Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

arbosan

#26 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by arbosan »

Stvarno, ovo je sramota da se neko sluzi laznim slikama. Ovo nije cak ni sramota, nego treba to prijaviti MUP-u kao i RAK-u. A i poslati to novinskim agencijama i TV kucama.
:-x
arbosan

#27 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by arbosan »

Poslao sam RAK-u obavijest o ovim informacijama. Pa cemo vidjeti sta ce reci!!!
dijaliza

#28 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by dijaliza »

Kako smo nasjeli na podvalu ?

Prije dva dana na e-mal brojnih redakcija, pa tako i Pincom.info, stigla je fotografija koja prikazuje navijače, okupljene oko pokojnog Vedrana Puljića u trenutku kada je ubijen. Tadea je nismo objavili, jer nismo imali povoda. Ni na kraj pameti nam nije bilo da je riječ o fotomontaži.

Tek kada je sinoć objavljena vjest u predaji Knezovića i nakon što je on izjavio kako su oružje imali mnogi uključujući i navijače FK Sarajeva sjetili smo se fotografije od prije dva dana.

Ta nam se fotografija tada učinila kao dokaz Knezovićevih tvrdnji. Zato smo je odlučili objaviti. No, nakon mnogih komentara naših posjetitelja, te orginalne fotografije koju smo dobili na mail shvatili smo da smo nasjeli podvali koja je redakcijama, pa tako i našoj poslana s mail-a [email protected]. Uz fotografiju nazvanu oružje u mailu je pisalo: Sve je moguće. Sad shvaćamo i drugo značenje te rečenice.

Uistinu s photoshopom danas je sve moguće. Dodati oružje, izbrisati oružje, dokazati da je nevin ubojica, a ubojica nevin čovjek. Stoga, sve treba uzimati s rezervom i sumnjom. Mi smo nasjeli, no sva sreća nisu i naši posjetitelji. Hvala im što su nam na to skrenuli pozornost. Ne zamjeramo im što su nas pri tom pošteno ispljuvali, vjerojatno misleći da smo autori te fotografije.

Mail s fotomontažom poslan brojnim medijima

Ujedno ovo je upozorenje i drugim medijima, ako već nisu nasjeli na ovu podvalu, da budu oprezni. A i mi ćemo ubuduće

Objavljujemo mail pošiljatelja fotomontaže [email protected]. i predlažemo posjetiteljim da ga pitaju zbog čega je to učinio. A mi se svima ispričavamo i priznajemo pogrješili smo, nasjeli smo na podvalu.

Uredništvo

20.10.2009.
arbosan

#29 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by arbosan »

Iz RAK-a sam dobio slijedeci mail:

Poštovani,

Regulatorna agencija za komunikacije BiH ne vrši regulaciju sadržaja na Internetu. Nadležna je samo za jedan segment, a to su dozvole za pružaoce internet usluga. Samo u slučaju da sud naloži korisniku da sa servera ukloni sadržaj za koji je ustanovljeno da je nedozvoljen, korisnik je dužan da postupi po odluci. U suprotnom, može biti odgovoran i za kršenje uslova dozvole.

S poštovanjem,

Mirnes Zukanović
klixober

#30 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by klixober »

Navijaci Sarajeva bi trebali tuziti ovaj portal.Krajnje je vrijeme da se to smece zabrani.
klixober

#31 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by klixober »

I poskok objavio istu montazu slike,ali oni cak nisu ni napisali demanti da slika nije istinita :x
bhpatriot

#32 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by bhpatriot »

da li je taj nazzi portal prijavljen RAK-u zbog montaz e ove slike? i nakon ovoga realno je ocekivati da se taj portal ugasi a njegovim novinarima odrede kaznene mjere, zbog sirenja mrznje
Ghita

#33 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by Ghita »

pa eto u pitanju je nesporazum. pročitajte post od dijalize
nellington

#34 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by nellington »

Ghita wrote:pa eto u pitanju je nesporazum. pročitajte post od dijalize
Ghita, oprosti, ali ne radi se o nesporazumu. pincom.info ima tradiciju objavljivanja neistina, poluistina, senzacija i huškačkih tekstova. Nije mi namjera da talasam, ali su oni već odavno bastion šagoljizma.
Ghita

#35 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by Ghita »

nellington wrote:
Ghita wrote:pa eto u pitanju je nesporazum. pročitajte post od dijalize
Ghita, oprosti, ali ne radi se o nesporazumu. pincom.info ima tradiciju objavljivanja neistina, poluistina, senzacija i huškačkih tekstova. Nije mi namjera da talasam, ali su oni već odavno bastion šagoljizma.

moguće. ne znam. nisam nikad išla na pincom

ali sjećam se kad su objavili za 1. april da je semir osmanagić rekao da nema piramida u visokom

ahahahahahahahaha

-smajli koji se valja po podu od smijeha-
MokeQc

#36 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by MokeQc »

komeba wrote:I poskok objavio istu montazu slike,ali oni cak nisu ni napisali demanti da slika nije istinita :x
"Poskok"... kako samo pitomo i miroljubivo zvuci...
Ghita

#37 Re: Pincom montirao pistolje u rukama navijaca Sarajeva

Post by Ghita »

MokeQc wrote:
komeba wrote:I poskok objavio istu montazu slike,ali oni cak nisu ni napisali demanti da slika nije istinita :x
"Poskok"... kako samo pitomo i miroljubivo zvuci...

uh oni su.........ubi(j) bože
Post Reply