lady gaga

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#26 Re: lady gaga

Post by ladyblue18 »

Ciki de uozbilji se. :oops:
Neelix

#27 Re: lady gaga

Post by Neelix »

Skyfox wrote:
Karabaja wrote:neki kažu da dole ima ćunu :D
publicity trick, a poker face club remixed skroz dobra :D
pa koja moronka moras bit da paznju privuces time sto otkrijes da imas hasima :D
todd_smith

#28 Re: lady gaga

Post by todd_smith »

Neelix wrote:
pa koja moronka moras bit da paznju privuces time sto otkrijes da imas hasima :D
:lol: :lol: :lol: :lol:
Ave, Nijaz!

#29 Re: lady gaga

Post by Ave, Nijaz! »

ladyblue18 wrote:Ciki de uozbilji se. :oops:
A ne, pazi ovo, ne lupetam ja bezveze.

I've had a little bit too much
All of the people start to rush.
Start to rush babe.
How does he twist the dance?
Can't find my drink or man.
Where are my keys, I lost my phone.
What's go-ing out on the floor?
I love this record baby, but I can't see straight anymore.
Keep it cool what's the name of this club?
I can't remember but it's alright, alright.
S kim si sinoc bio, da li ona zna
ne zna ona, ne zna ona, znam samo ja
devojka za jedno vece, misli, briga me
al' kod tebe su jos uvek moje gacice
Ima li razlike, osim sto je prvo na engleskom, a drugo na srpskom?

Ko je taj ciki, prica se po carsiji da je pravo super frajer?!
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#30 Re: lady gaga

Post by ladyblue18 »

Ave, Nijaz! wrote:

Start to rush babe.

Ako nista zvuci ljepse na eng. i nema krkansku melodiju. :mrgreen:

Ne znam, ja nisam s carsije, ja sam iz Fojnice. :oops: :D
Ave, Nijaz!

#31 Re: lady gaga

Post by Ave, Nijaz! »

ladyblue18 wrote: Ako nista zvuci ljepse na eng. i nema krkansku melodiju. :mrgreen:
To je subjektivna stvar kome sta ljepse zvuci.
Nemam ja nista protiv te Gage, nek peva, ali neopravdano je turbofolkere nazivati
sundom i kicem i omalovazavat im teksove, a onda uzdisati neke tekstove koji su kvalitativno ekvivalentni
gore pomenutim.
Neelix

#32 Re: lady gaga

Post by Neelix »

ciki :thumbup:
mia!

#33 Re: lady gaga

Post by mia! »

ja se bojim lady gage. :run:
shin

#34 Re: lady gaga

Post by shin »

Lady Gaga (ili Lady Gag premda ima disko paliju u gacama) je obicna investicija velike izdavacke kuce Universal preko Interscopea.

Gomila producenata je radila na njenom prvom albumu;
Red One
http://en.wikipedia.org/wiki/RedOne
He operates his own production company, RedOneKonvict, a joint-venture with singer-songwriter Akon. He has been described as the key to Lady Gaga's futuristic sound.
Martin Kierszenbaum
http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Kierszenbaum
He is a songwriter and producer as well as A&R for Lady Gaga, Sting, Keane, and Feist.

oops, A&R?
http://en.wikipedia.org/wiki/Artists_and_repertoire
Once the record is completed, the A&R department (with assistance from marketing, promotion and the artist) chooses a single to help promote the record.

I jos Rob Fusari
http://en.wikipedia.org/wiki/Rob_Fusari

Daklem, Lady Gag nije nikakav umjetnik koji sokira vec fino isplanirana investicija koja okrece lovu pop pjesmicama, usput evo mali vodic kako napraviti Just Dance u par koraka;

http://www.youtube.com/watch?v=VGBgQuTr6kw

Daklem opet, urednistvo SX-a, nadam se da cete sledeci put malo pripaziti kada objavujete ''sokirajuce'' Gag izjave jer su samo dobro isplanirana kampanja :D
satio

#35 Re: lady gaga

Post by satio »

Ave, Nijaz! wrote:
B34R wrote:
u svakoom slucaju radije bih slusao samo njenu muziku citav zivot ,nego turbofolk 10 minuta...
Sta imas protiv turbofolka?
Slusas i sam turbofolk, samo je na engleskom.
Ne znam kako se usuđejš porediti "turbo folk" i pop a pogotovo pop-rock koji u vrećini slučajeva preferira i sama Lady GaGa.
O pop muzici ne treba da puno govorim....kvalitet govori sam za sebe
A o turbo folku kao muzičkom pravcu koji ne zahtjeva nikakve, ali ama baš nikakve glasovne mogučnosti pjevača, o vulgarnim, trečerazrednim i malograđanskim tekstovima pjesama zaista je suvišno govoriti. Ipak preporučujem ti da pročitaš ovaj tekst (jako je edukativan za osobe koje ne znaju sta je turbo folk) http://jazzymcoyu.page.tl/Turbo_folk.htm
Evo vam jedan dio pjesme popularne turbo folkerke Zlate Petrović: "Ti imaš ćerku i ona je žensko" btw ovo je veliki hit obavezno je poslušajte, pjesma je koma :lol: :lol: :lol:
satio

#36 Re: lady gaga

Post by satio »

shin wrote:Lady Gaga (ili Lady Gag premda ima disko paliju u gacama) je obicna investicija velike izdavacke kuce Universal preko Interscopea.

Gomila producenata je radila na njenom prvom albumu;
Red One
http://en.wikipedia.org/wiki/RedOne
He operates his own production company, RedOneKonvict, a joint-venture with singer-songwriter Akon. He has been described as the key to Lady Gaga's futuristic sound.
Martin Kierszenbaum
http://en.wikipedia.org/wiki/Martin_Kierszenbaum
He is a songwriter and producer as well as A&R for Lady Gaga, Sting, Keane, and Feist.

oops, A&R?
http://en.wikipedia.org/wiki/Artists_and_repertoire
Once the record is completed, the A&R department (with assistance from marketing, promotion and the artist) chooses a single to help promote the record.

I jos Rob Fusari
http://en.wikipedia.org/wiki/Rob_Fusari

Daklem, Lady Gag nije nikakav umjetnik koji sokira vec fino isplanirana investicija koja okrece lovu pop pjesmicama, usput evo mali vodic kako napraviti Just Dance u par koraka;

http://www.youtube.com/watch?v=VGBgQuTr6kw

Daklem opet, urednistvo SX-a, nadam se da cete sledeci put malo pripaziti kada objavujete ''sokirajuce'' Gag izjave jer su samo dobro isplanirana kampanja :D
Ja tu ne vidim ništa loše, Lady gaga ulaže u sebe i normalno da je poularna+ ima fakat odličan glas.
Lady GaGa je u djetinjstvu voljela muziku i pjevanje, a sa 4 godine je svirala klavir, sa trinaest je napisala svoju prvu baladu, sa sedamnaest je upisala školu primjenjenih umjetnosti u NY. I nije fer reći da je ona neki proizvod tamo nekih producenata, treba poštovati trud koji je uložila u sebe i drago mi je da postoje osobe poput nje, osobe koje znaju da stvari okrenu u svoju korist
satio

#37 Re: lady gaga

Post by satio »

Ave, Nijaz! wrote:

Start to rush babe.

JADNO, JADNO i JADNO pa "Ave, Nijaz!" da li ti uopšte znaš o čemu pišeš. Za tvoju informaciju u prvoj pjesmi se uopšte ne radi o nekoj lakoj ženi (drolji kao što je ova turbofolk cajka), već o djevojci koja .......... ma znaš šta ne da mi se sad da ja tebi objašnjavam neke stvari ali mi stvarno nije jasno kako ne kontaš neke stvari... ali doći će to s godinama... valjda, nadam se. NIĐE VEZE
darkblue

#38 Re: lady gaga

Post by darkblue »

Ovdje kreator teme, imam problema sa ovim prijašnjim accountom.

Dakle, opširnije.

S Lady Gagom sam dobro upoznata, fascinirale su me njene izjave o "umjetnosti" kojom se ona bavi, te sam detaljnije pregledala njenu biografiju, tekstove, muziku, stil odijevanja, itd.
To naravno nisam stavila u samu temu, smatrajući da smo svi dobro upoznati s tim. Vidim, neki nisu.

Lady Gaga je naravno, kao i sve pjevačice, počela kao talentovana djevojčica, kasnije se malo propubertetisala, pa počela se skidati po barovima i počela biti neka vrsta klubskog umjetnika. Naravno, ideje je crpila od svoje kolegice, Lady Starlight, koja je i dan danas u njenoj sjeni, marljivo krojeći Gagine kombinezone. Zbog svoje naravi - pristajala je na sve, dobila je i ugovor za diskografsku kuću (neko spomenu Universal).
Naravno, oni su shvatili - ne prodaje se više toliko slatka djevojcia pa ni sexxy zavodinica - napravimo monstruma, neshvacenu umjetnicu, napisimo tekstove za glupe ljude svih uzrasta, ubacimo beatove, a ona neka pobije kritičare svojim performansima.

Svako ko je pronašao nešto dublje u njenim tekstovima je zaslijepljen njenim stilom i njenom pojavom. Da, ona jeste dobra zabavljačica i ima odlične performanse, ali sve je to već viđeno.

NARAVNO DA POJEDINI NE ZNAJU DA LADY GAGA "SKIDA FAZONE" VELIKIH UMJETNIKA I SMIKSA SVE U JEDAN PERFORMANS. SVE ŠTO JE LADY GAGA JE KOPIRANO. LIJEPO OSMIŠLJEN KOLAŽ.

Vaše neznanje puni njen novčanik.
darkblue

#39 Re: lady gaga

Post by darkblue »

satio wrote:
Ave, Nijaz! wrote:

Start to rush babe.

JADNO, JADNO i JADNO pa "Ave, Nijaz!" da li ti uopšte znaš o čemu pišeš. Za tvoju informaciju u prvoj pjesmi se uopšte ne radi o nekoj lakoj ženi (drolji kao što je ova turbofolk cajka), već o djevojci koja .......... ma znaš šta ne da mi se sad da ja tebi objašnjavam neke stvari ali mi stvarno nije jasno kako ne kontaš neke stvari... ali doći će to s godinama... valjda, nadam se. NIĐE VEZE

... o djevojci kao lady gaga - koja je isla u skolu sa hiltonkama (znaci imala para) kasnije pokusala biti bunotvnik pa izlazila i provodila se kako je htjela i oblacila se ko prostitutka? i sama je rekla da je pjesma opis jednog od njenih izlazaka, sta je tu tako krasno divno bajno pa je svi moraju slusati i obozavati jer je to LADY GAGA.
darkblue

#40 Re: lady gaga

Post by darkblue »

todd_smith wrote:za kreatora teme... da li znas da je lady gaga napisala vecinu britinjevih hitova u zadnje vrijeme??
Britney nije imala "hit" u zadnje vrijeme.
Nisam upoznata da li je pisala za Britney, a ako jeste, samo potvrđuje ovo što ja govorim - Gaga daleko od umjetnosti.
darkblue

#41 Re: lady gaga

Post by darkblue »

Lauryn Hill wrote:
vonunwerth wrote:ne shvatam zasto je svi smatraju umjetnicom? wtf? zasto je vrijednija od britney, komercijala pa hajd.
Nisam njen fan,i moram priznati da i mene nervira, ali ne mogu da ne reagujem na temu.
Nikada mi nije bilo jasno zasto ljudi otvaraju teme prije nego istraze tematiku o kojoj bi da raspravljaju!? :-? :roll:

Uputi me.
darkblue

#42 Re: lady gaga

Post by darkblue »

satio wrote:Lady GaGa je najbolja i ćini mi se da je svi kopiraju jer je ekstravagancija u oblaćenju prije nje bila nepoznata..... ona je pokrenula stvari i ima fenomenalan glas za razliku od balkanskih "cajki"
http://www.youtube.com/watch?v=VRILEQhJqoo

Tvoja "Ekstravagancija" je zaštitni znak mnogih pjevača/ica, za koje ti vjerovatno nikada nisi čuo. Lady Gaga je, na njenu sreću, dobro upoznata i sa tim umjetnicima i sa neznanjem većine ljudi, uključujući i tebe, te je njihove "ekstravagantne detalje" pomiješala i dobila "nešto novo, hrabro i interestantno".

Da imenujem? Grace Jones & Roisin Murphy.
ProbuseniDolar

#43 Re: lady gaga

Post by ProbuseniDolar »

Lady gaga, rihana, britney, pink, christina = ceca, jelena,stoja, .... Isto je to sranje :-)
satio

#44 Re: lady gaga

Post by satio »

Zaista mi nije jasno kako ljudi mogu da pričaju o nekim stvarima, kako ti isti ljudi nuliraju uspjeh jedne velike zvijezde osobe koja se mjesecima nalazi na 1. mjestu billboard-ove top ljestvice (nadam se da znate sta predsatvlja ova ljestvica). Kako se te iste osobe usuđju da spajaju nespojivo - folk i pop-rock, dance muziku.... I onda se čudimo zašto nam je ovako katastrofalno stanje u zemlji. E pa ja imam odgovor- zbog ljudi koji ne priznaju druge i drugačije, koji ne vide dalje od nosa i koji misle da je Bosna i Balkan centar svijeta. Doista mi je žao što ljudi poput vas (vi koji ne znate da prepoznate kvalitet) postoje. Pa morate jednom da shvatite da se nalazimo u procesu globalizacije, da se neki problemi ne rješavaju na sjelima već na internet forumima, da se više ne sluša folk muzika koja je bila dominantna 90-tih godina i da se mnoge stvari mjenjaju. Vjerujte mi, da znate engleski ili neki drugi strani jezik ne biste ovako razmišljali. Za kraj evo vam i uživajte u TURBO FOLKU i molim vas ne poredite ga sa pop i dance muzikom- ispadate smiješni. Pozzzz
beautyfool

#45 Re: lady gaga

Post by beautyfool »

Pa i ja se slazem da je kvalitet, dobro upakovano za zaradjivanje novca i nemoze se porediti sa lokalnim folkerima jer ova bere novac iz cijelog svijeta. Ljudi koji je okruzuju su profesionalci u kreiranju proizvoda a Lady gaga je upravo to, dobar proizvod za prodaju :)
Lp
todd_smith

#46 Re: lady gaga

Post by todd_smith »

ne znam zasto se osobe zale u vezi teksta pjesama ili slicno...niko ti nece pustiti njenu pjesmu i uperiti pistolj u glavu i natjerati te da slusas

uvijek imas tu opciju da prebacis na drugi kanal/stanicu itd.,
satio

#47 Re: lady gaga

Post by satio »

sanabe wrote:
vonunwerth wrote:ne shvatam zasto je svi smatraju umjetnicom? wtf? zasto je vrijednija od britney, komercijala pa hajd.

i povrh svega, izvlaci mi zivce. sigurna sam da i vama radi isto :D :-)
Ja je volim, ne malo :shock: a davno sam proshla te faze zaludjenosti muzikantima. Ona je osvjezenje, a meni je zao ako ne vidish koliko se razlikuje od Britney, pa i Cristine Agilere, ma ni Madonna joj nije ni do koljena.
Moje mishljenje . :D
:thumbup: :thumbup: :dance:
Sarajevski_Marlboro

#48 Re: lady gaga

Post by Sarajevski_Marlboro »

Da se razumijemo,sve je to jedna te ista golotinja.
Samo što su svjetske zvijezde gole "sa stilom" a balkanske "seljački" gole.
Kako da ne... :roll:
satio

#49 Re: lady gaga

Post by satio »

Sarajevski_Marlboro wrote:Da se razumijemo,sve je to jedna te ista golotinja.
Samo što su svjetske zvijezde gole "sa stilom" a balkanske "seljački" gole.
Kako da ne... :roll:
Golotinjom možeš nazvati oblačenje balkanskih "cajki" i tu se slažemo ali to što rade Lady GaGa, Christina.... to je umjetnost sa dozom seksipila a ne golotinja
satio

#50 Re: lady gaga

Post by satio »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply