Valentin Inzko All About

MufljuzMali

#26 Re: Valentin Inzko All About

Post by MufljuzMali »

tonyj wrote:Mufljuze taman sam mislio reći kako su mi najdraži "skandinavski" patrioti sole pamet, kad si sam to priznao. To za 15% GDP-a zaveži mačku o rep.
Pročitao sam kolumnu i ni na jednom mjestu ne vidim da je autor spomenuo da je OHR plaćen od strane BiH. Mislim da svatko zna da OHR plaćaju zemlje PIC-a. Ono što je autor htio reći, a u tom ga podržavam, jeste da je OHR postao svrha samom sebi i da se bogati na račun naše situacije. Zato je njima u interesu da se održi ovakvo stanje.
izvinjavam se sto sam slagao za 15%. istina je 23% @ 2004
izvor: http://siteresources.worldbank.org/INTE ... apter2.pdf

a u pravu si. i ja sam da se odmah svi stranci i sve pare i svi projekti fino povuku jer oni ionako odrzavaju sami sebe jer BiH je jedna tako fina i funkcionalna drzava i to sve je viska. i naravno oni su krivi za sve. bas me interesuje koliko bi trajala ta sreca i veselje. :run:
tonyj

#27 Re: Valentin Inzko All About

Post by tonyj »

MufljuzMali wrote: izvinjavam se sto sam slagao za 15%. istina je 23% @ 2004
izvor: http://siteresources.worldbank.org/INTE ... apter2.pdf

a u pravu si. i ja sam da se odmah svi stranci i sve pare i svi projekti fino povuku jer oni ionako odrzavaju sami sebe jer BiH je jedna tako fina i funkcionalna drzava i to sve je viska. i naravno oni su krivi za sve. bas me interesuje koliko bi trajala ta sreca i veselje. :run:
Mufljuze, ponavljam još jedamput: pojma ti nemaš o stanju u BiH. Ponavljam i to da su mi "najdraža" patriotska naklapanja iz Skandinavije. Zna se kako se računa struktura BDP-a jedne države, "remmitance receive" ne čini i ne može činiti dio te strukture, pa to ti stoji i u linkanom dokumentu. U vidu čega to "dijaspora" pomaže? Otvorila industriju? Zaorala polja, posadili krompir?... Banaliziraš! Prouči malo čoeče!
U MIP-u BiH postoje podaci o ulazu skoro 15 milijardi KM za "pomoć" BiH, medjutim, nakon toga se ima papira (pokrica) za samo oko 7, dok se za 8 gubi svaki trag. Šta misliš, Skandinavac, gdje je otišlo tih 8 milijardi??? Banaliziraš i skrećeš s teme! Tema je o Inzku, a on je postao svrha samom sebi u BiH.
Andaluz1

#28 Re: Valentin Inzko All About

Post by Andaluz1 »

Obecao je da ce rijesiti pitanje gradonacelnika Mostara, plus dao je realn i istint izvjestaj uN, sto ga cini veoma dobrim kandidatom za najboljeg OHR do sada, ako nista ima dobre namjere.
Skijash

#29 Re: Valentin Inzko All About

Post by Skijash »

Visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko nametnuo je danas odluku o produženju mandata na još tri godine stranih sudija i tužilaca u BiH koji rade na predmetima ratnih zločina, upkos oštrom protivljenju političara iz Republike Srpske.

Inzko je rekao da će strane sudije i tužioci ostati u odjeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u funkciji savjetnika, te da u ovom slučaju nije iskoristio bonska ovlaštenja.
-----------------------------------------------------------------------

Međunarodna zajednica opet pravi ustupke i ide linijom manjeg otpora. Neće da produže mandat kadrovima koji se bave organizovanim kriminalom jer Milan Martić prijeti. U ***** materinu, u koga se i mi uzdamo. Zna li ko koliko košta automatska ?
sansun

#30 Re: Valentin Inzko All About

Post by sansun »

Inzko je rekao da će strane sudije i tužioci ostati u odjeljenju za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH u funkciji savjetnika, te da u ovom slučaju nije iskoristio bonska ovlaštenja.
kako god, Dodik je dobio što je i tražio, a ionako jebo i narod i državu koji ne mogu sami ništa da naprave.
Maraschino

#31 Re: Valentin Inzko All About

Post by Maraschino »

Inzko, vrijeme ti je da promijenis terapiju.
kiky

#32 Re: Valentin Inzko All About

Post by kiky »

:-)
mO k3

#33 Re: Valentin Inzko All About

Post by mO k3 »

zadnji post prije 9 godina :shock: :shock: :shock:

Jeli becka schnitzel ikada koristio Bonnske ovlasti ?? osim sto je izrazio zabrinutost ??
Post Reply