izvini doktore, eto ode Ćiro, apliciraj za selektoraŠibicar wrote: Kolutaj ti očima i smatraj ovo nevjerovatnim uspjehom,ali meni ovo nije ništa više od prijašnjih kvalifikacionih ciklusa koji su završavali kao i ovaj tj. neuspješno....
Hvala vam Zmajevi !
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#26 Re: Hvala vam Zmajevi !
-
klixober
#27 Re: Hvala vam Zmajevi !
Hvala na svim lijepim trenucima...rezultat jeste neuspjeh i ja i dalje mislim da je nas do sada najveci uspjeh bilo ono sto je Sliskovic uradio - trebala nam je bilo kakva pobjeda protiv Danske.Ali ovi igraci su zasluzili da im se zahvalimo,pa cak i Ciro,s kojim se niposto ne slazem oko vodenja utakmica....ali uz reprezentaciju treba biti i kada je dobro i kada je lose i zato im trebamo pokazati da smo zahvalni za sve lijepe trenutke zadnjih godinu dana.Šibicar wrote:Za šta hvala????Jesmo li se kvalifikovali?Nismo!I prije smo igrali kvalifikacije,a nikad nisam vidio da se neko zahvaljivao igračima na tome.Onaj ko ovo smatra nekim uspjehom,onda komotno i prijašnje cikluse može smatrati uspješnim.Gubitnički mentalitet.
Last edited by klixober on 19/11/2009 00:10, edited 1 time in total.
- Šibicar
#28 Re: Hvala vam Zmajevi !
A jel' ti primjećuješ da je nama uvijek ista priča:"nismo imali sreće","sudija nas uništio","slijedeće kvalifikacije su naše"...Meni je drug moj dosta više toga,pa kad su se Slovenci plasirali,čini mi se,čak po treći put na neko veliko takmičenje onda ti je sve jasno,a ja sam ubijedjen da mi imamo duplo kvalitetniju reprezentaciju od Slovenije...al eto..-LIBERO- wrote:Šibicar wrote:Za šta hvala????Jesmo li se kvalifikovali?Nismo!I prije smo igrali kvalifikacije,a nikad nisam vidio da se neko zahvaljivao igračima na tome.Onaj ko ovo smatra nekim uspjehom,onda komotno i prijašnje cikluse može smatrati uspješnim.Gubitnički mentalitet.
Nemoj ba zezati.
Na stranu navijacki mentalitet,kada se nikome ne priznaje da je bolji od tebe ,cisto zato ()
Ali onako objektivno gledajuci,Portugal je za klasu bolja reprezentacija od nas. Ne kazem da ih mozda cak i nismo mogli proci,ali to bi bilo u postotcima 15% mogucnosti za to.
ja bih zahvalio svimanama skupa,od reprezentativaca do sviju nas ponaosob,jer smo barem na par mjeseci,a narocito zadnjih dana,stvorili svi zajedno atmosferu ponosa,zajednistva,prkosa...euforija...patriotizma![]()
![]()
Bilo je je*beno dobro zivjeti ovu euforuju barem par dana![]()
![]()
![]()
Ako ostane sve kako treba,uz ovo dodatno iskustvo i malo vise srece idemo u novu borbu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini![]()
- Chmoljo
#29 Re: Hvala vam Zmajevi !
komeba wrote:Hvala na svim lijepim trenucima...rezultat jeste neuspjeh i ja i dalje mislim da nas je do sada najveci uspjeh bilo ono sto je Sliskovic uradio - trebala nam je bilo kakva pobjeda protiv Danske.Ali ovi igraci su zasluzili da im se zahvalimo,pa cak i Ciro,s kojim se niposto ne slazem oko vodenja utakmica....ali uz reprezentaciju treba biti i kada je dobro i kada je lose i zato im trebamo pokazati da smo zahvalni za sve lijepe trenutke zadnjih godinu dana.Šibicar wrote:Za šta hvala????Jesmo li se kvalifikovali?Nismo!I prije smo igrali kvalifikacije,a nikad nisam vidio da se neko zahvaljivao igračima na tome.Onaj ko ovo smatra nekim uspjehom,onda komotno i prijašnje cikluse može smatrati uspješnim.Gubitnički mentalitet.
- Šibicar
#30 Re: Hvala vam Zmajevi !
A ti živi u dobro poznatoj iluziji "slijedeće kvalifikacije su naše".....Chmoljo wrote:izvini doktore, eto ode Ćiro, apliciraj za selektoraŠibicar wrote: Kolutaj ti očima i smatraj ovo nevjerovatnim uspjehom,ali meni ovo nije ništa više od prijašnjih kvalifikacionih ciklusa koji su završavali kao i ovaj tj. neuspješno....vidim imaš taj mentalitet pobjednički... uspjećeš...
- Chmoljo
#31 Re: Hvala vam Zmajevi !
pa imamo, ali oni nemaju MunibaŠibicar wrote:
A jel' ti primjećuješ da je nama uvijek ista priča:"nismo imali sreće","sudija nas uništio","slijedeće kvalifikacije su naše"...Meni je drug moj dosta više toga,pa kad su se Slovenci plasirali,čini mi se,čak po treći put na neko veliko takmičenje onda ti je sve jasno,a ja sam ubijedjen da mi imamo duplo kvalitetniju reprezentaciju od Slovenije...al eto..
-
klixober
#32 Re: Hvala vam Zmajevi !
Ali Slovenci imaju sredenu drzavu u kojoj svi rade za dobrobit te drzave,a nama od premijera,preko pola ministara,pola ljudi u fudbalskom savezu i pola cijele drzave,rade na tome da ove reprezentacije i drzave ne bude uopste.U ovakvim uslovima i drzavi...i ovo je koliko-toliko uspjeh.Šibicar wrote:A jel' ti primjećuješ da je nama uvijek ista priča:"nismo imali sreće","sudija nas uništio","slijedeće kvalifikacije su naše"...Meni je drug moj dosta više toga,pa kad su se Slovenci plasirali,čini mi se,čak po treći put na neko veliko takmičenje onda ti je sve jasno,a ja sam ubijedjen da mi imamo duplo kvalitetniju reprezentaciju od Slovenije...al eto..-LIBERO- wrote:Šibicar wrote:Za šta hvala????Jesmo li se kvalifikovali?Nismo!I prije smo igrali kvalifikacije,a nikad nisam vidio da se neko zahvaljivao igračima na tome.Onaj ko ovo smatra nekim uspjehom,onda komotno i prijašnje cikluse može smatrati uspješnim.Gubitnički mentalitet.
Nemoj ba zezati.
Na stranu navijacki mentalitet,kada se nikome ne priznaje da je bolji od tebe ,cisto zato ()
Ali onako objektivno gledajuci,Portugal je za klasu bolja reprezentacija od nas. Ne kazem da ih mozda cak i nismo mogli proci,ali to bi bilo u postotcima 15% mogucnosti za to.
ja bih zahvalio svimanama skupa,od reprezentativaca do sviju nas ponaosob,jer smo barem na par mjeseci,a narocito zadnjih dana,stvorili svi zajedno atmosferu ponosa,zajednistva,prkosa...euforija...patriotizma![]()
![]()
Bilo je je*beno dobro zivjeti ovu euforuju barem par dana![]()
![]()
![]()
Ako ostane sve kako treba,uz ovo dodatno iskustvo i malo vise srece idemo u novu borbu za Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini![]()
- Chmoljo
#33 Re: Hvala vam Zmajevi !
Šibicar wrote:A ti živi u dobro poznatoj iluziji "slijedeće kvalifikacije su naše".....Chmoljo wrote:izvini doktore, eto ode Ćiro, apliciraj za selektoraŠibicar wrote: Kolutaj ti očima i smatraj ovo nevjerovatnim uspjehom,ali meni ovo nije ništa više od prijašnjih kvalifikacionih ciklusa koji su završavali kao i ovaj tj. neuspješno....vidim imaš taj mentalitet pobjednički... uspjećeš...
bilo kako je bilo, bože moj, izgubili smo od BOLJIH, i kraj priče.
jedino mi je odvratan pristup igri Portugalaca... ono baš fukaraški... ali i ne čudi me s obzirom na mentalitet. i to je to.
-
krusty
#34 Re: Hvala vam Zmajevi !
steta sto nismo prosli ali nemamo za cim zaliti, u odnosu na prijasnje kvalifikacije, mi imamo sasvim drugu atmosferu u ekipi i medju narodom, imamo ocigledan napredak i niko nas ne uzima kao lake protivnike...
meni je najvise zao zbog toga sto se Portugal poprilicno obrukao u obje utakmice s obzirom kakve igrace imaju... ali to je samo pokazatelj toga koliko smo jaki
zato svaka cast Ciri i zmajevima, ako bog da iduce kvalifikacije zavrsimo na prvom mjestu, pa da se ne moramo ni peglati u barazu
samo se nadam da ce Ciro ostati trener i u tim narednim kvalifikacijama, mislim da bi promjena trenera negativno uticala... a o igracima ne treba trosi previse rijeci, mogu samo napredovati...
meni je najvise zao zbog toga sto se Portugal poprilicno obrukao u obje utakmice s obzirom kakve igrace imaju... ali to je samo pokazatelj toga koliko smo jaki
zato svaka cast Ciri i zmajevima, ako bog da iduce kvalifikacije zavrsimo na prvom mjestu, pa da se ne moramo ni peglati u barazu
samo se nadam da ce Ciro ostati trener i u tim narednim kvalifikacijama, mislim da bi promjena trenera negativno uticala... a o igracima ne treba trosi previse rijeci, mogu samo napredovati...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#35 Re: Hvala vam Zmajevi !
@Sibicar,uvjeren sam da se ni Slovenija nebi kvalifikovala pored ovakvog Portugala.
Ta prica "nismo imali srece",je cisti paravan,narocito ako se vise puta ponavlja(sto je slucaj sa nama) onda kada nemamo dovoljno kvaliteta da napravimo taj iskorak.
Objektivno..pogledaj sredinu terena u ovom susretu,pogledaj bokove,pogledaj odbranu....ali pogledaj objektivno,bez emocija
Mi smo se mogli kvalifikovati dalje samo uz punoo punoo srece,jer je Portugal kompletna i vrlo tehnicki i takticki JAKA ekipa.
,i mnogo jace ekipe od nas ih nebi uspjele izbaciti u dvije utakmice.
Da smo mogli dati koji gol,to jesmo..ali eto na kraju je bilo 2:0 za njih.
Nasi su dali svoj maksimum.
O taktici bi se dalo raspravljati,a o savezu bi se MORALO raspravljati. Ali to je sada vec druga prica...
Ta prica "nismo imali srece",je cisti paravan,narocito ako se vise puta ponavlja(sto je slucaj sa nama) onda kada nemamo dovoljno kvaliteta da napravimo taj iskorak.
Objektivno..pogledaj sredinu terena u ovom susretu,pogledaj bokove,pogledaj odbranu....ali pogledaj objektivno,bez emocija
Mi smo se mogli kvalifikovati dalje samo uz punoo punoo srece,jer je Portugal kompletna i vrlo tehnicki i takticki JAKA ekipa.
O taktici bi se dalo raspravljati,a o savezu bi se MORALO raspravljati. Ali to je sada vec druga prica...
-
3XL
#36 Re: Hvala vam Zmajevi !
Momci su se borili do zadnjeg atoma snage , nekad to nije dovljno , ali ipak poslije utakmice kad se pogledas u ogledalo i reknes sam sebi da si dao sta si mogao , pa mozda i vise od tog , a po meni svi do jednog spadaju u taj kos ...... Mozemo samo da im cestitamo i da tugujemo zajedno sa njima ........
Nego jel vrijeme vise da se udruzimo svi skupa pa da rusimo ovaj savez , sad ili nikad

Nego jel vrijeme vise da se udruzimo svi skupa pa da rusimo ovaj savez , sad ili nikad
- madtv
#37 Re: Hvala vam Zmajevi !
na zalost nismo uspjeli...jbg...
momci, treneru hvala vam, nadam se da cemo iz svega ovoga da uvidimo nase nedostatke i da ih uklonimo, kako bi u buducnosti bili sto jaci
(usput...ne znam da li je neko gledao francuze i irce...maradona je mila majka za henrya...steta za irce)
momci, treneru hvala vam, nadam se da cemo iz svega ovoga da uvidimo nase nedostatke i da ih uklonimo, kako bi u buducnosti bili sto jaci
(usput...ne znam da li je neko gledao francuze i irce...maradona je mila majka za henrya...steta za irce)
- ExNihilo
#38 Re: Hvala vam Zmajevi !
Hvala vam 
- USAblues
#39 Re: Hvala vam Zmajevi !
Veliko VAM Hvala ZMAJEVi !!!!
- Šibicar
#40 Re: Hvala vam Zmajevi !
Ma nema se šta raspravljati o utakmici,ljudi su nas ubili u svim segmentima igre(osim u gestikulacijama prema sudiji),nego je meni vokri zato što se ljudi sad kao zahvaljuju igračima,a prije,kad su se ciklusi završavali identično,to nikome nije palo na pamet,tako da i ovaj ciklus smatram kao i ranije za mene neuspješnim i nemam im se za šta zahvaljivati,jer sit sam više priče o "slijedećem ciklusu,koji je 100% naš".U portugalu smo mi svoju šansu propustili,a i u ranijim postovima sam rekao da je rezultat od 1-0 najgori mogući,jer u ljudima budi nevjerovatnu euforiju i nadu da se može dalje,a kao što smo vidjeli večeras nije to nimalo lako...-LIBERO- wrote:@Sibicar,uvjeren sam da se ni Slovenija nebi kvalifikovala pored ovakvog Portugala.
Mi smo se mogli kvalifikovati dalje samo uz punoo punoo srece,jer je Portugal kompletna i vrlo tehnicki i takticki JAKA ekipa.,i mnogo jace ekipe od nas ih nebi uspjele izbaciti u dvije utakmice.
- Šibicar
#41 Re: Hvala vam Zmajevi !
A gdje sam ja rekao da hoću da zamjenim Ćiricu?Chmoljo wrote:Šibicar wrote:A ti živi u dobro poznatoj iluziji "slijedeće kvalifikacije su naše".....Chmoljo wrote:
izvini doktore, eto ode Ćiro, apliciraj za selektoravidim imaš taj mentalitet pobjednički... uspjećeš...
koji ti je ba? kakve iluzije? gdje sam to rekao? koji klinac izbacujete ovdje glupe stereotipe više ba.
bilo kako je bilo, bože moj, izgubili smo od BOLJIH, i kraj priče.
jedino mi je odvratan pristup igri Portugalaca... ono baš fukaraški... ali i ne čudi me s obzirom na mentalitet. i to je to.
- Point.
#42 Re: Hvala vam Zmajevi !
Neznam sta da velim. Prije ovih tekmi baraza cule su se price " ma kakav Portugal, razvalicemo ih, nisu nista bolji od nas, golman im igra u Brage" itd itd i sad odjednom oni su vlesila svjetska. Jesu vraga, valjaju loptu i to je to. Zabili su nam dva gola za koja smo mi sami krivi.
Mogu reci HVALA VAM LJILJANI (cuj zmajevi pa nismo kineska provincija gluho bilo) al.....skupo su nas kostali oni promasaji i precke u Lisabonu. Pored onakvih uspjeha u kvalifikacijama bilo je i za ocekivati da ce igracii podbaciti u zavrsnici, kad najvise treba. Jednostavno fali nam ono nesto, da citiram Gibonnija. Vecerasnja utakmica je nesto najgore sto sam gledo od repke u zadnjih par godina. Totalni podbacaj u, po ko zna kojoj istorijskoj utakmici. Jebiga, sto se kaze, imaju sljedece kvalifikacije. I da mi je docekati jednu grupu bez Spanije, Grcke i Turske.
Mogu reci HVALA VAM LJILJANI (cuj zmajevi pa nismo kineska provincija gluho bilo) al.....skupo su nas kostali oni promasaji i precke u Lisabonu. Pored onakvih uspjeha u kvalifikacijama bilo je i za ocekivati da ce igracii podbaciti u zavrsnici, kad najvise treba. Jednostavno fali nam ono nesto, da citiram Gibonnija. Vecerasnja utakmica je nesto najgore sto sam gledo od repke u zadnjih par godina. Totalni podbacaj u, po ko zna kojoj istorijskoj utakmici. Jebiga, sto se kaze, imaju sljedece kvalifikacije. I da mi je docekati jednu grupu bez Spanije, Grcke i Turske.
- Mjesanac
#43 Re: Hvala vam Zmajevi !
Hvala na svemu

- Mjesanac
#44 Re: Hvala vam Zmajevi !
Point. wrote:Neznam sta da velim. Prije ovih tekmi baraza cule su se price " ma kakav Portugal, razvalicemo ih, nisu nista bolji od nas, golman im igra u Brage" itd itd i sad odjednom oni su vlesila svjetska. Jesu vraga, valjaju loptu i to je to. Zabili su nam dva gola za koja smo mi sami krivi.
A jesi ti ikad cuo za Zmaja Od Bosne
- Chmoljo
#45 Re: Hvala vam Zmajevi !
bravo. a gdje sam ja reko ono što mi ti navalja?Šibicar wrote: A gdje sam ja rekao da hoću da zamjenim Ćiricu?
izgubili jebi ga, hvala im pa dođosmo do baraža. u ovoj jebenoj neorganizovasti koji stručnjaci zovu "postdejtonska Bosna", gdje se nije u stanju napravit jebeni pločnik koji će trajati duže od moje napojne jedinice, i gdje se ništa ne može uraditi kako treba ja sam i ovim zadovoljan.
uvijek može bolje, ali šta će sutra biti sa Ćirom i ostalima, jebe mi se trenutno. valja mi preživjeti do sutra.
-
nikad_izvini
#46 Re: Hvala vam Zmajevi !
Šta onda reći za Obalu Slonovače recimokomeba wrote:
Ali Slovenci imaju sredenu drzavu u kojoj svi rade za dobrobit te drzave,a nama od premijera,preko pola ministara,pola ljudi u fudbalskom savezu i pola cijele drzave,rade na tome da ove reprezentacije i drzave ne bude uopste.U ovakvim uslovima i drzavi...i ovo je koliko-toliko uspjeh.
- Bosnolog
#47 Re: Hvala vam Zmajevi !
Treba biti realista,imali smo najtezu repku u barazu kao i veoma tesku grupu u kvalifikacijama,qurcevu srecu u Lisabonu,zute kartone i Misketovu povredu,ipak smo dostojno uzivali u svim utakmicama .Ciro nas je ujedinio i patriotski naboj punio samo onako kako to on zna .Zmajevi su se borili heroski i igrali koliko znaju i mogu.
Stoga im trebamo biti zahvalni na svemu sto su do sada uradili za nas i nasu BiH, i pozeljeti da budu jos uspjesniji u svojim klubovima kao i buducem angazmanu za nacionalni tim.Nama ostaje da i dalje podrzavamo nase Zmajeve i da zivimo za nove kvaifikacije, takva nam je sudbina ,do boljih vremena.
Mi smo mala zemlja u kojoj nista ne fercera,repka nam je bila i ostala jedna od rijetkih stvari za koju smo zivjeli i cijim uspjesima smo se radovali ,oni su bili i ostali nasa moralna satisfakcija i nas ponos.Ne sumnjam da ce biti i ostati i ubuduce.
Hvala vam ZMAJEVI jos jednom za sve sto ste ucinili za nas i nasu domovinu BiH od selektora Cire pa do svih koji su se borili za nasu dusu.
Porazeni smo od bolje repke i to je fakat i treba priznati i cestitati istoj.Sada mozemo jedino navijati protiv Portugala u JAR-
Stoga im trebamo biti zahvalni na svemu sto su do sada uradili za nas i nasu BiH, i pozeljeti da budu jos uspjesniji u svojim klubovima kao i buducem angazmanu za nacionalni tim.Nama ostaje da i dalje podrzavamo nase Zmajeve i da zivimo za nove kvaifikacije, takva nam je sudbina ,do boljih vremena.
Mi smo mala zemlja u kojoj nista ne fercera,repka nam je bila i ostala jedna od rijetkih stvari za koju smo zivjeli i cijim uspjesima smo se radovali ,oni su bili i ostali nasa moralna satisfakcija i nas ponos.Ne sumnjam da ce biti i ostati i ubuduce.
Hvala vam ZMAJEVI jos jednom za sve sto ste ucinili za nas i nasu domovinu BiH od selektora Cire pa do svih koji su se borili za nasu dusu.
Porazeni smo od bolje repke i to je fakat i treba priznati i cestitati istoj.Sada mozemo jedino navijati protiv Portugala u JAR-
Last edited by Bosnolog on 19/11/2009 00:48, edited 1 time in total.
-
klixober
#48 Re: Hvala vam Zmajevi !
Pa oni se takmice da drzavama koje su jos gore od njihnikad_izvini wrote:Šta onda reći za Obalu Slonovače recimokomeba wrote:
Ali Slovenci imaju sredenu drzavu u kojoj svi rade za dobrobit te drzave,a nama od premijera,preko pola ministara,pola ljudi u fudbalskom savezu i pola cijele drzave,rade na tome da ove reprezentacije i drzave ne bude uopste.U ovakvim uslovima i drzavi...i ovo je koliko-toliko uspjeh.Neuređena država, među najjadnijim u Africi, građanski rat bjesnio godinama, podijeljeni na ko zna kakva plemena, ratovi zbog dijamanata bla, bla. Ne pije ta priča vode, na žalost.
-
Howitzer
#49 Re: Hvala vam Zmajevi !
Hvala igracima i navijacima
Nadam se da ce i dalje Ćiro ostati za kormilom BiH pa do EP

Nadam se da ce i dalje Ćiro ostati za kormilom BiH pa do EP
-
nikad_izvini
#50 Re: Hvala vam Zmajevi !
Upravo tako. PItanje, KO SE ZAHVALJIVAO Blažu Sliškoviću kojeg je jedan gol dijelio od prolaskaŠibicar wrote:Ma nema se šta raspravljati o utakmici,ljudi su nas ubili u svim segmentima igre(osim u gestikulacijama prema sudiji),nego je meni vokri zato što se ljudi sad kao zahvaljuju igračima,a prije,kad su se ciklusi završavali identično,to nikome nije palo na pamet,tako da i ovaj ciklus smatram kao i ranije za mene neuspješnim i nemam im se za šta zahvaljivati,jer sit sam više priče o "slijedećem ciklusu,koji je 100% naš".U portugalu smo mi svoju šansu propustili,a i u ranijim postovima sam rekao da je rezultat od 1-0 najgori mogući,jer u ljudima budi nevjerovatnu euforiju i nadu da se može dalje,a kao što smo vidjeli večeras nije to nimalo lako...-LIBERO- wrote:@Sibicar,uvjeren sam da se ni Slovenija nebi kvalifikovala pored ovakvog Portugala.
Mi smo se mogli kvalifikovati dalje samo uz punoo punoo srece,jer je Portugal kompletna i vrlo tehnicki i takticki JAKA ekipa.,i mnogo jace ekipe od nas ih nebi uspjele izbaciti u dvije utakmice.
Ne pljujem po igračima, niti ću ikada to da radim. Igrali su kako im je rečeno. U jakim utakmicama smo dobili po ušima. Nijedne nismo dobili. Muzurović i Slišković su brem dobijali Tursku, Dansku za razliku od Ćire. Jok, mi se "zahvaljujemo" a realno smo dobili samo "jake" belgijance kojima smo utrpali 6 golova iz 9 šansi