Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Moderator: _BataZiv_0809
- Lakat Jebić
#26 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
trafika na tramvajskoj na carsiji, ja juce uzeo...dobar album, da sad ne izdvajam pjesme, al okvirno je dobar 
-
bob7
#27 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
super cd... jedan od rijetkih albuma koji valjaju u ovom vremenu
-
febo_acm
#28 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Uzeo sam i ja danas CD, ima na Malti na svakoj trafici. Nisam bio neki ekstremni ljubitelj Zabranjenog pušenja, ali sinoć sam čuo par pjesama i jutros kupio album 
-
aa1
#29 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
kupljeno. ako nekog zanima ima cd-ova ima oslobodjenje trafika na malti.
ovaj tip je stavio sve pjesme na tubu (linkovi su sa desne strane): http://www.youtube.com/user/GazijaVA
ovdje imate pet-sest stvarki sa tekstovima (koji su manje vise tacni): http://www.youtube.com/user/muzejrevolucije
ovo je zvanicna strana benda na tubi, modni guru je u High-Defu, a ima i par intervjua: http://www.youtube.com/user/zabranjenojutjubanje
ovaj tip je stavio sve pjesme na tubu (linkovi su sa desne strane): http://www.youtube.com/user/GazijaVA
ovdje imate pet-sest stvarki sa tekstovima (koji su manje vise tacni): http://www.youtube.com/user/muzejrevolucije
ovo je zvanicna strana benda na tubi, modni guru je u High-Defu, a ima i par intervjua: http://www.youtube.com/user/zabranjenojutjubanje
-
stolac-SARAJEVO
#30 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Preslusao im album.Ima par pjesama da su OK (Muzej revolucije,Kladimo se) al nema jedna pjesma koja ce se slusati nakon tri cetiri mjeseca.Sve su od danas do sutra.Cini mi se da je Sejo vremenom izgubio inspiraciju.Zadnji njihov dobar album po mom misljenu je "Agent tajne sile".
Da ne bude sve tako lose,eto da kazem da mi je ovaj album malo bolji od proslog albuma "Hodi da ti ciko nesta da".
Da ne bude sve tako lose,eto da kazem da mi je ovaj album malo bolji od proslog albuma "Hodi da ti ciko nesta da".
-
Sounder
#31 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Kupio bi ali ne zivim u Bosni. Svaki novi album kupim kada prodjem Bosnom i ako ga nadjem. Sve sem "Cike", taj album ni grabljama nebi podigao.
Hvala za download link!
Hvala za download link!
-
Sounder
#32 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Ej pa ovaj album valja!!
Sad mi je krivo sto ga ne mogu kupiti.
Sad mi je krivo sto ga ne mogu kupiti.
-
sandra01
#33 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Hvala za link
"Muzej Revolucije" - cista desetka!!!

"Muzej Revolucije" - cista desetka!!!
- Control panel
#34 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
ima album kupiti u Robotu na socijalnom. ja jucer uzeo. a ima slucajeva dvije trafike jedna do druge i jedna ima druga nema. naravno ova sto ima bila zatvorena jucer oko 6 kada sam gledao.
inace album je OK.
inace album je OK.
-
doktor78
#35 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Evo, proslo je nekoliko dana, pjesme su vec usle u uho, pa da kazem svoj stav.
Generalno - nije lose. Nije ni neko remek-djelo, ali je u svakom slucaju bolje od "Cike". Ima par pjesama koje se izdvajaju od ostalih, a to su "Kladimo se", "Prigodne rijeci", "Ustanova", "Nije to", i meni najjaca , "U gradu gdje nisam rodjen".
Jedino mi nije jasno zasto je "Modni guru" izabran za izradu spota, to mi je bezveze pjesma od prvog slusanja.
Generalno - nije lose. Nije ni neko remek-djelo, ali je u svakom slucaju bolje od "Cike". Ima par pjesama koje se izdvajaju od ostalih, a to su "Kladimo se", "Prigodne rijeci", "Ustanova", "Nije to", i meni najjaca , "U gradu gdje nisam rodjen".
Jedino mi nije jasno zasto je "Modni guru" izabran za izradu spota, to mi je bezveze pjesma od prvog slusanja.
-
suspect_zero
#36 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Evo slušam cijeli dan......super je
dobar zvuk i prejaki tekstovi.....kod njih, od svake pjesme može se film snimiti
....izdvojila bih pored navijačke i ''Tvoja bosa stopala'', ''Ustanova'' i ''Muzej revolucije'' 
- Joey Tribbiani
#37 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
ma oni su meni najjaci zbog toga sto su njihove pjesme kao price, slusas pjesmu, zamislis takvu sitaciju, sam u glavi stvoris neki spot(naravno one koje valjaju, ima i nekih koje bas i ne slusam jer su radjene nekako na silu).
- zlaataan
#38 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Ima li kakav drugi link?eddy2211 wrote:Zabranjeno Pušenje - Muzej revolucije (2009)
01. Muzej revolucije
02. Modni guru
03. Kladimo se
04. Samir Time
05. Prigodne riječi
06. Express Folky star
07. Kada Sena pleše
08. Ustanova
09. Tvoja bosa stopala
10. U gradu gdje nisam rođen
11. Tijesno
12. Nije to (čuva Bog Želju svog)
71MB @192kbps
http://rapidshare.com/files/303373643/Z ... lucije.rar
link obnovljen.pozzdraw
Ovaj može samo za premium korisnike.
-
Eborg
#39 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Iako nije losh album slazhem se s ovim tvojim postom u potpunosti. Bash nekako kao da su pjesme na silu, nema one charshijanersko-jaranske furke koja je bila prisutna na albumu "Agent tajne sile" i prethodnim albumima. No dobro, ipak treba shvatiti da su i oni zreliji i mozhda donekle i ozbiljniji pa im i nije do tako neke zahebancije.stolac-SARAJEVO wrote:Preslusao im album.Ima par pjesama da su OK (Muzej revolucije,Kladimo se) al nema jedna pjesma koja ce se slusati nakon tri cetiri mjeseca.Sve su od danas do sutra.Cini mi se da je Sejo vremenom izgubio inspiraciju.Zadnji njihov dobar album po mom misljenu je "Agent tajne sile".
U svakom sluchaju ono shto zamjerim vecini pjesama iz zadnjeg ZP perioda je da nisu "pjevljive" tj. da ne ulaze tako lahko u uho. Ubi nekim tamo tekstom dok ove prethodne gotovo svi znaju napamet, po chitave albume.
-
1in1000
#40 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
eto vidis a meni se licno to bas svidja,..ne zive na racun stare slave nego idu dalje i stvaraju nesto novo,...album odlican,..meni najbolja "kad sena plese"Eborg wrote:Iako nije losh album slazhem se s ovim tvojim postom u potpunosti. Bash nekako kao da su pjesme na silu, nema one charshijanersko-jaranske furke koja je bila prisutna na albumu "Agent tajne sile" i prethodnim albumima. No dobro, ipak treba shvatiti da su i oni zreliji i mozhda donekle i ozbiljniji pa im i nije do tako neke zahebancije.stolac-SARAJEVO wrote:Preslusao im album.Ima par pjesama da su OK (Muzej revolucije,Kladimo se) al nema jedna pjesma koja ce se slusati nakon tri cetiri mjeseca.Sve su od danas do sutra.Cini mi se da je Sejo vremenom izgubio inspiraciju.Zadnji njihov dobar album po mom misljenu je "Agent tajne sile".
U svakom sluchaju ono shto zamjerim vecini pjesama iz zadnjeg ZP perioda je da nisu "pjevljive" tj. da ne ulaze tako lahko u uho. Ubi nekim tamo tekstom dok ove prethodne gotovo svi znaju napamet, po chitave albume.
-
Eborg
#41 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Naravno da je potrebno neshto novo. No jednostavno imam osjecaj da se ove pjesme nece dugo zadrzhati, to je sve. A "Karabaju" i sada da pustish i vecinu pjesama iz tog perioda odmah je delirij i raspad sistema. 
-
suspect_zero
#42 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Eborg wrote:Naravno da je potrebno neshto novo. No jednostavno imam osjecaj da se ove pjesme nece dugo zadrzhati, to je sve. A "Karabaju" i sada da pustish i vecinu pjesama iz tog perioda odmah je delirij i raspad sistema.
Zaboravljaš ''Počasnu salvu''.......po meni najbolja pjesma iz poslijeratnog perioda
-
Eborg
#43 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Niko ne kazhe da nema dobrih pjesama no takve kultne su sve rjedje nazhalost.
- Control panel
#44 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
svaka pjesma naravno ima neku poruku pa tako i ta. meni je ta pjesma super. jao sto ne mogu tih nekih ufuranih modnih gurua ili stilista, sve neki pederi. kada ih vidim na ovim nasim televizijama povraca mi se. tako je i ta pjesma prica sama za sebe i aktuelna je moras priznati.doktor78 wrote: Jedino mi nije jasno zasto je "Modni guru" izabran za izradu spota, to mi je bezveze pjesma od prvog slusanja.
meni najjaca njihova pjesam je jugo 45. u njoj je opisana sva nasa bliza i daljnja proslost.
- bjelic
#45 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
album ko album ima dobrih i loših pjesama, ali generalno to je i za očekivati.
a modni guru konstantno me podsjeća na onog debila sa OBN-a kako se zove neki Emerki Gudelj
pjesma ko stvorena za njega
a modni guru konstantno me podsjeća na onog debila sa OBN-a kako se zove neki Emerki Gudelj
- Control panel
#46 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
to, to ima njih jos sto tuku po turubjelic wrote:album ko album ima dobrih i loših pjesama, ali generalno to je i za očekivati.
a modni guru konstantno me podsjeća na onog debila sa OBN-a kako se zove neki Emerki Gudeljpjesma ko stvorena za njega
ko da je mene pitao da napravi ovu pjesmu. potrefio u sridu. trebao je jednu pjesmu o ovim reality show-ovima, pa malo deen, pa malo, hana, pa malo nele, pa malo nemanja K., pa nasi politicari, pa stranci... ima kod nas materijala za pjesme koliko hoces.
-
Sounder
#47 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
http://rapidshare.com/files/304742121/Z ... lucije.zip
Meni se svidja ovaj album sto su se napokon vratili na Rock, u zadnje vrijeme mjesaju rock, folk, country. Fildzan Viska im je onako najbolji poslije rata, Agent Tajne Sile ima samo jednu pjesmu Jugu, a isto tako Bog ima Pocasnu Salvu. U zadnjih par godina izgleda da im je ono bilo 'hej ajmo napraviti neki album' i onda spakuju nesto sto pas sa maslom nebi pojeo. Ali sa ovim sam jako iznenadjen!
Meni se svidja ovaj album sto su se napokon vratili na Rock, u zadnje vrijeme mjesaju rock, folk, country. Fildzan Viska im je onako najbolji poslije rata, Agent Tajne Sile ima samo jednu pjesmu Jugu, a isto tako Bog ima Pocasnu Salvu. U zadnjih par godina izgleda da im je ono bilo 'hej ajmo napraviti neki album' i onda spakuju nesto sto pas sa maslom nebi pojeo. Ali sa ovim sam jako iznenadjen!
- Qler
#48 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
evo i ja danas patriotski kupio album. Mislim smijesno 7KM, bas simbolicnu su cijenu stavili. Steta je ne kupiti.
-
suspect_zero
#49 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Još kad bi nas sada kakvom svirkom počastili
........sad sam gledala, za decembar ima Ljubljana, Zagreb i Beograd
......Sarajevo ne spominju 
- seba
#50 Re: Muzej Revolucije - Zabranjeno Pusenje
Biće i to u decembru u Sarajevu.BHtelekom glavni sponzor i kako sam dobio informaciju karte će biti besplatne.Ovo je nezvanična informacija.A,i sam Sula je nagovještavo taj koncert na jednom razgovoru na RSG-ususpect_zero wrote:Još kad bi nas sada kakvom svirkom počastili........sad sam gledala, za decembar ima Ljubljana, Zagreb i Beograd
......Sarajevo ne spominju