Ceriću, je li te sramota ...

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
pustopoljina

#26 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by pustopoljina »

snaga_znanja wrote:Ako islamofobija predstavlja protivljenje kriminalu vjerskih sluzbenika i aminovanje politickog kriminala, mita i korupcije, pedofilije i sl. krivicnih djela ja sam islamofob :D
:bih: :thumbup:
HAVANA

#27 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HAVANA »

zoom66 wrote::thumbup:
snaga_znanja wrote:Ako islamofobija predstavlja protivljenje kriminalu vjerskih sluzbenika i aminovanje politickog kriminala, mita i korupcije, pedofilije i sl. krivicnih djela ja sam islamofob :D

:bih: :bih: :thumbup: :D :bih: :bih:
aze

#28 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by aze »

A sta ste to drugo ocekivali od naseg vjerskog poglavara ?? Jel ono pise u Kuranu da ne covjekne treba da legne da spava ako mu je komsija gladan ? Reis hoda u odjelu od 5000 KM dok pola ljudi islamske vjeroispovjesti u BiH gladuje.
Šaner

#29 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Šaner »

treba shvatit da su svi oni jedna kriminalna porodica: ceric,kacavenda,tihic,dodik,covic...
sad nastaje jedan veliki problem, dok su ovi na vlasti i foteljama BiH ne funkcionira kao normalna drzava.
amerika i eu vide da se BiH ne razvija u smislu pravne drzave i priblizivanju u eu, zato zele da izmjene ove kriminalce.
zbog ovoga doticni kriminalci dodik,ceric...postaju sve vise nervozni jer vide da im se gubi tlo pod nogama.
popajic

#30 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by popajic »

pustopoljina wrote:
:bih: :thumbup:
Pridruzujem se ovako islamofobican ( ali samo na OVAJ nacin) ovim tamb apovima :thumbup: :thumbup:
Last edited by popajic on 03/11/2009 22:01, edited 1 time in total.
chuchumbamayumbe

#31 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by chuchumbamayumbe »

Hoće li ko?!
8-)
Image
Fair Life

#32 Re: INTERVJU SA REISOM BHT - MAGAZIN CRTA

Post by Fair Life »

bosnianwoman wrote:Bas me interesuje cija je ideja da bas Reis Ceric komentarise desavanja oko famozne scheme OHR-a, jer je taj neko ili zlonamjeran do bola ili jednostavno nema osjecaja!

Zasto?

Pa, kao sto mu samo ime govori- Reis Ceric je vjerski poglavar a ne politicar i ne treba ga posmatrati i tretirati kao takvog jer njegovi komentari mogu da poprime sasvim drugaciji prizvuk i da posalju pogresnu poruku u eter. Namjerno ili ne, pitanje je sad.... :skoljka:
...
Nije ni strucnjak za ekonomiju ali ga to nije sprijecilo da bude prisutan u Davosu.

Zasto ??

http://www.biznis.ba/index.php?option=c ... 3&Itemid=2
homar

#33 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by homar »

Nevjerovatna hajka na reisa Mustafu efendiju Cerića, zato što bez uvijanja kaže istinu, koja mnoge boli. Ja znam da na ovome forumu je puno onih koji nisu vjernici, odnosno ateisti, ali to im ne daje za pravo da pljuju i psuju vjerkog velikodostojnika. Ja sam član ovoga foruma, i vrlo često se od "udruženih topdžija" foruma vrše orkestrirani napadi na pojedince, posebno one koji nisu na liniji njihovog svjetonazora. Ja sam kritičar mnogih stvari kada se tiče rada u IZ, ali ne dajem pravo sebi da psujem i vrijeđam vrhovnog poglavara IZ.

Niti jedan forumaš do sada nije se kritički osvrnuo na uzroke reakcije, efendije Cerića, a to je pojava "mafijaškog kruga" u kome su ubačeni svi Bošnjački prvaci. Ukoliko se nebi reagiralo na ovaj diplomatski skandal, to bi značilo da je "mafijaški krug" sasvim na mjestu, da strane obavještajne službe vršljaju po BiH nesmetano, da se igra vrlo prljava igra. Ja ne tvrdim da neme mafijaša Bošnjaka koje je trebalo strpati u taj krug, ali ovoga puta su ciljana grupa bili Bošnjaci, što je vrlo opasno. Naime, i stranci su kriminalce podijelili po nacionalnom ključu, a svi znamo da to nije tako, da su kriminalci povezani, vez obzira na nacionalnost i vjeru.

Zato, dragi kolege, nije stvar crno-bijela, već jako obojena, intersi lešinara su jako prisutni, te im ne treba dozvoliti da krčne BiH, bili oni domaći kriminalci ili stranci kriminalci.
Fair Life

#34 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

homar wrote:...
Zato, dragi kolege, nije stvar crno-bijela, već jako obojena, intersi lešinara su jako prisutni, te im ne treba dozvoliti da krčne BiH, bili oni domaći kriminalci ili stranci kriminalci.
I nije... u pravu si.

Nigdje bijele... sve je crno.
HAVANA

#35 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HAVANA »

homar wrote:Nevjerovatna hajka na reisa Mustafu efendiju Cerića, zato što bez uvijanja kaže istinu, koja mnoge boli. Ja znam da na ovome forumu je puno onih koji nisu vjernici, odnosno ateisti, ali to im ne daje za pravo da pljuju i psuju vjerkog velikodostojnika. Ja sam član ovoga foruma, i vrlo često se od "udruženih topdžija" foruma vrše orkestrirani napadi na pojedince, posebno one koji nisu na liniji njihovog svjetonazora. Ja sam kritičar mnogih stvari kada se tiče rada u IZ, ali ne dajem pravo sebi da psujem i vrijeđam vrhovnog poglavara IZ.

Niti jedan forumaš do sada nije se kritički osvrnuo na uzroke reakcije, efendije Cerića, a to je pojava "mafijaškog kruga" u kome su ubačeni svi Bošnjački prvaci. Ukoliko se nebi reagiralo na ovaj diplomatski skandal, to bi značilo da je "mafijaški krug" sasvim na mjestu, da strane obavještajne službe vršljaju po BiH nesmetano, da se igra vrlo prljava igra. Ja ne tvrdim da neme mafijaša Bošnjaka koje je trebalo strpati u taj krug, ali ovoga puta su ciljana grupa bili Bošnjaci, što je vrlo opasno. Naime, i stranci su kriminalce podijelili po nacionalnom ključu, a svi znamo da to nije tako, da su kriminalci povezani, vez obzira na nacionalnost i vjeru.

:?
Jes vala,u pravu si :D
Triput ura za mustafu
Ura,Ura,Ura
JThomas

#36 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by JThomas »

homar wrote: a svi znamo da to nije tako, da su kriminalci povezani, vez obzira na nacionalnost i vjeru.
upravo to.

Image
chuchumbamayumbe

#37 Re: Ceriću, je li te sramota ...

:sax:
:music2:
popajic

#38 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by popajic »

@homar
...Niti jedan forumaš do sada nije se kritički osvrnuo na uzroke reakcije, efendije Cerića, a to je pojava "mafijaškog kruga" u kome su ubačeni svi Bošnjački prvaci.
Rekoh necu vise, a moram...
Ovo boldirano znaci : ko biva doticni prvaci ni luk jeli ni luk mirisali ,a neki zlonamjernici ih ugurase u mafijaski krug , onako na pravdi boga , pa ih efendija mora odatle vaditi, ko kestenje iz vatre :? I ne samo njih, nego kao sto vidis i Dodika !
Tvrdis da nema Bosnjaka u mafijaskom krugu :? :?
Silim se da povjerujem da ironises, da to ne mislis ozbiljno !?
Ne pada mi na pamet

#39 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Ne pada mi na pamet »

homar wrote:Nevjerovatna hajka na reisa Mustafu efendiju Cerića, zato što bez uvijanja kaže istinu, koja mnoge boli. Ja znam da na ovome forumu je puno onih koji nisu vjernici, odnosno ateisti, ali to im ne daje za pravo da pljuju i psuju vjerkog velikodostojnika. Ja sam član ovoga foruma, i vrlo često se od "udruženih topdžija" foruma vrše orkestrirani napadi na pojedince, posebno one koji nisu na liniji njihovog svjetonazora. Ja sam kritičar mnogih stvari kada se tiče rada u IZ, ali ne dajem pravo sebi da psujem i vrijeđam vrhovnog poglavara IZ.

Ja ne vidjoh Sefera na onoj slici? Ni Mustafica, ni Imamovica, ni Beslagica, da ne nabrajam milione bosnjaka koji nisu "dio tala". Sad bi ja trebao da branim Cerica zato sto je musliman. Nema problema, 100 km po postu na forumu i branicu ga koliko treba. Lijepo li je biti "u talu".
Fair Life

#40 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

zoom66 wrote:
Fair Life wrote:
homar wrote:...
I nije... u pravu si.
Nigdje bijele... sve je crno.
pripreme za bosnjacki sandJak su u punom toku. :-) :x screenplay by sanu, approved by dodik & co., directed by scepo & reis :oops:
:bih: :bih: :bih:
Davno su pripreme pocele... ovo sad je zavrsetak realizacije davno dogovorenog.

Po stoti put...

...Cengic na slijedeci nacin opisuje sastanak ostatka Izetbegoviceve grupe sa srpskim akademicima dok je Izetbegovic jos bio u zatvoru.
Novinar Mustafa Borovic: Dvije godine poslije toga (Izetbegovicevog hapsenja) sreli ste se sa Dobricom Cosicem i drugim akademicima SANU-a. Mozete li nam to poblize objasniti? Ko je sve bio sa vama u grupi?

Cengic: U drustvu smo bili ja, Mustafa Spahic, Dzemaludin Latic (vec su bili izasli iz zatvora), gospodja Lejla Aksamija, kcerka gospodina Izetbegovica, i Azijada, supruga Ismeta Kasumagica (koji je jos bio u zatvoru sa Izetbegovicem). Akademik Ljuba Tadic nas je odveo u Beogradu u neki poznati restoran u sumi na Kosutnjaku na rucak, jer tamo sluze janjetinu. Tamo smo ostali i razgovarali oko tri sata. Kasnije smo shvatili da je to bila neka "srpsko-muslimanska Jalta".

Borovic: O cemu ste razgovarali?

Cengic: O svemu. Moram istaci da su se nasi domacini dobro potrudili. Napravili su takav raspored za stolom da pojedinacno svaki od nas sjedi do jednog od akademika, da moze dobro razgovarati. Ja sam sjedio do dr. Bozidara Jaksica i dr. Kosta Cavoskog. Do Koste je sjedio akademik Tadic, pa do njega Dzemal, pa onda Mustafa, pa akademik Dobrica Cosic, pa Lejla i Azijada. ...
(Vjerodostojnost Cengiceva svjedocenja dobila je potvrdu i sudionika sa srpske strane. Istoga sastanka, naime, prisjeca se i Dobrica Cosic u svojim "Piscevim zapisima (1981. -1991.)" koji su jedno vrijeme objavljivani u beogradskim Vecernjim novinama, ali i svojih brojnih drugih sastanaka s Alijom Izetbegovicem). Srpski akademici su, dakle, poklonili ogromnu paznju Cengicu, hodzi Spahicu, Dzemaludinu Laticu, kojemu su srpske novine, kako se to danas cesto moze cuti, objavile prve pjesme da bi ga mogli poturati kao "islamskog intelektualca", te Lejli i Azijadi, iz jednostavnog razloga što je bila rijec o ljudima odanima Izetbegovicu, njihovoj uzdanici u predstojecim dogadjajima.

Image

Uostalom, Cengic je najbolje objasnio smisao prijateljstva SANU-a prema Izetbegovicu i njegovoj grupi, nazivajuci taj sastanak "srpsko-muslimanskom Jaltom", sto je drugo ime za podjelu Bosne, planiranu cak 6 godina prije zapocinjanja rata. Istoga onoga rata za kojega je Izetbegovic, uvjeravajući Muslimane da ostanu mirni, govorio da to nije njihov rat...
Kenan-sa

#41 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Kenan-sa »

Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri! Kakvo je samo vrijeme doslo da nam komunisti odredjuju kakva IZ treba biti!haha pa to je dno dna! Bakir Hadziomerovic kao deklarisani komunista ne smije i nema pravo da spomene jednog vjerskog poglavara ,pogotovo ne da on i takvi drze lekcije vjerskim poglavarima, kako trebaju raditi,koga trebaju slusati,kako trebaju djelovati,gdje trebaju praviti dzamije,ko u njih moze ici itd institucija! Zasto?pa zato jer je Bakir H. licemjer,placenik i komunista,i svaki njegov pokret je islamofobican! Komunisti nemaju pravo da spominju IZ jer su oni najveci neprijatelji vjernika! Hvala Bogu pa su licemjeri prepoznati ,jer oni mogu biti veliki problem po sigurnost i afirmaciju ove drzave! Sve dok se komunisti bave IZ dotle i IZ treba da se bavi komunistima,licemjerima i placenicima,a nazalost takvi su danas nasi politicari i snjima treba biti jako oprezan! Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,sve dok takvi ljudi prestavljaju Bosnjake,ne treba se brinuti za njihov opstanak i afirmaciju! Reci Ne komunizmu,placenicima i licemjerima!
p.s.
Gregorijan je najveci prestavnik licemjera,a Bakir Hadziomerovic je najveci placenik u ovoj drzavi,u vrijeme recesije jedino njegova placa raste,a za to s ebrinu Gregorijan,porodica Selimovic i ostali licemjeri i protivnici muslimana u ovoj drzavi! Ali moraju znati da sve dok i jedan Bosnjak kroci ovom drzavomk bice i pravde,bice i Islama,kao i katolika i pravoslavaca!
chuchumbamayumbe

#42 Re: Ceriću, je li te sramota ...

HAHAHAHHAHAH
OHOHHOOHOHO
HAHAHAHAAHHA
AAAAjjjjjjjjj, upišaću se!!!!!!!!!!!!
:D :D :D :D :D :D
Fair Life

#43 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Fair Life »

Idi sad Keno Cericu... spremio ti je lizalo. Fahro ce ti dati banku... pohiti.

Od Dodika dvobanku... i "mirna" Bosna.
tarabara

#44 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by tarabara »

Druže Ceriću,

Reci narodu (bošnjacima) kako si dobio kuću koju je koristio Rato Dugonjić? Kako si u ratu postao uposlenik Vlade FBiH i koliko dugo si bio državni činovnika, te koliko si iskeširao certifikata za kuću koja "brat-bratu" vrijedi 300.000 €, možda i više?

Da li se bojiš Allaha zbog ovoga? Kako možeš stati pred jadne borce koji skapavaju od gladi, da bi tebi i mnogim obezbijedili "krovćić" nad glavom.
Sit svega

#45 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by Sit svega »

Kenan-sa wrote:Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri! Kakvo je samo vrijeme doslo da nam komunisti odredjuju kakva IZ treba biti!haha pa to je dno dna! Bakir Hadziomerovic kao deklarisani komunista ne smije i nema pravo da spomene jednog vjerskog poglavara ,pogotovo ne da on i takvi drze lekcije vjerskim poglavarima, kako trebaju raditi,koga trebaju slusati,kako trebaju djelovati,gdje trebaju praviti dzamije,ko u njih moze ici itd institucija! Zasto?pa zato jer je Bakir H. licemjer,placenik i komunista,i svaki njegov pokret je islamofobican! Komunisti nemaju pravo da spominju IZ jer su oni najveci neprijatelji vjernika! Hvala Bogu pa su licemjeri prepoznati ,jer oni mogu biti veliki problem po sigurnost i afirmaciju ove drzave! Sve dok se komunisti bave IZ dotle i IZ treba da se bavi komunistima,licemjerima i placenicima,a nazalost takvi su danas nasi politicari i snjima treba biti jako oprezan! Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,sve dok takvi ljudi prestavljaju Bosnjake,ne treba se brinuti za njihov opstanak i afirmaciju! Reci Ne komunizmu,placenicima i licemjerima!
p.s.
Gregorijan je najveci prestavnik licemjera,a Bakir Hadziomerovic je najveci placenik u ovoj drzavi,u vrijeme recesije jedino njegova placa raste,a za to s ebrinu Gregorijan,porodica Selimovic i ostali licemjeri i protivnici muslimana u ovoj drzavi! Ali moraju znati da sve dok i jedan Bosnjak kroci ovom drzavomk bice i pravde,bice i Islama,kao i katolika i pravoslavaca!
Polako, srčani udar ćeš doboti. I onda sa-x kriv!!!
SnezanaM

#46 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by SnezanaM »

Ja dobre emisije :D :run:
sansun

#47 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by sansun »

Ja sam davno rekao, da ako Bosnjaci zele imati svoju drzavu, prciju od dijela BiH ja ne zelim zivjeti tu....
Već je imamo, ustvari, imamo ih više i to pod nazivima; Kanton Sarajevo, Zeničko-dobojski kanton, Unsko-sanski kanton, Tuzlanski-kanton,... kada budeš imao hrabrosti to da uvidiš onda možeš odmah pakovati te kofere, ali se samo pitam koja država će te primiti?... Jer si u očima ovih "civilizovanih" samo još jedan barbarin koji je sebi umislio da pretstavlja nešto bolje od plemena iz kojeg potiče.
StupskaBitanga

#48 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by StupskaBitanga »

Kenan-sa wrote:Najvece zlo danasnjice su komunisti i licemjeri! Kakvo je samo vrijeme doslo da nam komunisti odredjuju kakva IZ treba biti!haha pa to je dno dna! Bakir Hadziomerovic kao deklarisani komunista ne smije i nema pravo da spomene jednog vjerskog poglavara ,pogotovo ne da on i takvi drze lekcije vjerskim poglavarima, kako trebaju raditi,koga trebaju slusati,kako trebaju djelovati,gdje trebaju praviti dzamije,ko u njih moze ici itd institucija! Zasto?pa zato jer je Bakir H. licemjer,placenik i komunista,i svaki njegov pokret je islamofobican! Komunisti nemaju pravo da spominju IZ jer su oni najveci neprijatelji vjernika! Hvala Bogu pa su licemjeri prepoznati ,jer oni mogu biti veliki problem po sigurnost i afirmaciju ove drzave! Sve dok se komunisti bave IZ dotle i IZ treba da se bavi komunistima,licemjerima i placenicima,a nazalost takvi su danas nasi politicari i snjima treba biti jako oprezan! Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,sve dok takvi ljudi prestavljaju Bosnjake,ne treba se brinuti za njihov opstanak i afirmaciju! Reci Ne komunizmu,placenicima i licemjerima!
p.s.
drži ti Fahrunu sliku u svojoj kući ali nas pusti na miru
REis je najveća grozota i sramota male šačice ostalih pravih a ne baterije muslimana
popajic

#49 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by popajic »

@Kenan_sa
...Hvala Bogu pa ova drzava ima poglavara kakav je uvazeni Reis,...
:D :( :D :( :D :( :-) :-)
HAVANA

#50 Re: Ceriću, je li te sramota ...

Post by HAVANA »

p.s.

Ke-no,Ke-no,Ke-no,Ke-no,Ke-no,Ke-no :lol: :lol: :lol:
Locked