štela!!! U državnoj službi!?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#26 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Truba »

bit će tako sve dok kod privatnika ne bude bolje ( u prosjeku)
-Romeo-

#27 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by -Romeo- »

komi wrote:bit će tako sve dok kod privatnika ne bude bolje ( u prosjeku)
jednog dana....u zemlji dembeliji...........
suzy_24

#28 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by suzy_24 »

Na žalost i sa bankama je ista priča. Od 100 ekonomista prijavljenih na konkurs dobije posao frizerka ili možda učiteljica razredne nastave. Zašto? Zato jer joj rođak, tata, stric direktor iste. Ne vrijeđam i ne ponižavam ni frizerke ni učiteljice ali svatko bira svoj poziv, te žene do tada i ne znaju šta je konto, šta je uplatnica. A ti koji 4 godine ispireš mozak sam sebi time sjediš kući jer....... nemaš tatu rođaka strica direktora :)
Dust

#29 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Dust »

Ma ovo u općini Trnovo je bilo na rubu incidenta, kazem Vam stoji ca. 30-tak ljudi ceka se taj famozni intervju sa strucnom komisijom u sastavu ko Brazil iz 90-tih, u tom momentu jedan kandidat dobija telefonski poziv te nakon toga zove na glas ''Ima li ovdje neki Bandic?'' ne sjecam se imena rekao je i ime.
Prilazi mu lik osmjeh od uha do uha i kaze svecano ja sam Bandic a ovaj ce pred svima ''Cestitam primljen si, sad me tvoja stela zvala'' :lol: :lol: :lol: .
a onda nastaje haos, dok se Bandic kulturno povlaci kroz mase.
Komisija pokusava sve smiriti te nece on bti primljen, te bla bla bla, uglavom bilo kako bilo bandic je primljen a ostali mogu ponovo kokurisati. ;-) :lol:
Hendrix

#30 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Hendrix »

Nemaju privatnici veze sa ovim danas, ovo je izgleda postalo moderno tražiti državne jasle da se ništa ne radi. Da se primaju beneficije i svakakve stimulacije za rad a da se kafe piju po kancelarijama. Ne kontam šta se ko ima žalit na državu kada mu je pola familije na njenoj grbači, država je super. Gledam te džabojede oko sebe svaki dan, zajebavaju se na poslu većinom na Facebook i sličnim sranjima koja su idealna za tip posla "državne jasle". Svaki dan slušam istu priču, ma jebo to samo da se uvalim u državno, samo da mi je tamo...
Ovo je više genetski usađeno u nas i mislim da se nikada iskorjeniti neće, pošteni i pametni mladi ljudi nemaju apsolutno nikakve šanse pored familijarnih veza i to se više i ne krije. I onda jedini izbor učlaniti se u stranku i ljubljenjem stražnjica glavonja dostići neki nivo štele da se može čovjek zaposliti, ma jebo ovo sve, mi propadamo i to sigurno.
jedna tamo

#31 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by jedna tamo »

Hendrix wrote:Nemaju privatnici veze sa ovim danas, ovo je izgleda postalo moderno tražiti državne jasle da se ništa ne radi. Da se primaju beneficije i svakakve stimulacije za rad a da se kafe piju po kancelarijama. Ne kontam šta se ko ima žalit na državu kada mu je pola familije na njenoj grbači, država je super. Gledam te džabojede oko sebe svaki dan, zajebavaju se na poslu većinom na Facebook i sličnim sranjima koja su idealna za tip posla "državne jasle". Svaki dan slušam istu priču, ma jebo to samo da se uvalim u državno, samo da mi je tamo...
Ovo je više genetski usađeno u nas i mislim da se nikada iskorjeniti neće, pošteni i pametni mladi ljudi nemaju apsolutno nikakve šanse pored familijarnih veza i to se više i ne krije. I onda jedini izbor učlaniti se u stranku i ljubljenjem stražnjica glavonja dostići neki nivo štele da se može čovjek zaposliti, ma jebo ovo sve, mi propadamo i to sigurno.

slažem se sa tobom...
ja bih bila zadovoljna i kod privatnika ali da me prijavi, da imam redovnu platu, pravo na slobodne dane....ima još toga
da me nemaltretira, da je kolko tolko zdrava radna sredina, da mi nije hladno tj.da neštedi na grijanju ..moji bivši poslodavci pola ovih uslova i više nisu ispunjavali....a radi se i u državnoj službi nije to baš tako čisto sumnjam da oni mogu baš tako po čitav dan ...
Truba

#32 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Truba »

to s državnim jaslama je tako jer su se svi opekli kod privatnika
ili barem znaju nekog ko je

radio bez plate
radio neprijavljen
radio i petke i svece
radio nedjeljom
radio u hladnom
radio na + 50
radio bez svjetla

i onda shvatis da se ne isplati i sanjaš državne jasle
mada i tamo ima poslova gdje se rintači u to ne sumnajm
jedna tamo

#33 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by jedna tamo »

ja sam prošle zime imala 3 puta upalu mokraćnog mjehura, nije bilo grijanja
al sve bi trpila samo da je bilo plate.... :roll:
Truba

#34 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Truba »

ja imam problema s okom 2 zime bez grijanja zbog sporenja direktora i vlasnika zgrade ko će plaćati struju

ljudi oko mene znaju priču da sam se zimi grijao na elek. šporet tako što sam ruke po ringli valjao
a glavu u rernu :mrgreen: i tako svakih pola sata

živa istina
jedna tamo

#35 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by jedna tamo »

komi wrote:ja imam problema s okom 2 zime bez grijanja zbog sporenja direktora i vlasnika zgrade ko će plaćati struju

ljudi oko mene znaju priču da sam se zimi grijao na elek. šporet tako što sam ruke po ringli valjao

živa istina

vjerujem ti....ganjaj traži ali nipošto neodustaj od državne nikad...jedino je to sigurno....bar po mome....i najbolja firma može propasti ili dođe drugi direktor pa ti letiš...a oni lezihljebovići vječno traju :D
bar ja mislim...
ja sad samo ganjam štele, zovem ljude koje i neznam baš me briga za svakoga više samo da mi se ubaciti pa i da čistim...lako bi ja prešla na više mjesto ...mislim pomoću diplome
znam jednu curu prijavila se za sekretaricu mudrica šutila i radila godinama i raspisali konkurs ona se prijavi prikaže diplomu VSS i dobije posao...ma moraš biti i mudar
Truba

#36 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Truba »

najbolji poslovi su za druge :mrgreen: sva sreća da živimo samo 75 godina :P neće vječno uživat glodari džabalebaroški :mrgreen:
jedna tamo

#37 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by jedna tamo »

komi wrote:najbolji poslovi su za druge :mrgreen: sva sreća da živimo samo 75 godina :P neće vječno uživat glodari džabalebaroški :mrgreen:

neš vjerovati ja stalno to govorim..hvala Bogu pa ima smrti....ja neznam šta bi da nema.... :shock:
to je jedina pravda....nema ni štela ni državne službe ma niko te neće spasiti ni mamice ni tatice ....ma ni sreća ti neće pomoći....
Truba

#38 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Truba »

:mrgreen: od pola 9 jutros sam na poslu :mrgreen: :bih: do sad evo :bih:

znaš kako ja to gledam

njima će se teže u penziju :mrgreen: ići jer nisu navikli da rade :lol: :lol: :lol:
ibizza

#39 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by ibizza »

ima li sad kakvih konkursa za pripravnike u drzavnim sluzbama??? :D :D
nacuo sam,nekad u januaru ce biti konkurs za UIO...
pa et,trazite stele :lol:
jedna tamo

#40 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by jedna tamo »

bermiin wrote:ima li sad kakvih konkursa za pripravnike u drzavnim sluzbama??? :D :D
:lol: :lol: :lol:
ja nisam pripravnik imam 2 godine staža u struci kao dipl.ing.hemije :D
jedna tamo

#41 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by jedna tamo »

bermiin wrote:ima li sad kakvih konkursa za pripravnike u drzavnim sluzbama??? :D :D
:lol: :lol: :lol:
ja nisam pripravnik imam 2 godine staža u struci kao dipl.ing.hemije :D
Truba

#42 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Truba »

aaa mutikaša
:D ja sam žurnalista grom me ubio :D šta si napravih :skoljka: :lol: :lol: :lol: :lol:
whow

#43 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by whow »

"Rasizam , afere , korupcija , kriminal ; Americki Marlboro orginal " :lol: Dobro sestro jesi'l se ti jucer rodila pa tek sad' spoznala temeljne postulate naseg civiliziranog , demokratskog drustva. Dovoljno je da otvoris oci i pogledas oko sebe i sve ce ti biti jasno. Pogledaj ko su predsjednici ,ministri , parlamentarci , zastupnici pa onda ideolozi sto sire mrznju i njihovi poslusnici u organima izvrsne vlasti koji budno bdiju nad svojim gospodarima. Radi se o univerzalnim fenomenima , pazi u Americi ima 40 milona ljudi koji nemaju zdravstveno niti socijalno osiguranje a radi se o najbogatijoj drzavi na svijetu , pola stanovnistva na Africkom kontinentu je zarazeno HIV-om i niko se previse ne sekira oko toga , u svijetu se trenutno vode stotine besmislenih ratova od kojih ce jedinu korist imati profiteri , miloni djece u Indiji i Kini umiru od gladi dok zive po smetljistima i nisu sigurni kada ce imati sljedeci obrok. U isto vrijeme tkz. srednja klasa u industriskom svjetu je smrtno zabrinita zbog Brada i Angeline i cinjenice da Oprah prekida show 2011. Bosanska sportska javnost prati svaki potez Edina Dzeke i ZvjezdanaMisimovica dok notorni , pravosnazno osudeni ,kriminalac poput Usanovica unistava i zadnju mrvu dostojanstva koje je preostala ovom narodu dok flagrantno krsi zakone ili se vjesto koristi nedostatcima istih za licno bogacenje. Ti nam sada tu lamentujes oko jednoga namjestenoga konkursa. Pa svi mi znamo da je sve nasteljeno , konkursi se stele i ovdje u Kanadi i u Njemackoj a vjerovatno i u Kini. Na tebi je da to promjenis ! Da li si odradila zalbenu proceduru ,isla na vise instance ,konsultovala ombdusmena , kontaktirala medije itd , itd .Postoje nacini da se bori sa ovakvim pojavama. Ukoliko su tvoje optuzbe tacne postoji materijal da se pokrene krivicni proces protiv pocinioca jer govoris o korupciji , zloupotrebi polozaja i vjerovatno jos par krivicnih djela . Nemoj me pogresno shvatiti ali je vrijeme da se probudis iz tog sna u kome zivis tamo u bajkovitom Sarajevu i uradis nesto za sebe. I da kada dode vrijeme IZBORA sjeti se ovoga sto si napisala i dobro razmisli prije nego sto zaokrusis SVOJE jer sto bi rekao nas narod :we're all in this together :wink: "

Pozz Whow
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#44 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by corolla02 »

@whow; odkud tebe ovdje :? , bizi dole na auta ba!
:lol:
whow

#45 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by whow »

corolla02 wrote:@whow; odkud tebe ovdje :? , bizi dole na auta ba!
Ma nesto slabe teme ovih dana na auto-forumu pa evo me malo "u gostima " na Ekonomiji :) .Al' dobro si ti, bolje da ja bjezim na auto-forum dok ovdje nisam fasovao bana, pa ko ce se poslje vaditi :lol: Inace znas kako su se nekada u Sarajevu djelile "zemske" ? Na dobre , lose i one sa Ekonomije :-) .

Inace kako u Ameriki ,ide li Corolla ?
corolla02
Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
Horoskop: Gemini

#46 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by corolla02 »

whow wrote:
corolla02 wrote:@whow; odkud tebe ovdje :? , bizi dole na auta ba!
Ma nesto slabe teme ovih dana na auto-forumu pa evo me malo "u gostima " na Ekonomiji :) .Al' dobro si ti, bolje da ja bjezim na auto-forum dok ovdje nisam fasovao bana, pa ko ce se poslje vaditi :lol: Inace znas kako su se nekada u Sarajevu djelile "zemske" ? Na dobre , lose i one sa Ekonomije :-) .

Inace kako u Ameriki ,ide li Corolla ?
Ma stisli me papiri sa svih strana, doduse bez kabla :wink:
zijancer

#47 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by zijancer »

ja imam problema s okom 2 zime bez grijanja zbog sporenja direktora i vlasnika zgrade ko će plaćati struju

živa istina
:P

Image
sodom

#48 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by sodom »

Curo javi mi se na pm, ostalo ćemo dogovoriti :D
Alfons Kauders

#49 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by Alfons Kauders »

komi wrote:najbolji poslovi su za druge :mrgreen: sva sreća da živimo samo 75 godina :P neće vječno uživat glodari džabalebaroški :mrgreen:
eee 75 godina...

imam jos 30 do penzije, al imam zato fol...

pusim dvije kutije dnevno, popijem barem 7-8 stoja mjesecno, a ako ko ponudi jos kakvih poroka, rijetko odbijam...

vidis... kurac ce oni meni na grbaci sjedit za 20 godina... jedino ako ih pokopaju sa mnom... serem im se na drzavnu sluzbu, sindikat, regres i nadasve topli obrok...

:D
felipe kajetano

#50 Re: štela!!! U državnoj službi!?

Post by felipe kajetano »

....i ogrev :skoljka:
Post Reply