con78 wrote:Složio bih se sa većinom forumaša – ne upisuj kriminalistiku (ako ti ide matematika)!
Kad dobar učenik upiše neki od društvenih fakulteta, ja se pravo razočaram. To je gubitak jednog potencijalnog graditelja ove (ili neke druge) države. Umjesto njega dobijamo novog parazita u društvu koji se oslanja na ono što pametni ljudi naprave u polju nauke i industrije.
Sjećaš li se da su prije nekoliko godina svršeni studenti kriminalistike organizovali demonstracije zbog toga što ih je Kanton izradio. Obećali im godinu plaćenog rada. Veliki broj njih nije dobio ni taj "sadaka"-posao.
Ako ti ide matematika, bježi od društvenih nauka! Ne slušaj ove što su im krivi Sandžaklije, Prijedorčani... to nema veze sa mozgom.
istine radi moram ovo pojasniti jer sam bio jedan od učesnika.
nije nas kanton izradio, već mup ks koji se ugovorom obavezao a i zakon ga je obavezivao da nas primi u radni odnos nakon završene policijske akademije na koju su nas poslali ZA SVOJE POTREBE, no ne fermaju oni zakone previše, valjda smatraju da su iznad istih (možda i jesu

). ipak to je još na sudu pa ćemo vidjeti na šta će izaći. ja se iskreno nadam da će pravda biti kad tad zadovoljena.
nije u redu što podcjenjuješ posao "čistača" društva, ako misliš da bilo šta u državi može funkcionisati bez da se osigura sigurno okruženje debelo se varaš, isto tako ako misliš da je ovo zadovoljavajuća sigurnost, opet se debelo varaš.
a "sadaka posao" uopće neću komentarisati, izjava je ispod svakog nivoa.