Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Skyfox

#26 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Skyfox »

tu staru kucu bi trebali sacuvati i renovirati da ostane kao duh starog Sarajeva
respo

#27 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by respo »

kao sto rece kanocale

i meni izgleda mal prostor za 2 a kamoli 3 nebodera
ne znam kako kontaju oni to napraviti ili ce kao i do sada najaviti nesto nevidjeno na balkanu na planeti a i sire :-)
karanana

#28 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by karanana »

ovaj projekat je bezveze. gdje cu sada jebat? morat cu na kosevo kod porodilista.
a da ni ne govorim da nemam pojma gdje cu mijenjat ulje.

mirci, jeli nas citas?
uvjek dobar gost

#29 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by uvjek dobar gost »

Prije par godina još ljudi koji su radili u zavodu za planiranje izgradnje Kantona S su rekli da kanton i grad nemaju para za parkove trgove i zelene površine... tada sam se čudio i pitao sam se kako para nema za parkove, trgove... a ima za tržne centre i velike piljare, te zgrade koje se nikad useliti neće... nakon samo koju godinu sve mi je postalo jasnije....

radi nekoliko desetina hiljada maraka mita, ma i radi milion il dva koliko su navodno neki tražili a neki primili.. ovaj grad ne liči na sebe... dok velike piljare zjape prazne i rade na ivici ekonomske isplativosti (Wisa, BBi, Vila park, Merkur, robot...) gradski, opštinski i kantonalni silnici grade li grade svoje zadužbine i maunzoleje ljudske oholosti.... a djeca ostaju bez terena za igru i šetnju, stariji sugrađani bez prostora za odmor pod stare dane.....

Sarajevo je u nekim putopisima kroz istoriju opisivano kao Venecija Balkana, kao grad najljepšeg spoja otomanskog i europskog graditeljstva.... okrenimo se danas po Sarajevu..... konačno pogledajmo ovaj napaćeni grad u oči i priznajmo barem kad sami smo sa sobom da smo dopustili da sjebu grad oni koji su to učinili radi lične koristi !

Na ovom mjestu je trebao biti poark, proširenje zelene zone, eventualno uz neki mali prostor tipa teniski teren il teren za fucu sa vještačkom travom, zašto ne i bazenom nekim... ili prosto trebao je biti park..., ali ne grad, kanton i opštine za to nemaju para !!!

Da je sreće da neka kometa udari u Bosmal i Avaz toranj onaj uvrnuti da nam se sve samo kaže kad jedan na jedan dođemo tamo gdje se ide !
Skyfox

#30 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Skyfox »

karanana wrote:
mirci, jeli nas citas?
ode joj komsiluk u PM :D
Skyfox

#31 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Skyfox »

sto li podzemna?
respo

#32 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by respo »

juzernejm wrote:
respo wrote:kao sto rece kanocale

i meni izgleda mal prostor za 2 a kamoli 3 nebodera
ne znam kako kontaju oni to napraviti ili ce kao i do sada najaviti nesto nevidjeno na balkanu na planeti a i sire :-)

pa nije bas mali prostor prijatelju.. ima tamo dosta zemlje... pogledaj i sam prvu sliku na http://www.sa-c.info/viewProject/161-po ... ajevo.html

od Butmir table do kraja ograde ima dosta metara duznih :lol: :lol:

a slazem se da bi onu staru zgradicu trebalo ostaviti, samo sto je treba restaurirati i fino ukomponovati sa okolinom :D
uzmi da je razdaljina od willsa do glavne ulice ista kao i bristol sto znaci da je to 1 toranj otprilike uz pretpostavku da se nece ulaziti odmah sa ulice valjda ce biti neki predprostor ili tako nesto gdje bi onda ostala 2 stala ne znam sad jeli to zahvata i onaj parking sto koristi elektroprivreda ili samo onaj koji je koristila auto skola ali mi opet ne ide da tu stanu zgrade sa 3 tornja

rekoh ja negdje sad u fazoni ti neki tornjevi prvo avaz onda taj neki importane onda ovaj asa toranj sad ovdje 3 da za*ebu sve i da kazu mi imamo 3 odjednom :D
Skyfox

#33 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Skyfox »

respo wrote:
asa toranj
dje to?
zonbirile

#34 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by zonbirile »

sada je jasno zašto cijene novih stanova ne padaju.Pa oprana lova,a dotiče stalno nova,boli ih qurac.Od cigareta i pića na ulici do droge u školi,oružja i roblja ,sve je pod njihovom kontrolom.
zonbirile

#35 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by zonbirile »

šta nije jasno,ti imaš druge izvore i objašnjenja.Dobro je znano kako su svjetske familije se obogatile,zašto se glorifikuju naše?
respo

#36 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by respo »

Skyfox wrote:
respo wrote:
asa toranj
dje to?
ma to ovo sto je htio graditi imamovic ova frka sa hadzicem cuh da je trebao biti poslovno stambeni objekat sa tornjem pa nisam znao kako nazvati nego asa toranj
sodom

#37 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by sodom »

bome se kopa, ja vidjoh danas, nije nista strasno, al su poceli da rove sa onim manjim kasikama.
zonbirile

#38 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by zonbirile »

juzernejm wrote:
zonbirile wrote:sada je jasno zašto cijene novih stanova ne padaju.Pa oprana lova,a dotiče stalno nova,boli ih qurac.Od cigareta i pića na ulici do droge u školi,oružja i roblja ,sve je pod njihovom kontrolom.
:x :cry: :cry:
---------------------------
da im nisi portparol
BSn

#39 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by BSn »

sodom wrote:bome se kopa, ja vidjoh danas, nije nista strasno, al su poceli da rove sa onim manjim kasikama.
Mogu oni, kad tamo nema Damira. :D
sodom

#40 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by sodom »

Zato ima KolDŽo Kompani :D
(tri puta godisnje poplocava vils i pet puta mjenja klupe na istom)
BSn

#41 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by BSn »

sodom wrote:Zato ima KolDŽo Kompani :D
(tri puta godisnje poplocava vils i pet puta mjenja klupe na istom)
To je zato sto su Bosanci nekulturni (lupaju nogama kad hodaju) i nezdravo ugojeni (klupe pucaju kad oni, da prostis, sjednu). To je jedino racionalno objasnjenje - nije valjda da ove firme koje nacelnik odabere fusere, il' da je sta do njega... Ne mere bit, on nam je bas naki plah na plakatama. :D
Čovjek i po'

#42 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Čovjek i po' »

@juzernejm

Ne mogu da se oduprem utisku da spamash forum sa linkom na svoj sajt.
Naime, zapoceo si temu sa linkom tipa: vise informacija ce biti na ....

I na osam mogucih postova u ovoj temi, postavio si pet linkova na svoj sajt, da ne govorim o indirektnom citiranom linku.
Kako imas samo 20 postova u kojima vecina ima link na taj tvoj sajt, meni tu neka suhva radi :run:

A ova fora ti je najjaca:
juzernejm wrote: ma bice stambeno poslovni, kao i sve ostalo sto se gradi u sa trenutno.... barem tako kazu na http://www.sa-c.info portalu... a oni su sto se toga tice maheri, sve informacije iz prve ruke :wink:
Pa kad se hvalis i spamas sa svojim sajtom, bar skloni dokaze sa svog profila ... cccc :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Image

btw, jedan prijedlog za tebe buraz:
Kad spamas, ukolni sve dokaze, dalje, nemoj bit ofiran i toliko maltretirati linkom, ect ... i ziv bio, nemoj se ljutiti, samo mi je ovo nekako palo za oko :lol: :lol: :lol:
fixer

#43 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by fixer »

A tebi nek' ne bude mrsko da odes na tu stranicu, pa da vidis ko je on tamo? :roll:
BiH-x

#44 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by BiH-x »

Ekskluzivno: Renderi PO S2 Novo Sarajevo

Admir
18.02.2010
8

Novi poslovni kompleks

Posjetioci sa-c.info portala su u prilici da prvi pogledaju 3D izgled poslovnog objekta S2 u Novom Sarajevu. Treba napomenuti da je ime “S2” samo radni naziv projekta proizašao iz regulacionog plana. U narednim danima će se znati zvanični naziv objekta.

Inače, objekat čija je izgradnja u toku se nalazi pored glavne saobraćajnice u ulici Zmaja od Bosne u Novom Sarajevu.

Projekat je urađen od strane “DOM” Studije – projektovanje, inžinjering Sarajevo.

Investitor je Butmir d.o.o. Sarajevo koji je ujedno i izvođač radova.

Početak izgradnje je 2010. godina dok je završetak planiran za 2012. godinu.

Image

Image

Image

Image

http://www.sa-c.info/readNews/3705-eksk ... rajevo.htm
zonbirile

#45 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by zonbirile »

papcima i budali neka je šareno i veliko.Bože užasa,ima li ko pametan i iz grada,pa nisu valjda svi sa brda šljegli.
michio

#46 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by michio »

nevjerovatno ruzno, cak i na papiru :-)
Skyfox

#47 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Skyfox »

podsjeca me na novu RB zgradu?
chuchumbamayumbe

#48 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by chuchumbamayumbe »

A gdje je tacno ova lokacija, pise da je izgradnja vec u toku?!?!?!
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#49 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Chmoljo »

chuchumbamayumbe wrote:A gdje je tacno ova lokacija, pise da je izgradnja vec u toku?!?!?!
između Bristola i Elektroprivrede koliko vidim...
Skyfox

#50 Re: Novi poslovni neboderi na Socijalnom

Post by Skyfox »

chuchumbamayumbe wrote:A gdje je tacno ova lokacija, pise da je izgradnja vec u toku?!?!?!
preko puta Bristola na onom parkingu, koliko sam skontao...
Post Reply