Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
SinjaD

#26 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by SinjaD »

Nacionalno blago II dio: Knjiga tajni
Nije totalna katastrofa ali nemojte si kvarit utisak prvog dijela ( ako je bio dobar ) gledajući Knjigu tajni.
Isprazan je, likovima sve ide super-glatko, Nicholas rješava zagonetke dok pucneš prstima...
Odkad sam ga gledala pa sve do ovog momenta kad vidjeh naslov ove teme ovaj film mi nije pao na pamet 8-)
pitt

#27 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by pitt »

SinjaD wrote:Nacionalno blago II dio: Knjiga tajni
Nije totalna katastrofa ali nemojte si kvarit utisak prvog dijela ( ako je bio dobar ) gledajući Knjigu tajni.
Isprazan je, likovima sve ide super-glatko, Nicholas rješava zagonetke dok pucneš prstima...
Odkad sam ga gledala pa sve do ovog momenta kad vidjeh naslov ove teme ovaj film mi nije pao na pamet 8-)
ma vala meni nesto nije ni prvi bio dobar. Nekako mi ko bijedna imitacija indiana jones :D
limun_

#28 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by limun_ »

d2 wrote:lakse je danas nabrojati dobre filmove nego lose, u zadnje vrijeme prosjecno pocnem gledati 3 filma i odustanem od svakog jer je gori od goreg, na kraju pogledas cetvrti koji je samo malo manje los od drugih... uzas.
isto

nisam gledo dobar film ima stoljece :sad: tokom filma pocne me prenosit na neke dnevne dogadaje, osobe..a to po pravilu znaci jedno=film je dosadan i ne drzi moju koncentraciju. pa onda kontam, zali boze one marke :oops: :D

preporucujem samo onima koji zele vidjeti malo Jessicine guze
zvuci zanimljivo :mrgreen:
limun_

#29 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by limun_ »

...
Šeherzada
Location: Pod ovom kapom nebeskom i mojom dusom Bosanskom....

#30 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Šeherzada »

Meni se ne svidja Legenda.Ni najmanje :x
DM-1975

#31 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by DM-1975 »

anais_nin wrote:
komi wrote:
anais_nin wrote:sta je ovo sve samo ljubitelji horora :D da se onda i ja priheftam :D Crni Bozic ili ti ga Black Christmas :D ni strasno, ni gadno, ni napeto, samo smijesno :lol: mislim da to nije bila namjera :D zali Boze sat i po provedenih u kinu :roll:

pretpostavljam da si gledala rimejk što je samo po sebi ludost... mislim gledati rimejk jednog od najboljih kanadskih horrora ... skoro pa preteču svih američkih slešera

ma orginal je ok, remake je katastrofa :D sta cu kad se lako dam nagovoriti kad god je kino u pitanju :D

a ovo je jedan od najglupljih filmova koje sam odavno pogledala :oops:

Image

Jessica Alba fakat ne zna izabrat scenarij da valja :D djaba joj sva ljepota ovog svijeta film je totalna katastrofa :D lafo thriller...ma to ni N od napetosti nije vidjelo :D a tek uvod i objasnjenje u uvod jedva da imaju ikakve veze s radnjom :-) ne samo sto je predvidivo nego vam usred filma otkriju sve "zlikovce", a zatim je druga polovina filma ko vadjenje zuba :D uzas :D preporucujem samo onima koji zele vidjeti malo Jessicine guze :D
Hvala na savjetu, poslusat cu ga, mada sam skoro uzeo film da pogledam
DM-1975

#32 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by DM-1975 »

aida05 wrote:Meni se ne svidja Legenda.Ni najmanje :x
Eh super, makar da se neko slaze sa mnom, u vezi tog filma
Non stop se prepirem sa ljudima oko njega, ono Will je dobar glumac al je fakat u ovom filmu nekako izgubljen, nema logike, al je cuko izvukao stvar

Sta mislite o ovim filmovima Rambo 4, Roky 6.
Ono ljudi izgleda potrosili pare pa haj, mislim nisam ima zivaca cak niti da ih pogledam, gledao "trailer" i ono roky se jadan sav smezuro kao da je bio u vodi 5 sati pa ga izvukli, smijesno
sulesavic

#33 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by sulesavic »

DM-1975 wrote: Sta mislite o ovim filmovima Rambo 4
Nepodijeljeni su stavovi - brutalno, krvavo, akciono u pravom smislu te riječi, nažalost prekratko...
chuchumbamayumbe

#34 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by chuchumbamayumbe »

Nije se ni meni svidio, ali imam cudno osjecanje...naime, opet bih ga rado pogledao! :shock:
Ideja je sjajna, kao i efekti, ali nekako kratko traje, previse je povrsan i kao da su zurili da ga snime i zavrse sto prije. Razocarao sam se filmom, mozda sam i vise ocekivao, pa je to razlog razocarenja.
Inace, nemam film koji bih "ne-preporucio" posto obicno vidim u prvih pola sata moze li se gledati ili ne, pa ga ukinem i to je to.
Nisam mazohista.
Miki123

#35 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Miki123 »

Duhovi Sarajeva. odavno većeg smeća ne pogledah. :run:
DM-1975

#36 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by DM-1975 »

chuchumbamayumbe wrote:
Nije se ni meni svidio, ali imam cudno osjecanje...naime, opet bih ga rado pogledao!

To je fakat cudno ja kada sam prvi put pogledao "War of worlds", cisto smece u usporedbi sa orginalom ko je ljubitelj klasike, poslije dva mjeseca od ciste dosade ga pogledah ponovo i sad mi je ono fakat film prva klasa, sto nemam pojma al ono neki filmovi zasluzuju da se pogledaju dva puta pa da covjek ono da' sansu
Transformersi isti slucaj, bar za mene
Last edited by DM-1975 on 22/03/2008 14:07, edited 1 time in total.
DM-1975

#37 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by DM-1975 »

Miki123 wrote:Duhovi Sarajeva. odavno većeg smeća ne pogledah. :run:
Nisam ga pogledao, da li je to ono sa Severinom
Pa sta ocekivat da od jednog amaterskog "uradtka", postane glumica
le piaf

#38 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by le piaf »

Image

"priča o dvije sestre"
ovo je meni najdosadniji film ove godine sto sam gledala
Pakleni

#39 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Pakleni »

No country for old man - smece (jedino par dialoga da valjaju)

Hitman 47 - los, niej dosadan al jednostavno izgubis se u radnji od samog pocetka, ne znas vise ko koga i zbog cega

Apocalypto - interesantan prvih 20-30min, onako simpa..e onda postaje dosadan

Planet Terror - sam ojednu stvar zamjeram ovom filmu: odvratno bez granice...nije ni kolicina krvi ni cjepanje ljudi na djelove gadno kolik osu pretjerali sa istiskavanjem plikova drugima u lice.....fuj. Nisam gadljiv svasta nesto sam gledao al ovo je stvarno bez ukusa...cak bi im oprostio i kad lik padne i u usta mu upadnu muda(koja inace skuplja) al jednostavno ima granice svemu. Tarantino se takodjer pojavi u filmu i gledas kako mu se mutirana muda odvajaju i cure i otpadaju u komadima (dok je kamera postavljena izmedju njegovih nogu)...zvuci smiejsno al nije vise je devilno i ogavno nego smijesno..evo dok pisem u stomaku mi se okrece jer se prisjecam scene :S
anais_nin

#40 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by anais_nin »

Pakleni wrote:No country for old man - smece (jedino par dialoga da valjaju)

Hitman 47 - los, niej dosadan al jednostavno izgubis se u radnji od samog pocetka, ne znas vise ko koga i zbog cega

No country for old men je vjerovatno jedan od najboljih filmova koje pogledah zadnjih par mjeseci :D prelijepi kadrovi, vizuelno prva liga, a sam Javier Bardem zasluzuje gledanje ako nista drugo :D

A meni je hitman barem sto se tog "cisto zabavnog" zanra bio pravo zanimljiv....bio je bas super film za kina, fin ritam, interesantni likovi, meni je cak bio zanimljiviji od zadnjeg Bourne-a :D posebno scene "lemanja" :) jako fina forma :D uz to ako ne gledam na sat tokom filma obicni znaci da nije los (za mene)..... bice drugi dio ko da gledam :-) :D
black

#41 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by black »

hajde da si rekao da se tebi licno ne svidja al da je smece, pretjerao si ..
Oskar za najbolje ostvarenje, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenario i najbolju sporednu mušku ulogu dovoljna su preporuka da pogledate prvi film koji filmski kritičari posle dužeg vremena zovu remek-djelom
pitt

#42 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by pitt »

kako vam se svidio

Image
Saraswati

#43 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Saraswati »

pitt wrote:
SinjaD wrote:Nacionalno blago II dio: Knjiga tajni
ma vala meni nesto nije ni prvi bio dobar. Nekako mi ko bijedna imitacija indiana jones :D
sta dobar :shock: :shock: :shock: katastrofa jarane :D
anais_nin

#44 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by anais_nin »

pitt wrote:kako vam se svidio

Image
pa nije nesto posebno komican iako su ga reklamirali kao komediju :D al' je meni svejedno bio simpatican :D posebno nacin na koji neuroticno maltretira kcerke :lol: :lol: :lol:
idia

#45 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by idia »

.
Last edited by idia on 05/03/2011 10:10, edited 1 time in total.
anais_nin

#46 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by anais_nin »

evy wrote:Meni je film bio bezveze :D tokom cijelog filma imas osjecaj kao kada prodes rukom kroz kosu na kojoj je naljepljeno previse gela :-? nisu se mogli odluciti da li da se fokusiraju na odnos izmedu carella i njegove djece ili na osjecaje prema binoche tako da su obe strane ostale nedorecene. ni carell ni binoche nazalost nisu uopste uspjeli "izvuci" ovaj film..

But that’s just me :D odkako sam gledala no country for old man ni jedan mi film vise ne valja :D

ps. i the other boleyn girl se moze takode zaobici :D
ma ovo je daleko od dobrog filma (dan in real life :D)...ali je meni bas zbog Binoche bio simpatican :D mislim predvidiva radnja, fali humora, ali imao je nekih simpa momenata...2 puta ga ne bih odgledala to je sigurno :D i takodje ni ja ne bih ovaj film u istu recenicu stavljala sa NO COUNTRY FOR OLD MEN :D nisu ni sa iste planete, kamoli nesto drugo :D

p.s. ja ako to i pogledam, pogledacu na DVDu, i knjiga je vala srednja zalost....prica kao prica nije losa, ali stil i tempo knjige su :-?
Pakleni

#47 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by Pakleni »

black wrote:
hajde da si rekao da se tebi licno ne svidja al da je smece, pretjerao si ..
Oskar za najbolje ostvarenje, najbolju režiju, najbolji adaptirani scenario i najbolju sporednu mušku ulogu dovoljna su preporuka da pogledate prvi film koji filmski kritičari posle dužeg vremena zovu remek-djelom

i sta sad, jer je dobio oskara treba da bude remek djelo?

mogu kadrovi jos toliko dobri biti al film je jednostavno dosadan. Ostavi ti kraj da sam izvlacis neku "pouku". Najbolje da je film poceo sa par recenica a da ostatak filma svako sam izmislja i dodjelimo mu nagradu. Pokusas od par scena izvuci cijeli film od dva sata da se taman zakljucas u ekran. Ja bi taj film nekome proporucio jedino kad stvarno umire od dosade ne zna sta ce pa ili da bulji u zid ili gleda taj film. Definitivno je film razocarenje godine.

Moje misljenje...

Vise me je Hitman zabavio nego to remek djelo

mogao je film puno bolji biti ovako ispade kao neuspjeli pokusaj kopiranja nekih tarantinovih filmova
EllaD

#48 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by EllaD »

No Country for Old Man, uz duzno postovanje, nije za svakoga pogotovo za one cije je gledalacke afinitete oblikovao komercijalni Hollywood i PC igrice ; mozda sam ja malo subjektvna jer sam postovalac filmova brace Cohen jos od Farga :D
EllaD

#49 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by EllaD »

Pakleni wrote:
black wrote:
mogao je film puno bolji biti ovako ispade kao neuspjeli pokusaj kopiranja nekih tarantinovih filmova
porediti Tarantina i bracu Cohen je apsurdno, jednostavno nemaju nikakvih dodirnih tacaka
SinjaD

#50 Re: Gledali ste ne preporucujete

Post by SinjaD »

EllaD wrote:No Country for Old Man, uz duzno postovanje, nije za svakoga pogotovo za one cije je gledalacke afinitete oblikovao komercijalni Hollywood i PC igrice ; mozda sam ja malo subjektvna jer sam postovalac filmova brace Cohen jos od Farga :D
Fargo :thumbup: u mojih TOP 10!
Predobar film.
Post Reply