podocnjaci

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

A-R-N-I

#26 Re: podocnjaci

Post by A-R-N-I »

Skyfox wrote:
A-R-N-I wrote:
ja probao, zaljepise mi se za kapke ko na Igmanskom marsu :D :D
jel bilo ko je ugasio svjetlo :D

mozda ih ne treba zaledit u dubokom? ode ja sad probat :skoljka:

hahah bilo je ko kad je Bata Zivojinovic uhvatio za zaledjenu cijev garonje na vrhu Igmana :D :D
Loulou

#27 Re: podocnjaci

Post by Loulou »

Skyfox wrote:
A-R-N-I wrote:
ja probao, zaljepise mi se za kapke ko na Igmanskom marsu :D :D
jel bilo ko je ugasio svjetlo :D

mozda ih ne treba zaledit u dubokom? ode ja sad probat :skoljka:
Joj... :-)
:D

Kašike se stavi u zamrzivač na 10 minuta. Da, zamrzivač, ne frižider.
I, upravo iz toga razloga što se ledeni predmeti lijepe za kožu, kašike ne stavite da onako "slobodno stoje" na kapcima (dok vi npr. ležite), nego samo lagano prislonite i držite par sekundi. Onda, na par sekundi malo odmaknete, pa opet prislonite na kapke par sekundi. I ponavljate radnju :D u trajanju od jedan minut, možda par sec. više.

Metoda se primjenjuje :D samo ako je otok u pitanju, ne ukoliko se radi o tamnim kolutovima oko očiju.
hana_montana

#28 Re: podocnjaci

Post by hana_montana »

Skyfox wrote:ja ih imam od srednje skole, dva plavoljubicasta polukruga ispod ociju - ocaj al do sada sam se navikao... Sta god da radim nikad nisu nestali...

moji su vise ljubicanstveno plavi :D i ja sam se navikla cini mi se da bez njih ne bih bila ista osoba :)

postoji Vichy aqualia thermal gel koji smanjuje vrecice ispod ociju,onako pomalo je hladnjikav ali ucinkovit :)
Skyfox

#29 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

Ovdje sve govori o vrecama pod ocima a nista od ljubicastim krugovima
Podočnjaci mogu upozoravati na različite bolesti, probleme s bubrezima, anemiju i mnoge druge, ali i biti dio genetskog nasljeđa. Ako imate tamne podočnjake već godinama, a nisu uzrokovani nekim medicinskim stanjem možda je uzrok u nepravilnoj prehrani.
Anemija je jedan od češćih uzroka tamnih vrećica ispod očiju.

Naravno, podočnjaci sami po sebi ne signaliziraju anemiju, ali ukoliko još postoje neki simptomi poput glavobolje, umora, nedostatka daha, slabljenje pamćenja i sivkaste kože trebali biste povesti više računa o prehrani.

Anemija je signal da u našem tijelu nedostaje kisika. Postoji nekoliko tipova anemije iako je najčešći oblik nedostatak željeza. Naše tijelo treba željezo za proizvodnju hemoglobina koji služi za dostavljanje kisika stanicama u organizmu.

Anemija najčešće pogađa žene – zbog menstrualnog ciklusa – ali i zbog nepravilne prehrane i modernih dijeta. U stvari crveno meso, kao glavni izvor željeza organizmu sve se češće izbacuje iz prehrane iz raznoraznih razloga. Međutim, ukoliko već ne unosite dovoljno crvenog mesa u organizam pokušajte nadoknaditi unosom sjemenki suncokreta, tamnog zelenog povrća (koprive, mahune) i sl. Kako bi se željezo apsorbiralo potrebno je unositi u organizam i dovoljno vitamina C.

Iako ćete često čuti savjete kako biste za ublažavanje podočnjaka na oči trebali staviti hladne obloge, to ni u kojem slučaju nemojte raditi. Istina, hladni oblozi djeluju na sužavanje krvnih žila i smanjenje podočnjaka, ali na takav način, a posebno stavljate li obloge direktno iz hladionika problem ćete samo pogoršati. Oči će vam postati sklone upalama, nahladama, a moguće je da će očni mišići s vremenom početi trzati.
Postoje neka druga, jednako učinkovita rješenja, a koja neće štetiti zdravlju očiju. Pokušajte na kapke i podočnjake (pazite da ne nanesete preblizu očiju kako ne bi došao u dodir s očnom sluznicom) nanijeti gel od aloa vere. On djeluje umirujuće. Smanjit ćete podočnjake, a posebno će djelovati na smanjenje očnih kapaka.

Nešto jače djelovanje postići ćete nanesete li nekoliko kapi za oči koje služe za sužavanje krvnih žila oka i smanjenje crvenila, na podočnjake i kapke. Kada se upiju nanesite preko neku neutralnu kremu. Osim toga možete pokušati s vrećicama ruskog čaja. Stavite na podočnjake i držite 20 minuta.
Stavite li na podočnjake obloge od ružine vodice ili kamilice desetak minuta, osim što će ublažiti podočnjake, miris će vas opustiti.
Kako biste uopće spriječili podočnjake najvažnija je prevencija. U organizam unosite dovoljno tekućine, vitamina C, izbjegavajte propuh, boravak u zadimljenim prostorijama i preveliko zamaranje očiju. Dovoljno spavajte, te pijte dosta čaja, najbolje od koprive ili peršina.
Skyfox

#30 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

Cholina_Lokica

#31 Re: podocnjaci

Post by Cholina_Lokica »

ja bih sebi bila smijesna da mi nestane ovo ljubicasto ispod ociju :D
Skyfox

#32 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

aj dobro mora nesto biti nesavreno :D
Cholina_Lokica

#33 Re: podocnjaci

Post by Cholina_Lokica »

ma kakvi nesavrseno... i podocnjaci su mi savrseni :lol:
Skyfox

#34 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

Dile wrote:ma kakvi nesavrseno... i podocnjaci su mi savrseni :lol:
savrseno ljubicasti

vjerovatno si ranoranilac 8-)
ko rano rani u njega su oci ko fildzani
Cholina_Lokica

#35 Re: podocnjaci

Post by Cholina_Lokica »

ma jok, uvijek mi je ljubicasto... ha ranila ha ne ranila :D

ma kakvi fildzani, imam jako lijepe oke :lol: :lol: :lol: :lol:
Skyfox

#36 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

auf

jesu bile te oci na onoj temi naj oko foruma :D
Cholina_Lokica

#37 Re: podocnjaci

Post by Cholina_Lokica »

nisu :D
preinitiman detalj za javnog iznosenja :mrgreen: :D
Skyfox

#38 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

jel a vamo od Gileta trazis cijeli film :lol:
Cholina_Lokica

#39 Re: podocnjaci

Post by Cholina_Lokica »

pa to nije moj initimni detalj nego njegov :mrgreen:
Loulou

#40 Re: podocnjaci

Post by Loulou »

Skyfox wrote:
Iako ćete često čuti savjete kako biste za ublažavanje podočnjaka na oči trebali staviti hladne obloge, to ni u kojem slučaju nemojte raditi. Istina, hladni oblozi djeluju na sužavanje krvnih žila i smanjenje podočnjaka, ali na takav način, a posebno stavljate li obloge direktno iz hladionika problem ćete samo pogoršati. Oči će vam postati sklone upalama, nahladama, a moguće je da će očni mišići s vremenom početi trzati.
Da, ako to koristis par puta sedmično ili, ne-daj-bože, svaki dan :-)
Skyfox wrote:drugim rijecima dje taj puder :roll: :D
@skyfox - treba ti korektor, ne puder :D
Skyfox

#41 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

Loulou wrote:@skyfox - treba ti korektor, ne puder :D
:lol:
Gospoda Ministarka

#42 Re: podocnjaci

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:11, edited 1 time in total.
A-R-N-I

#43 Re: podocnjaci

Post by A-R-N-I »

a sta je korektor?? i cemu sluzi?? :zoka:
Loulou

#44 Re: podocnjaci

Post by Loulou »

A-R-N-I wrote:a sta je korektor?? i cemu sluzi?? :zoka:
Image
Korektor koristimo da sakrijemo problematična područja na licu i nesavršenosti kože

Za izbor korektora potrebno je potruditi se isprobati nekoliko nijansi koje su najsličnije boji vaše kože ali od svega najbitnije je birati na dnevnom, prirodnom svjetlu, jer nijansa koja izgleda super na vještačkom svjetlu na prirodnom može izgledati užasno.

Treba izabrati nijansu koja je gotovo nevidljiva nakon razmazivanja na čeljusnoj kosti a ne na nadlanici čija je boja kože drugačija od one na licu. Isprobavanje na čeljusnoj kosti ima još jednu prednost a to je što izabrana nijansa može pristajati i uz vrat a ne samo uz lice. Kada kupjemo korektor također je bitno i godišnje doba jer boja tena nije ista u ljeto ili zimu. Bitno je poznavati i svojstva korektora jer osim prekrivaju nesavršenosti kože mogu i da je štite, vlaže, isušuju ili čak da usporavaju njeno starenje.

Korektor se nanosi na temeljno očišćenu kožu koju ste nahranili kremom te pričekali barem 10-ak minuta da se krema upije. Višak kreme možete obrisati običnom maramicom. Samo nanošenje korektora je postepeno: prvo direktno na željeno područje, i to najčešće u tačkama, a zatim se ravnomjerno rasporedi i utapka u kožu malom kozmetičkom spužvicom. Važno je zapamtiti da se korektor mora nježno utapkat jer ukoliko se grubo utrlja u kožu dobije se suprotan efekt – kože pocrveni a mjesto koje ste željeli prekriti bit će još veće i naglašenije. Nakon što ste nanijeli korektor, nježno nanesite i tekući puder preko njega, kao i preko ostalih dijelova lica kako biste dobili ujednačenu i prirodnu boju. Tako će se korektor zadržati duže i čvršće na koži. Postupak je obrnut jedino kada koristite kremasti korektor i tekući puder. Tada se prvo nanosi puder, pa tek tada korektor. Koristite li blijede pudere i korektore jer ste svijetlog tena, njihova tekstura mora biti gusta kako biste prekrili sve nedostatke na licu jer se umor i crvenilo na svjetlijoj podlozi još više ističu.

Potpuno je svejedno hoćete li odabrati korektor u stiku, onaj guste kremastoj teksture ili možda onaj rjeđi, tečne strukture ali za istaknutije podočnjake najbolje je odabrati onaj u sticku. Najčešće se kupuju korektori u boji kože, međutim u prikrivanju određenih mana kože učinkovite su i druge boje. Npr. zelenim korektorom neutralizirat ćete crvenilo, a sjaj kože postići ćete prekrijete li je korektorom boje breskve. Čak postoji i ljubičasti korektor koji se koristi kod prikrivanja nezdravog, sivkastog tena. Međutim, jednostavno morate imati bijeli korektor koji daje sjaj svim tipovima kože i savršen je za posebne događaje.
Image

Image
:D
Skyfox

#45 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

i kolko dana to traje?
Cholina_Lokica

#46 Re: podocnjaci

Post by Cholina_Lokica »

Skyfox wrote:i kolko dana to traje?
do prvog umivanja :D
Skyfox

#47 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

Dile wrote:
Skyfox wrote:i kolko dana to traje?
do prvog umivanja :D
nista onda trazi se nesto trajnije :D
windom earle

#48 Re: podocnjaci

Post by windom earle »

PipiDugaDevetka wrote:...

Političari koji imaju uvećane podočnjake, glume da rade dan-noć, brinu se za narod,...Ma, kakvi, to je od ''obogaćenog'' mesa i krkanluka.

Adnan Terzic se ubi od brige... :D
Skyfox

#49 Re: podocnjaci

Post by Skyfox »

windom earle wrote:
PipiDugaDevetka wrote:...

Političari koji imaju uvećane podočnjake, glume da rade dan-noć, brinu se za narod,...Ma, kakvi, to je od ''obogaćenog'' mesa i krkanluka.

Adnan Terzic se ubi od brige... :D

koristili i on korektor :?:
suspect_zero

#50 Re: podocnjaci

Post by suspect_zero »

Koristite zeleni korektor za neutralizaciju crvenila, žuti za prekrivanje podočnjaka a bež nijense za problematične dijelove (fleke, ožiljke.......neke od nepravilnosti)........sve navedeno se nanosi ''tapkajući'' a ne razmazivajući kao kremu :)
Post Reply