Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
jazzer

#26 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by jazzer »

Ja umjetnika i govana... :x

Deen, Fazla, Selma Muhedinovic...

Ovo troje nabrojanih ne mogu napuniti ni pola ucionice sve da besplatno pjevaju, a nazivaju
se umjetnicima???

Dobro neko rece, jebo li ih onaj ko je glasao da H.H.begovic bude ministar :x .
Ma.Le.Na

#27 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Ma.Le.Na »

goibos wrote:evo gledam platnu listu...

meni se ukupno(PIO, zdravstvo, zapošljavanje, 10% porez) odbija oko 700KM da bi se finansirali ovi "umjetnici" i probisvjeti koji nisu pošteno radili ni dana...
eeeeeeeeee čovjek student a mi mu finansiramo doprinose, pa sramota
e suštini na tom spisku možda ima 5 ljudi kojima i treba dati te pogodnosti a za ostale je sramota

Prokleti bili vi koji ste Hađihafizbegovića i njegovu stranku birali

hajmo realno
pisem a vec znam da ce pojedini sasut paljbu na mene da sam protiv umjetnika i umjetnosti i sl.
al dakle realno
zasto da ikome JA placam doprinose??
svi su ljudi nakon zavrsene osnovne skole bili dovoljno svjesni , necu reci zreli i odrasli, ali svjesni da se usmjeravaju i osposobljavaju za RAD koji ces ih jednog dana i izdrzavati
odnosno da ce jednog dana doci taj trenutak kad ti mama i tata prestanu davati dzeparac i ti pocnes raditi...pa odes od kuce..imas svoju i sam sebi placas i kupujes
e sad..umjetnici su se isto tako svojom voljnom i svjesno usmjerili u tom pravcu...dakle izabrali su kao PRIMARNO I JEDINO znimanje umjetnost...
mnogi i rade i zaradjuju
zaradjuju vise od mene
imaju razne privilegije i dobivaju pozivnice na sve i jednu svecanost
ja ako hocu da odem negdje - platim kartu...premijere ne obilazim jer me niko i ne zove -nisam bitna licnost u ovom gradu nego obicni gradjanin

i ja bi voljela crtati u toplini kucnog doma...ili svirati na klaviru i zapisivati note i sl...i ne brinuti se sutra da li me je privatnik kod koga radim prijavio i da li cu sutra imati penziju ili moram roditi dijete koje ce me se mozda ponekad i sjetiti i pomoci mi u starosti..jer penzija mi i nece puno pomoci..

dakle..svi ti umjetnici nisu MALA DJECA i INVALIDI a ni MALOUMNI pa da se ne mogu brinuti o sebi
zasto da JA placam njihove doprinose??

ako ce moje pare otici na renoviranje Narodnog pozorista...na kostime u N.P....na cipele nekog KUDa...to mi je saaaasvim OK
ali da ja placam necije doprinose...to nije ok...

zasto su ti ljudi bolji i privilegovaniji od mene...
necu namjerno da izvlacim kartu zemljoradnikaaa...rudaaara i sl..
kazem MENE
kao prosjecnog gradjanina
koji se skolovao
koji se bori i radi i uzdrzava sam..kome nista nije besplatno...koji ne moze otici lijekaru ako ne plati sam svoje doprinose...ma kako bio bolestan..

nije Deen u sustini kriv
on jeste nemoralan u svoj ovoj prici ali nije on kriv sto nam je zakon GOVNO

i dok god jeste takav kakav jeste...ja cu placati dinu penziono...koje moja mama jedva dobi jer joj je falila 1 godina od naradjenih preko 30...i pitacu se hocu li i ja kao i moja mama nakon nekih 30-40 god pasti u iste probleme i pitati se mogu li dobiti Posteno zaradjenu penziju nakon POSTENO odradjenih 30-40 god...
a da ne govorim ovi koji crnce na crno jer moraju
realna do boli

#28 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by realna do boli »

Ja pijem kafu... mima..iz svog djepa..i jedem i placam porez..za Deen-a ..i mogu pricati sto hocu jer ne zivim na tudjoj grbaci .
VjecitiStudent

#29 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by VjecitiStudent »

Nije nama kriv Deen, niti je kriv ministar - glumac, krivci smo iskljucivo mi sto im to sve ove godine dopustamo.
realna do boli

#30 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by realna do boli »

Na osnovu cega se neko proglasi slobodnim umjetnikom...evo ja zelim biti slobodni umjetnik..znam slikati..pisati....plesati.....i hocu punu penziju kada ostarim...ima li neko zakon o ovome.
Nije ovdje samo rijec o Deenu.....
Vragolan

#31 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Vragolan »

realna do boli wrote:Na osnovu cega se neko proglasi slobodnim umjetnikom...evo ja zelim biti slobodni umjetnik..znam slikati..pisati....plesati.....i hocu punu penziju kada ostarim...ima li neko zakon o ovome.
Nije ovdje samo rijec o Deenu.....
moras davat guze

i ja, moras imat sposobnog babuku
KadSeMrtviProbudimo

#32 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by KadSeMrtviProbudimo »

VjecitiStudent wrote:Nije nama kriv Deen, niti je kriv ministar - glumac, krivci smo iskljucivo mi sto im to sve ove godine dopustamo.

Od ovog posta ne treba dalje ići ... Svaku diskusiju treba usmjeriti u pravcu Vlade, ministarstva koje je predložilo ovakvu odluku ili Skupštine Kantona Sarajevo koja je istu i odobrila.
black

#33 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by black »

odoh u slobodne umjetnike :mrgreen: :run:
gurabija78

#34 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by gurabija78 »

neko vec rece, kriv je zakon koji dozvoljava da se doprinosi za 'umjetnike' placaju iz budzeta! kao eto, oni pravo malo zaradjuju, pa ne mogu iz svoga dzepa finansirati doprinose... mislim, cvrsto vjerujem da svi nabrojani jako malo zaradjuju od svoje umjetnosti posto im je umjetnost svakako kurceva.... ali to nije razlog da se finansiraju iz mog dzepa!
realna do boli

#35 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by realna do boli »

A :D moral bas guza ...da ne budem bezobrazna. ..
Ozbiljno pitan nekoga ko zna zakone.... ako postoje ...
VjecitiStudent

#36 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by VjecitiStudent »

Udruzenje "Gradjani", moze li sad jedna peticija, za smjenu Ministra kulture Kantona?
Hajde, potrudite se malo, opravdajte konacno sve nade i novce ulozene u vas.
Ili ce sve ostati na jos jednom junackom saopstenju?
jazzer

#37 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by jazzer »

Ja imam nekoliko kucnih uredaka, dakle bavim se glumom :) .

Kakve su sanse da apliciram za ovu ''umjetnicku'' penziju :-) ??
realna do boli

#38 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by realna do boli »

Ko je to ONAJ...
michio

#39 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by michio »

zasto Deen sebe smatra uspjesnim kad mu drzava placa socijalno?
realna do boli

#40 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by realna do boli »

I ja sebe smatram uspjesnom pa sama sebi sve placam...ko je i kada predlozio ove ljude.
Margita81

#41 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Margita81 »

Deen i Selma Muhedinovic i Fazla UMJETNICI?!?!?!?!
F u j!
Abacija

#42 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Abacija »

Što se tiče tog statusa slobodnog umjetnika, mislim da za ovih 14 godina mog rada to zaslužujem te da ispunjavam apsolutno sve kriterije navedene u konkursu, sve je potpuno regularno i legalno bez i jedne jedine trunkice prevare, u što se naravno svi koji to žele vrlo lako mogu i uvjeriti, ništa tu nije tajno. Jako sam tužan zbog silne koncentracije pesimizma, zloće i negativnog među čitateljima vašeg portala, a sve su to većinom mladi ljudi. Fudo nikome ne smeta na životnom putu ka uspjehu i vlastitoj sreći, niti bilo kome šta otima, a ponajmanje novac. Fudo samo može pomoći, ako je u mogućnosti i ništa više.

Nisam ja nikome kriv za vlastiti neuspjeh, neostvarene životne ambicije, tužnu životnu sudbinu. Svjestan sam da ovaj život koji živimo nije podjednako pravedan prema svima, ali šta ja tu mogu? Da ispravljam krivu Drinu? Pa, čini mi se da ni tada ne bih bio previše drag i simpatičan u očima mnogih "dušebrižnika", "dobronamjernika" i "visokih moralista" u našem društvu, pa se zato neću ni truditi previše, ali moram reći da nepravda boli!

Istina je da sam navikao na sve i svašta kroz cijelu svoju karijeru, ali brate sto je dosta, dosta je! Ja sam najmanja smetnja na putu ka opštem napretku u tom potpuno rasutom sistemu.

Dragi moji , vi koji pljujete po forumima
vječito nezadovoljni, reći ću vam samo jedno: Vi u tom Sarajevu i Bosni živite kao kraljevi s obzirom da se jako mali procenat trudi da bilo šta radi u životi osim da brblja po netu, pije kafu i puši cigarete kriveći sve i svakoga za životni neuspjeh

Toga u Milanu nema! Ljudi danonoćno rade i ubijaju se od posla kako bi sebi mogli priuštiti da u petak naveče izađu na piće, eventualno dva jer svako košta 10 eura, jedna kutija cigareta je 4,5 do 7 eura. Velika većina u kućama uopšte nema TV jer za to nema vremena kao ni internet jer sistem melje, a da bi se izašlo u neki osrednji disco, za to se mora platiti ulaz od 35 do 50 eura , zavisno od kluba....
Kako Deen zna sta se pise po internetu ako ga nema? :shock: :-)
jazzer

#43 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by jazzer »

Abacija wrote:
Što se tiče tog statusa slobodnog umjetnika, mislim da za ovih 14 godina mog rada to zaslužujem te da ispunjavam apsolutno sve kriterije navedene u konkursu, sve je potpuno regularno i legalno bez i jedne jedine trunkice prevare, u što se naravno svi koji to žele vrlo lako mogu i uvjeriti, ništa tu nije tajno. Jako sam tužan zbog silne koncentracije pesimizma, zloće i negativnog među čitateljima vašeg portala, a sve su to većinom mladi ljudi. Fudo nikome ne smeta na životnom putu ka uspjehu i vlastitoj sreći, niti bilo kome šta otima, a ponajmanje novac. Fudo samo može pomoći, ako je u mogućnosti i ništa više.

Nisam ja nikome kriv za vlastiti neuspjeh, neostvarene životne ambicije, tužnu životnu sudbinu. Svjestan sam da ovaj život koji živimo nije podjednako pravedan prema svima, ali šta ja tu mogu? Da ispravljam krivu Drinu? Pa, čini mi se da ni tada ne bih bio previše drag i simpatičan u očima mnogih "dušebrižnika", "dobronamjernika" i "visokih moralista" u našem društvu, pa se zato neću ni truditi previše, ali moram reći da nepravda boli!

Istina je da sam navikao na sve i svašta kroz cijelu svoju karijeru, ali brate sto je dosta, dosta je! Ja sam najmanja smetnja na putu ka opštem napretku u tom potpuno rasutom sistemu.

Dragi moji , vi koji pljujete po forumima
vječito nezadovoljni, reći ću vam samo jedno: Vi u tom Sarajevu i Bosni živite kao kraljevi s obzirom da se jako mali procenat trudi da bilo šta radi u životi osim da brblja po netu, pije kafu i puši cigarete kriveći sve i svakoga za životni neuspjeh

Toga u Milanu nema! Ljudi danonoćno rade i ubijaju se od posla kako bi sebi mogli priuštiti da u petak naveče izađu na piće, eventualno dva jer svako košta 10 eura, jedna kutija cigareta je 4,5 do 7 eura. Velika većina u kućama uopšte nema TV jer za to nema vremena kao ni internet jer sistem melje, a da bi se izašlo u neki osrednji disco, za to se mora platiti ulaz od 35 do 50 eura , zavisno od kluba....
Kako Deen zna sta se pise po internetu ako ga nema? :shock: :-)
Isprica mu decko :lol: .
VjecitiStudent

#44 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by VjecitiStudent »

Evo ko su izgleda najodgovorniji likovi u ovoj humanitarnoj akciji:

Ovdje je bila lista trenutno zaposlenih odgovornih lica u Ministarstvu, pa je obrisana, nakon saznanja da je sramotni Pravilnik donesen jos 2002. godine, za vrijeme vladavine SDP-ovog ministra.
Last edited by VjecitiStudent on 09/11/2009 14:54, edited 1 time in total.
Ma.Le.Na

#45 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Ma.Le.Na »

kiki-miki wrote:
realna do boli wrote:Ko je to ONAJ...

Nažalost ne znam imena i prezimena tih osoba ili osobe.Da znam vjeruj da bih napiala imena ovdje.

Ako ko zna nek napiše.
da se napisu imena
pa da se i prilozi kopija tog rjesenja sa potpisom
pa sve i da ih se suoci sa ovim "problemom"...
najtuznije od svega..je to sto njih sve zajedno boli dzon sta mi mislimo...i sto su se tako ogradili i zastitili i ustolicili i zakljucali u procedurama zakone da mi ne mozemo nista..
nista
i mogu nam se smijat u facu..al opet ..ako neces da zavrsis u zatvoru...ne mozes nista

:( :( :( :( :( :(
KadSeMrtviProbudimo

#46 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by KadSeMrtviProbudimo »

Ovo je iz Zakona o samostalnim umjetnicima Kantona Sarajevo: http://vlada.ks.gov.ba/node/1464

IV - PRESTANAK STATUSA I MIROVANJE PRAVA SAMOSTALNIH UMJETNIKA
Član 13.
Prestanak statusa i prava na uplatu doprinosa nastupa:
na vlastiti zahtjev samostalnog umjetnika, na određeni rok ili trajno;
ako samostalni umjetnik zasnuje radni odnos;
ako boravi u inostranstvu u trajanju dužem od šest mjeseci u kontinuitetu;
ako samostalni umjetnik ispunjava uslove za penziju;
ako samostalni umjetnik ode na redovan studij;
ako samostalni umjetnik ode na studijsko putovanje ili usavršavanje u inostranstvo u trajanju dužem od 18 mjeseci;
ako se u postupku revizije utvrdi da samostalni umjetnik ne ispunjava uslove u skladu sa kriterijima iz ovog zakona;
ako samostalni umjetnik bude pravosnažnom odlukom nadležnog suda upućen da izdržava kaznu zatvora u trajanju dužem od šest mjeseci.

Boravkom u inostranstvu, u trajanju dužem od šest mjeseci u kontinuitetu, smatra se boravak za koji je samostalni umjetnik dobio dozvolu za produženje privremenog boravka ili za trajno nastanjenje, što se dokazuje potvrdom od strane odgovarajućeg predstavništva Bosne i Hercegovine u državi u kojoj samostalni umjetnik boravi.
nova_korisnica

#47 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by nova_korisnica »

Ma.Le.Na wrote:
goibos wrote:evo gledam platnu listu...

meni se ukupno(PIO, zdravstvo, zapošljavanje, 10% porez) odbija oko 700KM da bi se finansirali ovi "umjetnici" i probisvjeti koji nisu pošteno radili ni dana...
eeeeeeeeee čovjek student a mi mu finansiramo doprinose, pa sramota
e suštini na tom spisku možda ima 5 ljudi kojima i treba dati te pogodnosti a za ostale je sramota

Prokleti bili vi koji ste Hađihafizbegovića i njegovu stranku birali

hajmo realno
pisem a vec znam da ce pojedini sasut paljbu na mene da sam protiv umjetnika i umjetnosti i sl.
al dakle realno
zasto da ikome JA placam doprinose??
svi su ljudi nakon zavrsene osnovne skole bili dovoljno svjesni , necu reci zreli i odrasli, ali svjesni da se usmjeravaju i osposobljavaju za RAD koji ces ih jednog dana i izdrzavati
odnosno da ce jednog dana doci taj trenutak kad ti mama i tata prestanu davati dzeparac i ti pocnes raditi...pa odes od kuce..imas svoju i sam sebi placas i kupujes
e sad..umjetnici su se isto tako svojom voljnom i svjesno usmjerili u tom pravcu...dakle izabrali su kao PRIMARNO I JEDINO znimanje umjetnost...
mnogi i rade i zaradjuju
zaradjuju vise od mene
imaju razne privilegije i dobivaju pozivnice na sve i jednu svecanost
ja ako hocu da odem negdje - platim kartu...premijere ne obilazim jer me niko i ne zove -nisam bitna licnost u ovom gradu nego obicni gradjanin

i ja bi voljela crtati u toplini kucnog doma...ili svirati na klaviru i zapisivati note i sl...i ne brinuti se sutra da li me je privatnik kod koga radim prijavio i da li cu sutra imati penziju ili moram roditi dijete koje ce me se mozda ponekad i sjetiti i pomoci mi u starosti..jer penzija mi i nece puno pomoci..

dakle..svi ti umjetnici nisu MALA DJECA i INVALIDI a ni MALOUMNI pa da se ne mogu brinuti o sebi
zasto da JA placam njihove doprinose??

ako ce moje pare otici na renoviranje Narodnog pozorista...na kostime u N.P....na cipele nekog KUDa...to mi je saaaasvim OK
ali da ja placam necije doprinose...to nije ok...

zasto su ti ljudi bolji i privilegovaniji od mene...
necu namjerno da izvlacim kartu zemljoradnikaaa...rudaaara i sl..
kazem MENE
kao prosjecnog gradjanina
koji se skolovao
koji se bori i radi i uzdrzava sam..kome nista nije besplatno...koji ne moze otici lijekaru ako ne plati sam svoje doprinose...ma kako bio bolestan..

nije Deen u sustini kriv
on jeste nemoralan u svoj ovoj prici ali nije on kriv sto nam je zakon GOVNO

i dok god jeste takav kakav jeste...ja cu placati dinu penziono...koje moja mama jedva dobi jer joj je falila 1 godina od naradjenih preko 30...i pitacu se hocu li i ja kao i moja mama nakon nekih 30-40 god pasti u iste probleme i pitati se mogu li dobiti Posteno zaradjenu penziju nakon POSTENO odradjenih 30-40 god...
a da ne govorim ovi koji crnce na crno jer moraju
slazem se u potpunosti!!!
respo

#48 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by respo »

ima li kakva penzija i za slobodne strijelce :D
suncica24

#49 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by suncica24 »

JA CU NAPISATI PISMO PREMIJERU I MINISTRU KULTURE KANTONA, samo recite ko potpisuje!
Altsa

#50 Re: Deen: "Vi u Bosni živite ko' kraljevi!"

Post by Altsa »

gdje se moze procitati kompletan spisak tih ne radnika sto im placa kanton
Locked