Zasto Toplane ne pale grijanje??

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
konyan

#26 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by konyan »

Ne zezam se, trebamo ih zvati. Kad im dosadimo, mozda i urade svoj posao i donesu tu odluku. :D
revolution rock

#27 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by revolution rock »

konyan wrote:Zvala kolegicina mama Toplane, kazu da su spremni, samo cekaju odobrenje od Vlade Kantona.

Pa hajde da pitamo Vladu Kantona sta je s grijanjem.. Zovite braco i sestre. Pitajte.

Adresa: Sarajevo,
Reisa Džemaludina Čauševića 1
Tel: +387(0)33 562-068
Fax: +387(0)33 562-211

PREMIJER
Besim MEHMEDIĆ
Tel: +387(0)33 562-068

ŠEF KABINETA PREMIJERA
Hasan KARAČIĆ
Tel: +387(0)33 562-071

SEKRETAR VLADE
Tarik HUMAČKIĆ
Tel: +387(0)33 562-074

ŠEF PRESS SLUŽBE
Lamija BOJADŽIĆ
Tel: +387(0)33 562-065

CENTRALA
Tel: +387(0)33 562-000

evo ja sad zvao...centrala me spojila sa nekom gospojom...na moje pitanje kad ce upaliti grijanje, jer nam se djeca smrzavaju, gospoja veli "nemam pojma, sastanak jos nije zavrsen"...preko neke stvari mi je odgovorila, garant konta u sebi "joj, ovih dosadnih gradjana sto uredno placaju grijanje, cuj jos i pitaju kad ce pocet grijanje..."

pa ko je nama vlast ovdje, to je stvarno za Bogu plakat...
felichi

#28 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by felichi »

sve je postalo tako predvidivo i besmisleno.
zasto neko uopce komentarise?

za novac koji ce premijer i njegova klika uzeti za par
godina mandata mogu u svojim dvorcima ugraditi privatne
kotlovnice i rezervoare. i zasto neko misli da ih se jebe za tvoje
ili moje djete koje se smrzava?
konyan

#29 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by konyan »

swirl wrote:Evo ja zvala, kazu nisu duzni da daju odgovore na takva pitanja :?: Joj da nije smjesno, bilo bi zalosno :D
Onda zvati opet i insistirati da se razgovara sa nadleznom osobom, premijerom. :D Samo im dosadjivati. Dok god govore da nisu gradjanima duzni davati odgovore, treba im udarati u glavu dok ne shvate da jesu. Dok god se pokunjimo svaki put kad cujemo da nisu, oni ce nastaviti jer mogu.
Troll_Happens

#31 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Troll_Happens »

felichi wrote:sve je postalo tako predvidivo i besmisleno.

pa zar nije u svoje vrijeme premijerskog vladovanja ex premijer na poljinama ugradio sebi kotlovnicu za slucaj da mu bude zima da moze nahajcati kad mu ko dodje ili ako mu njegov ublehas pravi kakav party da se koke lakse razodjenu... xaxaxaxa :lol: :lol: :lol:

kako ide ona pjesma suti suti suti i trpi.... sad ce izbori jos malo pa olovku u ruke :dance:
da se ne bi na virtualni plin i iduce god grijali koji nam vrli hare doprema iz katara i iz nama bliskih i bratskih zemalja.... :thumbup:
felichi

#32 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by felichi »

swirl wrote:Evo ja zvala, kazu nisu duzni da daju odgovore na takva pitanja :?: Joj da nije smjesno, bilo bi zalosno :D
u ovom gradu niko nista nije duzan. doktor nije duzan da te lijeci, policajac da te brani, toplane da te griju, itd.
Margita81

#33 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Margita81 »

felichi wrote:sve je postalo tako predvidivo i besmisleno.

mene ovo rastuzilo :cry:
A cuj nisu duzni odgovarati gradjanima na pitanja?! Kod nas je problem i to sto oni nikako da skontaju da su tu gdje jesu zbog naroda i da sluze narodu. Niko ih nije poslo tamo da glume male bogove nego da rade u sluzbi naroda jelte..
Ma sta se ja uopce cudim vise icemu fakat......
los merengues
Location: Na obroncima brda Radogost sjeverozapadno od sela Radonići

#34 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by los merengues »

Zasto Toplane ne pale grijanje?? Zato sto im se moze i sto smo levati koji na +40 u augustu placamo racun za grijanje
i sta sad treba da se grijem na struju :x :x :x pleme im lopovsko...
dodje mi da skupljam popadala stabla i vratim onu bubnjaru pec iz rata
The 51st State

#35 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by The 51st State »

kiki-miki wrote:
The 51st State wrote:Glupa kantonalna vlast, pa kakva je pamet potrebna da se osnuje holding javnih preduzeca, te kad ne platis recimo grijanje, oni ti ukinu sve, struju, telefon, vodu, sta god vec. Cijeli problem bi bio rjesen za par miliona maraka, 50 tak uposlenih i razvoj informacionog sistema. Samo mi nemojte replicirati da "Zakon" ne dozvoljava tako nesto, odmah bi se rokno...

Hajde fino rokni se ti odamh s takvim razmišljanjem ili se ispali odavde.Garant imaš para ko blata pa valjaš takve gluposti.

Dobro je pa nam ti nisi u vladi.
Znaci, bolje da ispastaju oni koji placaju, bas fino..., ne placas grijanje, nema ni interneta ;-) .
Cholina_Lokica

#36 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Cholina_Lokica »

:x :x :x
u stanu mi minus...

a kad npr. u februaru se malo sunca pokaze, namah ga znaju zavrnuti, jer pobogu se sunce ukazalo....
Dioda

#37 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Dioda »

The 51st State wrote:Znaci, bolje da ispastaju oni koji placaju, bas fino..., ne placas grijanje, nema ni interneta ;-) .
Ti to sada nama govoris da bi bilo uredu nekom napacenom penzioneru koji nije mogao platiti grijanje, zavrnuti vodu, iskljuciti struju, iskljuciti telefon, itd ????

U mojoj ulici ne prodaju se kifle
ne tece saobracaj i dim
u mojoj ulici nema fukare
jer ja sam guzonjin sin

:run:
The 51st State

#38 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by The 51st State »

Monopol na javna dobra svugdje na svijetu ima drzava, osim ako ne da koncesiju, tako da to nista nije novo. Ostatak tvog pisanja samo potvrdjuje moj stav. Jedino u cemu cu se stobom sloziti da je dosta krivice i u tim preduzecima koja se fakat komotno ponasaju. Moja poenta je da bez radikalnih promjena kako u tim firmama tako i u glavama potrosaca/korisnika usluga se nece nista rijesiti, te da cemo svake godine imati istu situaciju.
swirl

#39 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by swirl »

Dile wrote::x :x :x
u stanu mi minus...

a kad npr. u februaru se malo sunca pokaze, namah ga znaju zavrnuti, jer pobogu se sunce ukazalo....
I kod mene je haman pa minus, od grijanja ni traga ni glasa...
The 51st State

#40 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by The 51st State »

Dioda wrote:
The 51st State wrote:Znaci, bolje da ispastaju oni koji placaju, bas fino..., ne placas grijanje, nema ni interneta ;-) .
Ti to sada nama govoris da bi bilo uredu nekom napacenom penzioneru koji nije mogao platiti grijanje, zavrnuti vodu, iskljuciti struju, iskljuciti telefon, itd ????

U mojoj ulici ne prodaju se kifle
ne tece saobracaj i dim
u mojoj ulici nema fukare
jer ja sam guzonjin sin

:run:
Apsolutno, nakon sto se uredi sistem i pravedno uvede sistem placanja/obracuna.
Last edited by The 51st State on 13/10/2009 11:59, edited 1 time in total.
swirl

#41 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by swirl »

"Toplane"
Neizvjestan početak sezone grijanja u Sarajevu
U Sarajevu je danas trebalo biti pušteno probno centralno grijanje, a sezona grijanja početi 15. oktobra, ali sve je još neizvjesno jer sastanak nadležnih traje, kazao je Feni Ženja Ljubuškić, šef kabineta direktora Toplana Sarajevo. Potvrdio je da sastanku prisustvuju ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vahid Hećo, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić, direktor BH-Gasa Almir Bećarević, direktor Toplana Suad Zeljković i direktor Sarajevogasa Salih Selmanović.

"Sastanak je počeo jutros u 9.00 sati i nastavak je jučerašnjeg. Nakon završenog sastanka imat ćemo više informacija", kazao je Ljubuškić.

Napomenuo je da su Toplane Sarajevo već otprije tehnički bile spremne za početak sezone grijanja te da bi i danas, što se njih tiče, mogle početi s grijanjem.

"Nadamo se pozitivnom ishodu i skorom puštanju grijanja do korisnika", izjavio je on.
Cholina_Lokica

#42 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Cholina_Lokica »

swirl wrote:
u stanu mi minus...

I kod mene je haman pa minus, od grijanja ni traga ni glasa...
toplije u ratu bilo :-) :-) :-)
Alfons Kauders

#43 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Alfons Kauders »

u stanu mi minus...

uredno su naplatili i onih nekoliko dana u januaru, kad nije bilo plina na -15... a to sto sam potrosio struje ko aluminij mostar boli njih kurac...

to za sunce, naravno... februar 2008, sjedim u gradu u duksu, u basti i pijem kafu, a grijanje se opet naplacuje kao da je -15...

nazalost podstanar sam, ali ako uskoro kupim stan, radijatori ima da lete napolje... koji cu kurac placati grijanje duplo vise od npr. ljudi u tuzli, gdje mozes otvoriti prozor jer griju ko mahniti... isto tako, griju ljudi samo preko dana... jedan period sam imao metar posla, radio od 9 do 19-20... ustanem ujutru, moram paliti grijalicu da se istusiram, dodjem kuci, zavrnu grijanje...
swirl

#44 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by swirl »

kiki-miki wrote:
swirl wrote:
"Toplane"
Neizvjestan početak sezone grijanja u Sarajevu
U Sarajevu je danas trebalo biti pušteno probno centralno grijanje, a sezona grijanja početi 15. oktobra, ali sve je još neizvjesno jer sastanak nadležnih traje, kazao je Feni Ženja Ljubuškić, šef kabineta direktora Toplana Sarajevo. Potvrdio je da sastanku prisustvuju ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vahid Hećo, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić, direktor BH-Gasa Almir Bećarević, direktor Toplana Suad Zeljković i direktor Sarajevogasa Salih Selmanović.

"Sastanak je počeo jutros u 9.00 sati i nastavak je jučerašnjeg. Nakon završenog sastanka imat ćemo više informacija", kazao je Ljubuškić.

Napomenuo je da su Toplane Sarajevo već otprije tehnički bile spremne za početak sezone grijanja te da bi i danas, što se njih tiče, mogle početi s grijanjem.

"Nadamo se pozitivnom ishodu i skorom puštanju grijanja do korisnika", izjavio je on.

Ovo uvećano mi nikad nije bilo jasno-ako su tehnički spremni zašto ne puste,jer su ispunjeni i drugi uslovi,osim naravno političkog amaneta za puštanje?
Pa vidis ko prisustvuje sastanku, bezbeli da je politicki dogovor u pitanju...
jedna mala

#45 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by jedna mala »

The 51st State wrote:Monopol na javna dobra svugdje na svijetu ima drzava, osim ako ne da koncesiju, tako da to nista nije novo. Ostatak tvog pisanja samo potvrdjuje moj stav. Jedino u cemu cu se stobom sloziti da je dosta krivice i u tim preduzecima koja se fakat komotno ponasaju. Moja poenta je da bez radikalnih promjena kako u tim firmama tako i u glavama potrosaca/korisnika usluga se nece nista rijesiti, te da cemo svake godine imati istu situaciju.
Jesi li ti platio grijanje? Jesi izmirio sve dugove?imas li grijanje u stanu?
Ma brate nemas, isto kao i oni koji nisu u mogucnosti ili ne zele da plate :dance: :dance:
uglavnom :dance: nas ko stigne i kad stigne i kad je njemu cejf......dijete mi doslo iz skole smrznuto ko ledenica ....ma sve im ja po spisku,redom,od pocetka do kraja i to s merakom....daBOGDA im vazda zima bila :x
Dioda

#46 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Dioda »

The 51st State wrote:Apsolutno, nakon sto se uredi sistem i pravedno uvede sistem placanja/obracuna.
Kakav ba sistem, znas li ti uopste dje mi zivimo? Znas li kolike su penzije ljudima, a koliki su racuni? Fakat pricas gluposti.
*mima*

#47 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by *mima* »

A dje se odRzava taj sastanak? Jel im zima? Zao mi ljudi na sastanku.......
Alfons Kauders

#48 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by Alfons Kauders »

mima wrote:A dje se odRzava taj sastanak? Jel im zima? Zao mi ljudi na sastanku.......
bice im toplo kad umru, ne sikiraj se...
jedna tamo

#49 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by jedna tamo »

e ovako je nama bilo kad je nestalo plina nesjećam se jel bio januar uglavnom sad prošle zime...sjećam se ja sjedim i smrzavam se nema plaina 7 dana čitam vaše poruke na sa-x a vidi sad ja u toplom sjedim pećica grije a vi se smrzavate...
baš baš...
mada mi je žao dječice i nikoga više!
nineinchnails

#50 Re: Zasto Toplane ne pale grijanje??

Post by nineinchnails »

BiH|13.10.2009. u 12:39

Nalog Vlade FBIH
Topli radijatori od danas i u Sarajevu

Vlada Federacije naložila je "BH Gasu" da tokom dana pusti gasni ventil prema "Sarajevogasu", a ovi dalje prema "Toplanama", te se danas poslijepodne očekuju topli radijatori u sarajevskim domovima, potvrdio je za Sarajevo-x.com Suad Zeljković, direktor KJKP "Toplane".
Podsjećamo, današnjem sastanku su prisustvovali ministar energije, rudarstva i industrije FBiH Vahid Hećo, premijer Kantona Sarajevo Besim Mehmedić, ministar prostornog uređenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Abid Jusić, direktor BH-Gasa Almir Bećarević, direktor Toplana Suad Zeljković i direktor Sarajevogasa Salih Selmanović.

Razgovarano je od nagomilanim dugovima koje "Toplane" imaju prema "Sarajevogasu", te "Sarajevogas" prema "BH gasu", što je bio razlog zašto grijanje nije uključeno jutros, iako su vremenske prilike u Sarajevu to zahtijevale.
Post Reply