Kusturica izvrijeđao Stankovića

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
senjor

#26 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by senjor »

JAsam potrosio svu ljutnju sto se tice Kusturice,meni nije trebalo tako dugo da svatim tog lika.Kad sam bolje razmislio tom liku treba reci hvala na iskrenosti.
Tip je otisao u Srbiju,postao pravoslavac i tu se prica zavrsava.On nema vise niti ce imati nikakvih dodirnih tacaka sa Bosnom jer,kao Srbin nevoli Bosnu,kao pravoslavac neznam sta i kako razmislja o islamu koji je u Bosni vezan za nas identitet,nas Bosnjaka.

Zato mene vise zanimaju kopije ovog gore spomenutog lika,kopije koje su tu u Bosni i koje bljuju vise uvreda o islamu,Bosnjacima,svim njihovim vrijednostima... vise od samog Nemanje.

na kraju moje licno misljenje o samoj temi,
ubilo se za mahaluse uz kafu... :D
Jazz_Junkie

#28 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Jazz_Junkie »

senjor wrote:JAsam potrosio svu ljutnju sto se tice Kusturice,meni nije trebalo tako dugo da svatim tog lika.Kad sam bolje razmislio tom liku treba reci hvala na iskrenosti.
Tip je otisao u Srbiju,postao pravoslavac i tu se prica zavrsava.On nema vise niti ce imati nikakvih dodirnih tacaka sa Bosnom jer,kao Srbin nevoli Bosnu,kao pravoslavac neznam sta i kako razmislja o islamu koji je u Bosni vezan za nas identitet,nas Bosnjaka.

Zato mene vise zanimaju kopije ovog gore spomenutog lika,kopije koje su tu u Bosni i koje bljuju vise uvreda o islamu,Bosnjacima,svim njihovim vrijednostima... vise od samog Nemanje.

Hajd Meho, ne laprdaj bezveze. Koga zanima sto se Kusturica izjasnjava kao Srbin ili sto je konvertirao? Sto su tvoji kompleksi? Oni koji nisu u stanju shvatiti i priznati osnovna prava jednog individua, u sto sigurno spada i samodefinicija, obicni su licemjeri i polupismeni seosko-plemenski kriptofasisti. Za vas je Kusturica intelektualac. Nisu svi kriticari lika i djela Kusturice identicni. Za licemjere Kusturicin ambiguozni odnos prema desavanjima u Jugoslaviji, prije svega rodnom gradu i matici, te njegova artisticka misija u sluzbi Milosevica ocigledno spadaju tek u drugi red kritike. Za njih je najproblematicnije sto je eto Srbin i pravoslavac.

I naucite vise praviti razmak izmedju tocke/zareza i rijeci.
Alfa Kentaur

#29 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Alfa Kentaur »

Emir/Nemanja Kusturica je najbolji primjer kako jedna osoba moze da se pretvara da je dobar u ovome/onome a u isto vrijeme da bude monstrum.

Zaboravite ga! On nije vrijedan trosenja tipki na tastaturi!
senjor

#30 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by senjor »

Jazz_Junkie wrote:
senjor wrote:JAsam potrosio svu ljutnju sto se tice Kusturice,meni nije trebalo tako dugo da svatim tog lika.Kad sam bolje razmislio tom liku treba reci hvala na iskrenosti.

Hajd Meho, ne laprdaj bezveze. Koga zanima sto se Kusturica izjasnjava kao Srbin ili sto je konvertirao? Sto su tvoji kompleksi? Oni koji nisu u stanju shvatiti i priznati osnovna prava jednog individua, u sto sigurno spada i samodefinicija, obicni su licemjeri i polupismeni seosko-plemenski kriptofasisti. Za vas je Kusturica intelektualac. Nisu svi kriticari lika i djela Kusturice identicni. Za licemjere Kusturicin ambiguozni odnos prema desavanjima u Jugoslaviji, prije svega rodnom gradu i matici, te njegova artisticka misija u sluzbi Milosevica ocigledno spadaju tek u drugi red kritike. Za njih je najproblematicnije sto je eto Srbin i pravoslavac.

I naucite vise praviti razmak izmedju tocke/zareza i rijeci.
:D :D :D

probaj jos jednom... :mrgreen:
Chisum

#31 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Chisum »

Hoce li ikada prestati razglabanje i otvaranje tema o ovom rasprodanom idiotu?

Shvatam ja, dokolica cuda cini, ali... zar se o ovom smradu ima bilo sta reci, a da nije receno?

Boli me neka stvar kako se zove, kome se i kako moli, gdje smrdi i spava, kome se danas fleka....
Prvi put kada se dohvatio lojavih cetnickih muda, poceo da ih ceska i tabiri, tu se moje interesovanje i trosenje vremena na razmisljanje o nekom takvom - zavrsava.
Kraj price.

Zar ne mozete jednom za sva vremena da rascistite s tim?

Eto ga tamo... nek' radi sta hoce, libo me...
Meho Kodro

#32 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Meho Kodro »

Miljenko Jergovic o Emiru Kusturici
Umjesto Kuste danasnji gost je bio Miljenko Jergovic...
zonbirile

#33 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by zonbirile »

bijeli prah povučen kroz nos udara direktno u mozak.Veća lova,jača droga.
Meho Kodro

#34 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Meho Kodro »

LINK
Kusta vratio snimke, HTV ih objavio, po ovome sa linka nije bas bilo prezestoko
Jazz_Junkie

#35 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Jazz_Junkie »

Meho Kodro wrote:LINK
Ipak bi volio da HTV objavi svih tih dvadesetak minuta.
Maraschino

#36 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Maraschino »

Meho Kodro wrote:LINK
...nakon cenzure, snimci su vraceni...

poenta je kada se kamere iskljuce...
MIGLIORE

#37 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by MIGLIORE »

"HTV će tražiti materijal kojega su vlasnici iako Stanković sumnja da će se to dogoditi jer ga je Kusturica 'vjerojatno uništio kako u očima javnosti ne bi ispao jadan'.... "

Zar nije jadan i bez toga ?! :-) :D
statix

#38 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by statix »

Vidis li Mato kako se pravi intervju?
Ispijali viski dok se u Sarajevu desavao genicid? A mogao je i on klimati glavom, samo da bi dobio emisiju.
callmethebreeeze

#39 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by callmethebreeeze »

tema o nevinosti i tema o kusturici... koji je filozof rekao da je se u paklu jedna te ista tema stalno ponavlja. :D :D :D
Last edited by callmethebreeeze on 08/11/2009 23:32, edited 1 time in total.
felipe kajetano

#40 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by felipe kajetano »

Bezeze..frku digo egocentrik kojem je Hloverka Novak(olicenje demokrate i zdravog razuma)šefica..obican klimoglavac koji radi sta mu se kaze!U pravu je Kusta.. ima u onim ocima neko zlo...frojdovci bi znali objasniti...mozda :?
Abacija

#41 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Abacija »

felipe kajetano wrote:Bezeze..frku digo egocentrik kojem je Hloverka Novak(olicenje demokrate i zdravog razuma)šefica..obican klimoglavac koji radi sta mu se kaze!U pravu je Kusta.. ima u onim ocima neko zlo...frojdovci bi znali objasniti...mozda :?
Ma ja'... Kako ono pjeva Kusta za Gotovinu? :roll: :-)
felipe kajetano

#42 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Abacija wrote:
felipe kajetano wrote:Bezeze..frku digo egocentrik kojem je Hloverka Novak(olicenje demokrate i zdravog razuma)šefica..obican klimoglavac koji radi sta mu se kaze!U pravu je Kusta.. ima u onim ocima neko zlo...frojdovci bi znali objasniti...mozda :?
Djes ba... :D Ne merem se sjetit sad jbg ;-)Posaljes mi CD :?:
Last edited by felipe kajetano on 08/11/2009 23:44, edited 1 time in total.
Chisum

#43 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Chisum »

Ma sta ima tu vise da se objavljuje?!

Idiot. Ni vise ni manje...
Odavno kraj njegovog imena ne stoji, barem za mene, nikakav veliki umjetnik... Umjetnost je cista, a on je do grla u govnima... Niti ja zudim za nekom njegovom ponovnom preobrazbom ili kajanjem.

Neka ga tamo gdje je. Sebi je.
Abacija

#44 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Abacija »

felipe kajetano wrote:
Abacija wrote:
Djes ba... :D Ne merem se sjetit sad jbg ;-)
Stanković mu je, kažu u HTV-u, odgovorio protupitanjem koje je i konačno prouzrokovalo eksploziju, koja se već nazirala: "Ako tako mislite, zašto ste onda, svojedobno, opjevali Gotovinu, čovjeka koji je optužen za ratne zločine u Haagu?" (tekst pjesme glasi: Tko ne voli Gotovinu uvalim mu osovinu!) Kusturica je tada uz psovke ustao i naprasno završio razgovor rekavši Stankoviću: "Nećeš se ti meni frajerisati niti preko mene graditi karijeru".
Nice, nema sta. :x
felipe kajetano

#45 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Pa u pravu je za ovo "frajerisanje"...realno Kusta mu je do sada najpoznatiji sagovornik,sad se more komotno vratiti tipovima poput Keruma..Kusta je vise ovako za N.Y.Times,Guardian i sl.
Znaju se razlozi animoziteta prema Kusti u nekim sredinama..ova zajebancija sa Gotovinom i Dabicem je nesto sasvim beznacajno i sekundarno..
Abacija

#46 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Abacija »

felipe kajetano wrote:Pa u pravu je za ovo "frajerisanje"...realno Kusta mu je do sada najpoznatiji sagovornik,sad se more komotno vratiti tipovima poput Keruma..Kusta je vise ovako za N.Y.Times,Guardian i sl.
Znaju se razlozi animoziteta prema Kusti u nekim sredinama..ova zajebancija sa Gotovinom i Dabicem je nesto sasvim beznacajno i sekundarno..
Cestitam, ovim postom si postao fasista. U stvari, ja sam to od pocetka znao samo je maska sada pala.
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#47 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Admir_1984 »

Mene interesuje jel ikad kusturica rekao ishta o onome kad se 1992 preko dnevnika obracao gledateljima. Ak se sjecam rekao je neshto u stilu da "nema sumnje da se na brda penju Muslimani da bi rushili svoj grad" i da se Sarajeva nikada nece odreci.

Kad je on tacno promjenio plocu :?
MIGLIORE

#48 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by MIGLIORE »

felipe kajetano wrote:Pa u pravu je za ovo "frajerisanje"...realno Kusta mu je do sada najpoznatiji sagovornik,sad se more komotno vratiti tipovima poput Keruma..Kusta je vise ovako za N.Y.Times,Guardian i sl.

Vajću se, Felipe...! :-) Zipa...!!!

Image

:-) :-) :-) :-)
felipe kajetano

#49 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Abacija wrote:
Cestitam, ovim postom si postao fasista. U stvari, ja sam to od pocetka znao samo je maska sada pala.
Cestita se samo onom koji dolazi u tvoje drustvo ;-) Daj molim te postaj licencu za etiketiranje ljudi fasistima :-) Tako se ponasaju oni sa kojima me ti stavljas u drustvo jbg.. :cry:
Chisum

#50 Re: Kusturica izvrijeđao Stankovića

Post by Chisum »

E'o... neko zatrazi, a posto je tema o ovom govnetu vec postojala, i, nesto slicno kao ovo sto se javlja na ovoj temi, i tada su se javljali oni kojima godi njegovo pljuvanje po Sarajevu...

Ali... sjecanja ne blijede... a ni izrecene rijeci:
Chisum wrote:
tamara* wrote:
Latina wrote: Sve je to umetnost. Bas kao i "No smoking orchestra". Teska umetnost. Ne razumemo to mi - Johny Depp zna, pa ce da nam objasni kad skoci sa Eiffel Tower-a.
Ma kakav Kusta, kakav Dep, kakvi bakrači :lol:
Mahala-x.com najbolje zna o umjetnosti :sax: :bih:
Da je tri puta Dep i nazad, ne moze ga znati ko mi... :)

A ti uzivaj, rekoh ti. Tu gdje si.

Nego, kad vec pomenu Depa... Kako ono rece Kusta u direktnom javljanju iz Pariza, koje smo svi imali priliku cuti, onih prvih dana rata kada je Sarajevo gorilo... Da parafraziram:

"... Ja sam u diektnom kontaktu sa Tom Kruzom, Depardjeom, DZONI DEPOM, sa Fej Danavej i jos tri svjetska oskarovca... i oni ce se ovih dana obratiti Sarajlijama i reci im kako dijele sa njima njihovu bol i da su s njima, jer i oni znaju da granate padaju na Sarajevo i cak i oni znaju da SU TO POTEZI OCAJNIKA, DIVLJASTVA I BIJEDNIKA... i rekao sam im da onaj KOJI RUSI SARAJEVO JE ONAJ KOJI U NJEMU VISE NE ZELI DA ZIVI...." :)

Nekada tako... a danas, divljastvu, ocaju i bijednicima sklada i stihove. :)

Dakle... uzivaj u ovoj slini, znam i zasto uzivas... samo sto dalje od nas, majke ti.

Zar je potrebno jos bilo sta reci kada se pomene ovo veliko NISTA od covjeka?!:)

Covjek koji vidi CITAV SVIJET, stekne ime U SVIJETU baveci se 7. umjetnoscu, a predje put od kosmopolitizma kasnije - zagrizenog jugoslovenstva, povracanja na pomen nacija i nacionalista, do salonskig nacionaliste i marionete, danas vec zagrizeng branioca politike i djela zlocinaca kojih se citav normalan svijet zgrazava...

Image

Dakle, nekada je i Kusturica,valjda, dok je jos bio umjetnik, znao reci i istinu... :-D
Post Reply