bf goodrich zimske gume
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
dr. sci
#26 Re: bf goodrich zimske gume
Ma ove bf su 378 KM komad, a iste dimenzije bridgestone, good year i slicne 450 pa na vise... koliko kostaju te phoenix i gdje mogu nabaviti?
- Bakir1
#27 Re: bf goodrich zimske gume
otkud tebi 17 na galoperu?drugo ako si mislio na 15 ja sam bf placao znatno manje i to prije 3 godine 198 kom,druze neko ti uzima mjeru opasno ako su 15,ako nisu onda ovako gledaj 4 felge od pajera 200 KM i 4 gume 400 KM i to po principu zavrni i odvrni
eno ti gore link a ako ti je mrsko imas u one varalice u dz.bijedica iza rtv doma,guma M kako li se vec zove
eno ti gore link a ako ti je mrsko imas u one varalice u dz.bijedica iza rtv doma,guma M kako li se vec zove
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#28 Re: bf goodrich zimske gume
BFG 15 je kako Bakir kaže cca 200 KM, ja sam uzimao kod Neše u Barama (Jukićeva) i ako nema na stanju može se poručiti.
Phenix radi MT po Yokohama Geolandar MT profilu što je odlično. Ja ga zovem optimistični profil, jer nije za rikverca
ali to je dobar profil koji i nije nešto bučan i neudoban na asfaltu.
Phenix radi MT po Yokohama Geolandar MT profilu što je odlično. Ja ga zovem optimistični profil, jer nije za rikverca
- Bakir1
#29 Re: bf goodrich zimske gume
opet se moram nadovezati na tvoj post neso 0 poena,prodaje obicni blok pod turbo blok a kad ga upitas za mazalice u bloku kaze pa ugradiza_sada_bez_dobrog_nicka wrote:BFG 15 je kako Bakir kaže cca 200 KM, ja sam uzimao kod Neše u Barama (Jukićeva) i ako nema na stanju može se poručiti.
Phenix radi MT po Yokohama Geolandar MT profilu što je odlično. Ja ga zovem optimistični profil, jer nije za rikvercaali to je dobar profil koji i nije nešto bučan i neudoban na asfaltu.
a moze biti kod dr.sci-a 17 na galoperu,inovation paket opreme,e onda moras traziti malo felge sa et-om u minusu da dodju felge na svoje ispod onih transformers prosirenja
i da ovaj agresivni profil vise lici na Malatestu nego na geolandera
Last edited by Bakir1 on 29/11/2009 12:46, edited 1 time in total.
-
dr. sci
#30 Re: bf goodrich zimske gume
nije ni meni jasno otkud 17 ali tako je, trenutno su na njemu neke michelin 235 65 r17, takve su dosle ljetos kad sam ga uzeo, ali malo je rec da su potrosene
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#31 Re: bf goodrich zimske gume
Kod Neše ne servisiram, tako da ne znam za drugo osim guma
. Gume su mu friške, namontira, opere auto gratis i vozdra...
Doktore rješavaj se tih 17,ki . Ako su felge fancy i dobre prodaj i nabavk 15, inače gume će ti isušiti budžet...
Doktore rješavaj se tih 17,ki . Ako su felge fancy i dobre prodaj i nabavk 15, inače gume će ti isušiti budžet...
-
dr. sci
#32 Re: bf goodrich zimske gume
Ma jbg kromirane su felge pa zao mi je rijesiti ih se
fkt ne vidjam ovakve na galloperima i bas zato mi se ne mijenjaju. Nego vratimo se na gume, bf goodrich da ili ne 
-
otporan na ban
#33 Re: bf goodrich zimske gume
ovo i mene zanima za phoenix. Kod mene su trenutno goodrich i nemam jos iskustva, jer nema snijega (logicnodr. sci wrote:Ma ove bf su 378 KM komad, a iste dimenzije bridgestone, good year i slicne 450 pa na vise... koliko kostaju te phoenix i gdje mogu nabaviti?
- Bakir1
#34 Re: bf goodrich zimske gume
dobijes 15 ke alu orginal za 17 kedr. sci wrote:Ma jbg kromirane su felge pa zao mi je rijesiti ih sefkt ne vidjam ovakve na galloperima i bas zato mi se ne mijenjaju. Nego vratimo se na gume, bf goodrich da ili ne
malo ti jos dam para
-
Kiberluskoni
#35 Re: bf goodrich zimske gume
Ja na Cherokee-u imam Phenix Acrobat (kopija Yokohame Geolandar MT) u dimenziji 31x10.50 r15 dvije godine i prevazisle su sva moja ocekivanja. 150 KM komad u Makbel gumi. Zvrnda puno manje od ocekivanog, nije se stvrdla tokom eksploatacije, ravnomjerno trosenje, ne otpadaju komadi (desava se kod protektiranih guma pri terenskoj voznji), pristojno samociscenje u blatu. Visestruka preporuke od mene za terensku voznju. E sad, nije bas za vozit se do mora na njoj, ali kad sidjem sa asfalta, odmah osmjeh na lice nabacim...
Drugi set koristim Cooper Discoverer HT 265/75 r15 sto je touring guma za cijelu sezonu. Inace ni jedna guma sa lamelama pa ni ova nije za makadama i tezeg terena jer se strasno brzo istrosi. Zato su 2 seta minimum, a 3 pozeljna.
I jos jedna vazna preporuka, gume se na terencu moraju rotirati svakih 5-7 hiljada, da bi se ravnomjerno trosile. Znaci zadnja lijeva na prednju lijevu, prednja lijeva na prednju desnu i tako u krug.
Drugi set koristim Cooper Discoverer HT 265/75 r15 sto je touring guma za cijelu sezonu. Inace ni jedna guma sa lamelama pa ni ova nije za makadama i tezeg terena jer se strasno brzo istrosi. Zato su 2 seta minimum, a 3 pozeljna.
I jos jedna vazna preporuka, gume se na terencu moraju rotirati svakih 5-7 hiljada, da bi se ravnomjerno trosile. Znaci zadnja lijeva na prednju lijevu, prednja lijeva na prednju desnu i tako u krug.
- Bakir1
#36 Re: bf goodrich zimske gume
ja sam nedavno zvao makbel kaze 180 + montaza,ASD vitez 184 + montaza,ciko u sintexu kaze 153 sa montazom,a cuo sam da su oni iz kreseva poceli po licenci raditi za sintex iste sare,znaci ok guma,reci mi koliko se brzo cisti u blatu?
-
Kiberluskoni
#37 Re: bf goodrich zimske gume
Nisam vozio niti jednu brendiranu gumu ovog profila, pa da mogu porediti samociscenje, ali je razlika dramaticna u odnosu na Good Year, ATR, koja je najbliza MT profilu koju sam vozio (i nije nimalo losa guma za to za sta je namjenjena). Sare su jako siroko razmaknute, a opet dobro drze bocno. Meni auto rijetko potpuno staje cak i pri malim obrtajima u blatu, sto znaci da se pristojno cisti i da ima gripa dovoljno.
A i blata ima svakavog
, ono crveno me je najvise namucilo do sada (al mi zato lijepo stoji na autu poslije, hehe)
A i blata ima svakavog
- Bakir1
#38 Re: bf goodrich zimske gume
znaci vozao si se brdima oko breze
mene pati iskreno glinica jer napuni bocni profil veoma brzo i onda se vozis na slicku
veoma mi je bitno bocno drzanje kod gume,znaci vjerovatno se sa kw ne mozemo porediti pa bi kod mene ciscenje islo malo sporije,ali imam zeca u rukavu LSD

mene pati iskreno glinica jer napuni bocni profil veoma brzo i onda se vozis na slicku
veoma mi je bitno bocno drzanje kod gume,znaci vjerovatno se sa kw ne mozemo porediti pa bi kod mene ciscenje islo malo sporije,ali imam zeca u rukavu LSD
-
Kiberluskoni
#39 Re: bf goodrich zimske gume
Haha, sad ce ljudi pomisliti da u autu slusas Grateful Dead i da se nagutas LSD-a pa na teren
. Pa navale roze zecevi...
Salu na stranu, i ja imam nazad fabricki TracLok LSD (Limited slip differntial, za ostale, da ne bude zabune), ali nisam bas siguran u tim situacijama koliko mi pomaze. Snijeg, kisa, da, ali bih ipak volio probati 100% blokadu u tezim uslovima.
A nije Breza u pitanju, nego malo istocnije, Cevljanovici i okolina, zna se zacrvenit opasno
Salu na stranu, i ja imam nazad fabricki TracLok LSD (Limited slip differntial, za ostale, da ne bude zabune), ali nisam bas siguran u tim situacijama koliko mi pomaze. Snijeg, kisa, da, ali bih ipak volio probati 100% blokadu u tezim uslovima.
A nije Breza u pitanju, nego malo istocnije, Cevljanovici i okolina, zna se zacrvenit opasno
- Bakir1
#40 Re: bf goodrich zimske gume
slazem se za 100 % ali mislim da jos nisi dosao u priliku da je toliki hard da trebas 100 % na bilo kojoj osovini,kad ga zakljucas 100 % pucaju krstovi ko ledenice,imao nivu pa se osvjedocio
LSD pomaze dosta posebno u 4x4 low opciji jer pajero baca na kontra tockove po osovinama pa lsd na zadnjoj osovini spasava stvar uveliko,Nisam bio na tom kraju cevljanovici ali ovuda po okolnim brdima cesto zajasem,jos sam malo ukrutio torzije i ubacio feder plate od dugog pa je osjecaj terena potpun 
a za tebe i druga koji jos skupa sa nama fura 4x4 jedna poslastica od moga prijatelja vozilo Dodge M-37 orginalno small block a sada powerd by tamic

i nezaobilazna alatka

a za tebe i druga koji jos skupa sa nama fura 4x4 jedna poslastica od moga prijatelja vozilo Dodge M-37 orginalno small block a sada powerd by tamic

i nezaobilazna alatka

- Bakir1
#41 Re: bf goodrich zimske gume
samo info za autora teme ako nije kupio vec gume,pajero i phoenix su sinoc daleko iza sebe ostavili razne zvucne 4x4,gume su strasne,bocni grip,ciscenje,upravljivost sve za 5.
- iceman ze
#42 Re: bf goodrich zimske gume
Ko je inace zastupnik BF Goodrich u BiH, trazio sam po netu ali slabo da ih ima......jel taj Neso na Barama mehanicar ili prodaje gume..... 
-
Gray
#43 Re: bf goodrich zimske gume
Nije, kod 14-ki je prvi Vredestein, Holanđani.citroen wrote:chuchumbamayumbe wrote:ADAC test za zimske gume, dimenzije 205/55/16, godina 2009
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... eID=268552
ADAC test za zimske gume, dimenzije 185/60/14, godina 2009
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... 4T/tab.asp?
ADAC test za zimske gube, dimenzije 195/65/15, godina 2008
http://www1.adac.de/Tests/Reifentests/W ... eID=229332
Neko ce reci, shvabe,
Pa sta hoces da kazes sa ovim,covjek trazi misljenje o Bf goodrich gumama,a svabe ko i uvijek:svabo na prvom mjestu.U Americi good year najbolji,u engleskoj Dunlop,u Bosni Sava,u Srbiji Tigar.....
-
AdnanSA
#44 Re: bf goodrich zimske gume
Joj kamiona ubio se za krađe drva. Još da su imali orginalnu Stihl motorku da stave umjesto ove kineske kopije....
-
za_sada_bez_dobrog_nicka
#45 Re: bf goodrich zimske gume
i jedno, i drugo. Za prvo ne mogu ništa reći, ali vidim da mu je avlija prilično popunjena, za drugo je OK...iceman ze wrote:Ko je inace zastupnik BF Goodrich u BiH, trazio sam po netu ali slabo da ih ima......jel taj Neso na Barama mehanicar ili prodaje gume.....
CONNECOIL Nebojša Opančić Jukiceva 85, Sarajevo 033 259 061 061 484 481
- Bakir1
#46 Re: bf goodrich zimske gume
ima momak sumu daleko od puteva i civilizacije,a imam i ja sumu,a ova kineska kopija kako ti kazes,a nije kineska,ima samo oklope u cvjeticima sve ostalo je indenticno stihluAdnanSA wrote:Joj kamiona ubio se za krađe drva. Još da su imali orginalnu Stihl motorku da stave umjesto ove kineske kopije....
-
Phenix
#47 Re: bf goodrich zimske gume
Pozdrav svima! Evo ako ko ne zna.., a zatrebaju mu Phenix protekt gume za putnicka, terenska ili teretna vozila nek se javi. Ja sam vec trecu godinu zastupnik Sintexa iz Doboja, tj. Phenix guma za sarajevsku regiju, a od ove godine Makbel 99% nece vise imati Phenix gume jer su ne redeovne platise i sl.
Nalazimo se u Aerodromskom naselju u Sa, a kontakt telefoni 063/121-966 i 061/913-990
Nalazimo se u Aerodromskom naselju u Sa, a kontakt telefoni 063/121-966 i 061/913-990
-
edoze
#48 Re: bf goodrich zimske gume
ev da i ja sta progovorim
vec 2 zime ljustrim BF goodrich winterslalom,i odlicno su se pokazale,mokro,kisa,blato...za ljeta nisu,jer se trose strasno...placao 205KM /komad u union commcercu u zenici,235/75R15
ja prezadovoljan,guma je itekako povoljna,jedino sto sam nasao jos,u zenici je bridgestone blizzak,mislim,koja je 289KM,kod nekog zastupnika,u istoj dimenziji...michelin je 350KM,i to kataloski,znaci,moraju narucivat...17-ke su ti puno za tog gallopera,na njega idu 15-ke...a vjerovatno ti ni kmh-sat nije tacan,zbog znatno veceg promjera tocka...da je niskoprofilna guma na 17-ki,bilo bi tu negdje,a ovako,veliko odstupanje...sve preporuke,jer imam extra iskustvo s njima,bez lanaca sam izlazio tamo gdje obicna auta nisu mogla s lancima (lik stao u brdu,golf 3 s lancima,ja ga zaobisao)...naravno,s ukljucenim 4x4 pogonom
za terenca sve preporuke,za obicna auta,nisam imao priliku da vozim na njima...
vec 2 zime ljustrim BF goodrich winterslalom,i odlicno su se pokazale,mokro,kisa,blato...za ljeta nisu,jer se trose strasno...placao 205KM /komad u union commcercu u zenici,235/75R15
ja prezadovoljan,guma je itekako povoljna,jedino sto sam nasao jos,u zenici je bridgestone blizzak,mislim,koja je 289KM,kod nekog zastupnika,u istoj dimenziji...michelin je 350KM,i to kataloski,znaci,moraju narucivat...17-ke su ti puno za tog gallopera,na njega idu 15-ke...a vjerovatno ti ni kmh-sat nije tacan,zbog znatno veceg promjera tocka...da je niskoprofilna guma na 17-ki,bilo bi tu negdje,a ovako,veliko odstupanje...sve preporuke,jer imam extra iskustvo s njima,bez lanaca sam izlazio tamo gdje obicna auta nisu mogla s lancima (lik stao u brdu,golf 3 s lancima,ja ga zaobisao)...naravno,s ukljucenim 4x4 pogonom
za terenca sve preporuke,za obicna auta,nisam imao priliku da vozim na njima...
-
Phenix
#49 Re: bf goodrich zimske gume
Pozdrav ljudi, evo zima ide, snjieg samo sto nije...
Skladiste je puno k´o sibica, a tu je i web stranica
http://www.phenixgume.com
Skladiste je puno k´o sibica, a tu je i web stranica
http://www.phenixgume.com
-
MKride
#50 Re: bf goodrich zimske gume
Poz. svima i pitnje za Phenix'a
interesuje me cijena gume dimenz, :255/75 R15, to mi je za Pjera gener. 1 (popularna kocka)