Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
- addem
#26 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Klasican lopovluk SDP-a.
- Control panel
#27 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
kako nemaju. pa i oni su mogli kupiti frekvenciju. ko ih moze sprijeciti. frekvencija nema veze sa pripadnoscu entitetu. to ti je kao radio frekvencija.na 90,3 je nekko, na 95,6 je neko, na 101,7 je neko. a nema veze sa entitetima. kao ono od 88,0 pa do 95,0 je RS, od 95-100, je F BiH, od 100-107 je Distrikt.DiplomataSaSela wrote: Sta je za tebe ovde patriotizam...sto ce platit Adilove dugove(normalno ne iz svog djepa) i sto ce zlaja imati privatnu tv za predizborne kampanje...dodikove televizije sto nabrajas sa ovim nemaju veze...
pa i Gojer je rakeo prije dva tri mjeseca da su oni iz Istocnog Sarajeva svim silama pokusavali da kupe frekvennciju od Adila. A ovaje izrazio zelju da to ipak ostane u Sarajevu. takvu je gojer izjavu dao ne znam sada tacno kome. po meni to je cisti patriotizam.
zar mislis da bi S za BiH podrzala SDP zbog nekog drugog razloga osim patrioptskog. mislim da nebi. a SDA se nasao uvrijedjenim jer je taj projekat davno pokrenula Semiha pa im krivo sto ce kajmak-slavu da pokupi Alija. isto kao sto je ona pokupila kajmak kada se otvorio bazen a ideja je bila od Damira H.
- stochar
#28 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
ne sekriajte se, i druge ce stranke uhljebit' svoje kadrove po principu ja tebi-ti meni, ne moraju svi raditi na TV GRSA, ima i drugih institucija...
helem, kontam pokrenuti inicijativu za pokretanje TV Bistrika&okolice, posto je taj kraj nepravedno zapostavljen u medijima...
helem, kontam pokrenuti inicijativu za pokretanje TV Bistrika&okolice, posto je taj kraj nepravedno zapostavljen u medijima...
- Control panel
#29 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
ma naravno druze addeme. sve je ovo boljsevicko, staljinisticko, udbasko, komunisticko, komunjarska zavjera.addem wrote:Klasican lopovluk SDP-a.
cista klasika. ne znam kako su ovako ofirni. sram ih bilo. potrosice milion budzetskih para koje su ustedili na raznim putovanjima, komisijama, proslavama...
kako su samo mogli stediti na ovakvoj krizi. mislim da je bilo bolje da su putovali po svijetu i da su placali one komisije i da su samo slavili ne znam ni ja sta.
treba da se ugledaju na federaciju pa da fino trose nase budzetske pare i da za ovih nekoliko godina odvedu federaciju u minus od milijardu i 200 miliona.
to je klasicno postenje SDA-SzaBIH-HDZ.
bravo druze addeme
- ecstase
#30 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
1.smijenimo gradonacelnika
2.izadjimo na proteste
2.izadjimo na proteste
-
sinergija
#31 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
ovo je dubokoumnoecstase wrote:1.smijenimo gradonacelnika
2.izadjimo na proteste
bravo, koliko si to smisljao.
- stochar
#32 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
dio oko stednje je super, ali onda sve pada u vodu jednim ovakvim kretenskim potezom "Spasavajuci vojnika Adila". valjda su se te ustedjene pare mogle negdje korisnije uloziti? na zalost, oni se ovim potezom upravo ugledaju na Federaciju i postenjacine iz SDA-SPiH-HDZ, valjda po formuli - ako ih ne mozes pobijediti, ti im se pridruzi...Control panel wrote:ma naravno druze addeme. sve je ovo boljsevicko, staljinisticko, udbasko, komunisticko, komunjarska zavjera.addem wrote:Klasican lopovluk SDP-a.![]()
cista klasika. ne znam kako su ovako ofirni. sram ih bilo. potrosice milion budzetskih para koje su ustedili na raznim putovanjima, komisijama, proslavama...
kako su samo mogli stediti na ovakvoj krizi. mislim da je bilo bolje da su putovali po svijetu i da su placali one komisije i da su samo slavili ne znam ni ja sta.
treba da se ugledaju na federaciju pa da fino trose nase budzetske pare i da za ovih nekoliko godina odvedu federaciju u minus od milijardu i 200 miliona.
bravo druze addeme
- addem
#33 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Nisam mislio na komunjare vec na SDP, a ovo je jedan od nizu lopovskih poteza. Kradu se pare naroda da bi jedna profiterska stranka mogla da se reklamira.Control panel wrote:ma naravno druze addeme. sve je ovo boljsevicko, staljinisticko, udbasko, komunisticko, komunjarska zavjera.addem wrote:Klasican lopovluk SDP-a.![]()
bravo druze addeme
Marin Ivanisevic, Lidja Korac, Damir Hadzic, Alija Behmen, i naravno Zlatko Lagumdzija bez kojeg se nikako ne moze, evo pokazuju kakva je zaprvao lopovska banda na celu SDP-a.
Jedini kojima skidam kapu i ciji ugled nije uprljan su Zeljko Komsic i Jasmin Imamovic. Ali pored ovih gore navedenih lopova, profitera koji su na vlasti (sva sreca samo na lokalu) bojim se da nista ne mogu uraditi.
SDP=KORUPCIJA=LOPOVLUK
-
sinergija
#34 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
addem wrote:
Nisam mislio na komunjare vec na SDP, a ovo je jedan od nizu lopovskih poteza. Kradu se pare naroda da bi jedna profiterska stranka mogla da se reklamira.
Marin Ivanisevic, Lidja Korac, Damir Hadzic, Alija Behmen, i naravno Zlatko Lagumdzija bez kojeg se nikako ne moze, evo pokazuju kakva je zaprvao lopovska banda na celu SDP-a.
Jedini kojima skidam kapu i ciji ugled nije uprljan su Zeljko Komsic i Jasmin Imamovic. Ali pored ovih gore navedenih lopova, profitera koji su na vlasti (sva sreca samo na lokalu) bojim se da nista ne mogu uraditi.
SDP=KORUPCIJA=LOPOVLUK
kad si tako slatkorjeciv hajde daj neki onda epitet za SDA, SZABIH, HDZ, SNSD...
- stochar
#35 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
uvijek isti recept - kad spomenes kriminal SDA-HDZ-SBiH odma' se tema okrece: a sta je sa kriminalom Damira Hadzica?! i evo sad obrnuto.sinergija wrote:addem wrote:
Nisam mislio na komunjare vec na SDP, a ovo je jedan od nizu lopovskih poteza. Kradu se pare naroda da bi jedna profiterska stranka mogla da se reklamira.
SDP=KORUPCIJA=LOPOVLUK
kad si tako slatkorjeciv hajde daj neki onda epitet za SDA, SZABIH, HDZ, SNSD...
pa stan'te malo, haj' da se na temi o kriminalu jednih, raspravlja o tom kriminalu. zamisli sad da advokat ciji je klijent osumnjicen za razbojnistvo kaze: nije to nista, vidi onog tamo ubio covjeka! OK, jeste taj ubio covjeka, ali to ne oslobadja ovog krivice za razbojnistvo.
ovdje je tema katastrofalna odluka o formiranju jos jedne TV stanice, spasavanju guzice Adila&Comp i reklamiranju odredjenie politike od nasih para! sta god 'oni drugi' da su uradili, to je za ovu temu nebitno, isto k'o sto prica o kriminalu 'onih drugih' ne bi trebala biti skretana na ovu pricu na drugim temama!
meni je najsmjesnije to sto oni pricaju o ustedi, kao, ustedjeli smo i nismo kupili kavijar, pa cemo sad od tih para kupit' jelkica za auto u vrijednosti 10.000 maraka... ja ustede i govana!
- ecstase
#36 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
sinergija wrote:ovo je dubokoumnoecstase wrote:1.smijenimo gradonacelnika
2.izadjimo na proteste
bravo, koliko si to smisljao.
izmedju paljenja cigare i spustanja upaljaca
-
Akibh
#37 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
@control panel - fakat si presmijesan lik, na svakoj temi sve ispocetka: 'Zlatko je najbolji','Behmen ustedio','Damir posten', 'Lidija ok',...
Sto se mene tice, ubrzo ce izbori i kazna za ovakve kretenske poteze dragog nam gradskog vijeca...
Sto se mene tice, ubrzo ce izbori i kazna za ovakve kretenske poteze dragog nam gradskog vijeca...
- KadSeMrtviProbudimo
#38 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Patriotizam bi bio da je "Adil" tu frekvenciju poklonio gradu, a ne prodajom očistio nesposobnost u poslovanju i stvorena dugovanja.Control panel wrote:...pa i Gojer je rakeo prije dva tri mjeseca da su oni iz Istocnog Sarajeva svim silama pokusavali da kupe frekvennciju od Adila. A ovaje izrazio zelju da to ipak ostane u Sarajevu. takvu je gojer izjavu dao ne znam sada tacno kome. po meni to je cisti patriotizam.DiplomataSaSela wrote: Sta je za tebe ovde patriotizam...sto ce platit Adilove dugove(normalno ne iz svog djepa) i sto ce zlaja imati privatnu tv za predizborne kampanje...dodikove televizije sto nabrajas sa ovim nemaju veze...
Nije vrijednost kupoprodaje frekvencije samo ona prikazana u informacijama iz bliskih im izvora; šta je sa cijenom izrade studije ekonomske isplativosti, šta je sa troškovima administracije u prelaznom periodu, šta je sa troškovima održavanja, koliko košta pokretanje TV proizvodnje i td.
Preskup je taj tvoj patriotizam, preskup. Mogu se pare mnogo kvalitetnije potrošiti, a ne ovako.
Ponavljam sumnju da ovdje ima elemenata i krivične odgovornosti, tamo negdje oko članova 252. 253... Nisam pravnik
- BSn
#39 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
A ja im grdnog naziva. 
Nego, koja je korist od stednje, ako ce sve pare spiskati u TV?
To se na TVSA ne govori dovoljno o Sarajevu?! Jeste da je, po meni, TVSA prava rezimska postaja, ali je izgovor da se ne govori dovoljno o Sarajevu, kao gradu, u medijima cista glupost.
Gradjani od ovakvog spiskavanja novca imaju jednaku korist, kao i da su to vodeci ljudi potrosili na putovanja.
Ustede u vrijeme recesije i onda kupuju propale TV-stanice s milijunskim dugom.
Cuj patriotizam je ne dozvoliti I. Sarajevu da kupi tu frekvenciju. Meni to vise smrdi na nacionalizam.
To se na TVSA ne govori dovoljno o Sarajevu?! Jeste da je, po meni, TVSA prava rezimska postaja, ali je izgovor da se ne govori dovoljno o Sarajevu, kao gradu, u medijima cista glupost.
Gradjani od ovakvog spiskavanja novca imaju jednaku korist, kao i da su to vodeci ljudi potrosili na putovanja.
Cuj patriotizam je ne dozvoliti I. Sarajevu da kupi tu frekvenciju. Meni to vise smrdi na nacionalizam.
- Control panel
#40 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
@Akibh fakat si presmijesan lik, na svakoj temi sve ispocetka: 'Zlatko je najgori','Behmen potrosio','Damir lopov', 'Lidija fuj',...
Sto se mene tice, ubrzo ce izbori i glasaci ce prepoznati ublehase
- ecstase
#41 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Control panel wrote:@Akibh fakat si presmijesan lik, na svakoj temi sve ispocetka: 'Zlatko je najgori','Behmen potrosio','Damir lopov', 'Lidija fuj',...
A jel ti stvarno mislis da ce prepoznati jel to stvarno mislis?
1000 izbora 1000 puta ista stvar
- Control panel
#42 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
za mene je to patriotizam a ti gledaj kako hoces. kada je semiha putovala to niste odobravali. sada kada se ne putuje ni tio ne valja, govoris da trebaju da putuju. pa daj vise sta hocete.BSn wrote:A ja im grdnog naziva.
-
VjecitiStudent
#43 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Jos jedna idiotska, rezimska TV stanica sa nasih ledja
Evo na sta ce liciti vijesti:
Gradonačelnik primio delegaciju Parlamenta Republike Makedonije
Gradonačelnik Behmen primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Nizozemske
Zamjenik gradonačelnika primio delegaciju OO 18. Bajramskog turnira u malom nogometu
Gradonačelnik Behmen se obratio učesnicima 6. Regionalnog Ekonomskog foruma za jugoistočnu Evropu
Dogradonačelnik Živanović primio predstavnike Udruženja mladih KULT
...
(preneseno sa site-a gradske uprave http://www.sarajevo.ba)
Zamjenik gradonačelnika primio delegaciju OO 18. Bajramskog turnira u malom nogometu
Gradonačelnik Behmen se obratio učesnicima 6. Regionalnog Ekonomskog foruma za jugoistočnu Evropu
...
- Control panel
#44 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
od cijih para se reklamiraju stranke na BHT, FTV, TVSA.stochar wrote: uvijek isti recept - kad spomenes kriminal SDA-HDZ-SBiH odma' se tema okrece: a sta je sa kriminalom Damira Hadzica?! i evo sad obrnuto.
pa stan'te malo, haj' da se na temi o kriminalu jednih, raspravlja o tom kriminalu. zamisli sad da advokat ciji je klijent osumnjicen za razbojnistvo kaze: nije to nista, vidi onog tamo ubio covjeka! OK, jeste taj ubio covjeka, ali to ne oslobadja ovog krivice za razbojnistvo.
ovdje je tema katastrofalna odluka o formiranju jos jedne TV stanice, spasavanju guzice Adila&Comp i reklamiranju odredjenie politike od nasih para! sta god 'oni drugi' da su uradili, to je za ovu temu nebitno, isto k'o sto prica o kriminalu 'onih drugih' ne bi trebala biti skretana na ovu pricu na drugim temama!
meni je najsmjesnije to sto oni pricaju o ustedi, kao, ustedjeli smo i nismo kupili kavijar, pa cemo sad od tih para kupit' jelkica za auto u vrijednosti 10.000 maraka... ja ustede i govana!
- BSn
#45 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Control panel wrote:za mene je to patriotizam a ti gledaj kako hoces. kada je semiha putovala to niste odobravali. sada kada se ne putuje ni tio ne valja, govoris da trebaju da putuju. pa daj vise sta hocete.BSn wrote:A ja im grdnog naziva.
Ne govorim ja da trebaju da putuju, nego kazem da je gradjanima sasvim isto da li ce politicari putovati, ili trosite novac na propale televizije s milijunskim dugom.
A sto se tice "patriotizma", meni ovo mirise na onaj SDA 92.-95. patriotizam - od Bas-carsije do Cengic Vile, tj. Bosna je samo tamo gdje su Bosnjaci i sve si veci patriota ako sto bolje suknes tam-anam onom, pa makar za to izvalio 2-3 milionceka u doba recesije.
- Magarece_godine
#46 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
DA bi novi vlasnik televizije zadrzao dozvolu za emitovanje na odredjenojfrekvenciji ne smije mjenjati naziv i logo. Znam, jer je prije nekoliko godina jedan poznannik htio privatizirati jednu tv, medjutim kada su mu rekli da ne moze promjeniti naziv, on je odustao. Odnosno moze se promjeniti naziv, ali tada se gubi frekvencija i za nju se treba ponovo aplicirati, bas kao sto mogu uciniti ostali pravni subjekti. Dakle, ako 99 bude mjenjao naziv, aplikaciju za tu frekvenciju moze podnijeti neko kome treba ista, recimo vlasnik HS-a...
- Control panel
#47 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
a odlicne su vijesti ili bi trebalo da gradska TV kaze:VjecitiStudent wrote:Jos jedna idiotska, rezimska TV stanica sa nasih ledja![]()
...
dodik raspisuje referendum,
dodik napao Incka, Silajdzica, Tihica,
Dodik ovo dodik ono,
onda vijesti iz svijeta koje nemaju veze sa opcinama u sarajevu,
medjunardoni sport, nigdje domaceg
onda crna hronika, opljackao, ubio, silovao, droga, prostitucija, kriminal,
kod nas se uvijek napada ono sto je pozitivno, daj nam samo ono sto je lose i sto crnje, kao u horor filmovima.
- Control panel
#48 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
i ja sam gradjanin ovog grada i meni nije isto. ovo je ipak projektno ulaganje bez obzira ko sta mislio. a putovanje je zajebancija. ice, pice, hoteli, dnevnice, suplja...BSn wrote: Ne govorim ja da trebaju da putuju, nego kazem da je gradjanima sasvim isto da li ce politicari putovati, ili trosite novac na propale televizije s milijunskim dugom.
A sto se tice "patriotizma", meni ovo mirise na onaj SDA 92.-95. patriotizam - od Bas-carsije do Cengic Vile, tj. Bosna je samo tamo gdje su Bosnjaci i sve si veci patriota ako sto bolje suknes tam-anam onom, pa makar za to izvalio 2-3 milionceka u doba recesije.
ja ovdje ne mislim na bosnjacki patriotizam i moji postovi govore o mojim stavovima na nekim drugim temama. a na svu srecu to nije 2-3 miliona nego je mnogo manje. mogu misliti kako bi napadali da stvarno kosta kupovina 3 miliona.
- ecstase
#49 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Mislim da su ovdje Srbi kao konstitutivni narod zakinuti 
- BSn
#50 Re: Formira se gradska Radio-televizija Sarajevo
Control panel wrote:i ja sam gradjanin ovog grada i meni nije isto. ovo je ipak projektno ulaganje bez obzira ko sta mislio. a putovanje je zajebancija. ice, pice, hoteli, dnevnice, suplja...BSn wrote: Ne govorim ja da trebaju da putuju, nego kazem da je gradjanima sasvim isto da li ce politicari putovati, ili trosite novac na propale televizije s milijunskim dugom.
ja ovdje ne mislim na bosnjacki patriotizam i moji postovi govore o mojim stavovima na nekim drugim temama. a na svu srecu to nije 2-3 miliona nego je mnogo manje. mogu misliti kako bi napadali da stvarno kosta kupovina 3 miliona.
Milioncek za TV, milioncek za dug - taman dodje izmedju 2 i 3 miliona.
A gradjane niko nista nije pitao.