Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

b0sna

#26 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by b0sna »

vukojebina wrote:
b0sna wrote: Sad mi treba funkcionalno auto, a odlučio sam se za Golfa 4 iz mnogo razloga, ipak je VW broj 1. za Balkan...a možda uzmem i Golfa 5,vidjet ću razvoj situacije.

Pozdrav...evo pratio sam malo temu i cito raznorazne komentare, uglavnom negativne vezano za sam pojam golfa...ali ova recenica me je jako zainteresovala i mislim da bi ti mogao dat par savjeta, ustvari preporuku vezano za odluku o kupovini golfa 4 ili golfa 5... posto sam i sam vlasnik golfa 5, 1.9 , 105 konja blablabla, a stari mi je vlasnik golfa 4, isto sve potupno...eh, njegov je 2003 godiste, zadnja serija, znaci perfekcija, a moj petica je 2004 godiste, znaci tek pocetak proizvodnje...ali razlika je da bog sacuva...hocu prvo reci da svi golfovi imaju uglavnom iste probleme, tj sjebe se brava na gepeku, crkne motoric od podizaca stakala itd. kod cetvorke je to 10 puta izrazajnije i ucestalije, te vazda nesto ponovo zajebava...doduse nisu to veliki kvarovi i nije uopste skupo, al brate zivcira do ludila kad otvoris vrata recimo i nece da ti na board computeru pokaze da su otvorena, neka plastika se izlizala i ne funkcionise...
neki dan ja vozio svog na omtc (bosanski bihamk) da mi zamijene sijalicu, pita cojk koje auto, reko golf petica, kaze tip uh dobro je, da je cetvorka zaplako bi, kaze, nemozes zamijenit sijalicu a da ne iscepis prste...

starog je cetvorka izasla oko 19000 km, (uvoz iz inostranstva, carina, registracija), a ja sam svoju platio 10450 eura u austriji, i eto znaci dodaj jos carinu, al opet mislim da nije velika razlika, a dobijes sigurno bolje, vise prostora i doooooosta kvalitetnije auto...

te price da se golf u inostrastvu moze nac malte ne do dzaba pusti kraju...ja sam 6 mjeseci obilazio auto kuce, pijace, sve zive opcije, trazio sam iskljucivo cetvorku ili peticu, i recimo za nekih 5000 eura mozes nac cetvorku al da je bijela, sa troja vrata, od opreme opaljac i preso jedno 180 milja...iole dobra cetvorka kosta 7 i gore, jednu sam vidio cak 9500 e
Hvala na odgovoru, znam ja da dobre četvorke nisu baš jeftine vani, naravno ako čovjek želi da ta četvorka liči na nešto...usput gledam i petice.
Što se tiče uvoza mislim da su domaći dileri auta u prednosti nego da ja sam odem po auto jer dileri imaju uhodan posao, npr. kupe više auta odjednom i to smanjuje cijenu i nabavke i prevoza, onda na carini imaju svoje ljude koji ta auta procjene MNOGO jeftinije nego što bi meni procjenili pa tako manje plate i PDV-a i carine, uglavnom dileri imaju te uhodane kanale i znaju kako proći najjeftinije.
amortizer

#27 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by amortizer »

StiLista wrote:
vukojebina wrote:
b0sna wrote: Sad mi treba funkcionalno auto, a odlučio sam se za Golfa 4 iz mnogo razloga, ipak je VW broj 1. za Balkan...a možda uzmem i Golfa 5,vidjet ću razvoj situacije.

Pozdrav...evo pratio sam malo temu i cito raznorazne komentare, uglavnom negativne vezano za sam pojam golfa...ali ova recenica me je jako zainteresovala i mislim da bi ti mogao dat par savjeta, ustvari preporuku vezano za odluku o kupovini golfa 4 ili golfa 5... posto sam i sam vlasnik golfa 5, 1.9 , 105 konja blablabla, a stari mi je vlasnik golfa 4, isto sve potupno...eh, njegov je 2003 godiste, zadnja serija, znaci perfekcija, a moj petica je 2004 godiste, znaci tek pocetak proizvodnje...ali razlika je da bog sacuva...hocu prvo reci da svi golfovi imaju uglavnom iste probleme, tj sjebe se brava na gepeku, crkne motoric od podizaca stakala itd. kod cetvorke je to 10 puta izrazajnije i ucestalije, te vazda nesto ponovo zajebava...doduse nisu to veliki kvarovi i nije uopste skupo, al brate zivcira do ludila kad otvoris vrata recimo i nece da ti na board computeru pokaze da su otvorena, neka plastika se izlizala i ne funkcionise...
neki dan ja vozio svog na omtc (bosanski bihamk) da mi zamijene sijalicu, pita cojk koje auto, reko golf petica, kaze tip uh dobro je, da je cetvorka zaplako bi, kaze, nemozes zamijenit sijalicu a da ne iscepis prste...

starog je cetvorka izasla oko 19000 km, (uvoz iz inostranstva, carina, registracija), a ja sam svoju platio 10450 eura u austriji, i eto znaci dodaj jos carinu, al opet mislim da nije velika razlika, a dobijes sigurno bolje, vise prostora i doooooosta kvalitetnije auto...

te price da se golf u inostrastvu moze nac malte ne do dzaba pusti kraju...ja sam 6 mjeseci obilazio auto kuce, pijace, sve zive opcije, trazio sam iskljucivo cetvorku ili peticu, i recimo za nekih 5000 eura mozes nac cetvorku al da je bijela, sa troja vrata, od opreme opaljac i preso jedno 180 milja...iole dobra cetvorka kosta 7 i gore, jednu sam vidio cak 9500 e
Svaka cast na postu! Nek se konacno nasao neka da realno kaze o uvozu i da auta tamo ne rastu na grani,tj. dobra auta!
Dovoljno je pogledati njihove site-ove i postaviti pitanje zasto pored vecine pise za export? Jer su tehnicki neispravna, udarana, sastavljana, a o vracanju kilometar sata da i ne pricamo.
Zvao sam ja lika u Anversu (Belgija), nas jezik covjek prica, mislim da je iz Srbije. Ma covjek mi nahvalio auto, ma avion, ali trebaju mu hitno pare zato prodaje jer je narucio dva druga auta koje mora odmah platiti. Na kraju mu kazem da sam kontao "ostaviti" auto bar godinu u Belgiji pa tek onda ici u BiH te sto pise da je za export? Auuuu, on se sje'a. Kaze halo pa mi pricamo nas, nisam odmah ni skontao umoran sam nesto. Nije auto za tebe. Bilo je udarano, a i vracen je sat. Osim toga bilo je registrovano kao transportno auto sa samo dva sjedista, pa su za izvoz ubacena jos dva bez atesta. Ovo je za Afrike, ali nacu ja tebi samo reci sta trazis?
Eto toliko o tome. Otvori dobro oci, zelim ti svaku srecu i da te nikad ni glava u njemu ili zbog njega ne zaboli.
P.S. ono sam se malo salio za onih 250-300KM i da ga ne prodajes, misleci pri tome da ces ga prodati na otpad radi kilometraze.
whow

#28 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by whow »

U Americi i Kanadi a vjerujem i EU VW prodaje certifikovane VW na koje daje garanciju. Auto doduse ne smije biti starije od 5 godina niti imati vise od 80 000 km ali je to dobra opcija za nekoga ko razmislja o kvalitetnom VW-u . Dakle VW garantira da vozilo nije bilo udareno , kilometraza je orginalna , svi servisi uradeni prema standardima i cak se daja produzena garancija na 2 godine ili 40 000 km. Jeste da kosta malo vise ali znas sta kupujes a ne kao sto ovaj covjek iznad napisa da se nadmudrujes sa bjelosvjetskim lopovima.
b0sna

#29 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by b0sna »

whow wrote:U Americi i Kanadi a vjerujem i EU VW prodaje certifikovane VW na koje daje garanciju. Auto doduse ne smije biti starije od 5 godina niti imati vise od 80 000 km ali je to dobra opcija za nekoga ko razmislja o kvalitetnom VW-u . Dakle VW garantira da vozilo nije bilo udareno , kilometraza je orginalna , svi servisi uradeni prema standardima i cak se daja produzena garancija na 2 godine ili 40 000 km. Jeste da kosta malo vise ali znas sta kupujes a ne kao sto ovaj covjek iznad napisa da se nadmudrujes sa bjelosvjetskim lopovima.
Evo auta u Njemačkoj što upravo Volkswagen prodaje! http://vtp.volkswagen.de/vwgwb/controll ... K=UT0JPnc=

Ovaj Golf na primjer, Volkswagen prodaje http://vtp.volkswagen.de/vwgwb/controll ... &lines2=10
emko1234

#30 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by emko1234 »

meni je stari svojevremeno vozio 528i sa steptronic mjenjacem,mislim da je bio 2001,193ks drugom je razvlacio 120km/h..uglavnom imao je one angel eyes..dobar auto pravo al je prosjecna po gradu bila 17l,eto nije imao M paket al je imao sve pa i ta kozna sjedista sto ti kazes da ih ne bi vise nikad uzeo..evo gledam sad su napravili neka nova sjedista sa specijalnom kozom koja se ne grije ni kad je direktno izlozena suncu..bmw je naplacuje 3000€.. :D pa da znas mozda se predomislis..
sto se tice golfa ja isto mislim da mozes do 11 milja naci to sto trazis..13 milja gledam 2002 tdi,di crveno..130ks sve ima..climatronic,bord,daljinski ..samo eto stakla na kurblu..u ac quattru kupljen..137 milja preso :D znaci moze se naci..
whow

#31 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by whow »

b0sna wrote:
whow wrote:U Americi i Kanadi a vjerujem i EU VW prodaje certifikovane VW na koje daje garanciju. Auto doduse ne smije biti starije od 5 godina niti imati vise od 80 000 km ali je to dobra opcija za nekoga ko razmislja o kvalitetnom VW-u . Dakle VW garantira da vozilo nije bilo udareno , kilometraza je orginalna , svi servisi uradeni prema standardima i cak se daja produzena garancija na 2 godine ili 40 000 km. Jeste da kosta malo vise ali znas sta kupujes a ne kao sto ovaj covjek iznad napisa da se nadmudrujes sa bjelosvjetskim lopovima.
Evo auta u Njemačkoj što upravo Volkswagen prodaje! http://vtp.volkswagen.de/vwgwb/controll ... K=UT0JPnc=

Ovaj Golf na primjer, Volkswagen prodaje http://vtp.volkswagen.de/vwgwb/controll ... &lines2=10

Pa evo na ovoj stranici mozes naci 2002 godiste Golf TDI ,ima ih 22 , u rasponu od 5400 Eura do 9900 Eura najskuplji. Kilometraza u rasponu od 82 k do 152 K. Obzirom da se prodaje u ovlastenom servisu to ti je bolje nego da kupujes od nekih dripaca. Mislim da cak i da platis dadzibe opet se isplati.
b0sna

#32 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by b0sna »

whow wrote:"dripaca"
:lol: :lol:

:bih:
dottore

#33 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by dottore »

ako neces na autopijacu oglase u ruke
Golf 4, 1.9TDi, 2003. god., registrovan, full oprema, kupljen u bh.10.500KM, može zamjena.
ovo mi se ne cini lose
vukojebina

#34 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by vukojebina »

b0sna wrote:

Upravo tako...treba realno skontat da nijedan taj "dripac" nece odradit poso uvoza auta iz inostranstva a da ne bude dobar bar 3000 eura, pa ti sad od cijene koju platis dripcu oduzmi tih 3000 eura i plus troskove razne, pa skontaj kolko je on platio auto tamo...i onda ti dodje i prosipa pricu, et rodjak materemi ko tebi, necu ti dinara uzet....
emko1234

#35 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by emko1234 »

vukojebina wrote:
b0sna wrote:

Upravo tako...treba realno skontat da nijedan taj "dripac" nece odradit poso uvoza auta iz inostranstva a da ne bude dobar bar 3000 eura, pa ti sad od cijene koju platis dripcu oduzmi tih 3000 eura i plus troskove razne, pa skontaj kolko je on platio auto tamo...i onda ti dodje i prosipa pricu, et rodjak materemi ko tebi, necu ti dinara uzet....
e jebiga sad,cuj 3000 eura..pa tolio kosta ta cetvorka tamo..mozda malo jace..gdje ce bit dobar toliko,pa svi bi to radili onda..ja znam ljude koji se bave i rade s autima..mogu po auto bit dobri u prosjeku,znaci govorim o cistoj zaradi..od 1000 do 2500,sto se tice ovih auto do jedno 10-12 milja eura
TheGodfather001

#36 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by TheGodfather001 »

Ovog VW je isao moj rodjak pogledati, i kaze da je super autic, ali nije vlasnik autokuce zelio da ide na zamjenu, i sada rodjak skuplja novac da ga kupi, naravno ako se vozilo ne proda u medjuvremenu.
I sama cijena govori o kakvom vozilu je rijec.
http://www.rellyeauto.com/index.php?sel ... 0&view=253
sLLayer

#37 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by sLLayer »

TheGodfather001 wrote:Ovog VW je isao moj rodjak pogledati, i kaze da je super autic, ali nije vlasnik autokuce zelio da ide na zamjenu, i sada rodjak skuplja novac da ga kupi, naravno ako se vozilo ne proda u medjuvremenu.
I sama cijena govori o kakvom vozilu je rijec.
http://www.rellyeauto.com/index.php?sel ... 0&view=253
super je i cjena :roll: :roll: :roll:
b0sna

#38 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by b0sna »

dottore wrote:ako neces na autopijacu oglase u ruke
Golf 4, 1.9TDi, 2003. god., registrovan, full oprema, kupljen u bh.10.500KM, može zamjena.
ovo mi se ne cini lose
Koji oglasnik je najbolje kupiti što se tiče oglasa za aute?
amortizer

#39 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by amortizer »

emko1234 wrote:
e jebiga sad,cuj 3000 eura..pa tolio kosta ta cetvorka tamo..mozda malo jace..gdje ce bit dobar toliko,pa svi bi to radili onda..ja znam ljude koji se bave i rade s autima..mogu po auto bit dobri u prosjeku,znaci govorim o cistoj zaradi..od 1000 do 2500,sto se tice ovih auto do jedno 10-12 milja eura
OK, nije 3000, ali jeste 2500 kao sto i sam kazes. E, pa malo brate, malo. Sta je to? Pola auta, sitnica
amortizer

#40 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by amortizer »

Lave, ovdje mozes pogledati priblizne cijene auta u Njemackoj, ali vodi racuna da su i ovdje u 90% slucajeva preprodavci u pitanju, tj. cijene su napucane i mozes ici bar 10% dole pri kupovini. Imas neka i sa garancijom tako da je i to uracunato u cijenu. Nemam pojma sta je golf IV, sta III... :sad: pa ti pogledaj sam, uglavnom stavio sam od 2003 dizel.
http://www.autoscout24.de/List.aspx?vis ... mvmd0=2084
HAVANA

#41 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by HAVANA »

amortizer wrote:Lave, ovdje mozes pogledati priblizne cijene auta u Njemackoj, ali vodi racuna da su i ovdje u 90% slucajeva preprodavci u pitanju, tj. cijene su napucane i mozes ici bar 10% dole pri kupovini. Imas neka i sa garancijom tako da je i to uracunato u cijenu. Nemam pojma sta je golf IV, sta III... :sad: pa ti pogledaj sam, uglavnom stavio sam od 2003 dizel.

Na ovim grobovima(prvih 7-8) ne da ne može zaraditi nego je zijan zagarantovan.
Znaš li ti koliko izadje ovaj jedan grobić ovde sa carinom i pdv-om,prevozom,registracijom...
b0sna

#42 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by b0sna »

HAVANA wrote:Znaš li ti koliko izadje ovaj jedan grobić ovde sa carinom i pdv-om,prevozom,registracijom...
Reci im Havana, reci im!!! :-D uputi ih malo, nema šanse da neko može zaraditi 2500 eura na preprodaji Golfa 4 u BiH! ...ja mislim da ako zarade 1.000 maraka na čisto sretni su!
HAVANA

#43 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by HAVANA »

b0sna wrote:
HAVANA wrote:Znaš li ti koliko izadje ovaj jedan grobić ovde sa carinom i pdv-om,prevozom,registracijom...
Reci im Havana, reci im!!! :-D uputi ih malo, nema šanse da neko može zaraditi 2500 eura na preprodaji Golfa 4 u BiH!

Ko na DOBROM golfu 4 zaradi 800 eura,naklon do poda a da bi i to zaradio nije morao uopšte dovoziti ovamo.To je tako dobra cijena da ga može tamo odmah prodati.Kakve bolan hiljade eura :-)
HAVANA

#44 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by HAVANA »

b0sna wrote:Zanima me vaše mišljenje koliko je realno dati para za: Golfa 4 TDI 90 KS, npr. 2000 godište, 150-200 hiljada kilometara(mada znamo da su svi brojači manje-više manipulisani), na BiH tablama naravno, standardne felge i oprema?

Vidim razne oglase na market.ba , p ik.ba , autopijaca.ba , ali me zanima vaše mišljenje o realnoj cijeni!!!

Velika hvala!

Dobar auto,5 vrata,klima...11 000km.
2001-oko 12 000km
2002=uvozna godina=euro 3 =100pk=novi sat sa prstenom=iz uvoza ne gledaj bez 14-14500km sve što je manje nešta mu je bilo.
Na našim tablama možeš naći povoljnije uvoznu godinu ali generalno golfa se čuvaj ko od zmije. :-)
Golf 5 tdi od 17 500km do 19 500 km...i skuplje
Bjež,hebo vas tema :run:
Haris.ba

#45 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by Haris.ba »

Ko je gledao Chop shop na discovery skontace. http://www.discoverychannel.co.uk/chops ... ndex.shtml

E sto oni likovi rade sa autima nije nista naspram sta se sve radi sa uvoznim autima u BH. I veoma rijetko sam sreo nekoga da prodaje auto a da nesta ne mulja. Zato ja nikada ne bih kupio polovno auto u BH osim na preporuku nekoga ko zna sve o tom autu, ili ja sam znam. Radije bih se skuckao i kupio novoga sandera, fabiju i slicno. Jer fazon je u tome da se najvise zaradi i najvise se radi na uvozenju havarisanih auta. Onda se sjece sta se treba, vari, farba. Zna se od tri auta sastaviti jedan i onda na autopijaci pricati o babi koja ga je vozila do granapa i cuvala u garazi. To auto ako je odradjeno kako treba(a cesto nije zbog brzine i fuserenja - narocito kod farbanja) nije toliko ni lose(dok se ne slupas) ili kasnije hoces da ga prodas pa saznas da je ko lego kockice sastavljan.

Ona prica kako je mala marza i slicno - jeste kod uvoza dobrih auta. Ali od toga preprodavaci i ne zive. Nego preporuka svima jeste naci dobroga majstora za motor (i pregled elektronike; obavezno mjerenje kompresije i pregled airbegova...) te dobroga lakirera. On ce ti za 2 minute reci ima li problema.

I jos jedan veliki problem jeste koristenje dijelova od ukradenih auta. Rijetko ko prodaje citavo ukradeno auto . A i vecina se prekuca. To cak preprodavac i ne mora znati(tako da ga ne mozes ni kriviti).

Uglavnom, onaj benga ti je bolji od cetvorke ili petice, ali sa normalnim(standardnim) felgama, gumama i amortizerima. I kad ga vozis normala to sto je lahak nazad ne stvara probleme(ako su dobre gume). Ali sta ce komsiluk reci ako benga nije do poda. :D A ko bengu ima a ne stisce (mislim auto :dance: )?
b0sna

#46 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by b0sna »

Haris.ba wrote:Ali sta ce komsiluk reci ako benga nije do poda.
Ti očito ne znaš šta je orginalni fabrički M-paket na BMW-u! Ne zamjerim ti, čovjek se cijeli život uči!
Haris.ba

#47 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by Haris.ba »

b0sna wrote:
Haris.ba wrote:Ali sta ce komsiluk reci ako benga nije do poda.
Ti očito ne znaš šta je orginalni fabrički M-paket na BMW-u! Ne zamjerim ti, čovjek se cijeli život uči!
Slazem se, ali stoji sve sto sam rekao. :lol:
whow

#48 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by whow »

Haris.ba wrote:Ko je gledao Chop shop na discovery skontace. http://www.discoverychannel.co.uk/chops ... ndex.shtml

E sto oni likovi rade sa autima nije nista naspram sta se sve radi sa uvoznim autima u BH. I veoma rijetko sam sreo nekoga da prodaje auto a da nesta ne mulja. Zato ja nikada ne bih kupio polovno auto u BH osim na preporuku nekoga ko zna sve o tom autu, ili ja sam znam. Radije bih se skuckao i kupio novoga sandera, fabiju i slicno. Jer fazon je u tome da se najvise zaradi i najvise se radi na uvozenju havarisanih auta. Onda se sjece sta se treba, vari, farba. Zna se od tri auta sastaviti jedan i onda na autopijaci pricati o babi koja ga je vozila do granapa i cuvala u garazi. To auto ako je odradjeno kako treba(a cesto nije zbog brzine i fuserenja - narocito kod farbanja) nije toliko ni lose(dok se ne slupas) ili kasnije hoces da ga prodas pa saznas da je ko lego kockice sastavljan.

Ona prica kako je mala marza i slicno - jeste kod uvoza dobrih auta. Ali od toga preprodavaci i ne zive. Nego preporuka svima jeste naci dobroga majstora za motor (i pregled elektronike; obavezno mjerenje kompresije i pregled airbegova...) te dobroga lakirera. On ce ti za 2 minute reci ima li problema.

I jos jedan veliki problem jeste koristenje dijelova od ukradenih auta. Rijetko ko prodaje citavo ukradeno auto . A i vecina se prekuca. To cak preprodavac i ne mora znati(tako da ga ne mozes ni kriviti).

Uglavnom, onaj benga ti je bolji od cetvorke ili petice, ali sa normalnim(standardnim) felgama, gumama i amortizerima. I kad ga vozis normala to sto je lahak nazad ne stvara probleme(ako su dobre gume). Ali sta ce komsiluk reci ako benga nije do poda. :D A ko bengu ima a ne stisce (mislim auto :dance: )?
Strava je to sto se radi na trzistu polovnjaka. Ono sto zabrinjava je da jednostavno vise nikome ne mozes da vjerujes . Nije to situacija samo u BiH tako je i u Europi , Americi , vise se nikome ne moze vjerovati "na rijec". Razumijem kada "profesionalni " pre-prodavaci pricaju bajke o svojim autima ali kada vidis da stariji , "naizgled posteni ljudi " muljaju onda se zapitas kuda sve to vodi. I sam sam prodao par vozila koja nisu bila u najboljem stanju , medutim moja "pozicija" je uvijek bila relativno fer , dakle nisam sada raportirao potencijalnom kupcu o svakoj mogucoj sitnici i problemu sa vozilom nego bih jednostavno priznao da nisam mehanicar i ne znam sta bi moglo biti problematicno kod istog vozila a ako kupac hoce da zna sve o autu neka ga odveze na inspekciju kod mehanicara i to je to. Ovo sto me cudi je da velika vecina ljudi ustvari izabere najgori nacin da ustedi par stotina dollara ili eura tr odluci da inspekcija nije neophodna , no naravno i sam sam se par puta tako izradio ali svako iskustvo se placa . Dakle kada kupujes polovan automobil prva stanica je pravac "ovlasteni servis" a ne tamo neki majtor avlijaner"
amortizer

#49 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by amortizer »

HAVANA wrote:
amortizer wrote:Lave, ovdje mozes pogledati priblizne cijene auta u Njemackoj, ali vodi racuna da su i ovdje u 90% slucajeva preprodavci u pitanju, tj. cijene su napucane i mozes ici bar 10% dole pri kupovini. Imas neka i sa garancijom tako da je i to uracunato u cijenu. Nemam pojma sta je golf IV, sta III... :sad: pa ti pogledaj sam, uglavnom stavio sam od 2003 dizel.

Na ovim grobovima(prvih 7-8) ne da ne može zaraditi nego je zijan zagarantovan.
Znaš li ti koliko izadje ovaj jedan grobić ovde sa carinom i pdv-om,prevozom,registracijom...
Havana, upravo ti grobovi od po 300.000 se prodaju za izvoz i posto idu prema balkanu, uticajem raznim sila i zakona fizike :-) cim predju granicu km sat pokazuje po 120.000 maximalno. Ociju mi (njihovih) nije niko vracao sat.

@b0sna, misljenja sam da auto trebas kupiti sam ili nekome od familije povjeriti da ti to uradi vani, a nikako od preprodavaca. Mada vidim da sam pogrijesio sto sam ti zelio skrenuti paznju da te ne "oprze", recu ti jos jedan primjer. Polo 2005 mislim oko 210.000 presao i razbijen bio. Moj poznanik, kupio ga za 2.200 €. Popravak je bio 1100 € i 50 € je dao momku da mu odradi sat i servisnu knjigu. Nakon toga ga odveo na Kosovo (kaze potrosio do dole pola litra ulja) i prodao za dan i cijenu od 6000€, jer je samo 110.000 presao!!!
Svako dobro.
amortizer

#50 Re: Koliko je realno dati para za Golfa 4 TDI?

Post by amortizer »

whow wrote:
Haris.ba wrote:Ko je gledao Chop shop na discovery skontace. http://www.discoverychannel.co.uk/chops ... ndex.shtml

Strava je to sto se radi na trzistu polovnjaka. Ono sto zabrinjava je da jednostavno vise nikome ne mozes da vjerujes . Nije to situacija samo u BiH tako je i u Europi , Americi , vise se nikome ne moze vjerovati "na rijec". Razumijem kada "profesionalni " pre-prodavaci pricaju bajke o svojim autima ali kada vidis da stariji , "naizgled posteni ljudi " muljaju onda se zapitas kuda sve to vodi. I sam sam prodao par vozila koja nisu bila u najboljem stanju , medutim moja "pozicija" je uvijek bila relativno fer , dakle nisam sada raportirao potencijalnom kupcu o svakoj mogucoj sitnici i problemu sa vozilom nego bih jednostavno priznao da nisam mehanicar i ne znam sta bi moglo biti problematicno kod istog vozila a ako kupac hoce da zna sve o autu neka ga odveze na inspekciju kod mehanicara i to je to. Ovo sto me cudi je da velika vecina ljudi ustvari izabere najgori nacin da ustedi par stotina dollara ili eura tr odluci da inspekcija nije neophodna , no naravno i sam sam se par puta tako izradio ali svako iskustvo se placa . Dakle kada kupujes polovan automobil prva stanica je pravac "ovlasteni servis" a ne tamo neki majtor avlijaner"
:thumbup: posteno
Post Reply