respo wrote:jebla vas vise ta imena i ti neki in shopovi i stvari
mc burgerking starbucks iphone i sta ti ja znam
mtv generacija
Kako li boze ostatak svijeta zivi u toj "mtv generaciji"...kako li oni uspjevaju.
mtv generacija
upravo. ne razumijem cemu tolika fascinacija prema nekakvim americkim brendovima.respo wrote:ma ovdje nek vecini pise starbucks mcqueen mcdonalds big burger i kojekavi nazivi i to ti je to
cudi me sto niko jos uvijek ne trazi da se wallmart otvori ovdje
ustvari sam htio otvoriti temu o morskoj hrani koja nam svima toliko nedostaje, ali reko napasce me ove cevabdzije pa se usutihrespo wrote:ma ovdje nek vecini pise starbucks mcqueen mcdonalds big burger i kojekavi nazivi i to ti je to

Ne razumijes? da ti pokusam objasniti.oktobar07 wrote:upravo. ne razumijem cemu tolika fascinacija prema nekakvim americkim brendovima.respo wrote:ma ovdje nek vecini pise starbucks mcqueen mcdonalds big burger i kojekavi nazivi i to ti je to
posebno taj mcdonalds i burger king, to su bukvalno rupe od restorana po kanadi i americi.
ima ih na svakoj raskrsnici, vise od benzinskih pumpi, i najgori sljam se skuplja po tim rupama.
tu svratim samo kada putujem autom, pa ogladnim na putu i to mi dodje kao najprakticnija varijanta, posto su ih nastancali pored svih mogucih autoputeva. samo skrenes, jedes i vozi dalje.
Vidis, cio Starbucks-ov koncept je zasnovan na bazi Evropskih kafea, tako kada je utemeljitelj Sturbuck-sa nekada davno boravio u Italiji svidio mu se koncept prisnosti Italijanskih kafea i taj isti koncept je prenio u Ameriku. Tako da danas u Starbuck-su moze fino posjediti i popiti kafu na miru bez da te konobar svako dvije minute handri sta hoces i sta neces.oktobar07 wrote:imam starbucks bukvalno 27 koraka od moje zgrade.
mozda sam bio svega 2-3 puta u njemu. kafa bezveze, precjenjena i nasminkana kojekakvim aromama i slagom.
cak i obicna kafa ima neki njihov miris, a i da popijes najmanju solju, pisas poslije ko da si ih pet popio.
razlog zbog kojeg starbucks ne bi uspio kod nas, je taj sto nismo mi takvog mentaliteta.
mi smo narod koji voli sjesti, i s ceifom popiti kafu, a ne hodajuci ulicom, ili vozeci se u autu i piti.
neke stvari sa americkog kontinenta se jednostavno ne mogu primjeniti kod nas.
druge navike, drugi tempo zivota, tradicija, mentalitet, ocekivanja ....
ja eto samo sljam se okuplja. pasa moj kako onda profitiraju, kako to da ima mcd u 187 drzava na svijetu?pusti suplju pricu,mcd je ekonomski gigant i skoro svako nekad jede tu.oktobar07 wrote:upravo. ne razumijem cemu tolika fascinacija prema nekakvim americkim brendovima.respo wrote:ma ovdje nek vecini pise starbucks mcqueen mcdonalds big burger i kojekavi nazivi i to ti je to
posebno taj mcdonalds i burger king, to su bukvalno rupe od restorana po kanadi i americi.
ima ih na svakoj raskrsnici, vise od benzinskih pumpi, i najgori sljam se skuplja po tim rupama.
tu svratim samo kada putujem autom, pa ogladnim na putu i to mi dodje kao najprakticnija varijanta, posto su ih nastancali pored svih mogucih autoputeva. samo skrenes, jedes i vozi dalje.
cuj kako profitiraju. kako nece profitirati kada koriste najjeftinije moguce meso i krompir, a radnici su placeni najnizom platom koja je zakonski dozvoljena. procitaj malo i o tome koliko ih se zatvori godisnje po svijetu.Šaner wrote:ja eto samo sljam se okuplja. pasa moj kako onda profitiraju, kako to da ima mcd u 187 drzava na svijetu?pusti suplju pricu,mcd je ekonomski gigant i skoro svako nekad jede tu.
naravno da bi.Klodovik wrote:Bilo bi jako lijepo da se otvori Starbucks. Imao bi on svoje mušterije.
kad pola fildzana esspreso kafe -u kojem je prst kafe i dva prsta secera- kosta 1 KM: onda ni ova ćasa od frtalj litra Starbuckove prilivuse nece biti skupa - ako bude 4-5 KM. Jedino sto bi BiH Starbucks mogao uz kafu servirat i snitu dvije domace struce - da se ima sta udrobit.todd_smith wrote:starbucks je poznat po vrlo visokom standardu i kvaliteti...ali nazalost sve ovo dolazi pod vrlo skupom cijenom...obicna solja kafe bi vjerovatno kostatala 4-5km najmanje
Ma nije poenta u parama, to je samo izvlakusa, u sustini narod ne moze smisliti da bilo sta sa zapada dodje ovdje jer je to kao neka sodoma i gomora.jasana wrote:Starbuckscafei koje sam ja dozivjela po Evropi nigdje nisu neuredni ,ne serviraju ti u kartonskoj ambalazi ako ne trazis i najeftinija kafa je coffee of the day
1,7 eura.
mislim da bi SB imao svoje musterije,kad se moze u Vatri,moze se i u SB sjediti!
mtv generacija
a cim dodje mcdonalds i starbucks bosna ce se popeti na ljestvici i presti ce norvesku po standardu jah samo se zbog toga cekaju ove kompanijeladyblue18 wrote:respo wrote:jebla vas vise ta imena i ti neki in shopovi i stvari
mtv generacijama ja najbolje je ostati rupa zatvorena za sve i svakoga.Tako je. Kao sto vec rekoh na temi o Mc-u "mi smo najpametniji i nama niko i nista ne treba, zato nam i jest ovako".
Kako li boze ostatak svijeta zivi u toj "mtv generaciji"...kako li oni uspjevaju.
Eh super, sad cemo svi da kupujemo Evian i da se furamo na zapad juhuuuu.Pacificgirl wrote:Ima Evian kod nas, ja sam je u Mercatoru vidjela...
et vidis, ima evian, i ja sam vidjela, al ja bogme samo nasu vodu kupujem (ako vec kupujem vodu).ladyblue18 wrote:Eh super, sad cemo svi da kupujemo Evian i da se furamo na zapad juhuuuu.Pacificgirl wrote:Ima Evian kod nas, ja sam je u Mercatoru vidjela...![]()
Jer mi bolujemo da budemo zapadnjaci.