Koju zubnu pastu koristite?!
Moderator: anex
-
RosaSpinosa
#26 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
.
Last edited by RosaSpinosa on 04/11/2012 22:17, edited 1 time in total.
- travar
#27 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Pasta: Plidenta, Colgate, Pearl (mislim da je ova) navodno za izbjeljivanje zuba
Četkica: Hard, zato što pjeni daje onu prekrasnu crvenkastu boju
Četkicu kvasim, valjda navika, a i brže zapjeni
Četkica: Hard, zato što pjeni daje onu prekrasnu crvenkastu boju
Četkicu kvasim, valjda navika, a i brže zapjeni
-
wileyX
#28 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Nece te pojesti
, treba malo da se naviknes, stvar je sto je nikad nisi probao, pa ti se najednom cini da te zari, pali, reze, itd, itd.
Takodjer, imaju one i bez alkohola![/quote]
Aha tako znaci...ajd hvala za info,ne znadoh.E nemoj se sta ljutit za ovo gore boldirano ali stvarno moram..
danas mi dan bas kreno super,evo ako vjerujes vec treca stvar po redu kojoj sam se nasmijao ...
Takodjer, imaju one i bez alkohola![/quote]
Aha tako znaci...ajd hvala za info,ne znadoh.E nemoj se sta ljutit za ovo gore boldirano ali stvarno moram..
-
wileyX
#29 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
wileyX,korsitis li tekucinu direktno iz boce,ili dodas jos H2O u hydrogen peroxide,moja asistenkinja kod zubara radi isit fazon
velicina i oblik cetkice su vrlo vazni,korsitim male i vrlo mekane cetkice za zube,a sto se tice cetkica na struju ,nisma problala,jer jednostavno vise vjerujem manuelnoj tehnici,isto tako zubna pasta je trenutno aquafrsh,trenutno je ona sto se nenormalno zapjeni u ustima ,odlinca stvar
a sensodyne se koristi samo odredjeni period ne dugo,kao sto mnogi kazu po godinu dana,pise na uputstvu za koristenje zubne paste
voda za ispiranje usta ,najbolja je Act[/quote]
Diretno iz boce,ne razblazujem sa H2O,jer vidim pise na njemu da je 3% HP.Fazon ili kako vec je jako dobar,to mi rekose u Njemackoj,samo u BIH "strucnjaci" ne govore iz razloga sto su postali pohlepni samo ih kesh interesuje, a ne pacijent i zubi.
Probaj i elktricnu neces se pokajat,ja evo 3 godinu koristim Philips sonicare,i jos frcera,dobro mjenjam "glave".
Nisam znao to za sensodyne,ali svakako je ne koristim za svako pranje zuba,za to imam druge paste
A manualna tehnika je isto dobra,nekad se nije u prilici korisiti elektricna,sto bi se reklo nezamjenjiva je a i laksa od elektricne
velicina i oblik cetkice su vrlo vazni,korsitim male i vrlo mekane cetkice za zube,a sto se tice cetkica na struju ,nisma problala,jer jednostavno vise vjerujem manuelnoj tehnici,isto tako zubna pasta je trenutno aquafrsh,trenutno je ona sto se nenormalno zapjeni u ustima ,odlinca stvar
Diretno iz boce,ne razblazujem sa H2O,jer vidim pise na njemu da je 3% HP.Fazon ili kako vec je jako dobar,to mi rekose u Njemackoj,samo u BIH "strucnjaci" ne govore iz razloga sto su postali pohlepni samo ih kesh interesuje, a ne pacijent i zubi.
Probaj i elktricnu neces se pokajat,ja evo 3 godinu koristim Philips sonicare,i jos frcera,dobro mjenjam "glave".
Nisam znao to za sensodyne,ali svakako je ne koristim za svako pranje zuba,za to imam druge paste
A manualna tehnika je isto dobra,nekad se nije u prilici korisiti elektricna,sto bi se reklo nezamjenjiva je a i laksa od elektricne
-
zelenashica
#30 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
ama moji su ok.....ne očekujem extra bjelinu ali prirodnu boju zuba itekako....u biti ja sam navikla sa sodom,bar 2 puta sedmično je koristim....i nemam nikakvih problema,čak nikad nisam imala niti jedan zub "pokvaren"....wileyX wrote:Ma ja to je do kvaliteta zubi,kod svakog razlicito.Cuo sam bas to za soda bikarbona da se peru zubi a isto sam cuo i da nesto ima u sebi pa steti zubu,tako da nisam nikad to probao.
Zelenasice kakvi budu poslije pranja,jel ono ko sa reklame?
-
Richard Peti
- Ma.Le.Na
#32 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Diretno iz boce,ne razblazujem sa H2O,jer vidim pise na njemu da je 3% HP.Fazon ili kako vec je jako dobar,to mi rekose u Njemackoj,samo u BIH "strucnjaci" ne govore iz razloga sto su postali pohlepni samo ih kesh interesuje, a ne pacijent i zubi.wileyX wrote:wileyX,korsitis li tekucinu direktno iz boce,ili dodas jos H2O u hydrogen peroxide,moja asistenkinja kod zubara radi isit fazon![]()
velicina i oblik cetkice su vrlo vazni,korsitim male i vrlo mekane cetkice za zube,a sto se tice cetkica na struju ,nisma problala,jer jednostavno vise vjerujem manuelnoj tehnici,isto tako zubna pasta je trenutno aquafrsh,trenutno je ona sto se nenormalno zapjeni u ustima ,odlinca stvara sensodyne se koristi samo odredjeni period ne dugo,kao sto mnogi kazu po godinu dana,pise na uputstvu za koristenje zubne paste
voda za ispiranje usta ,najbolja je Act
mozete li malo pojasniti upotrebu hzdrogen peroxida?
kako da ga koristim...koliko cesto...gdje se kupuje i koliko kosta?
hvala
-
wileyX
#33 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
mozete li malo pojasniti upotrebu hzdrogen peroxida?
hvala
[/quote]
Kako sam cuo,barem tako zene pricaju po brijacnici dobar je protiv kamenca:)
U:zmes ,promuckas minut(barem ja toliko),pljunes i to je to.Poslije malo pjeni,ali nista strasno uzmes vode opet promuckas,pljunes:)
Ja ga koristim 2-3X sedmicno,sad koliko je dozvoljeno i preporuceno iskreno nemam pojma.
Ne znam gdje ga ima u BIH,najvjerovatnije u apotekama.Ne bi trebalo da je skupo,ja ga placam manje od 1$
hvala
Kako sam cuo,barem tako zene pricaju po brijacnici dobar je protiv kamenca:)
U:zmes ,promuckas minut(barem ja toliko),pljunes i to je to.Poslije malo pjeni,ali nista strasno uzmes vode opet promuckas,pljunes:)
Ja ga koristim 2-3X sedmicno,sad koliko je dozvoljeno i preporuceno iskreno nemam pojma.
Ne znam gdje ga ima u BIH,najvjerovatnije u apotekama.Ne bi trebalo da je skupo,ja ga placam manje od 1$
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
- Horoskop: Gemini
#34 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Uh lijepi Listerine!
- chuchumbamayumbe
#35 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Corolla,
Listerin je u USA vjerovatno veoma jeftin u poređenju sa primanjima ljudi tamo i u poređenju sa cijenama ovdje.
Ljudima je ovdje izvala dati i 6km za fucken zubnu pastu od 75ml, a kamoli 20km za frtalj vodice, koja je uzgred, vjerovatno rađena prema standardu za 3rd world countries.
Da ne spominjem kojekakve električne četkice, sonic, folovi-golovi.
Znam da je zdravlje najpreće, ali je kokuzluk žestok.
Listerin je u USA vjerovatno veoma jeftin u poređenju sa primanjima ljudi tamo i u poređenju sa cijenama ovdje.
Ljudima je ovdje izvala dati i 6km za fucken zubnu pastu od 75ml, a kamoli 20km za frtalj vodice, koja je uzgred, vjerovatno rađena prema standardu za 3rd world countries.
- Ma.Le.Na
#36 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
chuchumbamayumbe wrote:Corolla,
- corolla02
- Location: Light travels faster than sound; that is why some people appear bright, until you hear them speak!
#38 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Da, razumijem. Inace ovdje imas tih "voda" imas kupiti raznoraznih, od onih jeftinijih do skupljih. Eto ja sam se navikao na Listerin i ne mogu bez njeg. Mozes umjesto yok koristiti, sodu bikarbonu, Hidrogen Peroxide, slana voda, itd, itd.chuchumbamayumbe wrote:Corolla,
Ali sve sto sam htio reci je to da imas i ovamo naskih ljudi i omladine koji ne znaju sta je cetkica za zube, konac ili Listerine, nezavisno od njihovog materijalnog statusa!
- moa
#39 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
najvise volim blendamed kad sa njim izribam zube bas imam osjecaj da sam ih oprao, mada vrlo cesto mijenjam paste.
Konac naravno mora biti pri ruci ali moras biti oprezan da ne ostetis zubno meso i Colgate vodicu koristim.
Konac naravno mora biti pri ruci ali moras biti oprezan da ne ostetis zubno meso i Colgate vodicu koristim.
- Loulou
#40 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Električna četikica za zube ti može trajati godinama. U DM-u npr. ta četkica, Brownova, košta 53 KM (priključuje se na struju i tako puni, dakle, nije na baterije). Mijenjaš samo one "glave" (brush heads), od kojih jedna traje mjesecima. (na samoj toj brush head imaš indikator - piše u uputstvima šta i kako).chuchumbamayumbe wrote:Da ne spominjem kojekakve električne četkice, sonic, folovi-golovi.
-
istocnjak
#41 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Ne direkt u struju!Loulou wrote:Električna četikica za zube ti može trajati godinama. U DM-u npr. ta četkica, Brownova, košta 53 KM (priključuje se na struju i tako puni, dakle, nije na baterije). Mijenjaš samo one "glave" (brush heads), od kojih jedna traje mjesecima. (na samoj toj brush head imaš indikator - piše u uputstvima šta i kako).chuchumbamayumbe wrote:Da ne spominjem kojekakve električne četkice, sonic, folovi-golovi.
Koristim Sensodine ...
- chuchumbamayumbe
#42 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Ebote, sve kokuz do kokuza, a svi Sensodyne koriste!?

- Loulou
#43 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Ne višechuchumbamayumbe wrote:Ebote, sve kokuz do kokuza, a svi Sensodyne koriste!?
![]()
- ljubav_aha
#44 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
sensodyne,najcese ima upozorenje da se ne korsiti kosntantno,samo kod privrmene faze osjetljivosti zubawileyX wrote: Diretno iz boce,ne razblazujem sa H2O,jer vidim pise na njemu da je 3% HP.Fazon ili kako vec je jako dobar,to mi rekose u Njemackoj,samo u BIH "strucnjaci" ne govore iz razloga sto su postali pohlepni samo ih kesh interesuje, a ne pacijent i zubi.
Nisam znao to za sensodyne,ali svakako je ne koristim za svako pranje zuba,za to imam druge paste![]()
oh ,da mperoxide mi je upravo objasnila asistenkinja,a na njen boss
inace,paste sa sodom bikarbonom su takodjer isprobane ,a paste obogacene peroxidom su u akciji
- corolla02
#45 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Sensodyne - nemam pojma sta je - kako se ta pasta zove na "domacem" americkom trzistuljubav_aha wrote:sensodyne,najcese ima upozorenje da se ne korsiti kosntantno,samo kod privrmene faze osjetljivosti zubawileyX wrote: Diretno iz boce,ne razblazujem sa H2O,jer vidim pise na njemu da je 3% HP.Fazon ili kako vec je jako dobar,to mi rekose u Njemackoj,samo u BIH "strucnjaci" ne govore iz razloga sto su postali pohlepni samo ih kesh interesuje, a ne pacijent i zubi.
Nisam znao to za sensodyne,ali svakako je ne koristim za svako pranje zuba,za to imam druge paste![]()
oh ,da mperoxide mi je upravo objasnila asistenkinja,a na njen boss![]()
inace,paste sa sodom bikarbonom su takodjer isprobane ,a paste obogacene peroxidom su u akciji
Sto se tice peroxide, onaj sto se moze naci u obicnoj trafici je sa 3% i na poledjeni mu pise upotreba gdje stoji ponovno razblazivanje vodom
Meni sve te alternative typa proxide, soda, sol ili sta vec, sve mi je to bljutavo i meni je nezamjenljiv flavor regularnog mouthwasha, recimo Listerina!
- ljubav_aha
#46 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
hajd'se smirichuchumbamayumbe wrote:Corolla,
-
wileyX
#47 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Ma kakvi ba ,sto djaba davat pare,treba cekat da zubi svi poispadaju pa onda nabacit laloku i to je toLoulou wrote:Električna četikica za zube ti može trajati godinama. U DM-u npr. ta četkica, Brownova, košta 53 KM (priključuje se na struju i tako puni, dakle, nije na baterije). Mijenjaš samo one "glave" (brush heads), od kojih jedna traje mjesecima. (na samoj toj brush head imaš indikator - piše u uputstvima šta i kako).chuchumbamayumbe wrote:Da ne spominjem kojekakve električne četkice, sonic, folovi-golovi.
- chuchumbamayumbe
#48 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
Ma ja sam smiren skroz, maloprije sam drmno 2 Persena, za svaki slučaj.ljubav_aha wrote:hajd'se smirichuchumbamayumbe wrote:Corolla,
Znam da je zdravlje najpreće, ali je kokuzluk žestok.poneta je shvacena ,ali sto se tice standrada i kvaliteta vode za dezifnekciju usta,sve su slicnog kvaliteta
- ljubav_aha
#49 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
drmaj sto god hoces,ali sigurno ne konzumiramo higijenske muckalice kao u BiH ,od detrdzenata do zubnih pasti ,na zlaost BiHchuchumbamayumbe wrote: Ma ja sam smiren skroz, maloprije sam drmno 2 Persena, za svaki slučaj.
- corolla02
#50 Re: Koju zubnu pastu koristite?!
ne kaze se dzaba: kad ignosises probleme oni postaju veci i gomilaju se, dok kod zuba, kad ignorises probleme.....poslje, nema problema!wileyX wrote:Ma kakvi ba ,sto djaba davat pare,treba cekat da zubi svi poispadaju pa onda nabacit laloku i to je toLoulou wrote:Električna četikica za zube ti može trajati godinama. U DM-u npr. ta četkica, Brownova, košta 53 KM (priključuje se na struju i tako puni, dakle, nije na baterije). Mijenjaš samo one "glave" (brush heads), od kojih jedna traje mjesecima. (na samoj toj brush head imaš indikator - piše u uputstvima šta i kako).chuchumbamayumbe wrote:Da ne spominjem kojekakve električne četkice, sonic, folovi-golovi.![]()
Last edited by corolla02 on 20/10/2009 16:36, edited 1 time in total.