Niko Lozančić

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

zonbirile

#26 Re: Niko Lozančić

Post by zonbirile »

karanana wrote:
osa wrote:gosp. lozančić je prekršio zakone rh, jer u rh možete raditi i ako ste u mirovini ali samo na ugovor o djelu, radni odnos koji pretpostavlja radno vrijeme i na koji se uplaćuju davanja, tj. mirovinski, zdravstveni doprinos i sl., podrazumjeva zamrzavanje mirovine, s obzirom da on to nije učinio, on će novac vratiti, da li dobrovoljno ili će mu se ustezati s mirovine.
a kako je mirovinu dobio, to je drugi par cipela.
ja, ali ovo gore je primjer penzije/mirovine u hrvatskoj+rada u hrvatskoj. sta kaze hrvatski zakon na penziju/mirovinu u hrvatskoj+rad vani? nesto mislim da nema ingerenciju nad tim, jer imas milione ljudi posebno na ovim nasim podrucjima koji rade u nasim zemljama a primaju njemacke i americke penzije. a znam i obratno, rade i zive tamo a primaju ovo nase crkavice
kao sto neko gore rece, ja mislim da gospodin lozancic pametno koristi stvari koje mu je omogucio hrvatski rezim iz 90ih.
------------------------------------------------------------------------------------------------
osnovno je šta kaže hrvatski zakon o dobijanju mirovine,a uslov svih uslova je da si ranjen kao pripadnik HVO-a.E dotični je ranjen,ali ne kao pripadnik HVO,nego ga oni upucali na punktu,sic!
karanana

#27 Re: Niko Lozančić

Post by karanana »

ovdje nije rasprava jeli gospon niko ranjen u borbi ili nije. to je sasvim nova tema i problematika. ovdje raspravljamo, podrazumjevajuci da je g. lozancic ispunjava sve predispozicije za penziju.
zonbirile

#28 Re: Niko Lozančić

Post by zonbirile »

karanana wrote:ovdje nije rasprava jeli gospon niko ranjen u borbi ili nije. to je sasvim nova tema i problematika. ovdje raspravljamo, podrazumjevajuci da je g. lozancic ispunjava sve predispozicije za penziju.
-------------------------------------------------------
kako ćemo dalje kada je pao na prvom koraku.Nije problem što uzima tuđe pare,nego kako je došao do te situacije.Pa isto da za lažne borce/invalide kažeš,nije važno što je lažan,da vidimo može li uzimati paralelno na dvije strane.Pa ako je lažan ne može ni jednu.
karanana

#29 Re: Niko Lozančić

Post by karanana »

zonbirile wrote:
karanana wrote:ovdje nije rasprava jeli gospon niko ranjen u borbi ili nije. to je sasvim nova tema i problematika. ovdje raspravljamo, podrazumjevajuci da je g. lozancic ispunjava sve predispozicije za penziju.
kako ćemo dalje kada je pao na prvom koraku.Nije problem što uzima tuđe pare,nego kako je došao do te situacije.Pa isto da za lažne borce/invalide kažeš,nije važno što je lažan,da vidimo može li uzimati paralelno na dvije strane.Pa ako je lažan ne može ni jednu.
ja iz vijesti nisam cuo da je iko spominjao njegov lazni invaliditet. samo hocu da kazem da je svu ovu pometnju izazvalo to sto on "radi" i fino zaradjuje u BiH a prima hrv. invalidsku penziju. dakle, da je niko - nitko i nista i da nije parlamentarac, ova prasina ne bi bila ni podignuta niti bi ko pitao jeli niko stvarno ranjen ili nije i kako je ranjen.
naravno da je prvi korak utvrdjivanje invaliditeta. zasto to nije uradjeno kako treba, to je nova tema.
zonbirile

#30 Re: Niko Lozančić

Post by zonbirile »

karanana wrote:
zonbirile wrote:
ja iz vijesti nisam cuo da je iko spominjao njegov lazni invaliditet. samo hocu da kazem da je svu ovu pometnju izazvalo to sto on "radi" i fino zaradjuje u BiH a prima hrv. invalidsku penziju. dakle, da je niko - nitko i nista i da nije parlamentarac, ova prasina ne bi bila ni podignuta niti bi ko pitao jeli niko stvarno ranjen ili nije i kako je ranjen.
naravno da je prvi korak utvrdjivanje invaliditeta. zasto to nije uradjeno kako treba, to je nova tema.
------------------------------------------------------------------------------
pa samo su dvije stranice,pa kako se uključiš ja već 2x pišem o tome.
osa

#31 Re: Niko Lozančić

Post by osa »

zonbirile wrote:

točno je da za stjecanje statusa hrvi,potrebna potvrda o stradavanju, dokument koji izdaje nadležna postrojba, popraćen liječničkom dokumentacijom i ratnim putem.
Nekako s proljeća

#32 Re: Niko Lozančić

Post by Nekako s proljeća »

:)

Bojovnik Lozančić je nakon ranjavanja, na liječenju u Blažuju (predgrađe Sarajeva) za Televiziju SRNA pokojnom Risti Đogi (letio u provaliu bez Red bula) u mikrofon, izjavio: „Ranile me balije“.
:-)
Da ironija bude veća,Niki Lozančiću je prema javno objavljenim kriterijima dodijeljen Grb Općine Kakanj.Četiri su kriterija za dodjelu ovog priznanja( uspjeh u poslovanju, zasluge za razvoj općine, unaprjeđenje kvaliteta života i za afirmaciju i jačanje ugleda Kaknja.

„Ni kamenje ni ordenje ne pada uvijek na pravu stranu“

:run:
mayab

#33 Re: Niko Lozančić

Post by mayab »

Evo izgleda da ce mu dohakati...
Hrvoje_Hrvatinic

#34 Re: Niko Lozančić

Post by Hrvoje_Hrvatinic »

Njegov invaliditet nije lažan to moramo rasčistiti. On je bio teško ranjen i ostao bez noge kao pripadnik HVO-a u borbama kod Kaknja 13. lipnja 1993. godine kada je pokušao spasiti dio civila da se povuku pred koljačima iz Sedme muslimanske brigade.
To smo rasčistili, idemo dalje ...
sinus

#35 Re: Niko Lozančić

Post by sinus »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:Njegov invaliditet nije lažan to moramo rasčistiti. On je bio teško ranjen i ostao bez noge kao pripadnik HVO-a u borbama kod Kaknja 13. lipnja 1993. godine kada je pokušao spasiti dio civila da se povuku pred koljačima iz Sedme muslimanske brigade.
Jeste ali kada bi se gađali magarcima :-)

"Naime, činjenica je da je ovaj predratni policajac ranjen te mu je amputirana potkoljenica, no prema tvrdnjama svjedoka, koje Lozančić nije demantirao, ranjen je kao pripadnik teritorijalne obrane Kakanj od metka ispaljenog od vojnika HVO-a. Navodno je Lozančić preprodavao oružje i pri tome se konfrontirao s pripadnicima HVO-a Žepče, pri čemu ga je i stigao “hrvatski metak”."
michio

#36 Re: Niko Lozančić

Post by michio »

Mi smo samo objekti neizmjerne ljubavi, brige i skrbi Republike Hrvatske
:D priceless
Hrvoje_Hrvatinic

#37 Re: Niko Lozančić

sinus wrote:
Hrvoje_Hrvatinic wrote:Njegov invaliditet nije lažan to moramo rasčistiti. On je bio teško ranjen i ostao bez noge kao pripadnik HVO-a u borbama kod Kaknja 13. lipnja 1993. godine kada je pokušao spasiti dio civila da se povuku pred koljačima iz Sedme muslimanske brigade.

"Naime, činjenica je da je ovaj predratni policajac ranjen te mu je amputirana potkoljenica, no prema tvrdnjama svjedoka, koje Lozančić nije demantirao, ranjen je kao pripadnik teritorijalne obrane Kakanj od metka ispaljenog od vojnika HVO-a. Navodno je Lozančić preprodavao oružje i pri tome se konfrontirao s pripadnicima HVO-a Žepče, pri čemu ga je i stigao “hrvatski metak”."

Ti vjeruješ svim novinskim tračevima ili samo ovome?
Ja sam iz Kaknja i znam točno kada i kako je ranjen jer sam se svojim očima u to uvjerio? Ali eto, možda ti znaš bolje.
sinus

#38 Re: Niko Lozančić

Post by sinus »

Hrvoje_Hrvatinic wrote:
sinus wrote:

Ti vjeruješ svim novinskim tračevima ili samo ovome?
Ja sam iz Kaknja i znam točno kada i kako je ranjen jer sam se svojim očima u to uvjerio? Ali eto, možda ti znaš bolje.
I ja sam isto iz Kaknja. I šta ćemo sad? Ja lažem, a ti ne ? Ili je možda obrnuto?

A to gore ti je citat iz HRVATSKIH MEDIJA nisam ga ja izmislio.

U biti nebitno je šta ti misliš,odnosno, pišeš kada se zna kako je i gdje Niko ranjen. A što je još bitnije zna se dobro ko je niko Lozančić, jedan obični lopov i prevarant koji pod okriljem prestavljanja Hrvatskog naroda krade i puni svoje đepove.

A to preseravanje o koljačima nije vrijedno spomena jer ispadaš smiješan sa takvim pisanjem i to dovoljno govori o tebi kao osobi i onome ko si u stvari. Jebo te, da ne živim ovdje mislio bih da su stvarno hrtvati Kaknja poklani sve do zadnjeg...Ali nejse kako rekoh piši šta ti volja.

Doduše iznenađen sam da još nisi napisao da je na parkingu Elektrane bio logor za hrvate :D jer kod pojedinaca je to neizostavna stvar u govoru i spominjanju Kaknja...

Budi mi pozdravljen sugrađanine...
Hrvoje_Hrvatinic

#39 Re: Niko Lozančić

sinus wrote:
I ja sam isto iz Kaknja.

Onda se malo raspitaj kako je bilo a ne da prenosiš dezinformacije hrvatskih trač rubrika.
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#40 Re: Niko Lozančić

Post by Toto »

Jel se Niko odmetni u hajducku repkubiku Mijata Tomica ili ce se prepusti hapsenju Kosorke djevojke.
Post Reply