Ukrajinka umrla od side u Mostaru
-
nineac
Danas idem niz vjetrenice u Vitez, i kod raskrsnice na kojoj ću se uključiti za put za Vitez jedno 4 prostitutke iznjele sto i stolice ispred "kafića" EXTAZA i piju kafu, i tu je naravo parkiran najnoviji Mercedes S klase sa zatamnjenim staklima itd! Naravno tu dnevno prođe desetke patrolnih kola, EUPM, tužioci itd (pošto je put izrazito frekventan) i niko ništa!
I ljudi pustite se one izreke: Kondom ti je kao da se tuširaš u čarapama!!!
E pa ako je tako, odsad se tuširajte u čarapama!
I ljudi pustite se one izreke: Kondom ti je kao da se tuširaš u čarapama!!!
E pa ako je tako, odsad se tuširajte u čarapama!
-
elviss83
HAHAHAH citav mostar se prepo
ako uzmemo u obzir da su 5 spavala sa njom dakle 5 zarazenih plus nek su 3 imali supruge dakle 8 zarazenih nek je jednog varala supruga sa nekim dakle 9 zarazenih pretpostavka da taj ljubavnik od te jedne supruge ima zenu (jer stariji je vjerojatno
) dakle 10
minimala 10 ih ima aids
nek ih je 7 iz mostara jedan iz konjica dva iz jablanice dakle hercegovina opasno podrucje

ako uzmemo u obzir da su 5 spavala sa njom dakle 5 zarazenih plus nek su 3 imali supruge dakle 8 zarazenih nek je jednog varala supruga sa nekim dakle 9 zarazenih pretpostavka da taj ljubavnik od te jedne supruge ima zenu (jer stariji je vjerojatno
minimala 10 ih ima aids
nek ih je 7 iz mostara jedan iz konjica dva iz jablanice dakle hercegovina opasno podrucje
-
oportunist
dakle , kad upoznamo nekog/u da zivi na potezu zalik, cernica , carina smrcenjaci...itd , da se i nerukujemo????????
-
oportunist
odkud nineac na diskusijama , on samo pise o autima i kurvama
-
hananah
Nedavno sam citala knjigu o trgovini bijelim robljem "Marguerita moze biti tvoja sestra, kcerka, prijateljica", i ne znam sta da kazem. Zato preporucujem da svako ko ima priliku procita tu knjigu.
Istinita je pokrijepljena istinitim dogadjajima. Tuzno koliko djevojaka budu zavedene prijetljstvom, ljubavlju, obecanjem za posao kao sto je bezazleno cuvanje djece. Tuzno koliko sasvim na prvi pogled "pristojnih gradjana i gradjanki" ucestvuje u trgovini tim djevojkama.
Tim djevojkama je oduzeta sloboda, identitet, prisiljene su na svasta, postale su samo roba, prestrasene su same, prebijane, silovane, prisiljavane, zauvijek unistene. Vjerujte mi da je mnogima (sudeci po slucajevima u knjizi) draza smrt nego zivot kojim zive
Istinita je pokrijepljena istinitim dogadjajima. Tuzno koliko djevojaka budu zavedene prijetljstvom, ljubavlju, obecanjem za posao kao sto je bezazleno cuvanje djece. Tuzno koliko sasvim na prvi pogled "pristojnih gradjana i gradjanki" ucestvuje u trgovini tim djevojkama.
Tim djevojkama je oduzeta sloboda, identitet, prisiljene su na svasta, postale su samo roba, prestrasene su same, prebijane, silovane, prisiljavane, zauvijek unistene. Vjerujte mi da je mnogima (sudeci po slucajevima u knjizi) draza smrt nego zivot kojim zive
-
oportunist
da vjerovatno ima i takvih u stvarnosti kao u knjizi , ali vecina njih je svjesna u sta se upusta .............
-
oportunist
nema razloga da te nervira ,
ona da je imala i trun dostojanstva nebi se upustila u to u sta se upustila, mozda nije znala gdje ide al je vidjela kad je dosla i imala je izlaza i mani se patetike ili mojne ga siljiti , krenula je za lovom i lako m zaradom a i mislila je da ima neiscrpni izvor para, i pala je , ona je za zaliti, a oni koje je zarazila ili koji su joj placali??????????? dvoumim se dali su za zaliti ili osuditi
ona da je imala i trun dostojanstva nebi se upustila u to u sta se upustila, mozda nije znala gdje ide al je vidjela kad je dosla i imala je izlaza i mani se patetike ili mojne ga siljiti , krenula je za lovom i lako m zaradom a i mislila je da ima neiscrpni izvor para, i pala je , ona je za zaliti, a oni koje je zarazila ili koji su joj placali??????????? dvoumim se dali su za zaliti ili osuditi
- Pooll
Oni koji su placali i zarazeni.. njih mi nije nimalo zao... pateticno je placati za sex... Da nije takvih drkadzija ne bi ni bilo potrebe za zanatom... ali njih je oduvijek bilo i bice ih...
Ne mozes znati kakav je zivot bio te djevojke i tu nema nikakve patetike.
Ne mozes znati kakav je zivot bio te djevojke i tu nema nikakve patetike.
-
oportunist
Sorry nisam skonto da se poznajete
zao mi je zbog vas dvoje
pokoj joj dusi
zao mi je zbog vas dvoje
pokoj joj dusi
-
H2SO4
Pooll wrote:ovo cudjenje nije dovoljno... nego:Dance_Of_Death wrote:H2SO4 wrote: savjet:sunetite se braco,jer nekada nije kondom pri ruci a ovo pomaze vjerovali ili ne![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Odavno nisam pročitao veću glupost.
Koja je ovo naučna studija ??????????????????????????????????????
Zato su u S. Arabiji čovjeka oboljelog od HIV-a izbacili iz bolnice, jebote, nije do HIV-a, on se nije osunetio.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ovo što si napisao je toliko glupo da zaslužuješ da ti to ponavljam pet stoljeća.
Šta misliš o onoj teoriji da od HIV-a i SIDE oboljevaju samo '' crnci i pederi'' ?????????????????????????????????????????
Rizikujući da postanem dosadan, ponavljam, ovo što si napišao je toliko glupo da zaslužuješ da ti to ponavljam pet stoljeća, ali nema brige ti si osunećen što, valjda, tvoju mokraću čini čistijom od one neosunećenih.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Stvarno nisam procitao vecu glupost...
samo se vi cudite,covjek vam se dobronamjerno obrati a fi odmah po svom primitivnom zivotinjskom instiktu!
1.Zapitajte se zasto nema toliko AIDSA u islamskim zemljama?
2. POSTOJI TEORIJA,NASTALA PRCENJEM CISTE STATISTIKE U AFRICI GDJE JE NAJVISE AIDS-a.OSUNECENI OSAM PUTA MANJI RIZIK PO STATISTICI,A POSTOJI I NAUCNO OBJASNJENJE.
Ali vama je dzabe govoriti,a ovo je zaista bilo dobronamjerno,ali eto ispadoh glupan.Ma neka je vama u zdravlje,a doce vrag po svoje,samo nastavite,zivili!
-
H2SO4
Pool:
"Šta misliš o onoj teoriji da od HIV-a i SIDE oboljevaju samo '' crnci i pederi?"
Cija je to teorija?Tvoja?
Pederi pripadaju NAJVECOJ zoni rizika - da budu zarazeni HIV virusom sto kasnije vodi u razvoj AIDS-a i smrt!
Druga grupa koja spada u takodjer u visoku zonu rizika su NARKOMANI
(Koristenje injekcija vise puta je siguran put ka HIV-u)
Treca grupa su prostitutke.
To za crnce je tvoja glupost,ja to nikada nisam ni od koga cuo?
U Africi je najveci broj oboljelih od AIDS-a,zbog nekoriscenja zastitnih sredstava i neinformisanosti,odnosno siromastva.Mozda je to ono sto te navodi da tako bolesno razmisljas?Ali nije tako medju svima.Osuneceni u Africi po statistikama imaju OSAM PUTA manji rizik da budu zarazenio sidom.
Prvi simptomi:
Poslije otprilike sedam do deset dana od moguceg zarazenja HIV virusom
prvi simptomi koji se pojave su temperatura,osip,bol u grlu i natecene limfne zljezde.To traje par dana i nestane,tako da zarazeni zivi dalje bez ikakvog simptoma sve do konacnog razvoja AIDS-a...
Zastita:
Najbolja zastita je kondom,mada ne i sigurna jer postoji mogucnost pucanja istog kao i poroznost istog.
"Šta misliš o onoj teoriji da od HIV-a i SIDE oboljevaju samo '' crnci i pederi?"
Cija je to teorija?Tvoja?
Pederi pripadaju NAJVECOJ zoni rizika - da budu zarazeni HIV virusom sto kasnije vodi u razvoj AIDS-a i smrt!
Druga grupa koja spada u takodjer u visoku zonu rizika su NARKOMANI
(Koristenje injekcija vise puta je siguran put ka HIV-u)
Treca grupa su prostitutke.
To za crnce je tvoja glupost,ja to nikada nisam ni od koga cuo?
U Africi je najveci broj oboljelih od AIDS-a,zbog nekoriscenja zastitnih sredstava i neinformisanosti,odnosno siromastva.Mozda je to ono sto te navodi da tako bolesno razmisljas?Ali nije tako medju svima.Osuneceni u Africi po statistikama imaju OSAM PUTA manji rizik da budu zarazenio sidom.
Prvi simptomi:
Poslije otprilike sedam do deset dana od moguceg zarazenja HIV virusom
prvi simptomi koji se pojave su temperatura,osip,bol u grlu i natecene limfne zljezde.To traje par dana i nestane,tako da zarazeni zivi dalje bez ikakvog simptoma sve do konacnog razvoja AIDS-a...
Zastita:
Najbolja zastita je kondom,mada ne i sigurna jer postoji mogucnost pucanja istog kao i poroznost istog.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40 Re: Ukrajinka umrla od side u Mostaru
Dance_Of_Death wrote:Bolesni majmune, idiote, debilu. Misliš da je cura kriva jer su je doveli iz Ukrajine, uzeli joj pasoš i primorali je da prodaje samu sebe, dok pritom neki idioti zarađuju pare.komi wrote:
DRKADŽIJE SVIH ZEMALJA OPUSTITE SE!!!![]()
![]()
Svaki kreten koji ju je dotakao treba da umre i nadam se da će se patiti sto godina. ( Žao mi je jer će opet patiti nevini, to jest supruge debila kojima želim što goru smrt, ljubavnici tih istih supruga i supruge ljubavnika i onda sve opet ukrug ).
misliš da je Ukrajinki bolje što si ti rekao da svi trebaju umrijeti koji su je dirnuli?
očito je da nisi shvatio poantu
-
Vasa Kisa
elviss83 wrote:HAHAHAH citav mostar se prepo
ako uzmemo u obzir da su 5 spavala sa njom dakle 5 zarazenih plus nek su 3 imali supruge dakle 8 zarazenih nek je jednog varala supruga sa nekim dakle 9 zarazenih pretpostavka da taj ljubavnik od te jedne supruge ima zenu (jer stariji je vjerojatno) dakle 10
minimala 10 ih ima aids
nek ih je 7 iz mostara jedan iz konjica dva iz jablanice dakle hercegovina opasno podrucje![]()
Tebi to smiješno topino? Pa možda ti se i mala fucala s nekim sidašem a da ti ne znaš? Jesi li se ti testirao konju vatrogasni?
Evo, u nas prava panika zbog ove jadnice, raja od ciganluka idu pred transfuziologiju da vide ko se sve testira...mostarski ciganluk dakle nikad ne umire...uglavnom, zlo je izašlo na vidjelo ali najgore je što treba neki tragični slučaj pa da se ljudi animiraju. Ova djevojka je bila u mogućnosti napraviti veliko zlo za Mostar. Ali ovakva situacija nije valjda samo u Mostaru već i u svim gradovima u BiH...a bit će je sve više dokle god bude ovih strendžera u našoj zemlji kojima je ovdje izgleda bolje nego u svojim smrdljivim zapadnjačkim domovima gdje bi bili smećari ili sitni činovnici i radili za 500€...a ovdje 5000...
ne piše nam se lijepo niti dobro...
-
H2SO4
A znate li zasto je osam puta manji rizik osunecenim?
Nisam medicinar,ali znam da virus ne moze prodirati kroz kozu zbog izvjesne supstance kojoj sam zaboravio ime,a ovi koji se bave medicinom sigurno znaju o cemu se radi.
U Te supstance koja stiti od prodora virusa bas nema sa unutrasnje strane dijela kozice koja se obrezuje sa penisa i upravo tuda prodire virus prilikom spolnog odnosa.Obrezani dakle nemaju takav tip "ahilove pete"...
E sad ko je glup?
ps
radite ljudi ono sto je od Boga dato
Nisam medicinar,ali znam da virus ne moze prodirati kroz kozu zbog izvjesne supstance kojoj sam zaboravio ime,a ovi koji se bave medicinom sigurno znaju o cemu se radi.
E sad ko je glup?
ps
-
nikita
A ti da imas i trun malo sire horizonte , ako nista makar povrsno bi znao da kada mlade djevojke upadnu u takvu situaciju i dospiju na lice mjesta, tu nema vracanja.Autor: oportunist
nema razloga da te nervira ,
Prvo im oduzmu pasose, pa ih dobro isprebijaju, onda ih drze danima u nekoj supi zatvorene i kroz rupu im ubacuju hljeb i vodu,svakodnevno ih siluju, kada je napokon puste onako otupjelu zbodu je nekom vrstom droge da joj bude dobro nakon svega.
Da bi prezivjele te djevojke su prisiljene na dalji razvoj dogadjaja. Svaka misli kada izadje na svjetlo dana da ce naci nacina. Nekima i uspijeva tako i saznajemo o svemu tome. A neke pojede taj mrak. Vec uveliko narkomanke nisu ni u potpunosti svjesne gdje su i sta su, bitno im je samo da se zbodu.
Pa i ova djevojka je bila dovedena u uzasnom stanju, znaci da je negdje mjesecima bolovala bez njege, negdje u nekoj rupi u nekom uzasu, vjerovatno su je dovele kolegice* i to pod prismotrom tih makroa , kako ne bi umrla u nekoj od tih loga i stvorila im probleme.
Radi neke svoje bezopasnosti i mira, smatram da bi gradjani po cjeloj Bosni trebali da organizuju akciju tipa demonstracije, u cilju pronalazenja svih tih pritona, jer policija se ocito pravi luda, a obican narod se samo osmjehuje i podsmjeva kada se spomene semizovac ili neka mjesta poznata po svemu tome, isto kao da je to u Andaluziji a ne svima nama pod nosom.
Ali ako je raji merak da sutra rizikuje kada ode kod zubara, onda neka ostane ovako kako je .
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Evo vidi se ko je glup, sam si nam se prezentiraoH2SO4 wrote:A znate li zasto je osam puta manji rizik osunecenim?![]()
Nisam medicinar,ali znam da virus ne moze prodirati kroz kozu zbog izvjesne supstance kojoj sam zaboravio ime,a ovi koji se bave medicinom sigurno znaju o cemu se radi.U Te supstance koja stiti od prodora virusa bas nema sa unutrasnje strane dijela kozice koja se obrezuje sa penisa i upravo tuda prodire virus prilikom spolnog odnosa.Obrezani dakle nemaju takav tip "ahilove pete"...
![]()
E sad ko je glup?
![]()
ps
-
H2SO4
cuj ti mozes vjerovati ili ne?Mozes biti i glup kao doticni iznad mene.Mozes se praviti budala.Ali istina je istina,a ako zelis mozes vjerovati i da je istina netacna...komi wrote:dajte ba s tim obrezanim netočnostima
koliko znam virus se prenosi tekućinama
Virus se prenosi u tekucinama i upravo supstanca kojoj sam zaboravio ime,
horns&drums,da se sunetis,mogu te i ja zacas...
A sunet nije samo dobar sto se HIV-a tice ima tu jos stvari
- Truba
valjda sekret ili sluza
bilokoja tečnost
dole
ali sumnjam...mislim lijeka nema ni zaštite osim apstinencije (drkanja) i kondoma
tojest
ne vjerujem ti kao ni onom hodži na Alfa televiziji koji liječi sidu kuranom
ali sumnjam...mislim lijeka nema ni zaštite osim apstinencije (drkanja) i kondoma
tojest
ne vjerujem ti kao ni onom hodži na Alfa televiziji koji liječi sidu kuranom
- Truba
da li bi se ti sexao s prostitutkom bez kondoma?H2SO4 wrote:ok,ja i ne tjeram nikoga da vjeruje.Moje je da kazem i ponudim,tvoje je da prihvatis ili odbijes...
to je pitanje odluke..trenutne...nema veze s prihvaćanjem ili odbijanjem
izgleda da je i brak kao intitucija pao što se tiče sigurnosti od spolnih bolesti
-
nikita
Nekada davno je bila moja kolumna o sex trafikingu na sarajevo-x-u, postirati cu je sad ...
-----------------------------------------
Kupovina i prodaja zena, zbog njihove seksualne ekploatacije, uzasna je stvarnost desetine hiljada zena na Balkanu. Teren prigodan za sporovodjenje kosmara u
stvarnost.
Trgovina zenama postala je poslije trgovine drogom i oruzijem, najunosniji posao u svjetskom organizovanom kriminalu. Ulaganja su mala, a zarada velika, laka, skoro bezopasna po "poslovnog covjeka".
Padom Berlinskog zida, seks trafiking (trgovina zenama) u istocnoj Evropi, postala je najvaznija kriminalna aktivnost, u kojoj Balkan ima jednu od najvecih i najznacjnijih uloga.
Siromastvo i nezaposlenost, su glavni razlozi, sto hiljade zena dobrovoljno i spremno napustaju svoju zemlju. Veliki broj tih zena je obrazovan i ambiciozan. Spremne
su da rade ne bi li promijenile svoj zivot. U korijenu svega je vjecna ljudska potreba da se ostvari
pristojan zivot. Pozitivan podsticaj, cini mi se.
Naravno kada ne bi potojala sa druge strane takodje vjecna "ljudska" potreba da se ostvari profit zloupotrebom drugih ljudskih bica.
Vecina zemalja, naravno i ljudi, jos ne sagledava u potpunosti svu brutalnost ovog zlocina.
Posmatra se kao imigracioni problem ili kao klasicna prostitucija, koja se od trafikinga razlikuje
po tome sto podrazumijeva slobodu izbora nacina zarade.
Da se radi o trgovini, a ne o dobrovoljnoj prostituciji, pokazuju slijedece odrednice:
Zena se nalazi u situaciji u kojoj je eksploatisana. Ona je zavisna, nije slobodna da odlucuje o
sebi, kako ce i da li ce raditi kao prostitutka, niti moze sve to da prekine ako zeli.
Pasos i ostali dokumenti su joj oduzeti, nema povratnu kartu, novac koji zaradi prodavajuci se naravno oduzimaju "poslovodje", tim nacinom osiguravajuci se od bijega "trpne robe".
Prisiljena je bez obzira na to kako se osjeca, da zaradi dnevno-nedeljnu normu.
Zabranjeni su joj kontakti i razgovori sa drugim ljudima, ne moze slobodno da se krece, odlazi u setnju i slicno.
Ona je pod stalnim nadzorom preprodavca-makroa.
Provodi 24 sata na dan u klubu u kojem radi, ne smije da odbije musteriju, mora da pristane na svaku vrstu seksualnog odnosa. Cesto bez ikakve zastite. Jer kakav je uzitak sofercine sa prezervativom recimo ? Ma nikakav!
Pod konstantnim je stresom i strahom, prica tiho i uplaseno. Pod instrukcijama je svog eksploatatora. Prisiljena da prikriva modrice, posjekotine, sve tragove nasilja koje je nad njom izvrseno.
A nasilje je jedna od osnovnih metoda kojima se koriste te vrste biznismeni.
Nasilje, a onda narkotik kao gratis nagrada, i zena je zauvijek uvucena u taj morbidni krug nenasitnih dzilkosa.
Pocetna zelja za boljim zivotom, pretvara se u zelju za sto brzom smrcu.
Ovo je opste poznata prica o bijelom roblju, na pocetku 21 vijeka, a bjekstvo iz te price gotovo je nemoguce.
Zrtva moze da bude bilo koja zena, iz prostog razloga jer se u potrazi za poslom zatekla u prevari.
U poslijednjih 10 godina, zapanjujuci je broj zena, registrovanih po raznim institucijama, koje
se bave ovim problemom. Broj istih svakodnevno raste. A koliko ih ima za koje se ne zna?
Za mnoge se nikada nece ni saznati. One koje su imale srecu da prezive i pobjegnu, prati strah i stid, to su najveci razlozi njihove sutnje.
Poslije raspada Sovjetskog Saveza, broj zena sa tih prostora, oborio je sve rekorde ikada vidjene
vezano za trgovinu bijelim robljem. Znatan broj je doveden na Balkan.
Zasto kod nas? Da li je moguce da imamo toliko muskaraca, koji se nikada nisu zapitali o nacinu
na koji su te nesretnice dospjele kod nas. Da li je moguce da ih primitivni nagon tjera da ne vide
dalje od svog.....siledzijstva. Ili tu idu samo stranci ?
Kakav izgovor !
Prvenstveno treba apelovati na muskarce, koji su musterije i povod ovih zlocina.
Zakonom treba uvesti rigorozne kazne, prvenstveno za one koji posjecuju karakteristicne klubove, gdje se kosmari pretvaraju u stvarnost.
Kada se pocne raditi o njihovim zivotima, zapitati ce se
da li ce odabirati bas ta mjesta za provodjenje slobodnog vremena i odmor.
Kada potraznja opadne, polusvijet koji stice bogatstva, spontano ce se povuci, zbog nedostatka ogromnih dohodaka, nema interesa, znaci nema ni posla.
Ako je bas toliko neizvodljivo da se pozatvaraju u lance sad' svi do jednoga. Ili niko nece da ih zatvara ? Ko jos sudjeluje u tom lancu uzasa ? Policija ? Politicari ? Mi koji znamo a cutimo ? Cutimo sada, jer jos uvijek se to i ne tice toliko nas, ali kada pocnu da se sire bolesti , onda sta , motike u ruke ?
Mnogo posjetilaca klubova za mucenje, izjavljuju da nisu znali o kakvoj vrsti zabave se radi.
Slucajno su zalutali,...moze biti. Ali kako broj eksploatisanih zena ne opada, postoji dokaz
da slucajno zalutali, zalutaju po vise puta...ocarani osmjesima zena, koji su izmamljeni
batinama ne bi li udovoljili istrulim umovima.
Muskarci treba da budu svjesni, da vecina djevojcica, djevojaka, zena koje rade u nocnim
klubovima, zapocele su svoj put kroz danonocna silovanja, batine, prijetnje smrcu, maltretiranja
mucenja, ispiranja mozga, do potpune otupjelosti. To je nacin na koji su postale carobne robinje njihovih zelja.
Muskarci zamislite se prije neg sto "slucajno" posjetite prigodna mjesta o tome da postajete
jedan od ucesnika zlostavljanja i unistavanja jednog zivota. Odbacite misao da je prostitutka-
prostitutka po sopstvenom izboru, kao sto navodno postoji u nekim drugim zemljama, zemljama profesionalnih individualki za sankom.
Zelite li da ucestvujete u zlocinu?
U naprijed treba da znate da su te zene zrtve situacije i vremena. Od toga nije zasticena ni jedna zena. Samo jedinice pristaju na to dobrovoljno.
Ovo je tema o kojoj se prica mnogo, ali izgleda ne dovoljno, cim do dan danas nije rijesena ni
najmanje. Stice se utisak da nikoga u sustini ne zanima. Krivica se svaljuje na zene, koje ce
citav zivot morati da se kriju, pokusavajuci da stabilizuju svoje zivote koliko je moguce.
U vecini slucajeva neuspijesno.
Licno sam protivnik ekstremnog feminizma. Ali imam osjecaj da ce jednoga dana feministkinje totalno da polude u kopiranju muskaraca. I poceti da primjenjuju sve nauceno nad samim muskarcima.
Ako nema drugog izlaza, tu bi ih i podrzala.
Interesuje me da li ce jaci pol imati dovoljno snage da prodje kroz isto.
Ili ce se javnost opametiti na vrijeme, odreagovati i napokon naci rijesenje.
Prije no sto se muskarci izloze ispitu izdrzljivosti na takav brutalan nacin.
Nikita
-----------------------------------------
Kupovina i prodaja zena, zbog njihove seksualne ekploatacije, uzasna je stvarnost desetine hiljada zena na Balkanu. Teren prigodan za sporovodjenje kosmara u
stvarnost.
Trgovina zenama postala je poslije trgovine drogom i oruzijem, najunosniji posao u svjetskom organizovanom kriminalu. Ulaganja su mala, a zarada velika, laka, skoro bezopasna po "poslovnog covjeka".
Padom Berlinskog zida, seks trafiking (trgovina zenama) u istocnoj Evropi, postala je najvaznija kriminalna aktivnost, u kojoj Balkan ima jednu od najvecih i najznacjnijih uloga.
Siromastvo i nezaposlenost, su glavni razlozi, sto hiljade zena dobrovoljno i spremno napustaju svoju zemlju. Veliki broj tih zena je obrazovan i ambiciozan. Spremne
su da rade ne bi li promijenile svoj zivot. U korijenu svega je vjecna ljudska potreba da se ostvari
pristojan zivot. Pozitivan podsticaj, cini mi se.
Naravno kada ne bi potojala sa druge strane takodje vjecna "ljudska" potreba da se ostvari profit zloupotrebom drugih ljudskih bica.
Vecina zemalja, naravno i ljudi, jos ne sagledava u potpunosti svu brutalnost ovog zlocina.
Posmatra se kao imigracioni problem ili kao klasicna prostitucija, koja se od trafikinga razlikuje
po tome sto podrazumijeva slobodu izbora nacina zarade.
Da se radi o trgovini, a ne o dobrovoljnoj prostituciji, pokazuju slijedece odrednice:
Zena se nalazi u situaciji u kojoj je eksploatisana. Ona je zavisna, nije slobodna da odlucuje o
sebi, kako ce i da li ce raditi kao prostitutka, niti moze sve to da prekine ako zeli.
Pasos i ostali dokumenti su joj oduzeti, nema povratnu kartu, novac koji zaradi prodavajuci se naravno oduzimaju "poslovodje", tim nacinom osiguravajuci se od bijega "trpne robe".
Prisiljena je bez obzira na to kako se osjeca, da zaradi dnevno-nedeljnu normu.
Zabranjeni su joj kontakti i razgovori sa drugim ljudima, ne moze slobodno da se krece, odlazi u setnju i slicno.
Ona je pod stalnim nadzorom preprodavca-makroa.
Provodi 24 sata na dan u klubu u kojem radi, ne smije da odbije musteriju, mora da pristane na svaku vrstu seksualnog odnosa. Cesto bez ikakve zastite. Jer kakav je uzitak sofercine sa prezervativom recimo ? Ma nikakav!
Pod konstantnim je stresom i strahom, prica tiho i uplaseno. Pod instrukcijama je svog eksploatatora. Prisiljena da prikriva modrice, posjekotine, sve tragove nasilja koje je nad njom izvrseno.
A nasilje je jedna od osnovnih metoda kojima se koriste te vrste biznismeni.
Nasilje, a onda narkotik kao gratis nagrada, i zena je zauvijek uvucena u taj morbidni krug nenasitnih dzilkosa.
Pocetna zelja za boljim zivotom, pretvara se u zelju za sto brzom smrcu.
Ovo je opste poznata prica o bijelom roblju, na pocetku 21 vijeka, a bjekstvo iz te price gotovo je nemoguce.
Zrtva moze da bude bilo koja zena, iz prostog razloga jer se u potrazi za poslom zatekla u prevari.
U poslijednjih 10 godina, zapanjujuci je broj zena, registrovanih po raznim institucijama, koje
se bave ovim problemom. Broj istih svakodnevno raste. A koliko ih ima za koje se ne zna?
Za mnoge se nikada nece ni saznati. One koje su imale srecu da prezive i pobjegnu, prati strah i stid, to su najveci razlozi njihove sutnje.
Poslije raspada Sovjetskog Saveza, broj zena sa tih prostora, oborio je sve rekorde ikada vidjene
vezano za trgovinu bijelim robljem. Znatan broj je doveden na Balkan.
Zasto kod nas? Da li je moguce da imamo toliko muskaraca, koji se nikada nisu zapitali o nacinu
na koji su te nesretnice dospjele kod nas. Da li je moguce da ih primitivni nagon tjera da ne vide
dalje od svog.....siledzijstva. Ili tu idu samo stranci ?
Kakav izgovor !
Prvenstveno treba apelovati na muskarce, koji su musterije i povod ovih zlocina.
Zakonom treba uvesti rigorozne kazne, prvenstveno za one koji posjecuju karakteristicne klubove, gdje se kosmari pretvaraju u stvarnost.
Kada se pocne raditi o njihovim zivotima, zapitati ce se
da li ce odabirati bas ta mjesta za provodjenje slobodnog vremena i odmor.
Kada potraznja opadne, polusvijet koji stice bogatstva, spontano ce se povuci, zbog nedostatka ogromnih dohodaka, nema interesa, znaci nema ni posla.
Ako je bas toliko neizvodljivo da se pozatvaraju u lance sad' svi do jednoga. Ili niko nece da ih zatvara ? Ko jos sudjeluje u tom lancu uzasa ? Policija ? Politicari ? Mi koji znamo a cutimo ? Cutimo sada, jer jos uvijek se to i ne tice toliko nas, ali kada pocnu da se sire bolesti , onda sta , motike u ruke ?
Mnogo posjetilaca klubova za mucenje, izjavljuju da nisu znali o kakvoj vrsti zabave se radi.
Slucajno su zalutali,...moze biti. Ali kako broj eksploatisanih zena ne opada, postoji dokaz
da slucajno zalutali, zalutaju po vise puta...ocarani osmjesima zena, koji su izmamljeni
batinama ne bi li udovoljili istrulim umovima.
Muskarci treba da budu svjesni, da vecina djevojcica, djevojaka, zena koje rade u nocnim
klubovima, zapocele su svoj put kroz danonocna silovanja, batine, prijetnje smrcu, maltretiranja
mucenja, ispiranja mozga, do potpune otupjelosti. To je nacin na koji su postale carobne robinje njihovih zelja.
Muskarci zamislite se prije neg sto "slucajno" posjetite prigodna mjesta o tome da postajete
jedan od ucesnika zlostavljanja i unistavanja jednog zivota. Odbacite misao da je prostitutka-
prostitutka po sopstvenom izboru, kao sto navodno postoji u nekim drugim zemljama, zemljama profesionalnih individualki za sankom.
Zelite li da ucestvujete u zlocinu?
U naprijed treba da znate da su te zene zrtve situacije i vremena. Od toga nije zasticena ni jedna zena. Samo jedinice pristaju na to dobrovoljno.
Ovo je tema o kojoj se prica mnogo, ali izgleda ne dovoljno, cim do dan danas nije rijesena ni
najmanje. Stice se utisak da nikoga u sustini ne zanima. Krivica se svaljuje na zene, koje ce
citav zivot morati da se kriju, pokusavajuci da stabilizuju svoje zivote koliko je moguce.
U vecini slucajeva neuspijesno.
Licno sam protivnik ekstremnog feminizma. Ali imam osjecaj da ce jednoga dana feministkinje totalno da polude u kopiranju muskaraca. I poceti da primjenjuju sve nauceno nad samim muskarcima.
Ako nema drugog izlaza, tu bi ih i podrzala.
Interesuje me da li ce jaci pol imati dovoljno snage da prodje kroz isto.
Ili ce se javnost opametiti na vrijeme, odreagovati i napokon naci rijesenje.
Prije no sto se muskarci izloze ispitu izdrzljivosti na takav brutalan nacin.
Nikita