A71 wrote:Evo najnovijih vijesti. Upravo sam se vratila od Amara jer nije imalo smisla nagađati pa sam ga fino strpala u korpicu i pravac kod njega. Dobra vijest je što je jutros pojeo mrvicu kuhane piletine. Znam da je malo , ali ipak je nešto. Prvo što sam ga pitala je za njegov veliki stomačić, da li je to normalo i od čega je. Dobro mu je opipao stomačić i kaže da ne osjeti ništa neobično, može biti da još ima parazita ili se malo naduo. Za svaki slučaj odmah mu je dao 1/4 tabletice protiv parazita, kortikosteroid, i neki lijek za apetit. Što se tiče infuzije koju sam tražila rekao je da ne treba, jer kada mu je odigao kožu između plećki odmah se vratila. Dakle, elastična je što je znak da mu ne treba infuzija. Ovo vam opisujem opširno, jer možda će se neko naći u sličnoj situaciji pa ovo možda malo pomogne. Ona tabletica protiv parazita djeluje za 6-8 sati pa bih trebala vidjeti hoće li šta izbaciti. Oko 13-14 trebam mu dati da malo jede,preporučio je žumance umutiti u kozije mlijeko jer je najsličnije mačijem i dodati kašičicu meda. Probat ću i vidjeću hoće li to popiti.
Što se tiče dileme nekih da li ga treba uspavati samo ću reći da to Amar nije ni pomenuo kada ga je jutros vidio, čak je rekao da mu fino izgleda(za mačića poslije tako teške operacije), jer je hodao po stolu, koža mu je elastična i pratiće šta će s njim biti. Kaže da se čak hvalio kako je operisao jedan težak slučaj i da je mačić po završetku operacije bio bolje nego što se i sam nadao. Samim tim što je 3 dana poslije živ govori samo za sebe. Večeras mu trebam javiti šta se dešavalo pa ću dalje vidjeti. Mislim da ne treba prebrzo odustai i dići ruke, to sam iskusila sa mojim Čupom koji je u Aprilu jedva ostao živ i dva dana nije ništa ni jeo ni pio. Za par dana je izgubio 2.5 kg i vidjela sam da mi pred očima nestaje. Mama i ja dežurale smo na smjenu 24 sata i hranile ga i pojile špricom svaka 3 sata. U bolnici je bio svaki dan i nakon dužeg oporavka sada je kao da se ništa nije desilo. Svu težinu je vratio i čak nabacio još malo salca. Zato neću da odustanem jer sve se nadam da će i sa ovom mrvicom biti slično. Jednostavno vjerujem u to!
Svaka cast!!