TURBINA,nissan patrol

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

matrix123456

#26 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by matrix123456 »

ove gore nesto nece a evo mog dzipa
Image
HAVANA

#27 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by HAVANA »

Izvuci dvije cijevi iza filtera,ostavljene su fabrički i stavi dvije turbine od golfa tdi-ja a ,interkuler od pasata 110 pk a cijevi dovodne imaš u merkuru inox lampe ,odrežeš postolje i ona ti koristi kao cijev za zrak a ujedno je i lijepa.Stavi mu i mjerač protoka zraka,jebaji ga(golfov)
Kad sve ovo uradiš ocam imaćeš najboljeg patrola.Nadam se da će sve dobro ispasti.

Al u kurcu. :-) :lol:
ranger

#28 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by ranger »

ja se nadam da ovi postovi ranije uglavnom nisu bili za ozbilje... :-)
pa jarane da se tako moze nakalemit sta god kome padne na pamet....
mislim u principu je moguce al sad bas zasarafit turbinu i eto ga...
Bakir1

#29 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by Bakir1 »

ranger wrote:ja se nadam da ovi postovi ranije uglavnom nisu bili za ozbilje... :-)
ja se nadam da ti imas smisla za humor :-D
za_sada_bez_dobrog_nicka

#30 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

... aaaa podmazivanje??? :D
Bakir1

#31 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by Bakir1 »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:... aaaa podmazivanje??? :D
Image
:lol:
AdnanSA

#32 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by AdnanSA »

Totalni laik traži savjete na forumu od malo manjih laika... Ovo je za ne povjerovati. Mislim da se nakon Bakirovog prvog odgovora tema trebala zaključati.
PS Sve se može ugraditi ali kod pravog poznavaoca mehanike a ne na forumu i još treba platiti par hiljada KM ako hoćeš da išta valja. Još lik pita koliko će trošiti auto, e svašta :D :D :D
HAVANA

#33 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by HAVANA »

Bakir1 wrote:
ranger wrote:ja se nadam da ovi postovi ranije uglavnom nisu bili za ozbilje... :-)
ja se nadam da ti imas smisla za humor :-D

Ovo je ozbiljno postavljena tema.Nemoj se zajebavati. :-) :lol:
matrix123456

#34 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by matrix123456 »

htio sam se malo informisati ko to radi ali ali vama je do zajebancije,jer ja ne poznajme nikog ko to radi kod nas pa da postavite neki broj pa da pozovem da se raspitam a vi zajebavate jer ako nesto neznate onda zajebavate jer ste veci laici od mene.stoga administratori mogu zakljucati ovu temu jer su ovi na ovom forumu beskorisni.............
Bakir1

#35 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by Bakir1 »

Bakir1 wrote:kako si dosao tako i sidji sa ideje,na n/a motor ne mozes samo tako turbo zasarafiti,a posebno ne turbo sa motora koji ima samo 1,4 litra manju zapreminu.
drugacije su ti klipnjace,klipovi,bosch pumpa,nemaju mazalice za klipnjace u bloku,usis nije isti,izduv nije isti,glava motora nije ista itd.
;-)
matrix123456 wrote:pa ovaj 2,8 je isto sa 6 klipova
ja sam ti odmah rekao,ali ti si laicki zakljucio da isti broj klipova znaci iste mogucnosti za ugradnju turbine na 4,2 motor.
nije pod moranjem da svako zna sve o autima,izvini sto smo se malo nasalili sa tobom,ali moj ti je savjet a isto ponavljas na temi atest za smanjenje zapremine motora,da se ne bavis stvarima koje ne razumijes i za koje nemas logike,jer da si otisao nekom mehanicaru koji bi u tebi vidio stalni izvor primanja,do sada bi imao zasarafljenu turbinu (turbina+troskovi ugradnje) ali i istopljen motor ili u najboljem slucaju par klipnjaca na slovo u.
ako ces konkretan odgovor moze se na tvoj motor zasarafiti turbina ali uz mnostvo prepravki,ona bi zbog std klipnjaca i svega ostalog mogla puhati svega 0,3 bara max sto bi ti u konacnici donjelo povecanje snage od par KS,sto svakako nije vrijedno ulaganja u taj poduhvat.
ne znam sta je uopste vise potrebno 4,2 motoru od snage,imao sam isti,cupa zemlju,moze povuci lokomotivu,a nema turbo radi trajnosti motora i sto jednostavnijeg odrzavanja.
matrix123456

#36 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by matrix123456 »

Bakir1 wrote:ja sam ti odmah rekao,ali ti si laicki zakljucio da isti broj klipova znaci iste mogucnosti za ugradnju turbine na 4,2 motor.
nije pod moranjem da svako zna sve o autima,izvini sto smo se malo nasalili sa tobom,ali moj ti je savjet a isto ponavljas na temi atest za smanjenje zapremine motora,da se ne bavis stvarima koje ne razumijes i za koje nemas logike,jer da si otisao nekom mehanicaru koji bi u tebi vidio stalni izvor primanja,do sada bi imao zasarafljenu turbinu (turbina+troskovi ugradnje) ali i istopljen motor ili u najboljem slucaju par klipnjaca na slovo u.
ako ces konkretan odgovor moze se na tvoj motor zasarafiti turbina ali uz mnostvo prepravki,ona bi zbog std klipnjaca i svega ostalog mogla puhati svega 0,3 bara max sto bi ti u konacnici donjelo povecanje snage od par KS,sto svakako nije vrijedno ulaganja u taj poduhvat.
ne znam sta je uopste vise potrebno 4,2 motoru od snage,imao sam isti,cupa zemlju,moze povuci lokomotivu,a nema turbo radi trajnosti motora i sto jednostavnijeg odrzavanja.
znam ja to jarane kako majstroi funkcjonisu,ali sam vidio jednog patrola koji je sa 4,2 motorom imao turbinu,
znam da bi to skratlo vjek motoru ali ne u toj mjeri
a sad mi je palo na pamet da ona toyota sa 4,2td dakle 100 ima odg. turbinu a motori su pa identicni,ali ali kao sto ste vec rekli da ste laici uzalud pricam.......................
za_sada_bez_dobrog_nicka

#37 Re: TURBINA,nissan patrol

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Budućnost je u warp pogonu
Image
Post Reply