Razlog...

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Gile Šampion

#26 Re: Razlog...

Post by Gile Šampion »

Jedan001 wrote:
Gile Šampion wrote:Definitivno zbog laži...a o prevari da ne pričamo. Kada bih saznao da me je prevarila i u to bio 100% siguran,ne znam ni sam šta bih učinio...samo mislim da bi je dragi BOG mogao spasiti i niko više.Jer ako ja mogu sebe da obuzdam,može i ona.
Zadnja veza mi je upravo zbog laži pukla,nazovimo to tako
:-D Znate kad nekoga znaš 4 godine i kad počne da ti laže neke stvari i to ofirno.Haj ja se pravio mutav,kontam sve proći će.Vidim ne prolazi.Ok...pukne to ali konsekvence će da snosi samo takve :D

A ja sam ostavljao,da me je jednostavno stid i pričati zbog čega,a opet u nekim slučajevima ni sam ne znaš opravdanje zašto si to učinio.

Najveću ljubav,ako se može nazvati ''najvećom'' ljubavi,mog života ostavio sam zbog razlike u daljini.Ja bio mlad i tupav,nisam ozbiljno ni razmišljao nego vukao vezu dan za danom,sastajali se,vidjali se i ako je ona zivjela u DE ja u Sarajevu,i na kraju nisam ja htio da odem tamo da zivim i eto...

Jednu sam ostavio zbog njene nekulture.Uglavnom u skaraćenim crtama: sjela mi dama u auto i stavila noge sa cipelama na instrument tablu,k'o kauboj u salonu :lol: :lol: :lol: To joj je bio naš zadnji izlazak...

Jednu ostavio zbog toga što mi je slagala da je trudna,a nije bila :lol:
Ovu jednu jer je bila toliki poganćer,da nisam ni sam znao dok joj nisam u kuću otišao i par dana bio sa njom :cry:
Jednu jer je bila vjerena,a desilo se izmedju nas već što se desilo i ja nisam htio da njenom vjereniku/momku pokvarim budućnost koju je planirao sa njom...
Opet ostavim jednu,jer vjerovali vi ili ne ali fakat djevojka smrdila da je to drama.Danas je viđam,uzorita majka dvoje djece :)
Ostavim jednu djevojku,zbog koje bi mnogi učinili sve samo da budu sa njom,inače djevojka iz strašno imućne porodice,ali to meni nije igralo apsolutno nikakav razlog što bih bio sa njom,jer saznam da je na jednom derneku na njoj bila KAMARA :lol:

Itd,itd...
Sad tražim kakvog insana,da ima bar nešto u glavi,pa da pokušam ide li išta ozbiljnije...Ove sve što nalazim ovih dana,nekako mi previše djeluju opušteno :D

Jebi ga i ja bi je nogirao da mi je stavila noge na instrument tablu pogotovo A5 hehehe ubio bi hljeb u njoj. :razz:

Jesi je ubio na mrtvo ime :) kad te je slagala...

To je ono sto mrzim kod djevojaka i to bi bio razlog za prekid... sto su dvolicne i sto ne znaju sta hoce a lazu da bi bile interesantne... samo je onda :dance: i :run:
Nisam je tak'o prstom.Niti bih.Niti ću ikad...nisam niti jednu prije nje,kažem nisam nju,i nadam se da neću nikad niti jednu poslije nje tući.Nisam ja od tih ''mangupa'' što marišu žensko.Valjda zato i ponekad popušim foru :D :lol: ( i ako sam primao neke pozive od njene famelije,prijetnje itd...što me mogu vam reći iskreno nasmijalo,a takođe i društvo koje je igrom slučaja čulo razgovor i zadesilo se pored mene)

Htjeli mi priznati ili ne,svidjalo se to nekome ili ne,ali većina njih voli one ROKI KREZUBE tipove,koji dođe u podkošulji,vonja na vlašićki sir i rakiju i opali joj 2-3 vaspitno disciplinske iza uha...
Ja nisam takav.Idem onom logikom da je nju neko 9 mjeseci u stomaku nosio.Zatim rodio.Pa onda odgajao,školovao i mučio se da je izvede na neki put...i sad ja trebam da je udaram??? Pa ne bih,prije bih da mi se obje i noge i ruke osuše nego da je udarim...

Što kaže @ladyblue18:''Pogresno si me razumio. Jedno je kada znas neciju proslost i meni je to sasvim normalno, ali kada ti neko nabija na nos tu tvoju proslost, u smislu ti si njega volila, on je tvoja vjecna ljubav, ti si bila ovakva, onakva itd. je cista nebuloza''.

Činjenica je i ovo što ću reći.Mnogi muškarci dok su mladi vole da zavuku sa strane što se kaže.Takođe i žene vole da šveraju.Međutim kad muškarac sazna prošlost žene,i sazna da je ona prije njega bila sa nekih X osoba,nije njemu lahko,i ako to on možda savršeno dobro prikriva i kad tad želi da joj nabije to na nos.Međutim kada se muškarac pomiri sa tim i kaže,OK bila si,radila si to,sad se uozbilji,imamo jedno drugo i ne treba nam niko treći,ne želim da ti to nabijam na nos,želim te da budeš moja žena,ponudi joj brak,onda znajte da je vjerovatno voli iskreno i bez interesa...

Međutim kada djevojka odbije takvog muškarca...onda se ja zapitam šta je u stvari ona,koga ona zaslužuje,i mnoge druge stvari...
Bellica

#27 Re: Razlog...

Post by Bellica »

Onda je takva djevojka glupaca jer odbija nekoga ko je prihvatio bez obzira na njenu nezavidnu proslost.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#28 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

Jedan001 wrote:
Dobro to je onda okey nisi se bila dobro izrazila na pocetku mislio sam proslost uopce.
Pa kad nesto zna onda te samo truje time i kljuca... dok ti ne dopizdi i onda dok ga ne odj...
i sta god on pogresno uradi ti nesto reci eto njega da ti to nabija sto zna... i onda odjednom od napadaca postajes neko ko se mora braniti znam tu situaciju... odlicnooo :oops:
Upravo tako. :roll:
Dok sam bila u vezi sa tim prvim :-) znala sam jako dobro da je ovaj zaljubljen u mene, ama svaki njegov postupak i svaka rijec ga je odavala.
Ali on je bio stvarno prijatelj pravi sa mnom i nikada nije ni pokusao da se mjesa u nasu vezu iako kada je i rekao nesto ja sam mislila da je to cista ljubomora, no bi covjek u pravu.
Kada me stoka ostavila, on se javlja sa pricom koju ja vec znam jel...i hoce on da mi pokusamo 10ak dana nakon sto sam ja izasla iz takve veze i iz najgoreg perioda mog zivota koji je trajao dosta dugo i nakon toga.
Ja sam izasla sa njim nekoliko puta, on je mislio nesto iako sam mu rekla da ja za veza nisam nit cu bit zadugo. Majkemi mi izadjemo on meni hop onaj reko ono, hop onaj uradio ovo, a jos je stoka skontala da se ja ovome svidjam pa je crkavo od ljubomore. :-) :roll: :x
Naljuti se on, ovako onako, ja mu kazem fino da ne znam sta je ocekivao, rekla sam mu kako jest.
Nakon vise od pola godine kada su rane malo zarasle, on opet...hajd reko opametio se, mogu pokusati, nije da mi se nije svidjao.
Ali opet isto, ja mu kazem fino mi moramo pricati, odemo na kafu 2,3 sata ja mu kazem sve kako jest, da ja a ni on ne mozemo izbrisati sta se desilo, da ne mogu izbrisati cinjenicu da sam ja tu stoku volila, itd... ali opet isto. Jednom mi je uzeo mobitel dok sam ja otisla do wc-a u kaficu i pretrazivao po porukama, gledao imam li ja jos broj njegov, a onda je nasao njegovu sliku u mobitelu i napao me, kako me nije stid da cuvam sliku itd. :roll:
Ispadoh smece zato sto sam zadrazala jedinu uspomenu koju sam imala na nekoga koga sam volila jbg. I izbrisao je, mislim odakle ti pravo... :shock:
I tako ja sve trpila, kontala promjenit ce se, ali jok on je vremenom bivao sve gori i gori. Prica tipa znam ja sta si ti radila sa njim :roll: (sta sam i ako sam radila moj problem), sta mislis za sta si ti njemu sluzila, meni su rekli..., ti njega volis, vi se vidjate... :|
On hoce da ja kao zaboravim da taj postoji, a on meni samo o njemu prica...mislim saberi se bolan, cujes li ti sebe!
On se ponasa ko stoka, ja mu to kazem, on meni pocne sa starom pricom, o tome sto on navodno zna. :roll:
I nista, eto kao on mene ostavio, ja njega vucem za nos. :roll:
2 godine i vise ima od toga, znam ga ja vidjeti onako ponekad u gradu, pozdravimo se, prije je znao gledati u mene... onaj cezljivi pogled a ja sta cu...nekad mu se javim na msn on i dan danas zna mene napasti i reci "idi njemu, on je tvoja velika ljubav". :lol: :zoka: :roll: Iako su 3 godine kako je mene ta velika ljubav ostavila. :zjev:
Ja krivu Drinu nisam mogla ispravljati, ni njegove misli. Bujrum, vjeruj kome hoces, iako je to malo smijesno. Ako ti je stalo daj onda salusaj me, al jok, ko konj u jednom pravcu samo gledao covjek.
Zaludjen bio, bolesno ljubomoran, vjerovao u sve zivo sto cuje, i sta cu ja u takvoj vezi gdje me neko gusi iako ja hocu da se potrudim da to uspije. Jedino bih poludila.

Iako je stariji 3 godine. Dokaz da godine nisu znak zrelosti. :cry:
Ja doduse necu nikada njemu zaboraviti da je bio uz mene kada niko drugi nije, da je brinuo o meni, da je radio sve zivo da me oraspolozi u tom uzasnom periodu, dok smo jos bili "prijatelji". Ali...

Nekidan se javio...trebalo mu je "rame za plakanje" prolazi kroz tezak period isl... :roll:
Zna da sam ja jedina budala na kraju koja ce ga saslusati i ne poslati ga u neku stvar, i pokusati mu pomoci.
Iako me je smatrao svakakvom, na kraju opet meni dodje da kuka. Eh zivote. :roll:
ladyblue18

#29 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

suspect_zero wrote:
zelenashica wrote: :thumbup: potpisujem metar drva....fkt meni je razlog koji je dotični naveo jako bezobrazan ;-)

Dodala bih i krajnje nehuman, licemjeran, okrutan, bezosjećajan..............pored ovakvog ''momčine'' neprijatelji su suvišni :x :x
Bas tako. :| :x
Gile Šampion

#30 Re: Razlog...

Post by Gile Šampion »

Bellica wrote:Onda je takva djevojka glupaca jer odbija nekoga ko je prihvatio bez obzira na njenu nezavidnu proslost.
:thumbup: :thumbup: :)

Čita ona ovo vjerovatno ;-)
JThomas

#31 Re: Razlog...

Post by JThomas »

ogavno kao recimo šuplja na internetu :?:
Troll_Happens

#32 Re: Razlog...

Post by Troll_Happens »

zoom66 wrote:
windom earle wrote:
- veza oko pola godine, na jednom sijelu :mrgreen: poslije alkohola i jos ponecega, nakon mene jos cetvorica jarana se izredali na njoj, i sta mi je preostalo neg da je ostavim. :evil:
ovo mi vishe lichi na neshto jako ogavno, da budem blag. :roll: :|

ovo sa plavom podvuceno treba jos procitati... znaci prvo ti pa jos 4 typa se izredala mislim.. ne kontam a to ti cura bila a radili redaljku prije bi se reklo da lazes... il ti nije ni cura bila ili ste iznajmili kur... :oops:
JThomas

#33 Re: Razlog...

Post by JThomas »

ili jednostavno masla.
ladyblue18

#34 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

Gile Šampion wrote:
Što kaže @ladyblue18:''Pogresno si me razumio. Jedno je kada znas neciju proslost i meni je to sasvim normalno, ali kada ti neko nabija na nos tu tvoju proslost, u smislu ti si njega volila, on je tvoja vjecna ljubav, ti si bila ovakva, onakva itd. je cista nebuloza''.

Činjenica je i ovo što ću reći.Mnogi muškarci dok su mladi vole da zavuku sa strane što se kaže.Takođe i žene vole da šveraju.Međutim kad muškarac sazna prošlost žene,i sazna da je ona prije njega bila sa nekih X osoba,nije njemu lahko,i ako to on možda savršeno dobro prikriva i kad tad želi da joj nabije to na nos.Međutim kada se muškarac pomiri sa tim i kaže,OK bila si,radila si to,sad se uozbilji,imamo jedno drugo i ne treba nam niko treći,ne želim da ti to nabijam na nos,želim te da budeš moja žena,ponudi joj brak,onda znajte da je vjerovatno voli iskreno i bez interesa...

Međutim kada djevojka odbije takvog muškarca...onda se ja zapitam šta je u stvari ona,koga ona zaslužuje,i mnoge druge stvari...
Ne vidjeh ovo, ali moram se sloziti. Tako je to, muskarac je lafac, a zena znamo sta vec.
Ali sta kad zensko nije radilo nista od toga za sta je se optuzuje, mahala je cudo. :roll:
A ne mozes ga ubjediti da si ti u pravu, iako on tebe voli i sve to vise odluci vjerovati ljudima nekim desetim. :zzzz:
JThomas

#35 Re: Razlog...

Post by JThomas »

pa ako ne masla...ono s ostavljanjem zbog silovanja je meni mnogo gore. onako, perfidnije. ja nju volio, a ostavio je da se ne bakćem s krivičnim postupkom :-) :-) :-)
zelenashica

#36 Re: Razlog...

Post by zelenashica »

zoom66 wrote:
Jedan001 wrote:
zoom66 wrote:
ovo mi vishe lichi na neshto jako ogavno, da budem blag. :roll: :|

ovo sa plavom podvuceno treba jos procitati... znaci prvo ti pa jos 4 typa se izredala mislim.. ne kontam a to ti cura bila a radili redaljku prije bi se reklo da lazes... il ti nije ni cura bila ili ste iznajmili kur... :oops:
kad pogledas plavo, vrati se na crveno :roll:

hajde de, volio bih da masla :roll:
ama zoomke šta je jadna cura mogla nego iskati i od jarana,kad je onaj očito kao "prvi" nije uspio zadovoljiti :D

njegov ogavan stav zaslužuje još ogavnije moje mišljenje o njemu :x
fatality

#37 Re: Razlog...

Post by fatality »

ja sam samo bivao ostavljan , nikad nikog ostavio nisam :cry:
zelenashica

#38 Re: Razlog...

Post by zelenashica »

zoom66 wrote:
zelenashica wrote: ama zoomke šta je jadna cura mogla nego iskati i od jarana,kad je onaj očito kao "prvi" nije uspio zadovoljiti :D
bojim se da ono nije nimalo za sprdnju. pogledaj pazljivije, skontat ces.
hm...upravu si.... :sad: tek sad pročitah pažljivije....
fatality

#39 Re: Razlog...

Post by fatality »

edit : a jel to isti osjecaj kada znas da ces nekog ostaviti , i ono kad se jedno jutro probudis i kazes " eh tebi je danas noga" (nikad mi se to nije desilo pa pitam)
ladyblue18

#40 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:
pa kad si navalila , moramo se onda prvo upoznati , ili to ide nekako drugacije ako je cilj da te ostavim ?

edit : a jel to isti osjecaj kada znas da ces nekog ostaviti , i ono kad se jedno jutro probudis i kazes " eh tebi je danas noga" (nikad mi se to nije desilo pa pitam)
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne znam kod drugih, ali kod mene ostavljanje ne ide preko noci i tek tako. Mora bas doc 5 do 12 sto se kaze. :)
fatality

#41 Re: Razlog...

Post by fatality »

ladyblue18 wrote:
fatality wrote:
pa kad si navalila , moramo se onda prvo upoznati , ili to ide nekako drugacije ako je cilj da te ostavim ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ne znam kod drugih, ali kod mene ostavljanje ne ide preko noci i tek tako. Mora bas doc 5 do 12 sto se kaze. :)

takva mi treba :D
ladyblue18

#42 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:
takva mi treba :D
8-) :mrgreen:
Nego ozbiljno, nije nikada prijatno ostaviti nekoga, narocito ako je to duza veza i ako je postojala ljubav. Ali mislim da je lakse svakako onom ko ostavlja vecinom. Mi koji bivamo ostavljeni, narocito ako je bila duga veza ili ako si bas volio tog nekoga, ostajemo da...ne znam ni ja sta. Krenemo ispocetka. A ima i onih debelokozaca koje to nista ne dotakne. Kako im zavidim. :roll:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#43 Re: Razlog...

Post by Truba »

fatality wrote:ja sam samo bivao ostavljan , nikad nikog ostavio nisam :cry:
đes kolega

to jarane najbolje je žrtvu glumiti :lol: :lol: :lol:

moralni pobjednik a ne oralni :lol: :lol: :lol:
fatality

#44 Re: Razlog...

Post by fatality »

ladyblue18 wrote: 8-) :mrgreen:
Nego ozbiljno, nije nikada prijatno ostaviti nekoga, narocito ako je to duza veza i ako je postojala ljubav. Ali mislim da je lakse svakako onom ko ostavlja vecinom. Mi koji bivamo ostavljeni, narocito ako je bila duga veza ili ako si bas volio tog nekoga, ostajemo da...ne znam ni ja sta. Krenemo ispocetka. A ima i onih debelokozaca koje to nista ne dotakne. Kako im zavidim. :roll:
sticajem okolnosti posljednja djevojka me stvarno ostavila ,koliko god se ja trudio da docaram sebi da je bilo obostrano(ima par stvari na kojima bih ovo mogao temeljiti) ona je ta koja je rekla da bi bilo bolje da krenemo razlicitim putevima
elem nakon sedmicu-dvije je valjda shvatila da to nije to , i zvala meda se pomirimo i pokusamo ponovo .Iako mi je u tom trenutku bilo tesko , bila mi je stvarno draga ,glatko sam odbio .Uz to treba reci da smo bili nekih 8 mjeseci zajedno , no ne vidim razloga zasto ponovo pokusavati ako nije u pocetku uspjelo, jer postoji velika vjerovatnoca da cemo opet doci do te iste tacke i sta onda ? Uglavnom,od toga je proslo nekih godina i pol, i dan danas mi prijateljica kaze kako pita za mene i pita je jel se ja raspitujem za nju .Sa ovim htjedoh samo reci da i onaj ko ostavi moze samog sebe dovesti u probleme tako da "think twice" prije nego ucinis taj korak :)
fatality

#45 Re: Razlog...

Post by fatality »

komi wrote:
fatality wrote:ja sam samo bivao ostavljan , nikad nikog ostavio nisam :cry:
đes kolega

to jarane najbolje je žrtvu glumiti :lol: :lol: :lol:

moralni pobjednik a ne oralni :lol: :lol: :lol:
drug ,sad sam tek progledao :lol: :lol:
ladyblue18

#46 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

fatality wrote:ote]
sticajem okolnosti posljednja djevojka me stvarno ostavila ,koliko god se ja trudio da docaram sebi da je bilo obostrano(ima par stvari na kojima bih ovo mogao temeljiti) ona je ta koja je rekla da bi bilo bolje da krenemo razlicitim putevima
elem nakon sedmicu-dvije je valjda shvatila da to nije to , i zvala meda se pomirimo i pokusamo ponovo .Iako mi je u tom trenutku bilo tesko , bila mi je stvarno draga ,glatko sam odbio .Uz to treba reci da smo bili nekih 8 mjeseci zajedno , no ne vidim razloga zasto ponovo pokusavati ako nije u pocetku uspjelo, jer postoji velika vjerovatnoca da cemo opet doci do te iste tacke i sta onda ? Uglavnom,od toga je proslo nekih godina i pol, i dan danas mi prijateljica kaze kako pita za mene i pita je jel se ja raspitujem za nju .Sa ovim htjedoh samo reci da i onaj ko ostavi moze samog sebe dovesti u probleme tako da "think twice" prije nego ucinis taj korak :)
Upravo. Znas kako kazu, slomljena casa se ne moze sastaviti, isl. ;-)
A to za raspitivanje nije nista novo, dozivila sam ja da se kaju, salju poruke, a dozivila sam i da provociraju jer znaju da me boli.
Ok, ostavio si me, ti znas samo zbog cega, ja sam ostala da patim i da se oporavljam, ali ne budi djubre i ne prisjedaj mi na muku, a ne slati mi poruke na godisnjicu da cestitas, pricati drugim ljudima kako se kajes pa meni pricati da sam luda i da nemas pojma o cemu pricam :roll: :-)
Fuj! Stvarno svakakvih slucajeva ima... :x Valjda zadovoljavaju neke svoje porive zivotinjske.
Troll_Happens

#47 Re: Razlog...

Post by Troll_Happens »

zoom66 wrote:
zelenashica wrote: ama zoomke šta je jadna cura mogla nego iskati i od jarana,kad je onaj očito kao "prvi" nije uspio zadovoljiti :D
bojim se da ono nije nimalo za sprdnju. pogledaj pazljivije, skontat ces.
dobar dobar... ako nije loziona stvarno je uh bljak... :cry:
ladyblue18

#48 Re: Razlog...

Post by ladyblue18 »

Ocisceno.
encian

#49 Re: Razlog...

Post by encian »

sta fali pomirit se? ja sam se tako udala :-D . ako u medjuvremenu prodju te "poteskoce" zbog kojih se niste mogli naci ranije, onda nema razloga da se ne pomirite.

ja bih ostavila onda kad vec dugo nije lijepo (iz bilo kojeg razloga) i kad duboko vjerujem da se to nikad nece promijeniti.
lerdi

#50 Re: Razlog...

Post by lerdi »

Razloga je bilo svakakvih. Kad si mlađi razlozi su banalni, ali u nekim ozbiljnijim godinama po meni je razlog uvijek nedostatak komunikacije. Naravno ako govorimo o ozbiljnim vezama, za one "neozbiljne" razlozi nisu ni potrebni.

Ostavljan i ostavljao, ali nikad se nisam mirio.Nikad nisam mogao da skontam svrhu mirenja. Kad tad opet dođe do pucanja veze , u bar 80% slučajeva, a ponovni raskid se obično desi iz istih razloga kao i prvi put. Evo i sad sam u srećnoj vezi od 3 i kusur godina i imam u planu ženidbu, ali kad bi se sutra desio raskid ( nedo Bog :D, gluho bilo ), nikad se ne bi mirio. Moje je mišljenje da do raskida dolazi tek onda kada jedno drugom nema više šta reći, što znači da ni razgovor više ne može pomoći. Upravo zbog toga ja sam svaku svoju vezu do sad bazirao na iskrenom razgovoru. Pa gdje puklo da puklo. Bolje da odma pukne nego nakon par godina.
Post Reply