Kradja benzina

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Troll_Happens

#26 Re: Kradja benzina

Post by Troll_Happens »

Neelix wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Meni sinoć ukrali desni prednji žmigavac sa Honde, dabogda im za lijeka trebalo!
meni su prije par mjeseci skinuli STAKLO S RETROVIZORA.... :cry: majku im koja ih rodi :x
ja sam jednom vidio trebu sa dva frajera idu oni izmedju kola i ona laktom udari u auto koje je parkirano bilo i izbije retrovizor...ne mogu se sjetiti sta je bilo ali znam da je bilo neko bolje auto... sagne se uzme ogledalce i u tasnu ga ubaci. Valjda joj je zatrebalo za izlaska i sminke... ono malo i zgodno ccc :? ja osto u cudu :-)
takve kao ona isfrustrirane :dance: :dance:
Skyfox

#27 Re: Kradja benzina

Post by Skyfox »

ko ima dobar komsiluk mogao bi organizovati neku nocnu patrolu po dvojica il samo nek gledaju s balkona, al tesko...

ovo je samo se prepusti jer nema niko da se nasekira sem tebe...
Njanjo

#28 Re: Kradja benzina

Post by Njanjo »

jednog jutra prije dvije godine ja krenuo na fax, i kako mi je auto bilo parkirano u prolazu ono bacim pogled da vidim jel sve uredu kad ono auto na podu....nema tockova pradnjih skroz, a zadnji odsarafljeni i nakrivo stavljeni a auto na njima stoji...nemate blage koliko mi je trebalo da auto dignem na dizalicu jer je prednjim krajem bio skroz na podu, srecom nisu mi karter razbili ili nesto drugo...valjda su ga njezno spustili ___________________ (ubaci sve moguce psovke koje imaju u sebi rjec "mama"). Onda ja fino otisao u ASA-u reko da narucim te felge jer su bile orginal od auta, kontam hajd jbg neka budu po 250km sta cu moram ih kupit. Pitam ja onog lika sto radi da mi ih nadje i kaze cjenu....kaze lik: "uh pa ove su ti malo skupe neznam isplati li ti se uzimati"....reko reci mi kolio para....kaze:" 561,26km"....e kad sam tek onda poceo jbt sve odreda.

Skontajte kako izgleda kad vidis auto skroz na podu bez tockova.....eto sta se sve radi kod nas.

p.s.

krenuli su i da mi pragove skinu ali valjda ih je neko skonto pa pobjegli
Bellica

#29 Re: Kradja benzina

Post by Bellica »

Skyfox wrote:Jutros krenem s parkinga pogledam u bocni retrovizor kad vratasca od rezervoara otvorena, cep na asfaltu. Sreca nije bio pun al opet... Slicna stvar na jos par auta parkiranih na istom mjestu. Nedavno su jednoj komsinici probili rezervoar sarafcigerom jer je bio zakljucan.
Ovo se desava vec neko vrijeme na Grbavici pa eto pazite... puno je ocajnika u ovo vremena...
Komsija na kojem dijelu Grbavice "rade" I ili II ili ne biraju dio, samo se aktiviraju???
Skyfox

#30 Re: Kradja benzina

Post by Skyfox »

Bellica wrote:
Komsija na kojem dijelu Grbavice "rade" I ili II ili ne biraju dio, samo se aktiviraju???
ja sam kod Shopinga, inace ovo je prvi put sa benzinom do sada su mi tu vec skinuli prednju masku, zmigavce, antenu, i 2x ga obili. A uvijek je parkiran na dobro osvjetljenom mjestu :twisted:
Bellica

#31 Re: Kradja benzina

Post by Bellica »

Skyfox wrote:
Bellica wrote:
ja sam kod Shopinga, inace ovo je prvi put sa benzinom do sada su mi tu vec skinuli prednju masku, zmigavce, antenu, i 2x ga obili. A uvijek je parkiran na dobro osvjetljenom mjestu :twisted:

Blizu si onda, moram i ja pripaziti, ja sam u blizini Zoo centra. Do sada mi nisu nista napravili komsijama jesu, ali meni nisu, jesu mi obili prosle godine preko puta Lorisa na onom parkingu, policiju nije interesovalo, zato se moram sama pobrinuti, moram dezurati :)
Pusti vodu!!!

#32 Re: Kradja benzina

Post by Pusti vodu!!! »

meni su nekidan upalili sva cetiri zmig. i pustili ih da gore citavu noc, usli mi u auto i sve sto je bilo u suto ispremetali...naravno, nemam nista u autu sto bi se moglo uzeti...uglavnom su to bili papiri, mirisni boric, neke plastike, ma bezevze stvari sto sam trebao pobacati a nisam i njemu se to dalo da ispremece...
inace, vrlo cesto mi kradu benzin...
auto je Yugo, pa nije ni cudo sto se to tako cesto desava :) najlakse za otvoriti.
i ja sam kod Sopinga...
hajmo se organizovati!
Control panel

#33 Re: Kradja benzina

Post by Control panel »

i ja stanujem kod sopinga. meni su vec nekoliko puta radili premetacinu u autu, jednom ga pokusali ukrasti ali ih je neko omeo ili su otisli posto im se slomio podesivi kljuc u bravi. na kratko otisao predvece do stana i hajde reko da ne stavljam lavlju kandzu. od sada je stavljam i na 30 secundi.
kada vide da nemaju sta da ukradu iz auta ukrali mi dva puta stolicu za bebu.
predlazem malo u sali a malo i zaozbiljno da se skupimo ovi iz regiona grbavice i da dezuramo po noci sa nekima palicama i kada ih uhvatimo opleti po njima. ja sam cuo da su to neki narkomani. a evo citam danas nadjen les u strojoradu vjerovatno narkoman koji se predozirao. ko zna mozda je on ucetsvovao u tim silnim kradjama, obijanjima i unistavanjima auta.
Control panel

#34 Re: Kradja benzina

Post by Control panel »

Neelix wrote: meni su prije par mjeseci skinuli STAKLO S RETROVIZORA.... :cry: majku im koja ih rodi :x
meni ga pokusali skinuti pa im puklo staklo i ostavili ga tako.
Pusti vodu!!!

#35 Re: Kradja benzina

Post by Pusti vodu!!! »

premetacine, najvjerovatnije rade narkomani...uzmu sta stignu.
gorivo kradu najcesce mali dripci za svoje skutere, mada ima i onih koji ga kradu da bi se malo vozili po gradu sa trebom.
meni su krali gorivo gdje god ostavim auto. bilo koji dio grada.
Yugo je vrlo primaljiv kad je to u pitanju :)

slazem se...
organizujmo se!
memlija

#36 Re: Kradja benzina

Post by memlija »

Budite posebno oprezni i dobro pripazite auta kada vam maznu staklo od retrovizora.
Burazeru su nedavno isto tako klepili staklo i za nekoliko dana auto papa (golf 4).
Kasnije se burazer raspitivao i dobio info da im je to najnovija taktika, jer valjda na tom staklu postoji kod auta (fabrički) i prema njemu (kod-u) skidaju sve.
Eto toliko od mene, cuvajte se
Control panel

#37 Re: Kradja benzina

Post by Control panel »

memlija wrote:Budite posebno oprezni i dobro pripazite auta kada vam maznu staklo od retrovizora.
Burazeru su nedavno isto tako klepili staklo i za nekoliko dana auto papa (golf 4).
Kasnije se burazer raspitivao i dobio info da im je to najnovija taktika, jer valjda na tom staklu postoji kod auta (fabrički) i prema njemu (kod-u) skidaju sve.
jeli imao kakvu zastitu, alarm, lavlja, multilock...
ovajonaj

#38 Re: Kradja benzina

Post by ovajonaj »

a dje vi zivite.... :)
al nema tu nekog izbora... il zavrsiti na robiji zbog budale ili trpiti i cutati..
respo

#39 Re: Kradja benzina

Post by respo »

zanima me samo kako znaju koje je koje gorivo
ajd dizel i benzin se moze na golo oko skontati ali ono benzin 95-98
memlija

#40 Re: Kradja benzina

Post by memlija »

Control panel wrote:
memlija wrote:Budite posebno oprezni i dobro pripazite auta kada vam maznu staklo od retrovizora.
jeli imao kakvu zastitu, alarm, lavlja, multilock...
multilock i fabrički alarm...
johntra

#41 Re: Kradja benzina

Post by johntra »

ja sam zimus prisustvovao akciji hvatanja trojice likova koji su mazijali gorivo iz autobusa Autotransa Rijeka, na parkingu u Hrasnom ispod pekare AS...koja je to situacija bila, haman za smijeh, ali bilo je scena iz akcionih filmova, tipa kako se policajci kače i vise na kombiju u kojem bježe osumnjčeni... :D srećom, pohvatali su ih sve...
chuchumbamayumbe

#42 Re: Kradja benzina

Post by chuchumbamayumbe »

Zato ja uvijek sipam goriva najviše za "cvaju", osim ako ne gonim neđe dalje!
8-)
memlija

#43 Re: Kradja benzina

Post by memlija »

chuchumbamayumbe wrote:Zato ja uvijek sipam goriva najviše za "cvaju", osim ako ne gonim neđe dalje!
8-)
hehehehe....ima nas koji sipamo i za 15 khmkhmh.....,al' za dizel i ne trebe više....
nineinchnails

#44 Re: Kradja benzina

Post by nineinchnails »

U vremenu vladavine kriminala, policija radi svoj posao shodno ovlastima: nema ih nigdje na mapi, kako bi se auta nesmetano obijala i stanovi nesmetano pljackali.

Meni su tri puta ukrali ratkape.
1. Prve su kostale 17 KM po komadu, (Alipasino, B faza, 2002), steta 70 KM
2. druge takodje 17 KM po komadu, (Alipasino, B faza, 2002), steta 70 KM
3. trece na drugom autu, 50 KM po komadu. (Dobrinja 2, 2007), steta 200 KM
4. Obili mi auto jednom ali nisu nista ukrali. Morao popravljati bravu i lim vrata bio udubljen pa i to pravio kod limara. Steta oko 100 KM (kod OHR-a, 2001)
5. Obili mi drugo auto, razbili staklo i pokrali sve sta se moglo odnijeti (CD-ove, rukavice, maramice itd). (Ulica Jezero, Centar 2004), steta oko 200 KM (CD player nisu izvadili)
6. Razbili cep rezervoara da pokupe gorivo, a ionako sam bio na rezervi (Dobrinja 2, 2008), steta 70 KM. Samo par mjeseci iza ovoga, obili su mi i stan, steta oko 1300 KM (policija uzela otiske i "nikom nista").
7. Izgrebali haubu od auta "eto onako" (Mojmilo, 2002), steta 100 KM

U slucaju br 5. Policija se stvorila niotkuda u istom momentu kada sam dosao do auta i trazili mi dokumentaciju da dokazem da je moje auto (valjda je neko zvao policiju, ali su zakasnili). Napravili zapisnik, i nikom nista.
Sutra jaranu razbili auto na istom mjestu.
Poslije sam saznao kako tu stanuje neka bagra, navodno 4-5 brace narkomana/lopova koji redovno obijaju auta i policija to zna i "nikom nista".

Do rata, postojale su redovne policijske ophodnje/patrole "za svaki slucaj", a sada kazu da nemaju dovoljno osoblja/policajaca (?)
Dakle, meni samom su napravili neku stetu na autu 7 puta za nekoliko godina i "nikom nista".
chuchumbamayumbe

#45 Re: Kradja benzina

Post by chuchumbamayumbe »

Kod mene u B Fazi uvijek iste face, isti automobili koji kruže...
U zadnje vrijeme je aktuelna nekakva bagra koja se po cijeli dan voza po trgu u Ventu, ja mislim da se "švecke" tablice. Svi nosaju "pederuše", parkiraju đe hoće, ništa ne rade po cijeli dan (možda i nešto rade, ali nikako poštene poslove), ponašaju se ko da su sa lanca pušteni.
Vjerovatno su to kerovi od onih gore iz kafića na trgu, što pozavdan sjede gore, a Mustang i Durango su uvijek tu, parkirani na 5 metara. Ima ih još dvojica-trojica sa "Ćetvorkama", i oni parkiraju ko da su na pikniku, ne možeš se popeti uz stepenice.
A policija je tu sa svojom "peticom", parkiranom još gore nego ovi dripci što svoje parkiraju i tu parkiraju auto i tako auto stoji po cijeli dan, a oni ništa ne rade...
Dragi Jozo.
Bakir1

#46 Re: Kradja benzina

Post by Bakir1 »

iz japanskih auta,barem ovog kojeg ja vozim ne mogu ukrasti gorivo :-D
resetka u pola dovodne cijevi,zastita rezervoara (4mm lim) i cijevi od goriva sakrivene pod sasiju. :D
mada idu ratna vremena,kradje akumulatora,sofersajbi i ostalog ce biti sve vise :sad:
zonbirile

#47 Re: Kradja benzina

Post by zonbirile »

chuchumbamayumbe wrote:Kod mene u B Fazi uvijek iste face, isti automobili koji kruže...
U zadnje vrijeme je aktuelna nekakva bagra koja se po cijeli dan voza po trgu u Ventu, ja mislim da se "švecke" tablice. Svi nosaju "pederuše", parkiraju đe hoće, ništa ne rade po cijeli dan (možda i nešto rade, ali nikako poštene poslove), ponašaju se ko da su sa lanca pušteni.
Vjerovatno su to kerovi od onih gore iz kafića na trgu, što pozavdan sjede gore, a Mustang i Durango su uvijek tu, parkirani na 5 metara. Ima ih još dvojica-trojica sa "Ćetvorkama", i oni parkiraju ko da su na pikniku, ne možeš se popeti uz stepenice.
A policija je tu sa svojom "peticom", parkiranom još gore nego ovi dripci što svoje parkiraju i tu parkiraju auto i tako auto stoji po cijeli dan, a oni ništa ne rade...
Dragi Jozo.
-------------------------------------
Durango je Ćele Ismeta a momak samoproglašeni nasljednik.Sanjam dan da ga zgazi tramvaj u predsoblju,a njegovi da idu zubaru da im vadi pendrek iz žvalja.Ali davno prošlo vrijeme,zato i jesu tako drčni.Prije stari drot Jaža sam ide i rihta Čaršiju,znaju banditi šta ih čeka u Logavinoj,ako puno kakaju.
Cholina_Lokica

#48 Re: Kradja benzina

Post by Cholina_Lokica »

znaci b-faza, zima prije neke 3-4 godine, bile one jako strasne magle nocima... u 3 mjeseca meni obijeno auto 13 puta :lol: :lol: :lol: par puta pokupili cd-player bez plocice, onda odustali od toga.... vise mi bilo smijesno... malo-malo obijeno auto :D
olensoner

#49 Re: Kradja benzina

Post by olensoner »

sramota je kako je vecina stanovnika ovogo grada pasivna i nezainteresovana, svi se kriju iza coska i samo promatraju, niko nista ne smije da kaze ili da osmeka nekoga policiji, svi se nesto boje, a nisu svjesni da se to moze zaustaviti... mislim kradu se stvari vrijedne ne vise od 50 feninga, razne gluposti se desavaju, koje samo iznerviraju covjeka i povecacaju mu tlak, ali ipak slabo da iko ista odreaguje, mislim da policija i gradjani moraju puno vise raditi i saradjivati, naravno uz izmjene odredjenih zakona... jedino ako mozemo ove sitne lopove i narkomancice iskorjeniti ili bar smanjiti broj istih
Troll_Happens

#50 Re: Kradja benzina

Post by Troll_Happens »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Jedan001 wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Meni sinoć ukrali desni prednji žmigavac sa Honde, dabogda im za lijeka trebalo!
meni su prije par mjeseci skinuli STAKLO S RETROVIZORA.... :cry: majku im koja ih rodi :x
ja sam jednom vidio trebu sa dva frajera idu oni izmedju kola i ona laktom udari u auto koje je parkirano bilo i izbije retrovizor...ne mogu se sjetiti sta je bilo ali znam da je bilo neko bolje auto... sagne se uzme ogledalce i u tasnu ga ubaci. Valjda joj je zatrebalo za izlaska i sminke... ono malo i zgodno ccc :? ja osto u cudu :-)
takve kao ona isfrustrirane :dance: :dance:

pa jesi li zvao policiju?[/quote]

jasta cu ... i da sam ih zvao samo bi protokolisali i nista.... nego se bolje organizovat pa kad ih pocnu ljudi lupat onda ce se okanuti...
kod nas ti je tako ako ih zoves samo sebi problem napravis.... nazalost sasvim suprotno od onog kako bi trebalo... :(
Post Reply