Te ne trebaju preimenovati Titovu ulicu, te ne trebaju preimenovati Omladinsku... Pa et de vi meni recite koju bi trebali preimenovati? U ex-Yu su ulice dobijale nazive po borcima iz II svj. rata..., i sasvim je logično da i mi danas naše ulice nazivamo po našim borcima.
Ma šta vi mislili o Aliji(meni nije posebno drag) on je ipak pozitivnija ličnost od Tita. Iza njega nije ostala mrlja ratnih zločina, Golih Otoka itd.
Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
- Miki123
#27 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
Jest, jest.. oni hrvati se sami pobili u grabovici, isto i sa onim srbima u čelebićima kod konjica, a tek oni na kazanima u Sarajevu. De, ne lupetaj.Bosanski_kralj wrote:Te ne trebaju preimenovati Titovu ulicu, te ne trebaju preimenovati Omladinsku... Pa et de vi meni recite koju bi trebali preimenovati? U ex-Yu su ulice dobijale nazive po borcima iz II svj. rata..., i sasvim je logično da i mi danas naše ulice nazivamo po našim borcima.
Ma šta vi mislili o Aliji(meni nije posebno drag) on je ipak pozitivnija ličnost od Tita. Iza njega nije ostala mrlja ratnih zločina, Golih Otoka itd.
I pozivati nekog da vidi stanje u banja luci i širokom brijegu je isto idiotizam. Znači, ako kod njih ne valja, nema veze, ne treba valjati ni kod nas. Ako kod njih ideologija određuje imena ulica, treba i kod nas..
- grany-smith
#28 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
Ali je ostao Bakir.Bosanski_kralj wrote:
Naravno,da ulice treba da nose imena i po poginulim borcima ovoga posljednjeg rata,
ali po "šehidima" .....?
-
samo malo
#29 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
To forsiranje naziva "sehidi" je cisto skakanje samom sebi u usta, nemoguce je tvrditi da si branio multietnicku BiH a ovamo ti poginuli borci sehidi, udarne jedinice sa arapskim slovima na celu, borbeni poklic tekbir i Allahu ekber, mislim moguce je ali izgleda itekako smijesno i nelogicno.
Nemam ja nista protiv naziva sehidi, ali daj nemojmo onda sami sebe lagati. Sehidi ginu na Allahovom putu, a taj put nema nikakve veze sa odbranom multietnickih vrijednosti.
Nemam ja nista protiv naziva sehidi, ali daj nemojmo onda sami sebe lagati. Sehidi ginu na Allahovom putu, a taj put nema nikakve veze sa odbranom multietnickih vrijednosti.
- Bosanski_kralj
#30 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
Zločini koji su i činjeni ili ih je učinio pojedinac ili neki odred, jedinica(koji je već termin ispravan) i nikako se komanda ARBIH ne može krivit za to. To su uostalom potvrdile presude Haškog suda.Miki123 wrote:Jest, jest.. oni hrvati se sami pobili u grabovici, isto i sa onim srbima u čelebićima kod konjica, a tek oni na kazanima u Sarajevu. De, ne lupetaj.Bosanski_kralj wrote:Te ne trebaju preimenovati Titovu ulicu, te ne trebaju preimenovati Omladinsku... Pa et de vi meni recite koju bi trebali preimenovati? U ex-Yu su ulice dobijale nazive po borcima iz II svj. rata..., i sasvim je logično da i mi danas naše ulice nazivamo po našim borcima.
I pozivati nekog da vidi stanje u banja luci i širokom brijegu je isto idiotizam. Znači, ako kod njih ne valja, nema veze, ne treba valjati ni kod nas. Ako kod njih ideologija određuje imena ulica, treba i kod nas..
Stanje je kod nas takvo, da će se uvijek naći neki razlog da se mrzi BiH. Danas je to naziv ulice po Aliji, a da je ostao Tito ti bi istim smetalo i to. Sutra će im smetati zelena trava...
- tech10
#31 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
Evo jednostavnog predloga: Zamijeniti Azizu sa Joan Baez.
- Bosanski_kralj
#32 Re: Jasenko KORJENIĆU! STIDI SE!
Haj čitaj šta? Saznaj šta je borba na Allahovom putu.samo malo wrote:To forsiranje naziva "sehidi" je cisto skakanje samom sebi u usta, nemoguce je tvrditi da si branio multietnicku BiH a ovamo ti poginuli borci sehidi, udarne jedinice sa arapskim slovima na celu, borbeni poklic tekbir i Allahu ekber, mislim moguce je ali izgleda itekako smijesno i nelogicno.
Kreni ti u rat, na liniju, svjestan da svakog trenutka možeš poginuti, pa ćemo vidjeti kako ćeš se ponašati. U takvim trenutcima je prirodno da se ljudi okreću Bogu ili nečem/nekom drugom u šta vjeruje. Probelm sa mulitetničnošću ima upravo onaj kome to smeta.
Zar je za vas multietnička BiH ta koja će biti ateistička, u kojoj ja neću smjeti sellam nazivati, neko neće smjeti krst nositi, da se ne bi zamjerili jedan drugom. To nam ne treba smetati i to nam ne smeta. Dok su jedni uzvikivali tekbir, drugi su sa sobom krst imali i nisu smetali jedni drugima. Ne znam što se danas oko toga frka pravi.
Upravo je to greška u komunizmu bila, mislili su da će zabranjivanjem i skrivanjem nečeg riješiti problem. Desilo se suprotno.