Dosli jesti a dobili po glavi

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Como_Sarajevo

#26 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by Como_Sarajevo »

Nezdravo je jesti navečer kasno.
smijesni_ste

#27 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by smijesni_ste »

Ne daj Bože da su dobri Bošnjani na Palama pretučeni....tad biste drukčije pričali... :?
neprilagodjena

#28 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by neprilagodjena »

Ja ne bi,pricala bi isto.

Niko nema pravo da pretuce nekoga samo zato sto mu se njegovo ime ne svidja.

Hocemo jos uskoro nositi trake da mozemo da prepoznajemo ko je kakve vjere.
cico x

#29 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by cico x »

Hocete li istinu?
pricu iz prve ruke?
jebo vas avaz,samo da im je zakuhati...

ta 2 mladica su dosla pijana u pekaru,imali vec neki dug,poceli zajebavati prodavacicu,al kasnije napali i na momka koji ima 18-19 godina.
e tu stupa gazda pekare sa palicom i uvodi red,znaci niko ne zna kako se ko zove,odakle je ko i koje je nacionalnosti u tom trenutku !
istina je da je bilo 10-ak momaka koji su sjedili u kaficu preko puta,izasli d avide sta je bilo,izveli tu dvojicu ,rastavili tucu i rekli pretucenim momcima da idu kuci ili da idu u policiju jer samo mogu dobiti jos batina !!

eto vam istine, a ovo da su momci izasli sa palicama,sipkama,nozevima.... presmjesno !!
TheWatcher

#30 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by TheWatcher »

karanana wrote:a zasto se mora naznaciti da su mladici srpski mladici?
citao sam tekst dva puta, ali nisam skontao da je ovdje bila u pitanju incident na nacionalnoj osnovi, stoga ne znam zasto se mora reci da su mladici srbi.

a zasto se nebi naglasilo :thumbup:
semmy

#31 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by semmy »

neprilagodjena wrote:Pa kad su bili pijani nije ih sam mogao srediti nego odma pozvao i pojacanje :roll: :roll:

Nema to nista sa pijanstvom i zezanjem nego sa vjerom,to je jedini razlog sto su oni prebijeni.

Stvarno neki gad od covjeka.
a nisi pomislila da su mozda njih dvojica napravili neko sranje pa dobili po nosu...
aerosa

#32 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by aerosa »

Ma ljudi pravi se glup problem oko toga, kao neko ko je cijelih 31 godinu proveo u Sarajevu sa imenom koje može biti sve samo ne bošnjačko ili ti ga muslimansko kako kome odgovara, znam da je užasno mala šansa da se tako nešto desi na način kako je u novinama izneseno...
Zato iskreno sumnjam da nije bilo nekih drugih aferima tu koji su doprinjeli batinama, a u svakom slučaju na muriji je da kazni ko god da je izazvao tuču ali nakon svih dešavanja u zadnje vrijeme mislim da bi se trebalo u zakon posebno ubaciti i stavka o kažnjavanju onih koji recimo kafansku tuču pripiše i javno po novinama iznosi kao međunacionalni incident a dokaže se da to nije bio ni povod ni razlog...
Ne kontam kako se ljudima da više zatezati ove i onako totalno zajebane odnose...
Troll_Happens

#33 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by Troll_Happens »

aerosa wrote:Ma ljudi pravi se glup problem oko toga, kao neko ko je cijelih 31 godinu proveo u Sarajevu sa imenom koje može biti sve samo ne bošnjačko ili ti ga muslimansko kako kome odgovara, znam da je užasno mala šansa da se tako nešto desi na način kako je u novinama izneseno...
Zato iskreno sumnjam da nije bilo nekih drugih aferima tu koji su doprinjeli batinama, a u svakom slučaju na muriji je da kazni ko god da je izazvao tuču ali nakon svih dešavanja u zadnje vrijeme mislim da bi se trebalo u zakon posebno ubaciti i stavka o kažnjavanju onih koji recimo kafansku tuču pripiše i javno po novinama iznosi kao međunacionalni incident a dokaže se da to nije bio ni povod ni razlog...
Ne kontam kako se ljudima da više zatezati ove i onako totalno zajebane odnose...

to i jeste cilj novina da iznesu neistine i da povecaju tiraz.. unesu pometnju u gradjane itd.. vidjeli smo poslije incidenata u sirokom koliko su mediji ovce ispali... sve sto su iznjeli pogresno su uradili... samo su podigli tenzije i moglo je i gore biti dobro se zavrsilo... :oops:
travar

#34 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by travar »

Mladići su Glasu Srpske, pak, kazali kako je na njih nasrnula grupa od dvadesetak mladića s palicama, željeznnim šipkama, satarom i noževima...
...grabljama, motikama, krampama, ašovima, vilama i bakljama.
Pravi seljački raid na vampire :lol: :D
Haris.ba

#35 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by Haris.ba »

Dobro su prosli. Mogli su ih lavovima u pionirskoj baciti.
kurty

#36 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by kurty »

sad je ocito moderno...
Traziti belaj, dobiti po nosu, i trcati u hitnu da se vadi ljekarsko...

Par puta sam gledao, dvojica hoce da se obracunaju sakama, 20 ljudi pokusava da smiri situaciju, i na kraju pusti da se i obracunaju....nakon 10 secundi, trce obadvojica po ljekarsko...

Kad god budem trazio problem, klincio se, glumio magnupa- i kad dobijem po nosu, sutit cu jer sam kriv...

A danas je svako odmah nevin, ni kriv ni duzan fasovao, dobio batine...Zao mi je momaka, al treba shvatiti i gazdu ako je istina ono sto momak prica "iz prve ruke"...
McMoy

#37 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by McMoy »

cico x wrote:Hocete li istinu?
pricu iz prve ruke?
jebo vas avaz,samo da im je zakuhati...

ta 2 mladica su dosla pijana u pekaru,imali vec neki dug,poceli zajebavati prodavacicu,al kasnije napali i na momka koji ima 18-19 godina.
e tu stupa gazda pekare sa palicom i uvodi red,znaci niko ne zna kako se ko zove,odakle je ko i koje je nacionalnosti u tom trenutku !
istina je da je bilo 10-ak momaka koji su sjedili u kaficu preko puta,izasli d avide sta je bilo,izveli tu dvojicu ,rastavili tucu i rekli pretucenim momcima da idu kuci ili da idu u policiju jer samo mogu dobiti jos batina !!

eto vam istine, a ovo da su momci izasli sa palicama,sipkama,nozevima.... presmjesno !!
POTPISUJEM!!

i samo da dodam:
Ja mislim da ako izaberemo Fahru za Predsednika svi će problemi biti rešeni!!
Čak će se deliti i besplatan burek, kifle, somuni...
Živeo Fahrudin Mišković, pardon Radončić... :roll: :zzzz:

Daj ba ljudi, u cijeloj informaciji "najbitnije" je to da su ova dvojica Srbi i da su "zbog toga" dobili batine!!
Zagužvava se pomalo, ide Butmir, idu izbori, uskoro će valjda planuti i pokoji vjerski objekat... znate već priču!?
Nisam za nasilje ni u kojem obliku, ali mi se gadi to stalno stavljanje incidenata (nasilja, ubistava...) u kontekst nac. pripadnosti.
E, a da nije ovih naših zaštitnika konstitutivnih naroda jao nam si majci, sve bi nas oni drugi pobili...
Pozdrav svim dobronamjernim :bih: & :sax: :mrgreen:
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#38 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by PipiDugaDevetka »

Ovo neće na dobro. Ne bi me čudilo da jedno jutro osvanu barikade na Pofalićima ili neki planinar na Trebeviću zagine.
Topla voda

#39 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by Topla voda »

ma nako vala,ono lisnato im je nekako masno...kifle dobre,virsle male....ma ,ne znam :sad:

al mislim da su trazili belaja pijani
neprilagodjena

#40 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by neprilagodjena »

PipiDugaDevetka wrote:Ovo neće na dobro. Ne bi me čudilo da jedno jutro osvanu barikade na Pofalićima ili neki planinar na Trebeviću zagine.
Opet barikade :roll: :roll: mene je stvarno stah da se uskoro opet ne zarati :roll: :roll:
somethings

#41 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by somethings »

Ma kod nas se mlati kako ko stigne. Moj brat je rođeni Sarajlija, pa su htjeli da ga biju (u pekari :lol: ) navodno zbog duge kose. Slabo je to zbog nečijeg imena/nacionalnosti, ovdje ni zbog čega umalo da strada trudnica, samo jer je bila u autu. Ljudi su jednostavno pobudalili i traže probleme i tuču, a stradaju svakodnevno i Bošnjaci i Srbi i Hrvati i Ostali i ljudi iz mješovitih brakova.
kinu

#42 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by kinu »

somethings wrote:Ma kod nas se mlati kako ko stigne. Moj brat je rođeni Sarajlija, pa su htjeli da ga biju (u pekari :lol: ) navodno zbog duge kose. Slabo je to zbog nečijeg imena/nacionalnosti, ovdje ni zbog čega umalo da strada trudnica, samo jer je bila u autu. Ljudi su jednostavno pobudalili i traže probleme i tuču, a stradaju svakodnevno i Bošnjaci i Srbi i Hrvati i Ostali i ljudi iz mješovitih brakova.
I ne samo kod nas već na čitavom balkanu, valjda je moderno da se svaki konflikt rješava sistemom ko je jači , treba malo pratiti i informacije iz regije pa uporediti , u Hrvatskoj svake sezone fasuju neki turisti ( sam sam bio svjedok kad su češkog turistu oprali u Baškoj vodi zato što je nešto dobacio konobarici ), povlače se pištolji za parking mjesta ...........................
Na balkanu je samo milicija mogla uspostaviti red , policiji to neće lako poći za rukom.
A što se tiče belaja koji tražiš mimo " svoje teritorije " ( ne mislim entitetske ) to je vazda bilo i vazda će bit , fasovaćeš jarane pa zvao se ti Smajo Pero ili Dragan ne bitno u svakom gradu u BiH, što hoće reći ko ne tarži i ne dobije i obratno.
chuchumbamayumbe

#43 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by chuchumbamayumbe »

Mora da su tražili račun za kifle, pa dobili po pichci!
8-)
aerosa

#44 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by aerosa »

addem

#45 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by addem »

Eto koliko se gore pojedini nalupase sa svojim konstatacijama. Kamera pokazuje ko je razbijao, i ko je prvi napao. Albancima svaka cast, tako se staje u kraj huliganima, nek su oni nesto uradili kad vec policija ne moze nista. Ljudi su branili svoju pekaru i odbranili.
Zbog ovakvih budaletina nam se i dogadjaju ubistva. Al eto ova dva junaka su nekako zaboravila na ovu kameru, pa su se tako dobro izofirali, i pokazali koje su to zapravo kukavice.
hahufafu

#46 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by hahufafu »

ne mogu da se nacudim ljudima koji su na prvu popushili ovu pricu.. "zato sto smo srbi, smrc"..
ma da mi je brat rodjeni ako se ku*chi nek ga prebiju.. cuj "svejedno ali nije opravdanje da ih jadne tako namaraju"
nadam se da ste gledali snimak iz pekare i pretpostavljam da se slazete da je vlasnik trebao umilnim glasom zamoliti ova dva kulturna mladica da ako je ikako moguce napuste objekat.. daaaaaaj!
ja i da nisam vidjela snimak cim su rekli da su pjane guzice bile odmah sam mogla zamisliti scenu..
perajic

#47 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by perajic »

Nekako mi se cini kao da ovo nije slucajno sto se u zadnje vrijeme plasira u medijima.
Prvo "sarajevski huligani" napadaju i ruse siroki, pa sada tuku "neduznu srpsku omladinu" u po' Sarajeva... Kako da zivimo sa Bosnjacima kad nas nevine napadaju? Ovdje nema suzivota, trebaju tri drzavice, pa svako u svoj tor...

Samo sto su se malo preracunali, pa zaboravili na kamere i fotoaparate ;)
kurshumi

#48 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by kurshumi »

Kao što sam i mislio, lijepo treba sačekati i drugu stranu priče. Svaka čast albancima, oni svoj ponos ne daju, a mi Bošnje sami po svom gazimo.
addem

#49 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by addem »

neprilagodjena wrote:Pa kad su bili pijani nije ih sam mogao srediti nego odma pozvao i pojacanje :roll: :roll:

Nema to nista sa pijanstvom i zezanjem nego sa vjerom,to je jedini razlog sto su oni prebijeni.

Sljedeci put sacekaj malo da cujes i drugu stranu price ne donosi zakljucke prerano o bilo kome. Ne valja se ofirati, nekad fakat bude kamera i u pekari.
neprilagodjena

#50 Re: Dosli jesti a dobili po glavi

Post by neprilagodjena »

addem wrote:

Sljedeci put sacekaj malo da cujes i drugu stranu price ne donosi zakljucke prerano o bilo kome. Ne valja se ofirati, nekad fakat bude kamera i u pekari.
Eto povlacim sta sam rekla :D

Zasluzili su da dobiju batina.

Jel sad bolje :roll: :roll:
Post Reply