odma reci, u onom sarajevskoj multikulturalnoetnickogradjanskoj...
Sarajevo89er

#32 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by Sarajevo89er »

Ni ja ne bih mahao zastavom koja mi ama baš ništa ne znači.Zvijezde i trokut.Plavo i žuto.Nigdje veze.

@dzungalunga
Hvala ti za ono o Miletiću.Uljepšao si mi ovo veče. :wink: :-D
dzungalunga

#33 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dzungalunga »

Sarajevo89er wrote:Ni ja ne bih mahao zastavom koja mi ama baš ništa ne znači.Zvijezde i trokut.Plavo i žuto.Nigdje veze.
Off topic: Trokut? Ma sto god vise vrijeme prolazi, vise mi nije "samo" trokut. Vec mi sve vise slici na visocku piramidu na kojoj stojis i gledas na zvizdan
and

#34 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by and »

uglavnom ne pripadam ni čemu što ima veza sa fašizmom,i legalista sam.pop može da maše zastavom,ako ga neko u tome ometa postoje organi za provođenje reda i oni treba da o tome razmišljaju i za to su plaćeni,a nisu plaćeni da pomažu bijeg iz zatvora,da štite i prikrivaju ubice i da krše zakone.
zavrzlama

#35 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by zavrzlama »

NIje narusavanje multietnicnosti kad Pero srbin koji je izgubio sina u ratu nekad u pijanom stanju sjeti se matere nekom povratniku..nije narusavanje multietnicnosti kad Mujo se sjeti poginule sestre pa pocijepa srpsku zastavu nekom srbinu....to su posljedice rata koje ce se desavati i koje treba sankcionisati..narusavanje multietnicnosti je kad policija gleda nijemo kako pripadnik njegovog naroda maltretira pripadnika drugog naroda,narusavanje multietnicnosti je nazivanje entiteta po imenu jednog naroda...narusavanje multietnicnosti je odbijanje jedinstvene i jednoobrazne policije BIH...narusavanje multietnicnosti je kad ne smijes izvisiti BIH zastavu u bilo kojem gradu BIH...kad korodon policije nijemo posmatra sprecavanje obnove bogomolje ..kad se vlast jednog entiteta ne uljudi da skoloni crkvu sa privatnog posjeda jedne starice....narusavanje multietnicnosti je kad ne volis BIH i zelis njen nestanak jer BIH zivi i zavisi od multietnicnosti...srpskoj politici u BIH je cilj podjela BIH i oni prizeljkuju netrpeljivost prema srbima u federaciji jer im to ide u prilog..milon pozitivnih stvari se desi u oba entiteta ali znamo kome nije u interesu da se ti pozitivni slucajevi velicaju i podpomazu....

u BIH su suprostavaljena dva koncepta koji ne mogu ici jedni sa drugim... ime manjeg entiteta je najveca prepreka multietnicnosti u BIH..a pojedinacni slucajevi izliva sovinizma su tesko kontrolisani nakon onakvog rata i stradanja,te slucajeve treba sankcionisati i ostro kazniti,ali ti slucajevi ne trebaju da budu razlog da neki zadrzavju aparthejd u sistemu vlasti.....jer u BIH treba stvoriti ravnopravnost u institucijama pa sa tih pozicija ici u sredjivanje stanja na nizim nivoima...medjutim Dejton je donio aparthejd i sistem koji je sam zasnovan na rusenju multietnicnosti...a Mujo iz Srebrenika ili Pero iz Han Pijeska su samo zrtve tog sistema koji im je omogucio da ubijaju multietnicnost....kome je do istinske multietnicnosti nije tesko ispitati....predloziti potpunu ravnopravnost svih na svakomm pedlju BIH i odmah se dobije ko je za ko protiv multietnicnosti..a pojedinacni slucajevi narusavanja multietnicnosti nisu razlog da se ne stvori istinski sistem u kojenm nece biti eskluziviteta nijednog naroda u institucijama sistema..
cyprus

#36 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by cyprus »

A kada ćemo jednom SVI osuditi ovakve bolesne incidente bez preseravanja, opravdavanja, traženja protuteže i tome slično?

Da li je normalno na svaki bošnjački incident reagovat: a šta je sa Srebrenicom? Zar to nije zloupotreba i manipulacija istom?

I obrnuto, na pitanje zašto je RS etnički očišćena zločinom i genocidom odgovarat sa: zločini su se činili na sve strane, ni u Federaciji više nam Srba...

O čemu mi govorimo?
dzungalunga

#37 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by dzungalunga »

zavrzlama wrote:NIje narusavanje multietnicnosti kad Pero srbin koji je izgubio sina u ratu nekad u pijanom stanju sjeti se matere nekom povratniku..nije narusavanje multietnicnosti kad Mujo se sjeti poginule sestre pa pocijepa srpsku zastavu nekom srbinu....to su posljedice rata koje ce se desavati i koje treba sankcionisati..narusavanje multietnicnosti je kad policija gleda nijemo kako pripadnik njegovog naroda maltretira pripadnika drugog naroda,narusavanje multietnicnosti je nazivanje entiteta po imenu jednog naroda...narusavanje multietnicnosti je odbijanje jedinstvene i jednoobrazne policije BIH...narusavanje multietnicnosti je kad ne smijes izvisiti BIH zastavu u bilo kojem gradu BIH...kad korodon policije nijemo posmatra sprecavanje obnove bogomolje ..kad se vlast jednog entiteta ne uljudi da skoloni crkvu sa privatnog posjeda jedne starice....narusavanje multietnicnosti je kad ne volis BIH i zelis njen nestanak jer BIH zivi i zavisi od multietnicnosti...srpskoj politici u BIH je cilj podjela BIH i oni prizeljkuju netrpeljivost prema srbima u federaciji jer im to ide u prilog..milon pozitivnih stvari se desi u oba entiteta ali znamo kome nije u interesu da se ti pozitivni slucajevi velicaju i podpomazu....

u BIH su suprostavaljena dva koncepta koji ne mogu ici jedni sa drugim... ime manjeg entiteta je najveca prepreka multietnicnosti u BIH..a pojedinacni slucajevi izliva sovinizma su tesko kontrolisani nakon onakvog rata i stradanja,te slucajeve treba sankcionisati i ostro kazniti,ali ti slucajevi ne trebaju da budu razlog da neki zadrzavju aparthejd u sistemu vlasti.....jer u BIH treba stvoriti ravnopravnost u institucijama pa sa tih pozicija ici u sredjivanje stanja na nizim nivoima...medjutim Dejton je donio aparthejd i sistem koji je sam zasnovan na rusenju multietnicnosti...a Mujo iz Srebrenika ili Pero iz Han Pijeska su samo zrtve tog sistema koji im je omogucio da ubijaju multietnicnost....kome je do istinske multietnicnosti nije tesko ispitati....predloziti potpunu ravnopravnost svih na svakomm pedlju BIH i odmah se dobije ko je za ko protiv multietnicnosti..a pojedinacni slucajevi narusavanja multietnicnosti nisu razlog da se ne stvori istinski sistem u kojenm nece biti eskluziviteta nijednog naroda u institucijama sistema..
Ne, najveca prepreka multietnicnosti u BiH je na nacin kako Bosnjaci vladaju i majoriziraju Hrvate u FBiH.
Kako? Jer na nacin kako rade u postdaytonskom vremenu uopce nisu alternativa RS. I u praksi pokazano djelovanje kako bi Bosnjacka vlast provodila svoj "gradjansku mulitkulturalnoetnicku politicku opciju" uopce nije suprotstavljena politici u RS, naprotiv i dapace, na istim je valnim duzinama

Vec samo i jedino isti kufer, drugo pakovanje.
zavrzlama

#38 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:A kada ćemo jednom SVI osuditi ovakve bolesne incidente bez preseravanja, opravdavanja, traženja protuteže i tome slično?

Da li je normalno na svaki bošnjački incident reagovat: a šta je sa Srebrenicom? Zar to nije zloupotreba i manipulacija istom?

I obrnuto, na pitanje zašto je RS etnički očišćena zločinom i genocidom odgovarat sa: zločini su se činili na sve strane, ni u Federaciji više nam Srba...

O čemu mi govorimo?
govorimo o narusavanju multietnicnosti od strane pojedinaca i narausavanju multietnicnosti od strane kompletnog politickog sistema....o tome govorim bar ja..jer rasprava ide time da se izjednace narusavanje multietnicnosti pojedinca i narusavanje multietnicnosti vec spomenutim kompletnim politickim ustrojstvom entiteta.. za one kojima treba crtati(ne odnosi se na tebe @cyprus)...sovinista iz Srebrenika koji je napao i isprebijao srbina u Spionici nije na talasnoj duzini oficijene i istinske politike koju njeguje i prakticira grad Tuzla...dok pojedinac iz srpskog naroda koji napada bosnjaka povratnika je na istoj talasnoj duzini kao vlada rs-a...to je to moja gospodo..
cyprus

#39 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by cyprus »

zavrzlama wrote:
cyprus wrote:A kada ćemo jednom SVI osuditi ovakve bolesne incidente bez preseravanja, opravdavanja, traženja protuteže i tome slično?

O čemu mi govorimo?
govorimo o narusavanju multietnicnosti od strane pojedinaca i narausavanju multietnicnosti od strane kompletnog politickog sistema....o tome govorim bar ja..jer rasprava ide time da se izjednace narusavanje multietnicnosti pojedinca i narusavanje multietnicnosti vec spomenutim kompletnim politickim ustrojstvom entiteta..
Dobro...znači ako je multietničnost narušena od kompletnog političkog sistema u onom entitetu, pojedinci imaju pravo da narušavaju multietničnost u ovom entitetu? Jer kad god to oni urade, mi ćemo pričat o nakaradnosti sa druge strane entitetske linije. Jel tako?
Sarajevo89er

#40 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by Sarajevo89er »

@zavrzlama
Sve je to divno,krasno.Problem je što dva naroda ne žele ovu državu ,a jedan od njih ima svoju "državu" kojoj jedino što nedostaje je međunarodno priznanje.Vidiš,Srbe ne zanima BiH.Oni su stvorili svoju "državu",kolika-tolika je.Stvorili su je ratom i prolivenom krvlju.I stavi se u njihovu poziciju.Zašto bi sad oni to prepustili,prosuli u miru? Zašto? Nizašto.
Ova država će se puno prije podijeliti nego što će ikada biti jedinstvena.Nažalost.
Srbi su htjeli zadržati Jugoslaviju jer su tu bili većina i jer su vladali nad svima.Provodili su svoju hegemoniju pod krinkom "jugoslavenstva" i nekakvog "bratstva i jedinstva".Ako je to ikada zaista i postojalo to je bilo 10-ak godina nakon Drugog svj. rata.Poslije je to išlo u samo jednom smjeru koji je kulminirao znamo kako i znamo kada.
Srbi su u SRBiH dominirali,vladali u Sarajevu,svuda.Samo što je to sve bilo zamaskirano u jugoslavenstvo da se ne vidi.Došao raspad i pokazalo se to pravo lice,do tada zamaskirano.Srbi koji su vladali sada su došli u opasnost da nad njima vladaju (Muslimani).To nisu mogli dozvoliti pa su krenuli da zauzmu što više teritorije i istjeraju što više nesrpske nejači.
I tu je sva filozofija.Zauzeli su koliko su zauzeli.Neki će reći malo,neki će reći mnogo,ali više nije ni bitno.Nema popravnog i valjda ga neće ni biti.
Katolici i pravoslavci žele da imaju svoju državu i da žive sa svojom braćom po vjeri i naciji.
Vjerojatno bi to željeli i Bošnjaci ali ne mogu jer su stiješnjeni na 25% i raštrkani u enklave.Zato hoće da su svi zajedno i da su svi multietnični jer su veliki gubitnici ovog rata.Ali primisao da se oni ne bi ponašali isto da imaju ono što imaju Srbi je iluzija.Pogledaj samo što rade Hrvatima.Sve ovo što ti ja pričam ali u malom.

Ako nekog zanima,ja sam Hrvat.
Ako ga ne zanima,onda nije ni bitno.
zavrzlama

#41 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by zavrzlama »

cyprus wrote:
zavrzlama wrote:

O čemu mi govorimo?
govorimo o narusavanju multietnicnosti od strane pojedinaca i narausavanju multietnicnosti od strane kompletnog politickog sistema....o tome govorim bar ja..jer rasprava ide time da se izjednace narusavanje multietnicnosti pojedinca i narusavanje multietnicnosti vec spomenutim kompletnim politickim ustrojstvom entiteta..
Dobro...znači ako je multietničnost narušena od kompletnog političkog sistema u onom entitetu, pojedinci imaju pravo da narušavaju multietničnost u ovom entitetu? Jer kad god to oni urade, mi ćemo pričat o nakaradnosti sa druge strane entitetske linije. Jel tako?
nemaju pravo...ja bi tog tipa iz srebrenika na robiju jedno 5 godina minimalno....gdje su dokazi da vlast federacije ili kantona Tuzle konstantno rade na sirenju netolerancije,sto medijski sto prakticno...dok u rs-u je standard narusavanje multietnicnosti"samo ime entiteta je narusdavanje multietnicnosti i bilo kakve pomisli u dobronamjernosti nesrba u tom dijelu BIH"...hajde da napravimo ravnopravnost svih u BIH i to ustavom ozvanicimo...pa cemo vidjeti ko je ko..ja sam vec naveo da je lako ispitati ko je za multietnicnost ko nije..ne budimo djeca..
Sarajevo89er

#42 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by Sarajevo89er »

Ne kaki o nazivima entiteta kada ti i Federacija ima istu "boljku".Zapitaš li se ikad čija je to federacija? Dva naroda.Tu nema trećeg.
zavrzlama

#43 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by zavrzlama »

Sarajevo89er wrote:@zavrzlama
Sve je to divno,krasno.Problem je što dva naroda ne žele ovu državu ,a jedan od njih ima svoju "državu" kojoj jedino što nedostaje je međunarodno priznanje.Vidiš,Srbe ne zanima BiH.Oni su stvorili svoju "državu",kolika-tolika je.Stvorili su je ratom i prolivenom krvlju.I stavi se u njihovu poziciju.Zašto bi sad oni to prepustili,prosuli u miru? Zašto? Nizašto.
Ova država će se puno prije podijeliti nego što će ikada biti jedinstvena.Nažalost.
Srbi su htjeli zadržati Jugoslaviju jer su tu bili većina i jer su vladali nad svima.Provodili su svoju hegemoniju pod krinkom "jugoslavenstva" i nekakvog "bratstva i jedinstva".Ako je to ikada zaista i postojalo to je bilo 10-ak godina nakon Drugog svj. rata.Poslije je to išlo u samo jednom smjeru koji je kulminirao znamo kako i znamo kada.
Srbi su u SRBiH dominirali,vladali u Sarajevu,svuda.Samo što je to sve bilo zamaskirano u jugoslavenstvo da se ne vidi.Došao raspad i pokazalo se to pravo lice,do tada zamaskirano.Srbi koji su vladali sada su došli u opasnost da nad njima vladaju (Muslimani).To nisu mogli dozvoliti pa su krenuli da zauzmu što više teritorije i istjeraju što više nesrpske nejači.
I tu je sva filozofija.Zauzeli su koliko su zauzeli.Neki će reći malo,neki će reći mnogo,ali više nije ni bitno.Nema popravnog i valjda ga neće ni biti.
Katolici i pravoslavci žele da imaju svoju državu i da žive sa svojom braćom po vjeri i naciji.
Vjerojatno bi to željeli i Bošnjaci ali ne mogu jer su stiješnjeni na 25% i raštrkani u enklave.Zato hoće da su svi zajedno i da su svi multietnični jer su veliki gubitnici ovog rata.Ali primisao da se oni ne bi ponašali isto da imaju ono što imaju Srbi je iluzija.Pogledaj samo što rade Hrvatima.Sve ovo što ti ja pričam ali u malom.

Ako nekog zanima,ja sam Hrvat.
Ako ga ne zanima,onda nije ni bitno.
ja srbima nikad nisam zamjerio sto je njih bilo 45% u bivsoj SFRJ i sto su imali najavise svojih ljudi u policiji,vojsci itd...i ti srbi u SFRJ nisu fizicki ugrozavali moj narod i moju drzavu tad republiku BIH...problem je sto su srbi na demokratski i legalni referendum o nezavisnosti BIH,odgovorili najvecim zlocinima,razarenjima,genocidom i rusenjem svega sto nije srpsko...tu je problem..problem je sto je srbima iz nemoci da sruse demoktratiju u BIH ostalo ono najgore rjesenje...i da znas jednu stvar...BIH ce pravom drzavom napraviti bas srbi,ne bosnjaci i hrvati...srbi....onda kad kad im opstanak BIH i ravnopravnost svih naroda u BIH bude razlogom njihovog bioloskog opstanka u BIH..rs nije grancija prosperiteta BIH srba ..nego cjelovita i jedinstvena BIH..zvuci mnogima utopija..ali politicki pismeni srbi to znaju...
ilija cvorovic

#44 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by ilija cvorovic »

IHAVEDREAM wrote:
Sarajevo89er wrote:Evo,čiko će ti reći šta nije multietničko.To što nije multietničko zove se Sarajevo.U tom gradu će kroz koju deceniju pomrijeti i ovih 7-8% (ako i toliko) nebošnjaka i tada će ovo biti Teheran (bolje reći Istanbul,al eto) u pravom smislu Dodikove riječi.Kao što će kroz koju deceniju u Vojvodini nestati Mađari i podaci govore da ih je svake godine sve manje,nauštrb Srba,tako će se isto dogoditi (i događa se) u Sarajevu,nauštrb Hrvata,Srba i ostalih.Ovo govori jedan nebošnjak u Sarajevu koji poručuje svim Bošnjacima da se konačno okane šuplje priče o multietničnosti koja je bila,ALI JE VIŠE NEMA.Zaboga,pa Zagreb ili Novi Sad su multietničniji gradovi od Novijeg Pazara.

I samo bih molio ovog što je govorio o Zlatku Miletiću da malo podrobnije objasni.Bio bih mu zahvalan.
Zar nema nikoga da demantuje ove tvrdnje? :?:
Mogu li se demantovati? Bar što se tiče procenata i prognoze o vremenskom periodu u kom će se to desiti. Jednako, i u Sa i u NS.
zavrzlama

#45 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by zavrzlama »

Sarajevo89er wrote:Ne kaki o nazivima entiteta kada ti i Federacija ima istu "boljku".Zapitaš li se ikad čija je to federacija? Dva naroda.Tu nema trećeg.
pripazi na rijecnik....nek srbi pristanu da se rs nazove federacija BIH....nebi imao nista protiv iako tamo zivi 90% srba...
Sarajevo89er

#46 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by Sarajevo89er »

@ilija cvorovic
Naravno,sve to pod uvjetom da ne bude novih ratnih dejstava jer tada se sve može okrenuti naglavačke.
pemanapemani

#47 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by pemanapemani »

Znas sta je problem buraz ( vise ne znam kome odgovaram,al nebitno), pun mi je kurac velikohrvatskih i velikosrpskih preseravanja. Ne znam, valjda sto je danas Bajram, pa hajmo nagrnuti na forum da malo jebemo u mozak.
Nisam Bosnjak, a nije mi jasno kako ljudi koji su Bosnjaci trpe jebene uvrede, a znamo sta se dogadjalo, pa bolan, toliko ljudi ubijeno za par sati na Koricanskim stijenama.
Buraz (vise ne znam kome se obracam, al nebitno),kako znam za sebe meni je Bozic bez baklave i sarme sranje ( hvala Bogu da ga takvog nisam dozivio). Uostalom nisam katolik, ali postujem porodicu. I jebo te ( ne znam kome se obracam),pa zar nije taj jebeni HDZ na vlasti od poslije rata. Oni su potpisali Dayton, oni su ucestvovali u donosenju zakona koji "diskriminiraju Hrvate".
Primjer Stupa. Veliki Hrvati prodaju zemlju u Doglodima, Barama, Otesu, onda se po fasistoidnim "tiskovinama" zale kako gradske vlasti naseljavaju Bosnjake u ono malo podrucja Kantona Sarajevo gdje obitavaju Hrvati.
Znas buraz ( ne znam kome se obracam),nikad im nisam zaboravio onaj prelazak preko Miljacke. Ostavili su svoj grad, domovinu i stavili se na raspolaganje onima koji su sa "ocem na Vracama" ubijali neduznu djecu, zene i sve nepodobnog imena.
Znas sta buraz ( opet ne znam kome se obracam), sutra bih branio svoju domovinu rame uz rame sa mojim sunarodnjacima. Znam buraz da vas to bas pravo jebe, ali nisam ja tome kriv.

P.S. Jedino ako Fahro Miskovic Dodik dodje na vlast, a nadam se da ljudi nisu bas toliko zaglupili, onda azil.
zavrzlama

#48 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by zavrzlama »

pemanapemani wrote:Znas sta je problem buraz ( vise ne znam kome odgovaram,al nebitno), pun mi je kurac velikohrvatskih i velikosrpskih preseravanja. Ne znam, valjda sto je danas Bajram, pa hajmo nagrnuti na forum da malo jebemo u mozak.
Nisam Bosnjak, a nije mi jasno kako ljudi koji su Bosnjaci trpe jebene uvrede, a znamo sta se dogadjalo, pa bolan, toliko ljudi ubijeno za par sati na Koricanskim stijenama.
Buraz (vise ne znam kome se obracam, al nebitno),kako znam za sebe meni je Bozic bez baklave i sarme sranje ( hvala Bogu da ga takvog nisam dozivio). Uostalom nisam katolik, ali postujem porodicu. I jebo te ( ne znam kome se obracam),pa zar nije taj jebeni HDZ na vlasti od poslije rata. Oni su potpisali Dayton, oni su ucestvovali u donosenju zakona koji "diskriminiraju Hrvate".
Primjer Stupa. Veliki Hrvati prodaju zemlju u Doglodima, Barama, Otesu, onda se po fasistoidnim "tiskovinama" zale kako gradske vlasti naseljavaju Bosnjake u ono malo podrucja Kantona Sarajevo gdje obitavaju Hrvati.
Znas buraz ( ne znam kome se obracam),nikad im nisam zaboravio onaj prelazak preko Miljacke. Ostavili su svoj grad, domovinu i stavili se na raspolaganje onima koji su sa "ocem na Vracama" ubijali neduznu djecu, zene i sve nepodobnog imena.
Znas sta buraz ( opet ne znam kome se obracam), sutra bih branio svoju domovinu rame uz rame sa mojim sunarodnjacima. Znam buraz da vas to bas pravo jebe, ali nisam ja tome kriv.

P.S. Jedino ako Fahro Miskovic Dodik dodje na vlast, a nadam se da ljudi nisu bas toliko zaglupili, onda azil.

bravo :thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih:
1gorstak

#49 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by 1gorstak »

Boriti se za multietnicku BiH podrazumjeva kritikovanje (po istom sablonu) svih napada na etnickoj osnovi, znaci ako se (zbog etnicke netrpeljivosti) napadne Bosnjaka u manjem entitetu a (isto tako zbog etnicke netrpeljivosti) neko napadne Srbina u vecem entitetu, tacno ce se vidjeti koliko se ko zalaze za multietnicko drustvo tretmanom i jednog drugog slucaja.

Boriti se za multietnicku BiH a imati dvostruke standarde je jednako dvolicno javljanju na ovu temu onih koji brane naziv i obiljezje manjeg entiteta a lafo nesto imaju da kazu o ljudskim pravima.
estonija

#50 Re: Sta znaci "multietnicka" ?

Post by estonija »

Nek je janjetine jebo Focu Koran i Pale! :dance:
Post Reply