Deen, Fazla, Selma Muhedinovic...
Ovo troje nabrojanih ne mogu napuniti ni pola ucionice sve da besplatno pjevaju, a nazivaju
se umjetnicima???
Dobro neko rece, jebo li ih onaj ko je glasao da H.H.begovic bude ministar
goibos wrote:evo gledam platnu listu...
meni se ukupno(PIO, zdravstvo, zapošljavanje, 10% porez) odbija oko 700KM da bi se finansirali ovi "umjetnici" i probisvjeti koji nisu pošteno radili ni dana...
eeeeeeeeee čovjek student a mi mu finansiramo doprinose, pa sramota
e suštini na tom spisku možda ima 5 ljudi kojima i treba dati te pogodnosti a za ostale je sramota
Prokleti bili vi koji ste Hađihafizbegovića i njegovu stranku birali
moras davat guzerealna do boli wrote:Na osnovu cega se neko proglasi slobodnim umjetnikom...evo ja zelim biti slobodni umjetnik..znam slikati..pisati....plesati.....i hocu punu penziju kada ostarim...ima li neko zakon o ovome.
Nije ovdje samo rijec o Deenu.....
VjecitiStudent wrote:Nije nama kriv Deen, niti je kriv ministar - glumac, krivci smo iskljucivo mi sto im to sve ove godine dopustamo.
Kako Deen zna sta se pise po internetu ako ga nema?Što se tiče tog statusa slobodnog umjetnika, mislim da za ovih 14 godina mog rada to zaslužujem te da ispunjavam apsolutno sve kriterije navedene u konkursu, sve je potpuno regularno i legalno bez i jedne jedine trunkice prevare, u što se naravno svi koji to žele vrlo lako mogu i uvjeriti, ništa tu nije tajno. Jako sam tužan zbog silne koncentracije pesimizma, zloće i negativnog među čitateljima vašeg portala, a sve su to većinom mladi ljudi. Fudo nikome ne smeta na životnom putu ka uspjehu i vlastitoj sreći, niti bilo kome šta otima, a ponajmanje novac. Fudo samo može pomoći, ako je u mogućnosti i ništa više.
Nisam ja nikome kriv za vlastiti neuspjeh, neostvarene životne ambicije, tužnu životnu sudbinu. Svjestan sam da ovaj život koji živimo nije podjednako pravedan prema svima, ali šta ja tu mogu? Da ispravljam krivu Drinu? Pa, čini mi se da ni tada ne bih bio previše drag i simpatičan u očima mnogih "dušebrižnika", "dobronamjernika" i "visokih moralista" u našem društvu, pa se zato neću ni truditi previše, ali moram reći da nepravda boli!
Istina je da sam navikao na sve i svašta kroz cijelu svoju karijeru, ali brate sto je dosta, dosta je! Ja sam najmanja smetnja na putu ka opštem napretku u tom potpuno rasutom sistemu.
Dragi moji , vi koji pljujete po forumima vječito nezadovoljni, reći ću vam samo jedno: Vi u tom Sarajevu i Bosni živite kao kraljevi s obzirom da se jako mali procenat trudi da bilo šta radi u životi osim da brblja po netu, pije kafu i puši cigarete kriveći sve i svakoga za životni neuspjeh
Toga u Milanu nema! Ljudi danonoćno rade i ubijaju se od posla kako bi sebi mogli priuštiti da u petak naveče izađu na piće, eventualno dva jer svako košta 10 eura, jedna kutija cigareta je 4,5 do 7 eura. Velika većina u kućama uopšte nema TV jer za to nema vremena kao ni internet jer sistem melje, a da bi se izašlo u neki osrednji disco, za to se mora platiti ulaz od 35 do 50 eura , zavisno od kluba....
Isprica mu deckoAbacija wrote:Kako Deen zna sta se pise po internetu ako ga nema?Što se tiče tog statusa slobodnog umjetnika, mislim da za ovih 14 godina mog rada to zaslužujem te da ispunjavam apsolutno sve kriterije navedene u konkursu, sve je potpuno regularno i legalno bez i jedne jedine trunkice prevare, u što se naravno svi koji to žele vrlo lako mogu i uvjeriti, ništa tu nije tajno. Jako sam tužan zbog silne koncentracije pesimizma, zloće i negativnog među čitateljima vašeg portala, a sve su to većinom mladi ljudi. Fudo nikome ne smeta na životnom putu ka uspjehu i vlastitoj sreći, niti bilo kome šta otima, a ponajmanje novac. Fudo samo može pomoći, ako je u mogućnosti i ništa više.
Nisam ja nikome kriv za vlastiti neuspjeh, neostvarene životne ambicije, tužnu životnu sudbinu. Svjestan sam da ovaj život koji živimo nije podjednako pravedan prema svima, ali šta ja tu mogu? Da ispravljam krivu Drinu? Pa, čini mi se da ni tada ne bih bio previše drag i simpatičan u očima mnogih "dušebrižnika", "dobronamjernika" i "visokih moralista" u našem društvu, pa se zato neću ni truditi previše, ali moram reći da nepravda boli!
Istina je da sam navikao na sve i svašta kroz cijelu svoju karijeru, ali brate sto je dosta, dosta je! Ja sam najmanja smetnja na putu ka opštem napretku u tom potpuno rasutom sistemu.
Dragi moji , vi koji pljujete po forumima vječito nezadovoljni, reći ću vam samo jedno: Vi u tom Sarajevu i Bosni živite kao kraljevi s obzirom da se jako mali procenat trudi da bilo šta radi u životi osim da brblja po netu, pije kafu i puši cigarete kriveći sve i svakoga za životni neuspjeh
Toga u Milanu nema! Ljudi danonoćno rade i ubijaju se od posla kako bi sebi mogli priuštiti da u petak naveče izađu na piće, eventualno dva jer svako košta 10 eura, jedna kutija cigareta je 4,5 do 7 eura. Velika većina u kućama uopšte nema TV jer za to nema vremena kao ni internet jer sistem melje, a da bi se izašlo u neki osrednji disco, za to se mora platiti ulaz od 35 do 50 eura , zavisno od kluba....![]()
da se napisu imenakiki-miki wrote:realna do boli wrote:Ko je to ONAJ...
Nažalost ne znam imena i prezimena tih osoba ili osobe.Da znam vjeruj da bih napiala imena ovdje.
Ako ko zna nek napiše.
slazem se u potpunosti!!!Ma.Le.Na wrote:goibos wrote:evo gledam platnu listu...
meni se ukupno(PIO, zdravstvo, zapošljavanje, 10% porez) odbija oko 700KM da bi se finansirali ovi "umjetnici" i probisvjeti koji nisu pošteno radili ni dana...
eeeeeeeeee čovjek student a mi mu finansiramo doprinose, pa sramota
e suštini na tom spisku možda ima 5 ljudi kojima i treba dati te pogodnosti a za ostale je sramota
Prokleti bili vi koji ste Hađihafizbegovića i njegovu stranku birali
hajmo realno
pisem a vec znam da ce pojedini sasut paljbu na mene da sam protiv umjetnika i umjetnosti i sl.
al dakle realno
zasto da ikome JA placam doprinose??
svi su ljudi nakon zavrsene osnovne skole bili dovoljno svjesni , necu reci zreli i odrasli, ali svjesni da se usmjeravaju i osposobljavaju za RAD koji ces ih jednog dana i izdrzavati
odnosno da ce jednog dana doci taj trenutak kad ti mama i tata prestanu davati dzeparac i ti pocnes raditi...pa odes od kuce..imas svoju i sam sebi placas i kupujes
e sad..umjetnici su se isto tako svojom voljnom i svjesno usmjerili u tom pravcu...dakle izabrali su kao PRIMARNO I JEDINO znimanje umjetnost...
mnogi i rade i zaradjuju
zaradjuju vise od mene
imaju razne privilegije i dobivaju pozivnice na sve i jednu svecanost
ja ako hocu da odem negdje - platim kartu...premijere ne obilazim jer me niko i ne zove -nisam bitna licnost u ovom gradu nego obicni gradjanin
i ja bi voljela crtati u toplini kucnog doma...ili svirati na klaviru i zapisivati note i sl...i ne brinuti se sutra da li me je privatnik kod koga radim prijavio i da li cu sutra imati penziju ili moram roditi dijete koje ce me se mozda ponekad i sjetiti i pomoci mi u starosti..jer penzija mi i nece puno pomoci..
dakle..svi ti umjetnici nisu MALA DJECA i INVALIDI a ni MALOUMNI pa da se ne mogu brinuti o sebi
zasto da JA placam njihove doprinose??
ako ce moje pare otici na renoviranje Narodnog pozorista...na kostime u N.P....na cipele nekog KUDa...to mi je saaaasvim OK
ali da ja placam necije doprinose...to nije ok...
zasto su ti ljudi bolji i privilegovaniji od mene...
necu namjerno da izvlacim kartu zemljoradnikaaa...rudaaara i sl..
kazem MENE
kao prosjecnog gradjanina
koji se skolovao
koji se bori i radi i uzdrzava sam..kome nista nije besplatno...koji ne moze otici lijekaru ako ne plati sam svoje doprinose...ma kako bio bolestan..
nije Deen u sustini kriv
on jeste nemoralan u svoj ovoj prici ali nije on kriv sto nam je zakon GOVNO
i dok god jeste takav kakav jeste...ja cu placati dinu penziono...koje moja mama jedva dobi jer joj je falila 1 godina od naradjenih preko 30...i pitacu se hocu li i ja kao i moja mama nakon nekih 30-40 god pasti u iste probleme i pitati se mogu li dobiti Posteno zaradjenu penziju nakon POSTENO odradjenih 30-40 god...
a da ne govorim ovi koji crnce na crno jer moraju